Hirdetés
- A következő felhőd otthon lesz
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Puzzle-k. Hogy ejted ki?
- Tomb Raider Remastered I-III
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Az emberek furák lettek
Új hozzászólás Aktív témák
-
localhost
Közösségépítő
De igen, illetve:
Antenna és kábelezés
A szolgáltatáshoz a jelenleg az analóg műsorok vételéhez használatos legtöbb tetőantenna megfelelő, melyek alkalmasak az UHF frekvenciatartomány vételére. Ha az analóg műsorok vételéhez szélessávú antennát használtak (ilyenek a széles körben elterjedt lepkeantennák és az ún. logper antennák), akkor ezek minden bizonnyal a digitális vételre is alkalmasak lesznek. Ha az analóg antenna keskenysávú volt (ilyenek például a Yagi antennák), akkor új, szélessávú antenna felszerelésére lehet szükség. Akkor is indokolt lehet új antenna felszerelése, ha a vételi hely a digitális műsort sugárzó adótoronytól távol esik, vagy tereptakarásban (pl. völgyben, épület árnyékában) van. Ilyenkor nagy nyereségű vevőantenna és antennaerősítő használata segíthet. Antennaszerelők, szervizes szakemberek mérőeszközökkel meg tudják mérni, hogy megfelelő-e a jelszint.
A zavartalan vétel jó állapotú tetőantenna és koaxiális kábel esetén biztosítható. Szobaantennás vételre akkor van jó esély, ha elég közel lakunk az adóhoz. Az analóg vételi frekvenciákra hangolt antennaerősítők a digitális vételnél nem alkalmazhatók, át kell hangolni ezeket a digitális adás frekvenciájára. A digitális vételnél szűkebb az átmenet a jó minőségű kép és a teljes vételképtelenség között, mint az analógnál, ezért fontos hogy a kültéri eszközök jó állapotban legyenek. Bizonyos településeken az átmeneti időszakban az analóg tévéjelet és a digitális adást eltérő adótorony sugározza, ilyenkor a tetőantennát el kell forgatni, vagy új antenna felszerelésére van szükség. Az adóhálózat öszes adóantennája vízszintes polarizációra van tervezve, ezért a jó vételhez vevőoldalon is vízszintes polarizációjú vevőantennát kell biztosítani.
[ Szerkesztve ]
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
popecc
csendes tag
Az a legbiztosabb ha veszel egy új antennát is mert ha meg van sérülve vagy a vezetéke sérül akkor már veszít a jel az erősségéből aztán már probléma van vele.
-
localhost
Közösségépítő
Kélek használd a " Válasz " -gombot annál a hozzászólásnál, akinek a válaszodat szánod, így nem tudni írásod kinek szól.
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
recoil
csendes tag
válasz sittes79 #132 üzenetére
Sziasztok!
A szerviz ezt a választ küldte a Sagem ITD91 firmware frissítésével kapcsolatos levelemre:
"Tisztelt Uram!
A készülék vásárlásakor minden bizonnyal elkerülte a doboz oldalán lévő nagybetűs felirat, miszerint ez csak az ingyenesen fogható adókhoz jó. Noha benne van a kártyaolvasó, az nincs a magyarországi jogdíjas használati engedéllyel ellátva, ezért ez nem működik.
Ezt a sw. Frissítés sem oldja fel." -
Axion1
csendes tag
én úgy tudom,hogy igen!
A mindigTv-nek van egy extra szolgáltatása ami pontosan ilyen elven működik. Kapsz egy kártyát és abba a slotba kell behelyezni és máris a fizetős csatornákat láthatod. Okos dolog ez mert eléggé alányestek/nek a kábel tv árainak és a program kínálat év végéig még bővülni fog. -
veterán
Sziasztok!
megjött az antennám, és sikerült is behangolni vele az adásokat, és minden kafa, csak egy kérdésem lenne... nektek van channel guide-otok? Nekem pana TV-m van, és nincs ilyenem. műsor infóm van ami szintén nincs analog adáson. -
club1
veterán
Persze hogy van. Nekem az LG tv-men van guide gomb, ha megnyomom, jön elő a műsorújság... Na, most éppen semmilyen info nem nyerhető ki belőle, az összes csatornára azt írja, hogy nincs információ... Akkor inkább így írom: Egy héttel ezelőttig biztosan működött a műsorújság a mindigtv-n. (Lehet, hogy most szabin van a frissítéssel megbízott ember )
-
hati
addikt
Kerestesd meg a TV-vel ismét a csatornákat!
Technikai változás a MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatásokat illetően 2010. július 13-tól
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
Dízeles
aktív tag
Üdv totyik lakók.
Tudna valaki linkelni saját képet MinDig TV képéről?Ha a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz.
-
veterán
Szólna valaki, ha megy az EPG? Mert addig nem nyomkodom feleslegesen miden 10 percben
-
JetiRulez
őstag
Most ellenőriztem. Nálam nincs Info a rádiócsatornáknál, az M1-2, az RTL, a TV2, a Hír, az ATV és az Euronewsnél sem.
(#319) Pulsar
Kell a Dolby! Különben hogy lehet 100%-osan élvezni a Szomszédokat.[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hányas a kabát nekem, Kakaógengszter rég a nevem, mint az a napközis, ki jól lakott..."
-
Lala6
őstag
Nálam is működik rendesen az EPG, van infó és tartalom is.
-
-
veterán
válasz JetiRulez #330 üzenetére
érdekes, mert infója nekem még a kódolt csatornának is van...Szóval nem értem. Írtam most a Panasonic Magyarországnak egy emailt, hátha én lámultam be valamit, és nem aktiváltam valami menüt, vagy nemtudom
Infósáv érdekesség:
Private Spice: "18 éven felüli gyermekek részére ajánlott" most akkor mivan?[ Szerkesztve ]
-
Lala6
őstag
Sziasztok!
Van egy ilyen eladó antennám: [link]
Teljesen új, garancia 1 év a fenti üzletbe rajtam keresztül. 5500-Ft -
Mike1223
csendes tag
Halihó!
Az EPG sajnos nem egyszerű a Pana TV-knél. De működik.
Így:
Állítsd vissza a gyári beállításokat, majd országnak válaszd ki Svédországot. Ezek után hangold be ismét a csatornáid és szép kis EPG menüd lesz (mint nekem is )Természetesen a gyári beállítások visszaállításánál mindent az alpoktól kell kezdeni, de egyszer kell eljátszani.
Nyelvnek meg továbbra is válaszd a magyart. Mármint a menük nyelvének.
Jó tévézést!
-
t_ferenc
őstag
sziasztok!
most szeretnek venni mindig tv vetelere alkalmas belterit - lehetoleg olyat, amivel az elofizeteses csatornak is foghatok -.
az a kerdesem, hogy szerintetek melyik egyseg a legjobb vetel es honnan? illetve antennat kell-e vennem?
if you fall seven times, stand up eight
-
joecontra
addikt
Üdv!
Miért van az, hogy a HD szabvány csak 16:9-es képaránnyal dolgozik?
Szerintem lehetnének 4:3 arányú HD felbontások mint pl.: 1024x768, 1280x960, 1920x1440, stb.
A HD szabvánnyal miért kell kidobni a 4:3-as képarányt? Ez miért törvényszerű?Üdv,
J -
joecontra
addikt
Mert a legtöbb mostani megjelenítő 16:9
Ez most a tyúk és tojás esete. A szabvány miatt születtek az új képarányú megjelenítők, vagy a megjelenítők miatt lett a szabvány?Ezeken pedig mindegyik módban hülyén néz ki a 4:3.
Egy 4:3-as adás 4:3-as megjelenítőn rendben van.Szerintem.
Üdv,
J -
der_
tag
sziasztok
meg tuná nekem mondani valaki azt hogy ha a mindig tv 1440x1080i-ben sugároz akkor az hogy szélesvásznú? Most analóg kábel tv-m van és az m1 szinte mindig szélesvásznú. De akkor nem 1920x1080i? Vagy úgy megy mint a kábelen hogy adnak egy 4:3 arányú képben egy 16:9-est és azt nekem kell felnagyítanom a tv-men ha teljes képernyőt akarok?
-
t_ferenc
őstag
Ez is valami, a semminel minden esetre joval tobb
Mi mindig Kekesre allitottuk be az antennankat, gondolom ez most is igy lenne a legjobb - Jaszapatin lakunk. Teve hagyomanyos, kepcsoves, semmi extra.
Antennat kellene venni szerintem, mert van egy USB-s DVB-T vevom, de nem talalt egyetlen csatornat sem. A mostani antenna egyebkent nagyon hasonlit a mindigtv oldalan talalhato harom antenna - kepek - kozul a legalsora; de nem ugyanolyan.
Eddig az alapjan amit talaltam, az Alcor 1800-as tunik a legjobb valasztasnak hat honap elofizetessel.
if you fall seven times, stand up eight
-
club1
veterán
válasz t_ferenc #345 üzenetére
Szerintem nálatok csak a tetőantenna a biztos (Kékes stimmel). A Carant (harmadik) antennát csak erősebben lefedett helyeken ajánlják. A ti településetek nem az, mivel a kékesi adó bár jól látható, de kis erővel sugároz. Ennek ellenére megpróbálnám a régi antennát, ha nem jön össze, akkor veszel egy jobbat, ha az sem, akkor veszel egy erősítőt a jobbhoz.
Én biztos, hogy olyan dekódert vennék, amivel rögzíteni is lehet az adást. Ebből a szempontból az 1800-as nem jó. Viszont előbb-utóbb le fogod cserélni a képcsöves tv-t, így nagyon sok pénzt nem áldoznék a dobozra. Ebből a szempontból meg az jó választás. -
joecontra
addikt
Én biztos, hogy olyan dekódert vennék, amivel rögzíteni is lehet az adást. Ebből a szempontból az 1800-as nem jó. Viszont előbb-utóbb le fogod cserélni a képcsöves tv-t
STB-vel lehet műsort rögzíteni.
Egy Full HD TV-n vagy bármely újabb TV-n futó adást (DVB-T) hogyan lehet rögzíteni STB nélkül például DVD felvevőre?
J
[ Szerkesztve ]
-
club1
veterán
válasz joecontra #348 üzenetére
Nekem a 60 e Ft-os LG monitor-tv-m EPG-jében van felvétel lehetőség. Ez azt jelenti, hogy ami műsort(okat) felvételre ott kijelölök, azt a kikapcsolt tv kinyomja arra felvevő készülékre, ami a DTV-OUT(AV2-SCART) kimenetre van csatlakoztatva.
Egyébként eredetileg meg arra céloztam, hogy ha új tv-t fog venni, akkor ahhoz már nem kell a box, mehet a dvd felvevőhöz. -
t_ferenc
őstag
Koszonom a valaszt. Sokat segitettel mar eddig is. A Kekes, meg a tetoantenna mindenkeppen a megfelelo valasztas szamunkra. Eddig is tetoantennasok voltunk am. Probaltam befogni a csatornakat a mostani antennaval meg egy Compro Videomate U80-as USB-s vevovel, de nem jartam sikerrel. Ezert gondolom, hogy vennunk kellene egy antennat. Bar most olvasom, hogy az U80-as lehet nem is mukodik itthon. - En Angliaban vettem, ugyanis en ott elek, dolgozok. -
A doboz tekinteteben: szuleimnek lenne ez a megoldas itthon, ok nem rogzitenek, csak megnezik, ha megnezik. A teve(k) egyszer le lesz(nek) cserelve, de nem sietos a dolog egy csoppet sem. Az 1800-as azert tunik jo valasztasnak, mert kepes a mindigtv extra vetelere es ezt talaltam legolcsobban a piacon.
Te melyik antennat javasolnad erre a kornyekre, amely erosito nelkul is megfelelo vetelt biztosit?if you fall seven times, stand up eight
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- -60% Új, bontatlan Soflow SO X elektromos roller
- A középkategória királya: Intel 1235U 10C/12T passzív barebone
- HP Pavilion x360 14-dy Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -50% i7-1195G7 16/512 FHD Intel Iris Xe
- Rockrider St520
- Új 2K Gamer PC Intel i5 13400F/RTX 2070 Super 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5/750W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest