Akkor már inkább ez: [link] A Triax az egyik legjobb antenna márka, és még olcsóbb is.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Bemutató Minimalista pénztárca - Focx C2 Advanced
- Bemutató Megújult a Linkin Park
- Bemutató A használt VGA piac kincsei - 23/Július II
- Vélemény Gátoljuk meg játékaink halálát!
- Helyszíni riport Hegyen-völgyön, Chongqing
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] [CaNNa3IS:] Gépház az asztalon. Soha nem fogom ezt megérteni.
- [Re:] [sziku69:] Szólánc.
- [Re:] [Luck Dragon:] MárkaLánc
- [Re:] [GoodSpeed:] Edzett üvegfólia vagy regenerálódó pl Hydrogél fólia?
- [Re:] DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
- [Re:] Minimalista pénztárca - Focx C2 Advanced
- [Re:] Windows telepítése hálózatról
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
GAMEPOD.hu témák
addikt
Légvonalban 5 km az adóállomás, nem kell nekem ilyen nagy, mellesleg beszerezni is körülményes.
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
ludla
őstag
Vagy jó választás a [Synaps_Ahd343] is, anyáméknak ilyet tettem a tetőre és nagyon jó a nyeresége.
De szerintem ez ugyan az mint a Triax Digi343
https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/
Lala6
őstag
Jaja, a kettő teljesen megegyezik.
spiritex
veterán
Sziasztok! Újra jelentkezem, ugyanis utánaérdeklődtem ismerősöknél, és ajánlásuk nyomán megvettem a dps hd80-at! Nem bántam meg, amire vettem (csak ingyenes adók nézése jó minőségben, rögzítés pen-drive-ra, azonnal ill. időzítve is) arra tökéletes. Bár pici szépséghiba, hogy csatornaváltásnál a tv2, és az rtl klub hangja késik az első pár másodpercben (ez az internetes szakik szerint a he-aac miatt van, mert a mélyebb hangkomponensekből keveri ki a magasakat), utána utoléri magát és minden rendben van...
Egy ennél nagyobb gondom is van viszont. Átkutattam az internetet, feltelepítettem már mindenféle aac/he-aac audio codec-et (Elecard, Monogram), de a felvett .ts kiterjesztésű adást nem tudom normálisan lejátszani pc-n, csak magán a kütyün.
Az m1-nek van hangja, de képe nincs, a tv2-nek viszont képe van (csúnya interlaced-es, ezt se tudom miért van), és hangja nincs. Zoom Player-rel próbálkozom egyébként, de PowerDVD-vel és WMP-el is ugyanez a helyzet.
Kérlek benneteket, segítsetek!
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
azbest
félisten
Vlc playert próbáld meg.
pimmi
senior tag
Sziasztok
ezt irják a mindig tv extra előfizetések a honlapon
Az első hat havi Alap műsorcsomag előfizetési díja: bruttó 999 Ft/hónap,
itt [link]
a kérdésem hogy mennyi a havidíj a második hat honapban, mert azt nem irjék, pedig egy év a hűségidő..........
ludla
őstag
A második fél év 1299ft/hó
pimmi
senior tag
Köszi
Még egy kérdés, ha tud valaki segítsen, mert nem értek ehhez.
Van a házban 2 tv, mindkettő a tetőantennárol megy, ide vennék egy ilyen előfizetést [link] de a második tv -hez mi kell még ezen kivül Második és harmadik kártya díjai:
•Második kártya aktiválási díja: bruttó 2.899 Ft hogy ott is menjen az adás ?
és ami kell mennyibe kerül , gondolom valami kártyaolvasó, vagy hogy megy ez ?
ludla
őstag
A 2-ik TV hez Második kártya díj 299ft/Hó, és az egyszeri kártya aktiválás 2.899ft.
A másik tv hez is kell persze dekóder ha nem beépített dekóderes, a mostani Lapos TV-k már legtöbbje tartalmazza a DVB-t mpeg4 dekódert.
pimmi
senior tag
nem dekóderes, vagyis kell egy tizenezer forintos cucc még hozzá ?
ludla
őstag
Igen akkor a hoz a TV hez is kell dekóder vásárolni
De ha a másik tv nem akarsz extra csatornákat akkor ettől olcsóbb box-ok is vannak.
[ Szerkesztve ]
pimmi
senior tag
ez a box akciós,Telefunken TTR 280C az előfizuhoz, nem ajánlod, csak hogy másikat linkeltél ?
[ Szerkesztve ]
pimmi
senior tag
pimmi
senior tag
a két csomag között, [link]ha jol olvasom az a különbség hogy az előre kifizettett mellé nem lehet + 2. kártyát venni a 299Ft os havidijjal ?
vagyis akkoir a 2 tv esetében a húségidős a jobb választás ?
ludla
őstag
Igen ha előre fizeted a csatornát nem lehet kérni 2, vagy 3 ik kártyát, neked a havidíjas jobb választás.
A TTR-280C is jó választás, de a WayteQ HD-90CX többet tud, és nincs felvétel korlátozása mint a Telefunkennek.
pimmi
senior tag
ez a felvétel külsö dologra megy csak, pendrive, vagy hdd ?
mert akkor nekem az lenne a tuti hogy vennék egy előfizut az egyik tv hez TTR-280C -al, a másikhoz egy + kártyát és egy WayteQ HD-90CX .
ludla
őstag
Én még csak pendriverel próbáltam arra vesz fel, de a [WayteQ HD-90CX teszt itt érhető el], itt tudol a fórumon is érdeklődni ezzel kapcsolatban.
canniball
nagyúr
Ha már szóba került a több TV.
Itt azt írják, hogy a "Golden Media 9080 egyaránt tud működni otthoni szerverként és kliensként... Az otthoni megosztás nagy előnye, hogy nem kell a szolgáltatótól vásárolni, vagy bérelni több box-ot és kártyát, elég csak egyet és azt a saját beltériknek tovább tudjuk osztani." Jól értem: ezzel a STB-szal szét lehet osztani több készülékhez a jelet? Tehát elég egy kártya és több TV-n is lehet nézni a fizetős adásokat?
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
spiritex
veterán
Ti tapasztaljátok azt más dvb-t tunerekkel, amit én a dps hd80-al, hogy a tv2, és az rtl klub hangja odakapcsolásnál késik kb. 1/2-1 másodpercet, majd magától rendbejön?
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
spiritex
veterán
Van-e arra lehetőség, hogy egy csak szabadon fogható műsorok vételére alkalmas dvb-t vevőt a későbbiekben valahogyan a mindigtv extra csomagjának vételére is alkalmassá tenni, valamilyen conax olvasóval kibővíteni, vagy esélytelen, és új tunert kell venni?
club1
veterán
Nincs, Conax modulosat kell venni. A hangkésés pedig a különböző hangnormák miatt lesz, vagy az stb-nek, vagy a tv-nek át kell váltania automatikusan. Ezért egy beépített DVB-T tuneres tv-n akár 2-3 másodperc is lehet, míg csatornát váltasz.
club1
veterán
Igen, de van néhány nem elhanyagolható feltétel. Pl. ugye egyszerre egy adót lehet dekódolni, azaz a többi készüléken is csak azt az egy csatornát láthatod, amit pillanatnyilag megosztasz. Egy másik feltétel pedig az, hogy a többi STB is LAN portos legyen (merthogy ezen keresztül működik a share), és támogassa ennek a megosztási módnak az elérését. Minden készülékhez pedig egy 50e Ft-os boxot venni, kicsit nem tűnik rentábilis megoldásnak...
canniball
nagyúr
Ehh, akkor félreértettem: azt hittem egy ilyenbe beledugja az ember a kártyát, kihúzza a többi készülékhez a koaxot aztán azokon olyan tunerrel azt néz amit akar. De akkor így tényleg nem játszik...
spiritex
veterán
Ok, köszi az elsőre a választ.
De a másodikra, a hangcsúszásra visszatérve:
nem tv-be integrált mpeg4-es tuner esetén (ahol a 2-3 másodperc alatt valószínűleg tökéletesen átvált a tv a he-aac hangnormára), van valakinek még ilyen problémája, hogy külső dvb-t tunernél tv2-re, ill. rtl klub-ra váltásnál a kb. 2 sec. után (amennyi kell kb. a csatorna váltáshoz) még mindig nincs szinkronban a kép és a hang, csak még kb. 7-8 sec után? Mert ha ez normális, akkor nem reklamálok a forgalmazónál...
pimmi
senior tag
Hali, na vettem egy előfizut ezzel Telefunken TTR 280C de valami gáz van, az irja a manual hogy ha tápot kap kigyullad a piros led, aztán kapcsoljam be a távval, és zöldrevált.........
na ez ahogy bedugom egyböl zöld, néha megvillan a piros, a tv meg azt irja nincs jel, se menü, semmi, most akkor ????????
a kijelzője is üres, csak zöld led van
MikroTikker
tag
Szóval akkor itt tévénként külön kell hozzá ilyen kártya? Mondjuk, ha jól látom az sem egy vészes összeg, meg ugye az alapára sem rossz az Extrának ennyi plusz csatornáért - csak felmerült bennem, hogy ezt nem lehet-e úgy szétágaztatni, mint a régi kábeltévét.
Egyébként a hanggal kapcsolatban, nálam nem volt vele probléma.
pimmi
senior tag
Több tv-re ez éri meg, a második tv csak 300ft/ hó, [link]
ludla
őstag
Igen az extra szolgáltatáshoz külön kell a kártya, és a dekódolást is külön kell, nem lehet osztani mint az analóg adást (kábel tv).
Hekanna
csendes tag
300 ft/ hó? Csak? Most készülök váltani ... dehogy most, már vagy egy fél éve halogatom, mert lusta vagyok
... szóval váltani készülök. Namost családi ház, két szintes, mindkettőn külön TV. Én egy darab Iksra erősítőt használva padlásra beköttetem a MinDig TV-t esetleg extrát, talán HBO kiegészítőt, ezután 300 ft pluszért másik TV-re is kötöm? Ez jó!
pimmi
senior tag
nem kell köttetni semmit, Én bementem, vittem 14k-t megvettem a csomagot, hazahoztam, összedugtam és nézem, a kártya aktiv ahogy megvetttem.
és ami még jó, nincs helyhez kötve, lemegyek balcsira, viszem a boxot meg a kártyát és ott nézem.......
most muterral boltolok, veszek neki egy boxot, és osztjuk az előfizut vagyis per család 750 Ft/ hó
[ Szerkesztve ]
pimmi
senior tag
Lala6
őstag
Nem kell ugyanazt a csatornát nézni !!! Bármit nézhetsz kártya megosztással...
Venni kell egy beltérit szervernek, amibe van kártya olvasó, a többi kliensbe nem is fontos olvasó, sőt még LAN port sem, mert sima soros porton is lehet megosztani...
Szerintem nézz utána kicsit, mert sok dologban tévedsz.
club1
veterán
Akkor konkretizáljuk: Te már láttad azt, hogy ezzel a készülékkel a szerveren mondjuk AXN-t néznek, a kliensen pedig ezzel egy időben ATV-t (két külön MUX-on lévő kódolt csatornát)? Mert ha igen, akkor ez a készülék egy csoda...
Lala6
őstag
Persze, hogy működik.
A kártya több helyre is tud ecm adatot küldeni, ezen alapul a kártyamegosztás, szerinted miért cserélgetik olyan sokan a sorukat egymás között (műholdasnál leginkább, de van aki földi kártyát oszt).
A félreértés elkerülése végett, nem csak ez a készülék tudja, van más típus is.
[ Szerkesztve ]
club1
veterán
És a dekódolás hol történik? A kliensen vagy a szerveren?
canniball
nagyúr
No kezd izgalmassá válni.
Lala6
őstag
Olvass utána, a kulcsszó: kártyamegosztás.
azbest
félisten
Nem biztos hogy aktív, mert nyilvántartásba is vesznek (szerződés) - névre szól a kártya sorszáma. 10 napig alapból minden csatornát nyit az új kártya, szóval lehet még abban jársz. Gondolom a bolt ahol vetted nem regisztrálta be a kártyát (vagy ha igen, akkor a remélhetőleg a te nevedre és nem csak azért hogy lenézzék róla a hbo-t 10 napig).
Amikor rendeltem a box-ot egy éves kártyával, akkor neten be kellett regisztálnom (telefonon is lehet), hogy 10 nap után is működjön.
Egyébként a kártyát nem is érdemes aktiválni a 10edik napig, mert valószínűleg az aktiváláskor rögtön le is tiltódik a hbo, ha nincs előfizetve.
Persze tévedhetek, mert nem részletezted
pimmi
senior tag
előfizuval vettem , itt Budai Ügyfélszolgálat
azt mondták rögtön aktiv, az előfizust nem kell aktiválni
azbest
félisten
ja hogy közvetlenül és személyesen tőlük. Akkor lehet hogy be is aktiválták
HBO ingyen 10 nap akkor nem is volt?
pimmi
senior tag
Azt tudja valaki hogy a kettő miben különbözik ? Wayteq HD-90CXS ....WayteQ HD-90CX
club1
veterán
WAYTEQ HD-90CX DVB-T Digitális Vevő- felvevő
WAYTEQ HD-90CXS DVB-T/DVB-S Digitális Vevő- felvevő
pimmi
senior tag
köszi, de gözöm sincs mi a dvb-s
ez ? Beltéri egység Műhold (DVB-S)
[ Szerkesztve ]
club1
veterán
DVB (Digital Video Broadcasting):
A digitális televíziózás egyik legelterjedtebb szabványosított változata. A DVB szabványt az ETSI külön kidolgozta a földfelszíni (DVB-T), a kábeles (DVB-C), a műholdas (DVB-S) és legújabban a mobil (DVB-H) digitális televíziós sugárzásra.
canniball
nagyúr
"...és legújabban a mobil (DVB-H) digitális televíziós sugárzásra."
Ami ha jól tudom nálunk zsákutcának bizonyult.
powerwade
senior tag
Tanacsot szeretnek kérni.
Korabban vasaroltam egy A6030 DA Signal szobai antennat [link] DVB-T adasok vetelere, amivel sajnos nem vagyok maradektalanul megelegedve. MindigTV extra elofizetokent van par csatorna aminek a kepe nagyon zajos-kockas, a bithibaarany a Tv szerint az egekben van. Rossz idojarasi korulmenyek kozott pedig nezhetetlenek az adasok. Ez alol
talan a m1,m2 a kivetel.
Tisztaban vagyok vele, hogy nem varhatok csodat egy szobaantennatol, ezert tanacsot szeretnek kerni egy masik antenna vasarlasaval kapcsolatban. Sajnos nincs modom arra, hogy az antennat az epuleten kivul helyezzem,ezert mindenkepp a lakasban kell elhelyeznem azt.
Milyen nagyobb teljesitmenyu antennat tudtok kinalni/ajanlani ami megfelelhetne nekem?
A musorokat Csepelrol szeretnem nezni, es csak a Szava utcai releallomas fele van ablak a lakasban.
Koszi!