Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
mang0o0
tag
Sziasztok
Haveromnak van egy olyan problémája, hogy most vett LCD TV-t beépített DVB-T tunerral és a 3. kerületben nem tud digitális adást fogni. Panelban lakik, de van neki régi tetőantennája. Azt mondják, hogy régi antennával is belehet fog a digitális adásokat, vagy mégsem? -
köszi skacok
a héten megpróbálom.. google earth (
) szerint légvonalba 6km az antenna. Igazából csak azért vaciláltam vacilálok) mert a Tv akkor elálítódik, és utána ha akarom a kábelt nézni megint be kell hangolni. Van arra lehetőség, hogy egyszerre két helyről kapjam a jelet?
-
predator24
tag
válasz
saszabaa #294 üzenetére
Igen, valahogy meg kéne oldani a kültérit. Nem tudom, hogy milyen jogviszonyod van a lakásodra, vagy szerelhetsz-e kültérre, de talán az is elég lenne, ha lenne az adótorony irányába rálátásod. Ha nem is rálátás, de legalább abba az irányba kéne irányítani egy antennát.
-
saszabaa
csendes tag
Hú, de szerencsés vagy, szerintem is meglehet oldani. Én meg itt szenvedek a betondzsungelben, hogy működjön minden normálisan
-
forrest85
senior tag
válasz
predator24 #292 üzenetére
Predator válaszát is megtudom erősíteni. Made in Tesco(Lecsó) antennával is menni fog szerintem.
-
hi!
csepelen lakom, és kont rálátok a határúti toronyra. Elképzelhető, hogy a sima erősítős antenna jó lesz a vételre? -
flash-
veterán
a mostani kétmagos hdmi-vel felszerelt laptopok szerintem már viszik a hd-t
egy Mobile Intel® GMA 4500M videókártya már jobb mint az általad fentebb emített videókártyák.Projektor az van,bár mondjuk a natív felbontása 1024x768, de van rajta hdmi,
meg a leírása azt írja hogy HDTV(720p, 1080i)szabvány támogatása.
Gondolom ez aszt jelenti hogy a hd-t szépen lekonvertálja 1024x768 ba vagy valami hasonlóba?és tudom,mindjár vége a vbnek,a fennmaradó meccsekre szeretnék vmit..
-
club1
veterán
Bika egy laptopod lehet:
"HD adások vételéhez minimálisan az alábbi DXVA-képes videókártyák szükségesek
- AMD (ATI) Radeon 9600Pro vagy jobb (AMD (ATI) Radeon X700 256Mb vagy jobb ajánlott)
- NVidia GeForce FX 5200 vagy jobb (NVidia GeForce FX 6200 256Mb vagy jobb ajánlott)"Ha az van, akkor már csak egy olyan projektor kell, aminek van hdmi bemenete, és tud HD-t.
De ebből az árból egy elég jó FULL HD-s LED TV-t lehet venni, és nem kell lesötétíteni a helyiséget, ahol néni akarod a meccseket. Apropó, lassan már itt a vége a világbajnokságnak...
-
flash-
veterán
sziasztok!
focivb-t nézném hd-ben projektoron ÉLŐBEN!
(mindig tv)
az lenne a kérdésem,hogy úgy meg lehet e oldani hogy veszek egy ilyet:
http://www.infopatika.hu/alcor-dtv-hs.htmlrácsatlakoztatom az antenna kábelét,ezt pedig a laptopra.
a laptop hdmi kimenetét pedig a projektorra.ilyen módon szeretném projektoron nézni,hallgatni a vb-t hd ben.
megoldható?ha igen akkor pontosan hogy?
Bár gondolom vmi progi is kell. -
erekero
csendes tag
válasz
predator24 #282 üzenetére
Sávszélességű? Ez a gyakorlatban azt jelenti hogy az alumíniumhalmaznak mekkora az ellenállása, ill hány watt képes áthaladni rajta? Egy iylen antennában amugy van valamiféle elektronika sima kábeleken kívül?
-
predator24
tag
válasz
localhost #279 üzenetére
Ez attól függ, hogy milyen antennád van. Eleinte én is gondoltam, hogy a régi Yagi antennámat használnám, de nem jók ezek, mert kis sávszélességet bírnak csak el. Nagysávszélességű antennákra van szükség a DVB-T vételhez.
Az viszont tényleg jvauló tendencia, hogy ennyi ingyenesen fogható csatorna van, nem csak három. Egyébként tudtommal a közszolgálatik minden esetben ingyenesek, a többi két nagy kereskedelmi meg gondolom megegyezett az AH-val.
-
erekero
csendes tag
Hát, konkrétan választ nem találtam. De azt már tudjuk hogy létezik spediaálisan dvb-t antenna. [link]
Amúgy az antenna formán biztos azért változtattak mert ezzel jobban be lehet fogni a jeleket. Gondolom ezen a fronton is zajlottak a fejlesztések. -
localhost
Közösségépítő
válasz
predator24 #277 üzenetére
Én nem úgy tudom, hogy az analóg antennát le kéne cserélni! A vevőt, azt igen!
-
erekero
csendes tag
válasz
predator24 #277 üzenetére
Jelenleg van 3 ingyenesen fogható analóg csatorna. Sim aantennával bárhol foghatóak. Digitálisból van jelenleg 7 ingyenes. Ez ez marha jó tendencia. De nem az igazi. Szerintetek várható hogy az ingyenes csatornákat még bővítik? Meg mitől függ hogy mi kerül be ingyenesbe? Attól hogy a csatornák mennyit fizetnek ezért? Vagy ez egy politikai döntés?
-
predator24
tag
válasz
localhost #276 üzenetére
De a lakósságra vonatkoztatott értékeket azért nem befolyásolja a néhány kis falu, mivel főleg városokban élnek sokan... De tény, hogy azokat az analóg antennákat kell lecserélni most digitálisra. Tetszik, vagy nem tetszik, de ez az EU-s rendelet. Viszont az jó, hogy emellé még vannak plusz kódolt csatornák is, nem csak az alapok! Régen azért nem így volt. Most mit sugároznak az analógon amúgy? Megvannak ezek a plusz csatornák, amik így elérhetők?
-
localhost
Közösségépítő
válasz
predator24 #274 üzenetére
Kábelhálózat elterjedése? Tudnátok, hány de hány faluban, kisebb városban (vagy éppenséggel tanyán!) városok külterületein, nincs kábeltv? Marad az [egyelőre még analóg] földfelszini vagy "tányéros"
Most is egyszerűbb felrakni egy tükröt és kész!
-
Gallopper
csendes tag
válasz
predator24 #274 üzenetére
Vagy egy kábel, és már meg is van oldva az antenna probléma
-
predator24
tag
válasz
localhost #273 üzenetére
Így van, ez eddig sem volt máshogy
A kábeltévé hálózat elterjedése után (értsük most ide a műholdas megoldásokat is) az emberek nem nagyon foglalkoznak ezzel. Régen felraktad az antennát és jött a tévé. Ez azóta sincs máshogy, csak másfajta antenna kell, és másfajta tévé
-
erekero
csendes tag
Én is szívesen fogadnék egy komplett információhalmazt
Ezekszerint magyarországon az EGYETLEN digitális földfelszíni tévészolgáltató a MinDigTV? Mert akkor túl sok választás nincs
-
Bala888
csendes tag
válasz
predator24 #270 üzenetére
Akkor magyarázd el, kérlek, amit még nem tudunk
-
predator24
tag
Tisztázzunk azért 1-2 dolgot. Ez földfelszíni sugárzás, semmi köze sincs a műholdakhoz! Ennek a vételéhez van szükséged egy antennára, és egy tuner egységre, ami a fogott jelet alakítja át a TV számára értelmezhetővé. Ha ezek nincsenek meg, akkor nem tudsz DVB-T jelet fogni!
-
laccy88
senior tag
üdv!
elnézést, ha már volt róla szó.
A szitu a következő.
Ugyebár a MinDig TV szolgáltatás vételéhez szükséges egy "dekóder másnéven jelátalakító készülék"(régi tv esetén). Ez alatt a műholdvevőt(beltéri egységet) érti a leírás ?
Na most nekem van egy ilyen műholdvevőm, ami nem tudja az MPEG-4 HD-t(csak MPEG-2-t).
Van arra valami mód, hogy ezzel az eszközzel mégis tudjam a mindig tv-t lesni? -
galacskov
csendes tag
Képminőségben is van különbség? Vagy azért az nagyjából azonos?
Valamint: Gondolom ahol be van építve mindenbe minden, ott azért nem nagy szabadságod van arról hogy mivel akarod használni a szolgáltatásokat. A mindigtv ebből a szempontból egy jobb szolgáltatónak tűnik, ott ugy látom nincsenek meg ezek. Választhatsz több beltéri közül, az antenna meg teljesen rád van bízva. -
romeomalac
tag
de minek egy rakat csatornáért fizetni ha egyáltalán nem nézed ők? mármint komolyan minden csomagnak nagyjából a fele olyan az összes szolgáltatónál hogy az ember csak akkor nézi ha rohadtul unatkozik és össze-vissza kapcsolgat. Mondjuk ha ilyen pár száz forintos áron van akkor még nem zavaró de amikor sok ezreket elkérnek akkor már dühítő...
-
kenguroo
tag
jónak tűnik
-
Bala888
csendes tag
Nem konkrétan az adás minőségére gondoltam, hanem a szolgáltatás minőségére, hogy mennyire szolgálja ki a felhasználó igényeit, felel meg az elvárásainak. Manapság azért úgy vettem észre van igény arra, hogy minél több csatorna legyen, külföldi is, magyar is, egyszerű legyen a használat, jó a szervízlehetőség ilyenek..
-
galacskov
csendes tag
Sziasztok! Én is váltani szeretnék. Jobb előbb mint később. Nem várom meg a határidőt. Szimatolgatok, hogy melyik szolgáltatót válasszam, eddig a mindigtv extra a nyerő a maga 700 forintjával és az állítólagos jó minőségével. a csatoronaválaszték is megfelelő nekem. mert nem nézek sok tvt, abból is a natgeot a legtöbbször. Nektek mi a véleményetek a kép minőségről? Üdv és előre is köszönöm a segítségeteket!
-
kenguroo
tag
Amit kínálnak 700 ft-ért szerintem teljesen oké.
Gondolom, ha több csatornát lenne benne, drágábban lehetne csak adni, de mondjuk nekem - aki nem néz annyi TV-t - bőven elég lenne. A viasat 3-at szerintem életemben ha eddig összesen 10 percet néztem, a magyar zenei csatornákról szerintem meg mindannyiunknak meg van a véleménye... -
club1
veterán
Ha a minőségit a minőségre értetted: Akkor szerintem meg pont minőségi a szolgáltatás, csak nincs benne választék. A minőségéről: A kábelszolgáltatók többsége már átállt erre (MTV1, MTV2, Duna TV vonatkozásában szinte mindenki, de Retekklub és BioponTV tekintetében is), és ezt a jelet továbbítja az előfizetői felé.
-
Bala888
csendes tag
válasz
nagygabor519 #249 üzenetére
Na, az előbbi jellemezés elég sokatmondó volt.
Nem egy minőségi szolgáltatás, szerintem, arra való, hogy legyen. De akinek nincsenek nagy igényei, annak tökéletesen megfelelő választás lehet.
Aktív témák
- Politika
- Hardcore café
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Automata kávégépek
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- További aktív témák...
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Celsius H770 15.6" FHD IPS Xeon E3-1505M v6 M2200 32GB DDR4 512GB + 1TB HDD magyar vbill ujjlolv gar
- Honor 400 Lite,új 0 perces, 2év garival
- XPS 15 9500 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H GTX 1650Ti 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Logitech g920 váltóval
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest