Hirdetés
- Tomb Raider Remastered I-III
- A következő felhőd otthon lesz
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Puzzle-k. Hogy ejted ki?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Az emberek furák lettek
Új hozzászólás Aktív témák
-
darvinya
titán
Sziasztok
Nekem egy wayteq HD90CX van eddig a felvételeket a számítógépen gondnélkül leszátszottam, akár szerkeszthettem.
Csak az bibi, hogy eddig a dekoder médiában AVI(divx, xvid) csak hanggal játszik.
Ez azért boszantó ilyen drága pénzért.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
azbest
félisten
válasz mukibuci #902 üzenetére
Avi esetén csak a hangot játsza le, mert xvid/divx codec ismeretlen neki. Egyébként szerintem azért van, hogy a kártya nélküliek többféle codec-et ismernek, mint a kártyások, mert valószínűleg nem fér bele a rom-ba egyszerre a codec és a conax támogatás... pedig pár centtért ráférne kétszer akkora rom, hogy minden támogatásra képes legyen.
Vajon a conax olvasó ezekben csak sima smartkártya olvasó amit a rom-ban lévő softcam-et használ vagy valami hardveres képessége is van...
A kártyaolvasó nélküli wayteq hd90 milyen azon kívül hogy gagyibb a burkolata a képek szerint? A menüje hasonló mint a cx-esnek?
[ Szerkesztve ]
-
romulan
tag
Itt megnézheted a menüket is:
http://pdaplus.hu/content/view/6385/1Valószínűleg MSD7828 processzoros, ez már elavultnak számít, gondolom lapátolják kifelé a DVB-T2 rendszerek miatt, de a szoftverét elég jól megcsinálták.
A menüt megpróbálták a CX változathoz hasonlóan kialakítani.
A távirányító is hasonló, de kicsit megkutyulták és beraktak egy plusz sort. -
azbest
félisten
válasz canniball #905 üzenetére
Egy újabb változata a dvb-t sugárzásnak... több adatot (és ezáltal csatornát) képes átvinni a dvb-t -hez képest. A t2 eszközök visszafele kompatibilisek, de a "régi" eszközök az újabbat nem tudják majd kezelni.
Nálunk a dvb-t1 megy, annyi trükkel hogy mpeg4-es tömörítést használ mpeg2 helyett... mivel ez nem volt elterjedt ezért sokkal drágábbak voltak az eszközök hozzá, mint az mpeg2-es dvb-t hez. Kínai webshopokban pár dollárért voltak az mpeg2-es vevők, de az mpeg4-esek nem is nagyon léteztek... mostmár van sokféle mpeg4 vevő is de többszörös az áruk az mpeg2-höz képest.
Mivel nagyon soká húzódik már a hazai digitális átállás, így már majdnem elavul mire végre megtörténik a teljes átállás. A szomszéd országokban ahol most indul az átállás, már lehet hogy T2-re váltanak az analógról.
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
-
zhagyma
őstag
válasz canniball #907 üzenetére
Azért nem eszik olyan fórron a kását. A DVB-T -> DVB-T2 váltás legfontosabb "ösztönzője" a moduláció és a hibajavítás váltásból eredő átviteli kapacítás növekedés (sok más mellet). Magyarországon van még talonban néhány mux, amit majd meg kell tölteni csatornákkal. Hacsak az AH nem tervez nyereséges "online videótékát" a DVB-T hálózaton a torrent letöltéssel versenyezve addíg nem nagyon van értelme váltani. A technika / gazdaság fejlődése hosszútávon viszont biztosan ki fogja készeríteni a váltást, tehát idő kérdése.
Amúgy DVB-T2 esetén még "sérülékenyebb" a moduláció amit sokkal "robosztussab" hibajavítással kompenzálnak mint DVB-T esetén. Csak azt felejetik el, hogy az adás meg a hibajavítás ugyanazon a modulált frekin megy. Ennek az is következménye DVB-T2 esetén, hogy a jelenleginél jobb vételi viszonyokat kellene teremteni nagyob térerővel és egyenletesebb lefedettséget. Ezt adóteljesítmény növeléssel vagy adótorony "sűrítéssel" kialakított SFN adásrendszerrel lehet elérni (például: budapesti "adóhármas").
Az STB / TV / PC tuner csere indokolt lesz sajnos. Már most lehet nézegetni ilyen szempontból az eszközöket, mivel már elérhetők a piacon tömegesen a DVB-T2 demodulátor chipek.
[ Szerkesztve ]
-
Power
senior tag
Előre bocsájtom, hogy a témában teljesen járatlan vagyok, de az anyámnak kellene vennem vmit, de neki még az internet is bonyi
Nincs sem dekóder, sem kártya, sem előfizetés, csak egy mezei lcd tv.
Kicsit zavaros számomra dekóder és CA modul viszonya.
Ha jól gondolom CA modul a kódolt csatornákhoz kell és bizonyos dekóderekben/tv-kben van CA modul. A mindigtv extrahoz kell CA modul.Jelenleg mit érdemes venni?
pl.
Alap műsorcsomag 1 év hűségidővel dekóderrel:
[link]Ehhez már nem kell semmit vennem, csak rádugom a tv-re?
Igazából csak 6 hónapra kellene, de ahogy számolom egy külön dekóder + előfizetés drágább, igaz ott kevesbb hónapot kell fizetni.Előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
Power
-
szamovar
tag
Van nekem egy oneforall nevezetű beltéri digitális antennám, amire a következők vannak írva: up to 46dB, HD compatible, DVB-T/DAB. Szeretném lemondani a kábeles UPC előfizetésem és venni egy STB-t vagy médiaboxot, ha fogható nálam a jel. Budapest XIII. kerületben lakok félemeleten. Annyi dolgom van, hogy bedugom a tv-be és ha talál adást, akkor a digitális is jó lesz? Ennyi?
Alcatel One Touch Max DB - Nokia 3310 - Nokia Ngage - Samsung E900 - Samsung P850 - Se w800 - Nokia N91 - Eten m500 - Samsung I900 - BlackBerry 9000 - Motorola Defy - Nokia E52 - Nokia Lumia 1020 - Apple Iphone SE
-
Camelus
csendes tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy miért nincs hétvégén soha sem adás a Mindigtv-n? KösziNincs más hátra, mint előre!
-
Camelus
csendes tag
-
szamovar
tag
Valaki erre ha válaszolna. Köszönöm.
Alcatel One Touch Max DB - Nokia 3310 - Nokia Ngage - Samsung E900 - Samsung P850 - Se w800 - Nokia N91 - Eten m500 - Samsung I900 - BlackBerry 9000 - Motorola Defy - Nokia E52 - Nokia Lumia 1020 - Apple Iphone SE
-
club1
veterán
válasz szamovar #918 üzenetére
Nem világos a kérdésed. Ha azt kérdezed, hogy az antennát bedugva a tv-be veszed az analóg adásokat és akkor biztosan fogod majd venni a digitálisakat is, erre azt kell mondjam, hogy nem biztos, csak valószínű. Az antennát egy digitális vevőt is tartalmazó tv-vel vagy stb-vel kell kipróbálni...
-
szamovar
tag
Értem. STB vásárlása nélkül tehát nem tudom kideríteni, hogy mi a helyzet?
-
Camelus
csendes tag
Erősített a jelszint, ha van adás, akkor végig 100%, viszont most 0%. Hallottam, hogy néha a T-Home-on is előfordul hasonló, pl. a napokban.(egyszerre az enyémmel) ezért nem gondolom, hogy a hiba nálam lenne. Viszont egy érdekesség: Mindkét tv Samsung LE ...C650
A "mux" kérdéshez nem tudok hozzá szólni, mi az?[ Szerkesztve ]
Nincs más hátra, mint előre!
-
pimmi
senior tag
itt van egy éredekes hozzászólás, ami lehet érinti a te gondodat is [link]
Most beszéletem mindigtv extra ügyfélszogálatissal, mert jún. 11-től a mai napig Bp-en karbantartás folyt.
Ez azért kellet mert honlapon jún. 11 volt megjelőlve és wayteqkem teljesen meghülyült töle.
Ami nagyon érdekes válasz volt, hogy ha nem az ö szoftware-üket rakom fel, akkor mindig lesz kártya hiba és jelmínőség állandó ingadózása várható.
És amit hírdettek evvel akészülékkel, készülékhiba várható.
Szépkilátás. -
senior tag
Sziasztok!
Több mint 1 éve van MindigTv vételem 3 készüléken is, de adáskimaradást soha nem tapasztaltam. Bp-en a Széchenyi-hegyi adót veszem, egy padláson lévő antennával.
Antennát sokat kerestem, végül a Televes DAT HD antennáját választottam, és nagyon nem csalódtam benne. Azóta már 2 másik helyre is ilyen antennát vettem. -
Camelus
csendes tag
Sikerült megoldani a problémát, de műszer kellett hozzá.
Tudja valaki, hogy hogyan lehet elérni az Mindigtv extra szolgáltatást előfizetés nélkül?
Nincs más hátra, mint előre!
-
Killing
addikt
Lopva? Sehogy. De könyörgöm, havi 1000 forint!
Ha meg arra gondoltál hogy ne kelljen csekken fizetgetni havonta, akkor ott a feltöltőkártyás konstrukció, lehet feltölteni 6 illetve 12 hónapra is. Csak így magasabbra jön ki a havidíj, kb.:1300 ft-ra ha leosztod.Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
szamovar
tag
Kérdéseim a következők:
1. Szobaantennával szemcsés a kép. Tisztulásra van lehetőség?
2. Ha felrakok a társasház tetejére egy antennát, azt lekábelezve 5 emeletet működni fog?
3. A kábeles vétel hogy működik?Alcatel One Touch Max DB - Nokia 3310 - Nokia Ngage - Samsung E900 - Samsung P850 - Se w800 - Nokia N91 - Eten m500 - Samsung I900 - BlackBerry 9000 - Motorola Defy - Nokia E52 - Nokia Lumia 1020 - Apple Iphone SE
-
Killing
addikt
válasz szamovar #931 üzenetére
Szemcsés? A digitális az kockásodni/akadozni szokott.
Elvileg 5 emeletet bírnia kéne, ha mégsem akkor egy erősítővel lehet orvosolni a dolgot.
Milyen kábeles vétel?Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
szamovar
tag
Bocsánat, kockásodik akkor. Nem vagyok teljesen képben, de már látom, hogy a házhálózati antennarendszerre gondoltam, de az nem ide tartozik. Magyarul akkor működésre bírható a rendszer.
Alig nézek Tv-t és arra gondoltam hogy kikötöm a UPC-t és jöhet a digitális adás. Egyedül HBO-ra szeretnék előfizetni, de ezzel van egy kis probléma. A mindigTv-nél van csak lehetőség egyedül erre a csatornára előfizetni. Ez viszont SD. Én meg szerettem volna HD+5.1-et. Ha jól értelmezem ez a megoldás csak horribilis árért érhető el szolgáltatónál vagy HelloHD, de ott is feltétel az alap+hbopak+hbohd, tehát ugyanannyira jövök ki. Szerintetek később módosulhat az SD HD adásra?Alcatel One Touch Max DB - Nokia 3310 - Nokia Ngage - Samsung E900 - Samsung P850 - Se w800 - Nokia N91 - Eten m500 - Samsung I900 - BlackBerry 9000 - Motorola Defy - Nokia E52 - Nokia Lumia 1020 - Apple Iphone SE
-
Killing
addikt
válasz szamovar #933 üzenetére
Nemtudom. A T-home sat TV-n is SD az HBO, külön kell fizetned érte hogy HD-ben nézhesd! Kész vicc ez egy mozicsatorna esetében...
Amúgy az analóg adások le nem állításáig nemigen látok rá esélyt hogy HD legyen. Nekem sima (nem lapos) tv-n ha a Dolby Digital hangot válaszottam, akkor nem volt hang a HBO-n. Csak angol és magyar stereoval ment.[ Szerkesztve ]
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
lacos001
senior tag
Hi
Bocs,de nem olvastam vissza,lehet már volt ilyen kérdés!
Felhivott okoska a mindig tv-től,és kérdezte akarunk e hosszabitani velünk,mondtuk,hogy nem........
Nyomta szöveget,és a vágszó az volt,ha jövő májusig nem szándékozzuk használni a kártyájukat,amit ugye kifizettem(?),akkor vissza kell nekik adni!
1 kérdésem lenne,jogosan kérik vissza a kártyát vagysem?
köszi -
battag
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsotokat szeretném kérni! TV vásárlás fontolgatok, de a mivel csak T-Home jöhetne szóba (elég hosszú kifejteni miért) és mert nem sokat vagyok otthon, inkább nem fizetnék havi 3-4-5 eFt-ot valamilyen kábel vagy IPTV előfizetésért. Adódik tehát a MinidgTv, ami a híradó igényeimet (különösen Euronews-al) ki is elégítené és ha lenne TV, akkor nem lapotopn kellene filmeket nézni sem... De ha nem jön be a MindigTv, akkor csak a filmnézésért tuti nem vennék TV-t. Sajnos a lakásban néha a Telenor mobilhálózat is meg-meg szakad a térerő miatt és a T-Mobil mobilnet sem hasít igazán...
Szeretném a fentiek miatt bemérni a lakást, hogy a TV tervezett helyén lássam, hogy van-e egyáltalán elég kraft. Ehhez adódna valamilyen USB-s digitális TV tuner + laptop kombo. Nade emiatt nem akarok venni ilyen stick-et. Esetleg ismertek olyan boltot, ahol próbaképp ilyet haza lehetne vinni és visszaveszik, ha azt mondom nincs elég térerő? Pl Extrem Digital visszavenné az ott vásárolt cuccokat, ha 3 napon belül visszagaloppozok a fenti indokkal?
Egy barátomnak van ilyen USB-s eszköze, de nincs hozzá antennája, úgy meg gondolom nem ér semmit az egész. Egyáltalán, ha ilyen USB-s vevővel van elég jel és jó minőségű az adás, akkor jó eséllyel számíthatok arra is, hogy Egy manapság vásárolt kb 125 eFt-os MPEG4-es digitális tuneres TV is fogja venni legalább ugyanolyan jól a jelet, mint a kis USB stick+antenna? Gondolom igen, mert a TV kávában csak nagyobb az antenna... Vagy a TV-kben nincs is antenna? Vagy hülyeségeket kérdezek?Válaszaitokat előre is köszönöm!
Üdv.: BattaG
-
canniball
nagyúr
-
azbest
félisten
hallucinálok vagy eltűnt pár hozzászólás? Nem törölve lett, mert folytonos a hozzászólások sorszáma.
szerk: jaa neeem, csak dejavu érzés volt, a szomszéd topicban is beszélgettünk erről már: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Inv1sus
addikt
Sziasztok!
http://www.digiportal.hu/page.php?104
Ezt a készüléket dobálják most mifelénk 10.000Ft-ért. Az érdekelne, hogy ezzel előfizetés, meg minden plusz díj nélkül lehet fogni az alap adókat? tv2, rtl. stb.
Az is érdekel, hogy ha nálunk két tv van, két külön szobába, akkor hogy oldható meg, hogy mindkettő kapja az adást tőle?
*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***
-
Rick4
félisten
A másikban írtam, hogy működik az alap csatikkal, és minden készülékhez külön set top box kell. Illetve megy egy ilyenről több tévé is, de az körülményes is, és minden tévén ugyanazt nézed, ugyanazzal a hangerővel, szóval nem tuti. Ha több tévére kell, nézz körül a upc direct-nél.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Inv1sus
addikt
Hajaj ez így problémás lesz. Na majd meglátjuk...
*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- -60% Új, bontatlan Soflow SO X elektromos roller
- A középkategória királya: Intel 1235U 10C/12T passzív barebone
- HP Pavilion x360 14-dy Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -50% i7-1195G7 16/512 FHD Intel Iris Xe
- Rockrider St520
- Új 2K Gamer PC Intel i5 13400F/RTX 2070 Super 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5/750W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest