Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
[lAyCsI]
addikt
válasz
Topiccsendőr #4299 üzenetére
pályanap?
-
Topiccsendőr
addikt
holnap Kakucson leszek, mer' olcsó
edzek egyet, már le van beszélve, meg szervizbe kell vinnem a másik vasat, nem jössz inkább a kakucsi pályára?
tökéletes a Nagybandinak -
[lAyCsI]
addikt
válasz
Topiccsendőr #4296 üzenetére
jeee,
holnap egy jó rollerezés?komolyra fordítva holnap lehet gurulok egy lájtot...
-
Topiccsendőr
addikt
ééértem már!
Azt hiszem.
Mivel a dugattyú nem szív egyfolytában ugyebár mert forog körbe a főtengely ezért van egy szakasz ahol szív, majd a membránt ugye elmozdítja, ami a pumpában van. Amikor a dugattyú felfelé mozog a vákuum megszűnik, a benzinpuma membránja visszaáll a az eredeti helyzetbe. Azaz pumpál. Legalábbis így volna logikus.
Akkor viszont mindenhol szivattyúként szolgálna az, mire mindenki azt mondja, hogy benzincsap? Hmmm -
[lAyCsI]
addikt
válasz
Topiccsendőr #4050 üzenetére
miaffranc kollega, maga robogózik is?
-
Pubszon
veterán
Nekem van egy BABETTA.
És ne legyek kemény? -
mdk01
addikt
Hali!
Látom filóztatok rajta és jó irányba.
Másnap hogy írtam megnéztem apámmal mégegyszer mi lehet a gond és az első amit megnéztünk a vákumszivattyú csöve.Ugyanis nem tudom hogy írtam e, de előző nap azt vettem észre mikor lehúztam a túlfolyót a tankról hogy nem nyom a vákumszivattyú vissza benzint a tankba.Ebből következik hogy valszeg a vákumszivattyúhoz se jut el benzin az mögött meg a cső van.
Namost a vákumszivattyú csöve kb. 4 helyen volt eltörve.Pffff.....
Körbe lett gyorsan szigetelőszalagozva hogy tisztázzuk a hiba forrását és kevés pörgetés után rögtön elindult.Ma kicseréltem a csövet és mindenki happy.
Hogy ez a cső ki lett cserélve azt eredményzte hogy
1. elindult a motor
2. az alapjárat alacsonyabb lett sokkal
3. a motor bármikor pöcre indul(elötte nem, csak szivatóval sokaáig forgatva)A csö azért volt eltörve mert ahol belehet önteni az motorolajat a tartájba, ha ott egy kicsit mellé megy az olaj végigfolyik a tartály oldalán a tartály mellett meg ott van a vákumszivattyú csöve és azon folyik tovább és az olaj megeszi idővel a csövet.
Szóval ilyen apróság is lehet annak az oka hogy magas az alapjárat és nehez indul a motor.
Ezek után kiváncsi leszek hogy a fogyasztásom mennyi lesz így hogy nem szenved a vákumszivattyú, mert bármi megtörténhet.Köszi azért mindent.
Üdv -
Topiccsendőr
addikt
Csak azért, mert a szokásos módszer, hogy a dugattyú vákuuma kinyitja ezt a benzincsapot, és nem neked kell kézzel ugyebár elzárnod, ha leállítod a motort. Ha leáll a motor, megszűnik a vakuum, megszakad az üzemanyagellátás is. Ez praktikus, viszont az Areának annyira nincs fent az üzemanyagtartálya, úgyhogy én is elgondolkdtam, hogy ejtőtartályosra hogyan sikerült kivitelezniük... Lehet, hogy tényleg pumpa lesz az? Bár nekem volt Areám, de ezt nem szúrtam ki benne.
-
ett
aktív tag
válasz
Topiccsendőr #4285 üzenetére
Igen, értem mit írsz. Elég érdekes izé. Ez a pumpa nem olyan benzinpumpa, mint az autóknál. De ezt is valamiért ennek hívják. Hogy miként működik nem tudom, az én rotyeszomon nincs ilyen, csak a hagyományos megoldás.
-
ett
aktív tag
válasz
Topiccsendőr #4283 üzenetére
Van benne benzinpumpa! Az areaban van. Nézd meg a linket, 14-es alkatrész.
[link] -
Mr-Pamacs
senior tag
Bocsi a zavarásért és az OFF ért.
Ha esetleg valakit érdekelne moci vagy bukó festés nyugodtan keressen fel.
Üdv. -
Gergello
addikt
Sziasztok!
Szerintetek, hasonló korú , 2000 előtti Aprilia Sr 50 és Malaguti F12 közül melyiket érdemesebb venni? Még nem ültem egyikensem, de az Sr 50 mintha kisebb lenne, nem?
Mindkettő formája nagyon bejövős. -
mdk01
addikt
válasz
Topiccsendőr #4277 üzenetére
Hali!
Rákötöttem mindent az biztos.
Most megnézem hogy a forrasztásnál nem e ment vmi a lyukba de nem hinném.
Csöveket is átnézem mennyi szemét van benne.
Nem tudom.
Azért köszönöm és majd jelentkezem.Üdv.
-
Topiccsendőr
addikt
AC???
olyan nincs benne.
karburátort kellene beállítani, vagy el van tömődve az alapjárati fúvókád? Vagy nincs is vákuum, ami kinyitná a vákuumos benzincsapot? A magas fordulatszám az is lehet, hogy már nagyon kevés a benzin a karbiban. Minden csövet rákötöttél elöl a tankra illetve a forgattyúsházba és a tanknál lévő vákuumcsapra? -
mdk01
addikt
Hali!
Megtörtem a mocit de mára megforrasztották a törött alkatrészeket.
Ma mikor raktam össze a benzintankkal kezdtem hogy kipróbáljam a mocit.
Olyat csinál hogy ráhúzom a szivatót teljesen(ami nem normális mert már félig ráhúzva is indulni szokott)önindítózok majd röffen kettőt és leáll pedig az önindítót se engedtem még el(már majdnem elindult)
Mielött idáig fajult volna a dolog elötte azt csinálta hogy elindult de marha nagy fordultszámon járt a motor és lassan visszavettem a szivatót majd 1/3-nál fogta magát és leállt a motor.
Néha röffen tehát nem gyertya.
Az AC se nagyon nyomja visszafele a benzint mert a csövön nem jött amit lehúztam a tankról.Légyszi bárki bármi ötlete van ne tartsa magában.
Egyébként egy Area 51-ről van szó.
Köszi -
bocX
tag
sziasztok!
a minap generáloztam a robimat, még vissza van ez az, de most már guruló képes. szóval szét volt szedve, nem teljesen, de elég jól le lett csupaszitva. annyi, hogy berugóval el tudjam inditani, meg a csupasz váz.
olyan könnyü volt a moca, tök élvezet vezetni
nos, most össze van rakva, és aksi is benn van már, ellenben ha akarnám indítózni, nem jár az inditómotor, ill sima alapgyujtásnál eddig villogott az index és a duda is működött, meg a benya kontroll lámpa is...viszont most összerakás után nem (csak akkor ha jár a motor, szal simán aksiról nem müxenek). hol érdemes nekem ezt megnéznem, hogy mi csuszhatott szét? mert nagyon nincs kedvem most megint újra totál lebontani
ha pedig olajat akarok cserélni akkor 10w40es kell nekem igaz?
előre is köszi! -
Kris91
csendes tag
-
Topiccsendőr
addikt
Annyira azért nem húznak el melletted, főleg csúcsforgalomban. Persze elég jól kell ismerni az útvonalat, hogy lendületesen vedd az akadályokat, minél kevesebb lasítással, de elég lendületesen lehet haladni. Én mostanában járkálok egy Jog Sport Editionnal a Dózsa Gy út környékén illetve a Nyugatinál, de az autók sehol sincsenek, pedig nem is sietek.
-
huzat
csendes tag
Sziasztok!
Pár dolog érdekelne,mielőtt robogót vásárolnék.
Először talán,hogy érdemes-e Bp-en 50ccm-es robogóval közlekedni? Figyelembe véve az útviszonyokat,és az autós mentalitást, és nem nagy élmény,ha mindig csak húznak el mellettem az autók.
B-s jogsim van,de ugye először csak belekóstolnék a dologba,utána lehet rászánnám magam valami komolyabbra... és 100-120k az,amit szánnék rá,tehát olyan Yamaha jog,vagy Aprilia Scarabeo,esetleg Malaguti az,ami tetszene. -
liquidmoon
aktív tag
Hi! Hirtelen felindulásból vettem ma egy '99-es malaguti F10-et. Ma néztem őket neten, és találtam egyet, felhívtam és meg is vettem. Remélem nem fázok rá. Tök jól megy, jól gyorsul aránylag. Jó állapotban van. Vége 70 körül lehet(annyival mentem vele), tovább nem erőltettem. Lenne pár kérdésem.
Hány literes a tankja? Mire kell odafigyelnem? Szervízkönyvet lehet neten találni hozzá? (privibe is jöhet) Kb mekkora fogyasztásra számolhatok? Ha alkatrész kellene, neten honnan lehet rendelni? Vagy esetleg Székesfehérváron van motorbolt, ahol alkatrészeket kapok hozzá? Majd holnap csinálok képeket róla. Tökre örülök neki, első kismotorom. -
golyani
őstag
válasz
Topiccsendőr #4267 üzenetére
tudom de itt minden jó volt.
gyertyakép is szép barna. -
golyani
őstag
válasz
Topiccsendőr #4265 üzenetére
én nme redet hanem a gyárinál ritkább szivacsot vettem a múltkor az apriliában 700 pézér egy táblát az aerpxba és nme kelett a karbit utána lőni pedig télleg többet enged át.
-
Petya25
őstag
Yamaha X-MAX 125 vagy 250-el van valakinek tapasztalata?
Most voltam spanyolban és ott úton-útfélen robogóval járnak.
Ez nagyon megtetszett és erősebb kellene mint egy 50-es robi.
Esetleg más ilyen kategóriás robogót is ajánlhattok. -
reewer
aktív tag
2szer ment el
[Szerkesztve] -
reewer
aktív tag
ezt nezegettem: [link]
-
reewer
aktív tag
válasz
Topiccsendőr #4258 üzenetére
Jovan nemkell bántani
Banyek le kéne cserélni, de nem tom mire. Az Eredeti légszűrőt kodobták szüleim
Mind1 lényeg hogy nicsn eredeti és nemtom mit tegyek.
A karbi sem az eredeti rajta, ezt figyelembe kell venni a légszűrő vásárlásnál? (csonk átmérő...) Sajna kicsit össze van barmolva a dolog...
Tudsz valamit ajánlani? Nem vok expert a témaban -
golyani
őstag
válasz
Topiccsendőr #4258 üzenetére
az ha jó llátom a motorkopást elősegítő fajta
-
koob
senior tag
a savas akkuk elektromosnál elég 'gáz' :D lehet vajon mennyit bírnak?
[Szerkesztve] -
koob
senior tag
uuuuup
-
marsu
veterán
Sziasztok! Bocsi az OFF-ért, de hátha érdekel valakit:
[link] Eladó egy KTM replika motor, vagy laptopra cserélhető.
- 2007-es évjárat
- 125ccm
- 5 sebességes
- önindítós
- Segédmotorkerékpáként forgalomba helyezve.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mamas & Papas Flip XT3 babakocsi szett 3 az 1-ben
- Segway Ninebot G30 DII - elektromos roller
- Eladó egy szinte új Kukirin G2 elektromos roller! Hétfőig jegelve!
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Babzsák fotel (Dr. Relax - Gamer, sötét zöld, keveset használt, hibátlan)
- IPhone SE(2022) 64GB Aktiválatlan! ÚJ! Független! 12 Hó Jótállás!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest