Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
golyani
addikt
válasz
ngabor2
üzenetére
olcsó uvexet ne mert eléggé necces a rostély zárása nekem pl erősen rá kell baxni különben egy 41-es menet szél 1 kattanásnyit felhajtja illetve plexit akrtam szerzni és 1-2 hónapot mondtak rá.
én most AGV GP-1-et vagy a K szériát néztem.[link]
álítólag napokon belül van hozzá plexi, csat amit kellhetha törik vagy elrolik vagy mittom. a K-kban kivehető a bélés és mosható is. -
ngabor2
nagyúr
soha nem látott közelségbe került a robogóvásárlás (ismét, mint már párszor
). bukósisakot szeretnék venni, de mivel egy darab ideje nem néztem, se azt nem tudom, hogy milyet, se azt, hogy mennyiért. annyit azért tudok, hogy olyat kell, ami az állat is védi, nem csak a fejtetőt. egyéb szempontok? preferált márkák, ill. hanyagolandó márkák?használt alapból nem játszik, mint általában az egyéni védőfelszerelések terén. ha debrecenben jó üzletet is tudtok mondani, az meg már csak hab lenne a tortán. először a Hüsénél, majd a yamaha Máthénál fogok szétnézni, ha nincs más ötlet. a keret kb. 20k -
etnies
senior tag
-
neongorack
senior tag
Akit érdekel, elindult a robogós oldalam: [link]
Ha gondoljátok lessetek be. -
golyani
addikt
válasz
ToRR3nt3
üzenetére
hát henger az olyan 40.
gyári kuplung + vario is elvisz egy vashangert csak be kell görgőzni, rúgózni az olyan 5k ha veszel akkor vario+kuplung olyan 20
egy jó kipuff. hááát a ZX még szódávaelmegy,de van attól jobb is
karbi is egy szűk huszas.
akkor főtengely csapágyat tuti cserélni kell a főtengely meg h bírja-e azt nem tudni:S pár ezer kilométerig tuti bírja de ha azt is cseréled az mégegy 20-as.
de nézz szét egumotors.hu-n
[Szerkesztve] -
190centi120kilós nagydarabkopaszemberes munkábajárós gépet mit ajánlottok 200K ig? 50ccm-st.
-
golyani
addikt
válasz
ToRR3nt3
üzenetére
milyen tuningot? 90-es? ezt honna szedted????
80-as van de az szigorúen versenyhenger az 180k hozzá a főtengő az 120 szétkell amratni hozzá a blokkot kell mellé vario kuplung karbi minden kb 500-ból meg is van
amit érdemes uccára az egy normális 2 gyűrűs vashenger egy jó kipuffal 17,5-19-es karbi vario mellé esetleg kuplung és akkor fasza lesz![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ett
aktív tag
válasz
ToRR3nt3
üzenetére
Papír nélkul csak akkor vennék, ha tanyán használnám, ahol nincs zsernyák, meg nálunk itt falun belul elmegyek akárhova motorral, max. nem a foúton, de máshova nem merek menni, mert félek, hogy elkapnak. Annyit pedig nem ér az egész. Ha megyek meloba, vagy a városba, akkor ott a másik moci, minden papírjával. A 80-as zotyogés azért nem olyan rossz egy kis robogotol, eleve nem is mehetnél 45 km/h-nál gyorsabban smkp-vel, úgyhogy már azért is moroghat a rendorbácsi.
[Szerkesztve] -
ToRR3nt3
senior tag
Kollegám teljesen beleőrült a robogómba, aztán ő is venni akar egyet. Kinézett egy Kymco Bet n Win 150 cm2, (nincs papír) 4 ütemű vizeset, 5 éves 2k ért. Szerintetek megéri?
Én már megbántam h tavaly nyáron nem vettem meg egy jó Gilera Runnert 180 asat kis papírokkal. Unom a 80al történő zötyögést. Megéri tuningolni? Mennyiből lehetne kihozni egy 90es tuningot?
[Szerkesztve] -
ToRR3nt3
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Én se vettem észre semmi javulást, pedig most egy fél flakonnyi (ami vagy 03 literhez kell) oktánszámadalékot kellet beleöntenem 5 l benzinhez. (kilukadt a doboza)
-
Topiccsendőr
addikt
Én meg tankoltam mindenfélét, semmi különbség, elhihetitek.
Még nitrometanolt is raktam benzin mellé, attól sem ment jobban (igaz 49 ccm volt), majd egy 99 oktánszámú benzitől jobban megy mi? lóf*szt.
-
ToRR3nt3
senior tag
Ti szoktatok oktánszám növelő, vagy egyéb adalékot tenni a benzinhez?
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
golyani
üzenetére
Ilyenkor - ha melegebb van - csuklik, amikor ráhúzod a teljes gázt, de nem fullad le, meg dadog, annyira azért nem tud bedúsulni, ha eddig jó volt. Ilyenkor rengeteg dolog lehet. Vákuumcsap nem nyit rendesen, vagy bármi ami benzinellátással kapcsolatos. Nehéz így fórumról diagnosztizálni, sőt, nem is lehet, max tippeket adni.
-
golyani
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
a sok benzintől is tud fúlni nem?
mármint hogy a melegebb levegőből több kell...
[Szerkesztve] -
stargazer
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
mármint úgy értettem hogy 50.000 ft-os.

-
tekeyagd
aktív tag
ma reggel a Runnerrel jöttem melóba,hát 80nál kezdet lefagyni a kezem egy kicsit,mert ugye én hülye már tavasz van nem kell kesztyű!

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Bocs, olaszországi
-
stargazer
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
bakker. az még egy 50-es. nemsemmi. tehát akkor létezik egy központi adatbázis (hol?) ahol regisztrálva vannak a járművek alvázszám, motorszám stb. alapján. de hogy a fenébe tud tök feketén bejönni egy motor? valami vámpapír van róla. az semmi?
-
ToRR3nt3
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
GŐzuöm sincs mennyi van benne. 1500km volt az órában, mikor vettem, ami szerintem vissza lett tekerve...
-
stargazer
senior tag
le szeretném rendszámoztatni a robogómat. honnan tudhatom meg hogy ki lett-e fizetve rá a regadó?
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
ToRR3nt3
üzenetére
Ami neked van, az gondolom nem elektromos olajpumpás, hanem a főtengelyről kihajtott olajadagolós. Azt is ellenőrizni kellene. Mindenesetre ez elszegényedés, azaz ha sokszor csinálsz ilyesmit vele, akár meg is ragadhat, meg kellene nézni a fúvókákat, illetve karbipucolás. Esetleg gyújtás, de nem jellemző. Gyertyában hány km van?
[Szerkesztve] -
ToRR3nt3
senior tag
Mi baja lehet a motoromnak:
-a végsebessége 80 ról leesett 70 re
-hirtelen nagy gáznál illetve full gáznál ''dadog'' nem állandó a fordulat.
Bedugult a benzinszűrő vagy a karbi
-
egysrác
csendes tag
Sziasztok!
Végül egy 99-es Aprilia SR50-t vettem. Ehhez lenne valakinek kézikönyve vagy leírás? Milyen olaj kell bele gyárilag? -
Kuvik
tag
Sziasztok!
Végül egy F12-est vettem.. a srác azt mondta 2001-es, DE majdnem 30 ezer van benne!
kérdésem az, vázszám alapján hogy lehet kideríteni, mikor gyártották? keresgéltem mindenhol, de sehol nem találtam infót amúgy tipp-topp a motor.
láttam valaki küldezget itt mindenfél manualt... az én mélcímemre is küldjön már egyet plíz, ha nem vaok pofátlan.. Köszi! -
rhonin
senior tag
szevasztok. lenne egy oylan kérdésem hogy a piaggo nrgken (mc1) hol található az alvázszám. csak azért mert amikor megvettem a motort akkor a motorszámot megtaláltuk de az alvázszámot nem találtuk meg. hol keressem. csak azért mert az adás vételibe bele kéne irni. nem?

-
ToRR3nt3
senior tag
Annyira szép az idő kint, h mindjárt kimegyek robogni egyet

-
ToRR3nt3
senior tag
Derbi Predatorhoz nem tud valaki robbantott rajzot vagy service manualt keríteni?
-
golyani
addikt
egün van ilyen robesz kisokos ott va nrobabntott rajz is
és akülönbség az h a hosszúblokkos hosszabb. másról nme igazán lehet észrevenni. egy Aerox vagy egy újabb mc3-as már hosszú blokkos. esetleg vhol látszilyet mellé állsz és megnézed szemre.azok amikbe 12-es vagy nagyobb kerék van az általában hosszúblokkos mert ugye másképp nme fér el a forgattyúsháztól a kerék csak ha hátrébb viszik a tengelyét. -
Kuvik
tag
Szevasztok, újfent

Haverom nagyon rágja a füllemet, hogy Peugeot SpeedFight-ot (ha egyátalán így kell leírni
) vegyek, mert hogy az milyen, mert ő is azt kölcsönözte görögben...
a 3 közül mellik legyen szerintetek?
Peugeot Speedfight
Malaguti F12, F15
Aprilia SR 50
vagy érdemes még valami márkát típust számításba venni? Mindenképp nagytestűt szeretnék
vizes Aprilia SR50-esekről olvasgattam, hogy eléggé hajlamosak a melegedésre.. ez mennyire igaz?
150K-m van az egészre..... és olyat szeretnék, ami nem murdál meg a 90 kilóm alatt
-
athomi
veterán
apám most vett egy 50cm3-es 4ütemű robogót
annyi a baj, hogy amikor meghúzom a gazt, akkor eltelik több mp is mire reagál a gázadásra
miért lehet ez?
vagy azért van, mert még bejáratós?
kicsit zavaró! -
Topiccsendőr
addikt
-
rhonin
senior tag
lenne még egy olyan kérdésem hgy néztem az egünél a szijjakat és ott van a stage6-os szijjnál hogy csak rövidblokkos piaggokra jó. most én azt honnan tudom hogy az enyém rövid v. hosszú blokkos?
-
molecula
csendes tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
125-sel volt ilyen probléma, meg inkább az 50-esekkel volt több gond!
A nagyokra tényleg nem tudok semmi rosszat mondani!A páromat róbálták lebeszélni a Pegasoról, mert van aki azt mondja, hogy a Suzuki Vstrom (azonos kategória) jobb!De izlések és pofonok!
Nem lehet adni arra, hogy milyenek a kereskedők tapsztalatai mert én megvettem a saját márkánkat 28 km után beadta a kulcsot mert közben kiderült, hogy már egyszer javították csak a kollégám elfelejtett róla szólni!!!Jó mi?
Azóta az új mocinak semmi baja!!!És 2 év alatt soha ilyen probléma nem volt csak pont az enyémmel!!!!!!
[Szerkesztve] -
molecula
csendes tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A nagyokkal nem voltak problémák inkáb az 50-es meg a 125-sel!
Én azt gyanítom, hogy közrejátszott az, hogy ki használta!Isszonyatosan szét tudják hajtani őket!!!
Volt olyan srác aki azért hozta vissza az 50-es motort mert fojtással csak 75-öt ment!!!!!!!!
Sajnos inkább a 2005-ös évjártaból a Tuonókkal volt probléma, pl:váltó, fék.
Senkinek sem javaslom a 125-ös mocikat!Vagy negyobbat vagy 50-est!
Nagymocival nem volt rossz tapasztalat!(nem kellet sűrün javítani), de az 50-eshez az alkatrész ellátás siralmas volt!
Nagy motorból nagyon jó az Aprilia!!!
Robogóból inkább a Malagutit javaslom!! F12-F15 nagyon jó kis gépek!
[Szerkesztve] -
rhonin
senior tag
na akkor érdemesebb kevlár szijjat venni vagy vegyek hozzá simá de jó minőségüt? mnnyivel jobb a kevlár? gondolom könnyebb.
-
rhonin
senior tag
szevasztok valaki nem tudja hogy mennyi egy piaggo nrg mc1-eshez az ékszíj csak azért mert elszakadt és vennem kéne valami normálisabbat. ezek a kevlárszíjak mennyibe kerülnek?
-
stargazer
senior tag
runnerhez nincs valakinek manualja?
-
molecula
csendes tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Hivatalos Aprilia márkakereskedésben dolgoztam ami azért adta le a márkát mert az alkatrészekkel folyamatosan gond volt!!Azért írtam , hogy nekem ez a tapasztalatom!
Egyébként Szombathelyet nem lehet Pesthez hasonlítani, mert minden elég nehezen ér ide, vagy nem vész el csak átalakuk utközben!
Pl: A páromat sem tudják az Aprilia Pegaso-ról lebeszélni!
-
rhonin
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
nincs rajt különösebb tuning csak egy malossi henger meg egy zx kipufogó. ennyi. amugy megvettem és pöccre indul igaz hidegen kell neki 2-3 rúgás de nagy emelkedőn valéó indulásnál is egyből megindul húz. szerintem kafa kis motor majd kiderül milyen lesz még nagyon frissek az eredményeim róla. mit érdemes rárakni amugy amitől kicsit meg tudom növelni a motor életttartamát vagy mit cseréljek rajta. mondjuk most valamikor viszem szerelőhöz hogy nézze át meg minden aztán majd ott kiderül. ennyire szarok lennének a piaggok hogy ezt irod róluk??

-
egysrác
csendes tag
Sziasztok!
A közeljövőben szeretnék venni egy Malaguti F12-est. Az lenne a kérdésem, hogy honnan tudom letölteni a Malaguti F12 Service Manual-t? Valamint aki tud olyan oldalt, ahol az F12-es változatokról van valami info az légyszives linkelje már be nekem.
Előre is köszi a segítséget. -
GodHeart
senior tag
Nekem F12-öm van, és anno igen olcsón 115k-ért vettem.. igaz hogy normális állapotba hozzam, még 30k-t rákellett költenem.. ez így bőven elég lett volna, mind a mai napig elmenne vele, csak hát az ember nem áll meg, kicsit megtuningoltam, és semmi baja nincsen. Viszi a 110-et, bírja a gödrös utakat, a földes terepes off-road-ról már ne is beszéljünk.. kicsit melegszik a motor, de még sosem hagyott ott.. najó egyszer, de az is azért volt, mert kifogyott a benzin, mert elromlott a mutatója... motorikusan az elején mikor baja volt, akkor sem maradtam ott vele sehol, ha lassabban is de hazahozott.. és egy 10 éves példányról beszélek, amit most tip-top állapotba hoztam.

-
Kuvik
tag
Ja és még annyi, hogy ez szerintetek megéri e?
[link]
sima SR modell nem létezik ugye, csak SR 50?
Előre is köcce -
Kuvik
tag
Mivel Malagutit nem találtam viszonylag újat, ezért az aprilia SR 50-el is szemezgetek..
ez paramétereiben megegyezik a Malagutival? (kerékméret, teljesítmény, motorméret) -
molecula
csendes tag
Malaguti nagyon jó! a négy motor márka közül az volt az egyik amit értékesítettem!Árban húzosabb de bírja a strapát és lóerőre az egyik leg nagyom az 50-esek közül!
Nekünk Kymco Agility 50 es robink van! 2. személynek kialakított ülés felhajtható, és hatalmas dobozt lehet rárakni!!!!!! Árban 250.000-270.000 között van valahol most ( nem tudom az új akciókat) fogyasztásra 2,5 l !
DE A MALAGUTI TÉNLEG KIRCSI!!!
-
Kuvik
tag
Sziasztok!
Robogó vásárlásban kérném a segítségeteket!
azért írok ide mert a másik topik nagyon halott
-valami olyan kellene, aminek a hátuljára fel lehet szerelni valami nagyobb csomagtartót.
-bírja a budapesti utakat (régen egy honda dio-m volt, annak még a tükör sima aszfalt is gondot okzott néha
)
-a 70-et simán ki lehessen hajtani belőle, és a gyorsulása is jó legyen
-és a legfontosabb: valami olyan kellene, aminek a hátuljára fel lehet szerelni valami nagyobb csomagtartót. És persze 100%-ig megbízható legyen mert sokat lesz használva áruszállításra amúgy alapból mind1iknek van ülés alatti sisaktartó része?
A Malaguti F12-vel nagyon szemezgetek, csak azt nem tom mennyire strapabíró.
összvissz 150 ezrem lenne rá, ha valaki tud valami olcsóságot, az írjon!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LG monitorok
- Monitorkalibráló eszközök
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Yettel topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- ÚJ Asus TUF A14 FA401 -14"2.5K 165Hz - Ryzen 7 260 - 32GB - 1TB - Win11-RTX 5060 -2 év gari - MAGYAR
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430 - i5-3GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad Gen2 LTE i7-1165G7 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- iPhone 17 256 GB Sage - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
- Gaming PC! Ryzen 5700X / RTX 3070 / B550 / 32GB 2666Mhz / 512GB NVMe / 850w Gold! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
). bukósisakot szeretnék venni, de mivel egy darab ideje nem néztem, se azt nem tudom, hogy milyet, se azt, hogy mennyiért. annyit azért tudok, hogy olyat kell, ami az állat is védi, nem csak a fejtetőt. egyéb szempontok? preferált márkák, ill. hanyagolandó márkák?használt alapból nem játszik, mint általában az egyéni védőfelszerelések terén. ha debrecenben jó üzletet is tudtok mondani, az meg már csak hab lenne a tortán. először a Hüsénél, majd a yamaha Máthénál fogok szétnézni, ha nincs más ötlet. a keret kb. 20k

Nem vok egy motorszakértő. Jó kifuff az van (Leo vince ZX), a többi kb mennyi?
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

nyogo83
sityupityu