Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Topiccsendőr #3847 üzenetére
mint korábban írtam, megszoktam, hogy élek. az utakon, ahol jártam meg olyan kátyúrendszerek voltak, hogy 70 körül is erősen dobálta a cuccot. valszeg tükörsíma úton én is kitekertem volna a gázt, hogy hadd szóljon... de így inkább nem kockáztattam.
-
ett
aktív tag
válasz
Topiccsendőr #3847 üzenetére
Ez mekkora igazság. Hogy csináltad, hogy vörös lett a kipu?
-
golyani
őstag
válasz
(Kolombusz) #3845 üzenetére
már 2-3 évesen is szétrontottam apám villanyberetváját -
ngabor2
nagyúr
no, megvolt az első komolyabb túra. jól megy a gép, nem akartam nagyon hajtani a kátyús/javított utakon, 50-70 között mentem, útviszonyoktól függően. persze lakott területen kívül, azon belül 45-50-nel.
amilyen barmok vannak a városban... jövök szépen, 50-nel, indexelek, hogy én itt jobbra sávot szeretnék váltani, erre mögöttem 80 körül haladó csávóka ráfexik a dudára... előtte direkt néztem, mikor elkezdtem a sávváltást, még sehol se volt. na az ilyenektől kicsit morc bírok lenni. felőlem mehet gyorsabban, mint a megengedett, de ne mindenhol!
a másik meg majdnem letolt az útról. megyek a sávom közepén (nem akarom szétrázatni, azért nem a szélén), erre előz. a sebességkülönbség kb. 5-10 km/h lehetett, mert elég sokáig jött el mellettem... 10 cm távolságban. -
golyani
őstag
120-as papírral, kézzel finoman, hogyha van rajta vmi retek azt szedje le.
fémes betétek szal elrontani nagyon nem lehet. csak én először felcseréltem a két betétet és nem volt az igazi, mikor visszaraktam.. de mikor vissza cseréltem eredeti felállásba jó lett. talán picit jobb, mint volta tárcsám eddig picit olyan ''sávos'' minta bakelit. na ezek 2 izmos fékezés után eltűntek
.
[Szerkesztve] -
golyani
őstag
hozom ki a motort, nézem vmi zsírszerű cucc volt a trácsán. na mondom hígító leszedi. leszedte de bizt kedvéért a pofákat is megsmirgliztem kicsit.. most harap a brembo, mint a disznó
[Szerkesztve] -
ett
aktív tag
válasz
ngabor2 #3838 üzenetére
Nem rossz otlet a hosszabb út, ha bírod az ulést hosszútávon. Csak nehogy valami megdogoljon pont akkor, mert onnan hazatolni nem egyszeru dolog. Ha megbízhato a gép, akkor én elindulnék vele, persze csak rovidebb távokra. Kecskemét azért nem 20 km toled. Ha van segítséged vészhelyzet esetén, akkor mehetsz nyugodtan.
[Szerkesztve] -
ett
aktív tag
válasz
ngabor2 #3836 üzenetére
Szerintem a blokk 50-es, te a hengerre meg a dugora gondolsz, hogy az 70-es. Vissza akarod cserélni otvenesre? Amíg megy, hagyd szerintem. A tuningolt gépekre általában tobbet kell figyelni, érzékenyebbek, tobb karbantartást igényelnek. De gondolom nem akarod széthajtani, így sokáig jo lesz.
-
ngabor2
nagyúr
úgy általában egy robogót hány km-enként érdemes átnézetni szakemberrel, ha én absz nem értek hozzá, vagy nem akarom elszúrni? aszfalton van csak hajtva, földúton nincs. az órája szerint valami 30ezer km van benne, bár elég sok cucc cserélve lett rajta (köztük a henger is).
ehez kapcsolódik: ha a henger 70-es, de a többi cucca nem lett átcserélve, mennyire árt neki? annak a cseréjét is tervezem majd valamikor, de egyelőre nincs kedvem ($) hozzá. -
golyani
őstag
válasz
ToRR3nt3 #3827 üzenetére
nos, 17,5-es karbi elég az 50-es motorhoz felújítószett pedig karbiszerint megy nem hengerméret szerint. karbi tipusa pedig rajta van a karbin.
nagyobb fúvókának akkor látnám értelmét ha tennél rá vmi sportkipufancsot+sportlégszűrőt(vagy eggyel nagyobb fúvóka és több levegő).
(kipuffnál újra kell görgőzni és kuplungolni a mocit).
ne írogass ímélt, sokkal gyorsabb ha megkérdezed a fórumban.
hmm ha nagy felújítás ott hónolni szokták a hengert és ahhoz veszenk dugót, gyűrűt. ilynekor még érdemes megnézni a tűgörgőket és a főtengelycsapágyakat, szimeringeket. ha meg változó a teljesítmény az meg karbidugulás miatt van, akkor meg csak ki kell pucolni. az h kicsivel nagyobb fúvókát teszel bele nem valószínű h annyival nő a teljesítmény mint amennyivel többet eszik.
Gergello:
olajnak én ajánlanám a Shell advance VSX 2-t, én ezt használom vagy vmelyik Repsol olajat. előbbi az 2680 kúton a repsol pedig ilyen 2000-3000 körül mozog, vagy vmilyen Motul. -
Antilop
csendes tag
válasz
Topiccsendőr #3824 üzenetére
Kicseréltem a fesszabályzót és valóban megoldódott a probléma. Köszi a segítséget mindenkinek!
-
Gergello
addikt
Elfogadható árú olajat tudnátok ajánlani? 0 km-es cucc, nem szeretném megfosztani semmi földi jótól.
-
ToRR3nt3
senior tag
-
ett
aktív tag
válasz
ToRR3nt3 #3825 üzenetére
Én még nem rendeltem náluk, de annyira rossz nem lehet. Miért nem írtál a fórumba nekik? Van ott ''kérdések egühöz'' topic. Nem egészen értem ezt a karburátor felújító szettet 70-es hengerhez. Nem sok köze van a 70-es hengernek a felújítószetthez. Gondolom nagyobb a karbi a gyárinál, mivel 70-es cucc van rajta. De ha a dugattyúgyűrű meg 50-eshez kell, akkor végképp nem értem. De miért akarod felújítani? Nem szoktak azok csakúgy hipp-hopp megdögleni. Folyik a nyál valahol belőle? Vagy felakad az úszód?
-
ToRR3nt3
senior tag
Csalódtam az egümotorsban, kértem segítséget emilen, de válaszra se méltattak
, pedig náluk rendeltem volna alkatrészt.
Esetleg itt valaki tud segíteni: egy szerelő ismerős átnézné, megbütykölné a robimat, de az alkatrész beszerzés rám maradt.
Az alábbi alkatrészek kellenének:
1. gázbovden (a mostani valszeg szálkás mert ''bergad''néha)
2. karburátor felújító szett, 70 es hengerhez
3. dugattyú gyűrű, 50 es hengerhez
A robogó Derbi Predator 50 LC. Milyen típusú karbi felújító szettet és gyűrűt rendeljek hozzá?
[Szerkesztve] -
Antilop
csendes tag
Sziasztok, a következő gondom lenne: A robogóm állandóan kiveri a biztosítékot. Mikor kicserélem, akkor minden rendben van. Index, féklámpa, világítás (elől, hátul) kürt működik. ha beindítom, akkor is rendben minden. Viszont ha megyek vele akkor megint kimegy a bizti (7.5A-os van benne). ekkor a világítás megy, de más nem, természetesen az is csak járó motornál. Kipróbáltam úgy, hogy bekapcsolt index-el (ezt vajon hogy kell helyesen leírni?) indultam el biztosíték csere után. A motor fordulatának növekedésével egyre szaporábban villogott az index, majd egy bizonyos fordulat után megint kiment a biztosíték és az indexnek, féklámpának, kürtnek is vége lett. A kürt magas fordulaton rekedten próbál szólni, viszont a világítás megy.
Mindebből én arra gondolok, hogy talán a fesszabályzó adta meg magát, de csak tipp. Ha igen, akkor az hol található? Elől a kürt mellett az aluminium kocka a hűtőbordákkal kb olyan 5-6 vezetékkel?
A motor Yamaha NextZone. A biztosíték az ülés alatt az akkucsatlakozóba van.
Segítségeteket előre is kösz.
A -
ett
aktív tag
válasz
ngabor2 #3817 üzenetére
A hátso gumira kérdeztem én rá, tudom, hogy írtad az elso új gumit.
Mindig így szokott leni, hogy akad egy jobb, amikor már a tied megvan. De nem olyan rossz gép az. Végulis a gumi kopoalkatrész, lecseréled, aztán magadnak már csak nem hajtod szét, és sokáig jo lesz. Hátul nekem is cserélni kéne, majdnem tukorsima. Kovetkezo honapban meg is ejtem.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
golyani #3818 üzenetére
azt tudom, hogy ha rendesen van hajtva a gép, akkor tölti az akkut. remélem ezidő alatt semmi visszafordíthatatlan károsodás nem érte az akkut. esetleg téli leálláskor lehet vele gond, mert ugyebár akkor több hónapig nincs használva. de ez a kérdés egyelőre nem aktuális
-
ngabor2
nagyúr
az a baj, hogy ezen nincs áramerősség-állítási lehetőség. a ''tized áramerősséggel 14 órán át'' szabályt én is ismerem, alkalmaznám is... ha tudnám. mindenesetre kb. 3 órán át töltöttem a jószágot, nem melegedett, csak pezsgett (nagy áramerősség/sűrűség miatt ment a vízbontás az elektródokon...). reggel betettem, a gép pöccre indult.
elől új gumi van, írtam valahol korábban. az nem ereszt. a hátsó viszont nem tartja a nyomást. ma vittem szervízbe, tetőtől talpig át lesz nézve, rendbe lesz téve. ezzel kellett volna kezdeni. pontosabban azzal, hogy normális gépet veszek... egy kicsivel (kb. 5k) többért, amin minden (!) rendben van. ezt a lehetőséget most tudtam meg.
-
ett
aktív tag
válasz
ngabor2 #3815 üzenetére
Nekem egy vacak régi ruszki akkstitöltő van a garázsban, amin lehet faszán állítani a töltőáramot, bár szám szerint nincs odaírva, de ha legkisebbre kapcsolom, pontosan megfelel a mocihoz. Tudja a 6/12 voltot is, kis mérőműszer is van rajta.
Szerintem nem rossz a töltőd, csak ne hagyd sokáig rajta. Azt szokták m ondani, hogy ahány amperes az akksi, annak a tizedrészével kell tölteni. Vagyis ha pl. 4 ah-s, akkor 0.4 amperrel kell tölteni. Gumit vettél másikat, vagy megnzéte már a szerelő? -
ngabor2
nagyúr
mi van akkor, ha egy 4Ah-s akksira olyan töltőt teszek, aminek a papírjában a minimum a 12Ah? számíthatok nagy pukkra, vagy egyéb kárra, vagy csak gyorsabban feltölti?
-
Antilop
csendes tag
válasz
Topiccsendőr #3808 üzenetére
A melóhelyen a műhelyben van egy öreg gép, azon szoktam kontárkodni, ha kell valamit esztergálni. Utoljára a teleszkópfelújító szett hitvány dalamit perselyeit reprodukáltam bronzból, az sikerült (a szaki segítségével
)
-
ngabor2
nagyúr
a mitas eddig jó, már csak menet közben kellene kipróbálni... a franc essen az állandó elfoglaltságba, nincs időm száguldozni
a hátsó, vee rubber megint leengedett, de valszeg vagy a szelep, vagy a felni a hibás. vagy rosszul lett feltéve, és (még?) nem tökéletes az illeszkedés. bár akkor nem 2 nap alatt engedne le. mindegy, vasárnap megyek szervizeshez, és meglátjuk. szerinte selejt a vee rubber. -
ngabor2
nagyúr
a vee rubber márkájú gumikról mit tudtok mondani? hallottam olyat is, hogy egynek elmegy, és olyat is, hogy ritkaszar.
az első gumim meg Mitas márkájú. erről semmit nem hallottam, ahonnan vettem, ott azt mondták, hogy jó. de mi mást mondtak volna... -
Antilop
csendes tag
válasz
Topiccsendőr #3802 üzenetére
Először én is a variót hézagoltam ki, de nem segített. Sajnos az indító hideg motornál nem indít ezért most rögtön hazaérkezés után, csak az utolsó pillanatban leállítva vettem le a deklit. Így visszaindult és akkor láttam a lötyögő fogaskereket. Ha egy csavarhúzóval megtámasztom a zaj megszűnik. Ha az új csapággyal is lötyögni fog esztergálok egy perselyt a csapágy helyére.
[Szerkesztve] -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Antilop #3801 üzenetére
Nem jellemző még sokat futott blokkokban sem, hogy a nagyfogaskerék csörögne. Inkább a tűgörgős műanyag kosár szokott elöregedni 15 éves példányoknál, tapsztalatom szerint csörögni a variátor szokott, amikor nincs kihézagolva rendesen (amikor a fojtást kiveszik belőle, egy alátét helyett ketőtt vesznek ki) De nem találkoztam még ilyennel, hogy az önindító által meghajtott nagy kerék csörögne... Érdekes.
-
Antilop
csendes tag
válasz
Topiccsendőr #3798 üzenetére
Nem arra gondoltam, hanem a szabadonfutó görgőire. Ez biztosítja, hogy a járó motor netudja forgatni az önindító motorját. Az egyik irányba elfordul szabadon, a másik irányba forgatja a főtengelyt is. Ebbe van három rugóval feszített görgő. Arra gondoltam. De azóta megnéztem a Service Manueljét a motornak és az is csak a tűgörgős csapágyra ír zsírt, amit Te is említettél.
Ezzel a tűgörgős csapággyal is van némi bajom... A nagy fogaskerék, ami ezen a csapágyon van eléggé kotyog. Járó motornál a rezonanca (és a kotyogás) miatt csilingel (csörög?) a motor. Sokáig el sem tudtam képzelni, hogy mi az a zaj, ami a motorból jön, csak a dekli leszedése utáni beindítás után láttam/hallottam meg. Vettem másik csapágyat, de nehezen tudom elképzelni, hogy elkopott volna a régi, ugyanis ez csak akkor fororg, mikor az önindító üzemel. De a nagy fogaskerék kotyog, ez tény. Remélem a csapágy csere megoldja majd a problémámat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest