Hirdetés
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Antilop
csendes tag
válasz
Topiccsendőr #3824 üzenetére
Kicseréltem a fesszabályzót és valóban megoldódott a probléma. Köszi a segítséget mindenkinek!
-
Antilop
csendes tag
Sziasztok, a következő gondom lenne: A robogóm állandóan kiveri a biztosítékot. Mikor kicserélem, akkor minden rendben van. Index, féklámpa, világítás (elől, hátul) kürt működik. ha beindítom, akkor is rendben minden. Viszont ha megyek vele akkor megint kimegy a bizti (7.5A-os van benne). ekkor a világítás megy, de más nem, természetesen az is csak járó motornál. Kipróbáltam úgy, hogy bekapcsolt index-el (ezt vajon hogy kell helyesen leírni?) indultam el biztosíték csere után. A motor fordulatának növekedésével egyre szaporábban villogott az index, majd egy bizonyos fordulat után megint kiment a biztosíték és az indexnek, féklámpának, kürtnek is vége lett. A kürt magas fordulaton rekedten próbál szólni, viszont a világítás megy.
Mindebből én arra gondolok, hogy talán a fesszabályzó adta meg magát, de csak tipp. Ha igen, akkor az hol található? Elől a kürt mellett az aluminium kocka a hűtőbordákkal kb olyan 5-6 vezetékkel?
A motor Yamaha NextZone. A biztosíték az ülés alatt az akkucsatlakozóba van.
Segítségeteket előre is kösz.
A -
Antilop
csendes tag
válasz
Topiccsendőr #3808 üzenetére
A melóhelyen a műhelyben van egy öreg gép, azon szoktam kontárkodni, ha kell valamit esztergálni. Utoljára a teleszkópfelújító szett hitvány dalamit perselyeit reprodukáltam bronzból, az sikerült (a szaki segítségével
)
-
Antilop
csendes tag
válasz
Topiccsendőr #3802 üzenetére
Először én is a variót hézagoltam ki, de nem segített. Sajnos az indító hideg motornál nem indít ezért most rögtön hazaérkezés után, csak az utolsó pillanatban leállítva vettem le a deklit. Így visszaindult és akkor láttam a lötyögő fogaskereket. Ha egy csavarhúzóval megtámasztom a zaj megszűnik. Ha az új csapággyal is lötyögni fog esztergálok egy perselyt a csapágy helyére.
[Szerkesztve] -
Antilop
csendes tag
válasz
Topiccsendőr #3798 üzenetére
Nem arra gondoltam, hanem a szabadonfutó görgőire. Ez biztosítja, hogy a járó motor netudja forgatni az önindító motorját. Az egyik irányba elfordul szabadon, a másik irányba forgatja a főtengelyt is. Ebbe van három rugóval feszített görgő. Arra gondoltam. De azóta megnéztem a Service Manueljét a motornak és az is csak a tűgörgős csapágyra ír zsírt, amit Te is említettél.
Ezzel a tűgörgős csapággyal is van némi bajom... A nagy fogaskerék, ami ezen a csapágyon van eléggé kotyog. Járó motornál a rezonanca (és a kotyogás) miatt csilingel (csörög?) a motor. Sokáig el sem tudtam képzelni, hogy mi az a zaj, ami a motorból jön, csak a dekli leszedése utáni beindítás után láttam/hallottam meg. Vettem másik csapágyat, de nehezen tudom elképzelni, hogy elkopott volna a régi, ugyanis ez csak akkor fororg, mikor az önindító üzemel. De a nagy fogaskerék kotyog, ez tény. Remélem a csapágy csere megoldja majd a problémámat. -
Antilop
csendes tag
válasz
Topiccsendőr #3792 üzenetére
akkor lehet, hogy segíthetnél rajtam:
az önindító szabadonfutójának görgőit beszokták zsírozni? Arra a ''tárcsára'' gondolok a három rugós görgővel. Lehet, hogy nem szabadonfutónak hívják, bár a funkciója arra utal.
JOG NextZone-ról van szó.
[Szerkesztve] -
Antilop
csendes tag
Szerintem aki ilyen motort vesz (ditech) az a vásárláskor kalkuláljon a szervíz költségekkel is. Ez már nem egy sima porlasztó, amit egy csavarhúzóval belehet lőni.
Nekem egy olcsó közlekedési eszköz kellett, ezért vettem a jog-ot. Nem tud olyan baja lenni, amit a meglévő szerszámaimmal és tudásommal ne tudnék megjavítani (nem vagyok szerelő, csak tudom mitől megy). Nagyon nem bántam meg, ugyanis nem volt vele még semmi komoly bajom sem.
Ha a görgők kopnak, hát cserélek. Nem is igazán a fogyasztás zavart, hanem inkább a magas fordulat (ami kétüteműnél lehet, hogy nem is magas). Buktam ugyan nem csekély gyorsulást, de kárpótol, hogy kellemesesen ''duruzsol'' a moci alattam. -
Antilop
csendes tag
Nekem Jog NextZone-om van, az városban 2,7-et, kint 2,4-et eszik. Bent sem kímélem túlzottan (a forgalom miatt nem is lehet), folyamatosan 50-60km/h. Eleinte megette a 4-et is (és szédületesen gyorsult), viszont nekem ez nem tetszett és átgörgőztem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest