Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Csizmás
titán
válasz tepenzed #43156 üzenetére
[Creality Ender-PLA Value Pack(2 Spools Pack) White + Black] ez szokott 6-7k lenni, ha van, meg más filák is néha olcsóak, minap 4200-ért volt a kilós fehér.
variometrumban 5500 az alapszínek. [link]
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
dippe
tag
válasz tepenzed #43156 üzenetére
Szia, gratu az új nyomtatóhoz.
Kárt nemigen fog okozni a szuper olcsó filament, de javasolnám valami "stabil" , de nem feltétlen drága márkára beállni, ha nem akarsz szívni és csalódni. (átmérő pontosság = flow gondok, erősség, hőmérséklet tűrés, max nyomtatási sebesség, szálazás, felület minőség, szín minőség, stb.)
Duguláson kívül más problémára nem számítanék, de a bambu-t nem 1 perc kitisztítani...
Mellesleg kapsz 1kg filát a gép mellé, nem kell kapkodni a rendeléssel. -
Reggie0
félisten
válasz tepenzed #43298 üzenetére
Igy van, a nyomtatas folyamata nem tartozik bele, sot resin eseten a nyers allapot sem tartozik bele. De en el tudom kepzelni, hogy pl. ABS-nel szamit, hogy kap meg egy hociklust az anyag es meg parolognak ki belole dolgok(pl. sztirol) aminek a szintje igy csokken az anyagban, ezert igy mar kevesebb lesz a nyomtatott targyban is.
[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
válasz tepenzed #46101 üzenetére
Jobb minőségű resinek ~10k huf/kg körüli áron mennek. De a resines nyomtatáshoz rengeteg kiegészítő kell. Gumikesztyűk, kézi uv lámpa, cure station, ultrahangos mosó, rengeteg isopropyl alkohol. Nem árt ha van vegyszer elleni teljes arcot fedő maszkod hogy védd a szemed + tüdőd.
Én személy szerint egy cpu pasztázásnál a kis isopropylos kendőtől is képes vagyok fulladozni, és csípi a szemem mint az állat.
A mosóba meg általában belemegy 2L.Zárt helyiségben semmiképp nem nyomtatnék resinnel.
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
haxiboy
veterán
válasz tepenzed #46106 üzenetére
A resines nyomtatóknak a magas felbontás az előnye. Egy filamentes nyomtatóval sosem fogunk tudni olyan részletességgel nyomtatni mint resinnel.
Ha apró, de nagy részletességű, de elérhető árú tárgyakat szeretnél nyomtatni, csak a resines nyomtatók jöhetnek szóba.Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
poli27
Topikgazda
válasz tepenzed #47878 üzenetére
Én nem venném meg az elego saját mosóját, az anycubic cure plusz sztem jobb meg a tesztekbe is jobbnak mondták.. A nyomtató nagyon jó.. A resin szűrőből 1500ft 60db az alin ugyan ez... Egyébként sokkal költségesebb hobbi mint a filamentes... kb ahogy számolgattam 3x szorzóval megy... Az ipa 5l 5e ft... és hamar tönkremegy és cserélheted...a vízzel mosható gyanták nem olyanok, mint a simák... mondjuk ha figurát nyomtatsz akkor mind1, de ha funkciós tárgyat azokhoz nem vizzel mosható a gyanta...Nekem 1 hónapja van egy saturn3 és tényleg drága az üzemeltetése A garázsba ha nem fűtött sztem az a kis fűtőberendezés kevés lesz hozzá... 3d jaketől meglehet venni áfa nélkül
-
Reggie0
félisten
válasz tepenzed #47878 üzenetére
Festekszurot nehogy vegyel, a nyomtatos cegek aranyarban adjak. Ellenben sima festekboltban vagy autofestekesnel toredekert megkapod, nagyjabol 2000 forint vagy kevesebb egy 25-os szett.
A tisztitotartalybol viszont erdemes +2 darabot venni, mert 2 IPA es 1 vizes kell.
Ezen felul javaslom vegyel LCD vedofoliat, mert ha ramegy a resin es nem veszed eszre, akkor ugy raeg, hogy sosem szeded le.
Valamint:
- akar tobb extra talcat erdemes megfontolni, attol fuggoen hanyfele resin-t szeretnel hasznalni es milyen surun valtogatnad, mert minden cserenel ontogetni, pucolni eleg nagy es szutykos munka tud lenni
- 1db extra epitoplatformot erdemes megfontolni, ha sorozatban sokat akarsz nyomtatni, mert akkor amig mosod/szaritod az elozo nyomtatvanyokat es vele az epitoplatformot a masikkal tudsz nyomtatast inditani.ikeabol feher szilikonos spaklit erdemes venni, ha azzal kevergeted a talcaban a trutyit, akkor nem serted meg a FEP-et.
A melegito semmivel sem lesz tuzveszelyesebb, mint maga a nyomtato vagy a moso.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz tepenzed #47897 üzenetére
A mosonak mindig van ertelme. mert nem serti meg a nyomtatvanyt amig puha. En lepesenkent 15 percet szoktam mosni es azert nem kicsi az orveny benne. Azt kezzel reprodukalni par alkalom utan inkabb idorablo es faraszto lesz, mint hobbi. Viszont IPA nelkul sokkal egyszerubb az elet, de toredeke annyi resinbol tudsz csak valasztani.
[ Szerkesztve ]
-
kokokka
őstag
válasz tepenzed #47897 üzenetére
Most épp (megint) vízzel moshatóból nyomtatok. Nekem az IPA sem macerás, de a szaga miatt inkább ezt használom. A mosó tényleg nagyon hasznos, vízzel meg egyszerű is, mert azt bármikor cserélheted. IPA-nál azért meggondolja az ember. Egyben cure is, tehet ez is jó dolog. Anycubic vizese nagyon jó, még gyors beállításai is. Sajnos a High Speed-et egyik se tudja csak a High Speed , de kibírható az idő ezeknél is. És igen, mindent vízzel kell mosnod amivel csak érintkezik. Nálam plate, szilikon lap, spakli meg amire esetleg rácsöppen.
-
poli27
Topikgazda
válasz tepenzed #48022 üzenetére
Én ACF filmet vettem volna, ha már prémium nyomtatót vettél És nem fontos a gyári, az Ebayen 5db már van 16-18e ft ért ACF filmből. A mercury xs meg sok helyet foglal, az ANYCUBIC Wash and Cure 3 Plus tesztekbe jobban jött ki, és csak 1db eszköz kevesebb helyet foglal A kijelzőre még tennék a helyedbe ilyet : 3D Printer 10.1 Inch Screen Protector For Anycubic M3 Premium Elegoo Saturn 2 Saturn 8K Sonic Mighty 8K Protective Film 5/10PCS - AliExpress 7
Gratula amúgy[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- DIGI kábel TV
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mini-ITX
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Wise (ex-TransferWise)
- Gaming notebook topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest