Hirdetés
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Asszociációs játék. :)
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Az első három kedvencem az óraszámlapok között Galaxy Watch6-on
- Gurulunk, WAZE?!
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Bambanő háza tája
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
haxiboy
veterán
Sziasztok!
Vadonatúj Ender 3 V2 Neo a következőt produkálja minden nyomtatásnál pontosan ugyanott.
Pontosan ugyanazoknál a magasságoknál, modelltől/szeletelőtől függetlenül jön a hiba.
Görgőket lazítottam/szorítottam, minden más atomfixen áll. Bed level mindenhol pontosan ugyanakkora. (A képen az első print látható), azóta nyomtam még 3 kockát, a hiba jelentkezik de kevésbé látványos. Valaki találkozott már hasonlóval?Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
haxiboy
veterán
Sajnos nekem amatőr módon sikerült 2 helyen megnyomni a mágneses lapot kalibrálás közben, de úgy néz ki elhanyagolható a hiba , egyébként is tervben van a PEI lap beszerzése ha már kitapasztaltam a dolgokat.
Kis cápa 50% méretben egész jól sikerült, csak a szája nem nyitható, de talán a gyerkőcnek nem is baj.
Holnap kinyomtatok valami nagyobbat tesztként, ha van kedvetek/időtök majd véleményezzétek a minőséget.
Ez az első nyomtatóm, a második is ki van nézve. Van pár termék amihez jól jön majd 5-6 is
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
haxiboy
veterán
válasz haxiboy #38895 üzenetére
Nem bírtam magammal, így szét szedtem a Z tengelyt, és azt tapasztaltam hogy szabadon mozgatva mintha huplisak lennénnek a görgők. Állítgattam vagy 1 órát mire sikerült találnom egy olyan beállítást amit már kellemesnek érzek. Épp nyomtatásban van egy teszt. Kíváncsian váron. A sok szívás arra jó legalább hogy jobban megismerjem a gépet/a működését/meg hogy hogyan állítsam be frankón a Zoffset-et
-
haxiboy
veterán
válasz axlfsi #39456 üzenetére
Én betanulós gépnek vettem az E3V2 Neo-t, nem csalódtam benne eddig, a kezdeti nehézségek jók voltak arra hogy megtanuljam hogy is áll össze és hogyan működik a nyomtató. Egyelőre csak PLA és PLA+ nyomtatok, de hamarosan kipróbálom a PETG-t is
Hosszú távon saját termékekhez amíg kis tételben készül a burkolat nyomtatására tökéletes lesz, a többit szabad idejét a nyomtatónak meg bérbeadom mint néhány kollega itt
Második gépnek én is a Bambu X1-Carbonnal szemezek, vagy esetleg valami egyedileg épített dual extruderes jóságot[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
válasz Scallion #39533 üzenetére
Azért vitatkoznék ezzel, míg a kamera lencséjén a fólia befolyásolja a végeredményt, úgy a kijelzőre rakott extra fólia nem, viszont részben véd az emberi bénaságtól
Ha letörlöm a port, koszt, akármit a kijelzőről nem szeretném hogy egy kóbor homok szemcse, vagy valami hasonló keménységű porszemet végig tapizzak a kijelzőn, a touchscreent használóknak szerintem különösen ajánlott egy 500ft-s fólia felrakása.
-
haxiboy
veterán
válasz Mr.Csizmás #39610 üzenetére
Én is köszönöm
-
haxiboy
veterán
válasz tsilver #39651 üzenetére
Ha egy Pi-ről beszélünk valamilyen linuxxal akkor:
sudo timedatectl set-timezone <your_time_zone>
Egyéb: Most kezdtem el nyomtatni egy Bullseye hűtés modot a V2 Neohoz, próbálta már valaki?
[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
válasz Szikravadász #39656 üzenetére
Köszönöm, adok neki egy esélyt, a gyárinál csak jobb lehetPremium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
haxiboy
veterán
válasz haxiboy #39657 üzenetére
Na...amire jutottam: Az ender 3 v2 neo-n teljesen más hotend és backplate van, így nem kompatibilis. Az már csak hab a tortán hogy a gyári tárgyhűtés ventilátora sem megy bele, de ez a legkevesebb. Azt hiszem ideje megtanulni a 3d tervezést és átalakítani kicsit hogy beférjen
-
haxiboy
veterán
Na srácok, elkezdődött, több gyártónál is jönnek a szupergyors nyomtatók
-
haxiboy
veterán
válasz AndrewTdi #39842 üzenetére
Hát, eddig kb 4 gyártótól próbáltam PLA-t és a Gembirdel sikerült a legjobb eredményeket elérnem. eSun-nal pl elég sok a stringing pedig finomhangoltam is, ugyanezekkel a beállításokkal a Gembird hibátlan.
Valószínűnek tartom hogy ők nem gyártanak filamentet, ahogyan sok mást sem, csak OEM.
Volt egyébként változás az elmúlt 6 évben a filamentjeik összetételét illetőleg?Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
haxiboy
veterán
-
haxiboy
veterán
-
haxiboy
veterán
válasz asdddsa #40195 üzenetére
Ez srácok...ez a lassú SD-re visszaírás és a görbe mozgások miatt gyorsan kiürülő gcode puffer együttese.
Kapcsold ki a power loss recovery-t és próbáld újraA képen is látszik hogy ez nem a Z-seam lesz mert egy rétegen belül több helyen is előfordul, feltételezem hogy hátul is ilyesmi.
[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
válasz asdddsa #40200 üzenetére
ez szerencsére csak egy pipa a firmware-ben és máris megoldódik a probléma, egyszerűen gyorsabban csinálná a nyomtató, mint ahogy megtörténik az aktuális állapot visszaírása a pendrive-ra, és egy időben csak írás vagy olvasás történik
-
haxiboy
veterán
válasz Keef_Lee #40330 üzenetére
Extensions -> Post Processing -> Filament Change, beállítod melyik layernél és firmware függő az utána lévő, én a marlin advanced pause-t használom erre ami kitekeri, vár, hevít, betölt, purge és mehet tovább.
-
haxiboy
veterán
válasz olajecset #40488 üzenetére
Ha Z-banding akkor első körben én a Z-rodot csekkolnám, illetve az ehhez tartozó anyát.
Nézd meg ha kiveszed a Z-rodot és szabadon mozgatod a tengelyt megakad-e valahol, lehet hogy a görgők vannak túlságosan meghúzva.Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
haxiboy
veterán
válasz olajecset #40494 üzenetére
Nekem 1 hónap volt a kalibráció. Ennyi időbe telt mire kiismertem a marlint és tudtam hogy mi micsoda szoftveresen és mechanikusan. Utána kb 2 nap volt átállni klipperre.
Az biztos hogy a gyári manual az én esetemben (Ender 3 v2 neo) csak annyit mondott. 4 csavar be, filament be aztán nyomtass. A gyakorlatban pedig : szedd szét, szívj a gyárilag görbe beddel, szívj a túlhúzott görgőkkel, szívj a rosszul beállított beltekkel, szívj a sorjával a v-sloton belül. Szívj a gyári szoftverrel mert elírtuk a z-offset kalkulációt.
Jelenleg ott tartok : szívj a stepper driverrel és cserélj alaplapot 😂
A gyári dual-z megoldásról ne is beszéljünkPremium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
haxiboy
veterán
válasz fabula #40507 üzenetére
Áh persze, bocsánat kicsit fáradt voltam már így alvás nélkül, egész éjjel a nyomtatót szereltem
De részben lehet nyomtató független is, ha replacement patternel van csinálva.
[link] Pl Curahoz.
Így pl meg lehet csinálni hogy a bed szélessége/hosszúságától függően húzzon purge line-t.
Így ugyanaz a start gcode másholható jó eséllyel az összes nyomtatóhoz
[link] Ezt pedig minden kezdőnek és profinak ajánlanám.Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
haxiboy
veterán
válasz fabula #40509 üzenetére
Hát, viszonylag ritkák a delták, nem is néztem hogy egy slicerben hogy van definiálva a bed ilyenkor.
Mióta klipperre váltottam - durván 2 hete - azóta ahogy látom nem igazán kell foglalkoznom a nyomtató specifikus gcodeokkal, elég ha egyszer szépen megírok egy macro-t ami igazodik mindenhez.
A jelenlegi purge kódom úgy néz ki hogy megadhatom neki:
Milyen hosszú legyen
Milyen széles
Honnan induljon
és hány vonalat húzzon.Egyébként pedig 2 vonalat húz teljes szélesség minusz 5-5% a bed legszélére ha nem adsz meg paramétert.
Még egy kis alakítás és teljesen dinamikus lesz, így nem mindig ugyanoda fog kerülni a purge line, hanem viszonylag közelebb a nyomtatott tárgyhoz, X és Y purge line egyaránt, így tuti nem kerül már a skirtre sem semmi maradék.Az esti szerelés megérte
Végre kussban van a nyomtató és nem üvöltenek a gyári ventilátorok, de lesz még egy jó buli, indul az Ikea Lack Hack Enclosure Ultimate Haxiboy edition építése
Így minden ami bekerült a nyomtatóra, az most ki fog kerülni a lack aljára.Alig várom már, aztán jöhetnek a fincsi DSLR timelapse videók
[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
válasz mumtaz #40522 üzenetére
Sokat agyaltam rajta, nem lehet hogy esetleg job queue-be lett bedobva a tárgy és folyamatosan nyomtatott? Egyébként lehet a kijelző is ha hajlamos érintést érzékelni a semmiből, utóbbi nagyon nehezen reprodukálható.
Logokat nézted esetleg hogy mi történt?Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
haxiboy
veterán
válasz JulianSinulf #40866 üzenetére
Én a Z-rodon Litiumos kenőanyagot használok valami LIT2-EP vagy ilyesmi, tökéletes, jó kenés mellett biztosítja azt is hogy ne essen le a Z ha ki van kapcsolva a nyomtató.
Talán 1800FT volt a fél kg, ami elég lesz egy darabiPremium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
haxiboy
veterán
válasz JulianSinulf #40877 üzenetére
https://www.favorit.hu/termek/favorit-lit-2-ep-05kg-ft05lit25143
Ami mozog a nyomtatón, én ezzel kentem.
[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
válasz Csabulator #40917 üzenetére
Szia. Nyomtass hozzá filament guide-t
-
haxiboy
veterán
válasz JulianSinulf #40978 üzenetére
Filler Primer és egy kis csiszolás csodákra képes. Vagy abs/ASA és egy kis aceton gőz.
-
haxiboy
veterán
válasz miszabo #40991 üzenetére
Jó minőségű PC ventikkel szinte 0-ra lehet csökkenteni a zajt.
Én szinte alig hallom a nyomtatót nyomtatás közben (5015) a hotenden. Mindenhol máshol noctua ventik.
Hamarosan kap egy hero me gen7-et ha meglesz az új hotend a Dual 5015 még halkabb 😀Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
haxiboy
veterán
válasz mumtaz #41002 üzenetére
Sziasztok. Magyarországon belül, lehet esetleg kapni a kevinakasam féle belt-z modhoz szükséges GT2 szíjat/idlert/végtelenített szíjat stb.?
Konkrétan az egész városban végig jártam az összes, magát csavarboltként hirdető boltot, de nemhogy ilyen "speciális" felszerelést nem árulnak, de m5-nél kisebb csavarokból sem igazán tudtak olyat adni amire nekem szükség vanPremium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest