Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Milyen program, ami...? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:14:01

LOGOUT.hu

Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#47434) King Unique válasza dqdb (#47433) üzenetére


King Unique
titán

Itt most az OS biztonsági mentéséről volt szó, a fontos, nehezen pótolható adatfájlok mentése és több helyen tárolása amúgy is elég alap. De akár kombinálni is lehet a kettőt, a Macrium szoftverével sem kizárólag csak az OS-t és annak partícióit lehet lementeni, hanem belefoglalható az adatpartíció is a mentésbe, ha van olyan külön a forráslemezen. Meg ha pl. egy zsarolóvírust szed össze a user, akkor jól jöhet, ha nemcsak az adatokról, hanem az OS-ről is van komplett mentés, amiből 1:1-ben visszaállítható a korábbi, tiszta állapot és nem kell teljesen a 0-ról újratelepíteni.

A standard clean install akkor szükséges és akkor indokolt, ha pl. egy vadonatúj gépre kell OS-t telepíteni, amin még előtte egyáltalán nem volt, korábbi mentés sincsen róla amit rá lehetne tolni, stb. Meg akkor, ha végképp nincsen más megoldás, pl. szét lett cseszve a rendszer és nem lehet helyreállítani, nincsen mentés, amiből vissza lehessen állítani a jól működő állapotot, stb. Ellenkező esetben viszont szvsz totál felesleges... Meg a W10-nél egy-egy nagyobb (tavaszi) build upgrade amúgy is felér kb. egy újratelepítéssel, csak nem a 0-ról, hanem a beállítások, programok stb. megtartása mellett. Meg az újratelepítéshez a hagyományos módszer, a pendrive-ról történő újratelepítés sem feltétlen szükséges, amikor eleve ott van a gépházban és a helyreállítási környezetben (WinRE) az alaphelyzetbe állítás lehetősége.

[ Szerkesztve ]

(#47435) Zix


Zix
friss újonc

Sziasztok!
Olyan programot keresek, amelyen be tudok állítani egy folyamatot és ha nem vagyok gépnél akkor is csinálja. Korábban használtam egy ideig, de elfelejtettem mi a neve.
A választ köszi előre is!

(#47436) King Unique válasza King Unique (#47434) üzenetére


King Unique
titán

+ Még akkor indokolt a clean install, ha 32 —► 64 bit váltás történik, az tudtommal máshogy nem oldható meg. De pl. az egyes kiadások közötti váltás, upgrade és downgrade igen, ahogyan az IDE —► AHCI is, CSM —►UEFI szintén, vagyis azok miatt megint nem feltétlen kell clean install. :))

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Milyen program, ami...? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.