Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• AtHoS

nagyúr

válasz V.Stryker #25776 üzenetére

Talán egy működő megoldás

Thunderbird levelezőprogramban elég jól lehet szerkesztgetni a névjegyeket, viszont nem tud vcf-be exportálni.
    Találtam hozzá 2 kiegészítőt, amivel vcf-be lehet menteni.

ThunderSync és MoreFunctionsForAddressBook

Az utóbbi használata barátságosabbnak tűnt, bár a ThunderSync-el is célt lehet érni.
    ------------------
    VCF importálása
    - Első lépésben be kell rakni a morefunctions kieget a thunderbirdbe. /kereső mező melletti gomb->Kiegészítők->keresőmező mellett balra Options gomb->Kiegészítő telepítés fájlból/
    - Újraindítás után meg kell nyitni a címjegyzéket, ahol az eszközök menüben lesz egy extra menüpont
    - a MorefunctionsForAddressbook menüpontban a névjegyműveleteknél be kell importálni a szerkesztendő vcf fájlt (nálam 1 vcf fájl tartalmazott sok névjegyet)

Ezt követően lehet kedvünkre szerkesztgetni.

VCF exportálása
    - A címjegyzék tartalmi része két panelből áll. A jobboldali panelrészben láthatóak a névjegyek.
    - a baloldali panelrészem jobb klikk a névjegyekhez tartozó listanéven
    - a felugró menüben az a MorefunctionsForAddressbook menüpontban Exportálás mint névjegy (.vcf) alatt lehet kimenteni a szerkesztett verziót
    ------------------
    A Thunderbird alap importálása nálam elszúrt pár névjegyet és a hozzárendelt kép sem jelent meg. A Morefuntions kieggel importálva viszont nem volt probléma a névjegyekkel

Szerk.:
    Nem állítottam be postafiókot és a postafiók varázslóból is egyszerűen csak kiléptem

Új hozzászólás Aktív témák