- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Eleba
csendes tag
válasz
waveson #50092 üzenetére
Köszönöm a választ (pjennek is), nem volt pontos a kérdésem. Lakás, szigetelve, 1 oldalról szomszédokkal, a többi nem védett (de szigetelt). 3 rétegű műanyag nyílalászárók.
Most is klíma fűti, csak már 15 éves on/off, elég hangos, de hőmérséklet ok. Ennek a helyére menne az új. A kérdés arra irányul, hogy ha van ezzel modellel tapasztalat, mennyire bírja a terhelés hosszú távon? Illetve elérhető-e valahol COP táblázat, milyen a hatásfoka a mínuszokban?
Köszi. -
pjen
félisten
válasz
KilgoreTrout #50094 üzenetére
Szerintem nem bukod a garit, de azért kérdezz rá. Én sem azzal tartatom karban aki telepítette.Ad hivatalos számlát.Persze hiba esetén minél több a szereplő annál több az egymásra mutogatás.
-
KilgoreTrout
senior tag
Sziasztok, mi a gyakorlat, ha nem tudom elérni az eredeti telepítőt? (Azaz elérem, folyamatosan visszahívást ígérnek, aztán nem hívnak vissza.)
Kevesebb, mint egy éves telepítés, a beltéri egységet akarom áthelyezni. Ha mással szereltetem át, gondolom bukom a garanciát. Mit javasoltok? Június óta húzódik az ügy, kicsit mérges vagyok már.
-
Eleba
csendes tag
Sziasztok! Relatív jó áron hozzá tudnék jutni egy Daikin stylish klímához. FTXA-35AW. Szerintetek mennyire jó fűtésre? Kb. 35m2 lakást fűtene. Köszi...
-
toome1985
tag
Szétkaptam a sensirákat. Nagyjából sikerült elrendezgetnem a belsejét. Amit észrevettem hogy van két cső ami nagyon nem mindegy hogy áll mert be tudja fesziteni a kompresszortamitől nem ül a gumin rendesen ezeket addig nyomogattam amig a lehető legszendesebb nem lett. A hővédő textil is szopatott mert a sarokban hátul nagyon nem mindegy hogy van. Adott pozícióban képes olyan hangot adni mintha fém a fémmel találkozna. Eligazgatva egészen csendessé váltak a gépek. A búgás is halkabb lett szóval igazából megoldódott a zörgés.
-
feco70
senior tag
De jó, fogalmuk sincs
Amikor beszéltem telefonon velük, hebegett habogott előszőr az ember, aztán mondtam neki , hogy a szerelő szerint nem kell semmi. Akkor mondta várjak és megkérdezi, elég sokáig vártam mire visszatalált a telefonhoz, hogy mit mondtak azt meg már írtam. Itt se voltak kèpben. Én ahoz tartom magam amit mondtak, kicserélem a gépet és kész -
karasz_att
csendes újonc
válasz
szricsi_0917 #50080 üzenetére
Köszi! Akkor a 4,1-es SCOP is itt esz valahol, gondolom
-
pjen
félisten
válasz
feco70 #49966 üzenetére
Szia, kicsit még érdeklődtem. Felhívtam az Elmü műszaki osztályát, ott nem tudták mégmondani, közölték, hogy kérdezzek meg egy reg.szerelőt. Felhívtam egy reg szerelőt mondta hívjam az Elmüt, de szerinte nem kell semmi. Mkor mondtam, hogy az Elmü küldött hozzá jól kiröhögött. Végüo felhívtam azt a szerelőt aki csinálta a H tarifát. Szerinte be kell jelenteni és van is ilyen nyomtatvány. Irtam mailt az Elmü- nek, valamit majdcsak válaszoonak.
-
szricsi_0917
tag
válasz
karasz_att #50079 üzenetére
Szia,
A levegő-levegő hőszívattyúknál az anyag és munkadíjjat is tartalmazza a tétel (23.oldal) -
karasz_att
csendes újonc
válasz
szricsi_0917 #50078 üzenetére
Szia! A klimetelepites tamogatast hol talaltad benne?
-
szricsi_0917
tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék fűtésre alkalmas klímával kapcsolatban. Ha minden igaz pályázni fogok az idei napelemes támogatásra amiben a klíma is benne van. Multi megoldást támogatnak (4 beltéri, 1 kültéri) 1,1 millió forint amit ők állnak (anyag+munkadíj). Meg van szabva, hogy az SCOP legalább 4,1-nek kell lennie. Milyen márkában érdemes gondolkodni? Max 3 vagy 4 beltéri egységre lenne szükség ez biztos. Nézegettem a Panasonic Free multi családját, de igencsak kemény ára van!Milyen márkákkal és típusokkal érdemes foglalkozni amik megbízhatóak fűtésre is? Még nincs meg a pontos hőszükséglet számítás, de számoljunk kb 6-8 kw-ot. Itt most csak az arányok érdekesek legfőképpen, hogy megéri-e például a Panasonic jóval nagyobb költsége?
-
herdsman12
őstag
válasz
ProdyG #50050 üzenetére
Egyelőre csak "pályán kívülről" kiabálok, másfél hetet hűtött, három napot fűtött a klímánk és még nem takarítottam, pedig már van egy szem valami a szűrőn. [kép]
Először vettem egy kézi készüléket, de az harmat gyenge volt, most egy Karcher KST 2 áll készenlétben.
Vannak itt páran, akik rendszeresen tisztítják sk a klímájukat kézi készülékkel, Sanytol fertőtlenítővel, talán ez a legolcsóbb megoldás.
25 körül már a kézinél egy fokkal komolyabb készüléket is találni akcióban, jófogáson, stb.
Ahogy itt olvastam a kimondottan klímatisztító vegyszeres tisztítás (pl. Frionett, stb) évi 1-2 alkalommal ajánlott. -
toome1985
tag
válasz
tibibi #50075 üzenetére
Hát áll mellete egy másik ami meg kb hangtalan. Ugyanakkora területen ugyanazzal a beállitással. Szóval ez nem üzemszerü. Ha mindhárom igy kerregne azt mondom oke de ha csak egy neadjisten kettő hangos akkor valószínű valami gond van vele. Mindegy is amúgy, délután ránézek a csövezésre ha meg tudom oldani megoldom ha nem akkor majd a szerelő megoldja.
-
-
karasz_att
csendes újonc
válasz
waveson #50056 üzenetére
ott a pont, az Arctic energiacimkeje arulkodo
egyebkent ez a SCOP ertekes dolog is erdekes
egy pelda: Gree Pulse GWH09AGA es GWH09AGB ertekei cimke alapjanhttps://gree-magyarorszag.hu/wp-content/uploads/2020/12/gwh09aga-k6dna1a-energy-label.pdf
https://clima.vip/offer/invertoren-klimatik-gree-pular-gwh09agb-k6dna1b/futesi szezonban merve a SCOP elteres 0,2, a szezonban szamitott felhasznalasok elterese 42kW (835 kW - 833 kW)
ezek szerint 0,1 SCOP ertek 21 kW felhasznalast jelent szamitott szezonban
-
Miklósbácsi
tag
válasz
HavocS #50042 üzenetére
Nagyon egyetértek rigel (50061) válaszával - ami a sorrendeket illeti. Nálunk éppen két fiam két különböző helyen lévő kétféle típusú ( egy " Kádár kocka" és egy jó állapotú vastag falú vályog ) épületében van hasonló gond.
A fontossági sorrend itt is így lett megállapítva : 1. födém hőszigetelése, 2. határoló falak hőszigetelése, 3. nyílászárók korszerűsítése, 4. klímás fűtés - hűtés.
Most éppen a födém, illetve a külső falak szigetelése készül(t) el.Néhány éve saját magam is hasonló sorrendet tartva oldottam meg ezeket a kérdéseket és azt látom, hogy a fűtési költségek jelentősen csökkentek. Volt, amit saját munkaerővel oldottunk meg, így hamarabb jutott másra pénz. A hőszigetelés miatt a lakás nyári melegét is csökkentettük - így kevesebb dolga van a légkondinak ( és a villanyszámlásnak....).
Természetesen mindenki maga dönti el, mindebből melyik dolgot szeretné előbb megoldani, hiszen más szempontok is lehetnek. De talán ez is egy példa lehet, amit leírtam és segít valamit Neked. Sok sikert !
-
PROTRON
addikt
válasz
HavocS #50047 üzenetére
Még annyi kiegészítést, hogy van itt a HA-n szünetmentes topic és ott sokszor írták tanácsnak hogy Cirkó számára áramszünet idejére 60-100k hufból már bőségesen ki lehet építeni akkumulátoros-inverteres szünetmentesítést, amivel már napokig el tudja látni azt a kevéske áramigényt amire a Cirkóknak szükségük van.
-
milu
aktív tag
Sziasztok!
A napokban kaptam ajánlatot Sinclair márkájú és itt felsorolt típusú légkondikra.
Kisebb helyiségbe (20-25 nm)
Sinclair Keyon SIH + SOH-09BIK 2,7 kw-os rendszer
vagy
Sinclair Ray SIH + SOH-09BIR 2,7 kw-os rendszerNagyobb helyiségbe (40-50 nm)
Sinclair Keyon SIH + SOH-12BIK 3,2 kw-os split klíma
vagy
Sinclair Ray ASH-12BIR 3,2 kw-os rendszerAz a kérdésem, hogy van-e a felsorolt típusokkal tapasztalatotok és ezekre az olcsóbb tarifát meg lehet-e kérni?
-
rígel
őstag
válasz
HavocS #50046 üzenetére
Igen, ez valóban korrigál a dolgon, soktényezős dolog a hőveszteség.
Ettől függetlenül elég nagynak tűnik, én első lépésben megnézném a födémszigetelést, ha szükséges, kőzetgyapotból mehetne annyi, amennyit a födém és a pénztárca bír. Aztán a falakat szintén kőzetgyapot+légáteresztő vakolat, színezés. És az ablakok. Ha ez rendeben van, akkor gondolkodnék fűtés korszerűsítésben, mert ha jól szigetelsz,lehet hogy 2 klímával letudhatod a fűtést, takarékosan.
Persze ez sok pénz, azt neked kell tudnod, hogy megéri-e, megtérül-e valaha. -
gabor9991
őstag
válasz
feco70 #50059 üzenetére
Hűtésben nincs hangja csak ilyenkor mikor fűt, itt is azt olvastam hogy fűtésben hangosabbak a kültérik és azt gondoltam ez ilyen, így jó
Akkor ezen lehet javítani és csendben lesz fűtés üzemben is?
Lassan esedékes lesz a féléves karbantartás akkor majd megnézetem vele. -
mrmft
senior tag
válasz
ProdyG #50050 üzenetére
Eleg a kicsi. SC1-el teljesen jol elvagyok erre. Sot nekem meg jobb is, mert az SC2 olyan mint egy "porszivo" kulon van a kazan es a gegecsovon keresztul adagolod, magasban nekem maceras kezelni.
Nezhetsz hasznaltan is, csak nezzel bele a kazanba, hogy ne legyen vizkoves, mert az a halaluk. -
waveson
tag
válasz
seolwon #50053 üzenetére
Igen, 4-et tud, nem 5.1-et. Ezt sosem értettem. A kínai klímák nem tudják a rájuk írt SCOP értéket, ez felejtős teljesen. De a SEER-t sem, még csak a közelébe sincsenek. Szóval a 4-et sem tudja. De fényévekkel jobb akkor is az elektromos radiátornál
Sok tesztet láttam youtubeon, ahol panasonic, daikint, kínaikat hasonlítottak össze, a panasonicra annyi SEER volt írva minta Daikinre, mégis 45 perc alatt megkajált annyi áramot mint a Daikin 1 óra alatt. -
waveson
tag
válasz
HavocS #50047 üzenetére
Szia! 500-ból milyen 2 klímára gondoltál, ami kifűti a lakást? Azért kérdem, mert nekem 450 volt 1 db klíma szereléssel együtt, ami még mindig csak "kérdéses" hogy mennyire alkalmas fűtésre sokak szerint (Daikin Comfora), és ebben még nincs vezérelt csepptálcafűtés (nem látok ki a kültérire, muszáj lesz megoldani hogy ne tudjon befagyni).
Legnagyobb akcióval talán 300-ból jön ki fűtésre úgy egyáltalán használható klíma. Mondjuk 220 körül ha szerencsés vagy comfort x vagy valami polar, esetleg c&h ftxla arctic, de a szerelés kb 70 ropi, és már ott van a 300e. Ha nincs -20 fok, nagy baj nem lehet?!Nálunk már -15ben is nagy gondok voltak 24kW-os cirkóval..
-
seolwon
tag
válasz
HavocS #50047 üzenetére
Én nem tartom rossz ötletnek a klímát. Átmeneti időszakban jobb lehet mint a gáz, hidegben, meg gondolom menne mindkettő egyszerre. Vályogot nem szabad hagyni kihűlni. Nyilván nagynak tűnik a hőveszteség, ha a fal nincs is felmelegedve még, csak a levegő és kikapcsol a fűtés. Két klímát felrakatsz, egyen meg kb. 1200 kWh-ot/db az évente 90000 Ft amivel a tél 80 százaléka le van tudva.
A C&H klíma meg egyszerű csalás. Az SCOP három éghajlatra adható meg. Nekik sikerült a melegebb éghajlatra megadni. Az összes többi klíma átlagos éghajlatra adja meg, ott pedig a C&H is csak 4-et tud. Ha ebben ferdítenek, akkor ki tudja még miben. -
waveson
tag
válasz
SomiZolee #50048 üzenetére
A legolcsóbb tudtommal a Cooper&Hunter S12-FTXLA-NG Arctic, majd Gree Ambe Royal, komfort szempontjából nem a legjobbak (hang, moduláció), de ennyiért ez van, az elsőből nekem is lesz ez.
Panából van az etherea nordic, Daikinből a Sensira/Comfora/Pefera, fűtésre talán a középsőtől (Comfora), érdemes utólagos vezérelt "okos" csepptálcafűtést beleapplikálni, hogy tuti ne fagyjon el.
Van még Mitsubishi és Fujitsu is, ezeket annyira nem ismerem. Én Daikin Comforával és Sensirával fűtök (alapjába véve hűtésre vettem, ezt fontos megjegyeznem azért), 0 fokig észre sem veszem hogy mennek, 2 db fűt 120nm-es lakást, szigetelés gáz, sok helyen nincs, vagy szakszerűtlenül van megcsinálva.
Van aki Gree Comfort X-el/Fisher hasonló árkategóriájú gépével fűt, van aki elégedetten, van aki nem, ezek már nem fűtésre optimalizáltak, de téliesítettek, nem fagynak el stb. Kiindulásnak talán tudtam valamit segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPad topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Milyen autót vegyek?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- PlayStation 5
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- További aktív témák...
- Újszerű! Russell Hobbs Desire 20366-56 gyümölcscentrifuga - csomag atm-ba küldés az árban!
- Újszerű! Kis kerek asztalka 230V és USB aljzattal, szövetkosárral - csomagküldés az árban!
- Újszerű iGPSport BSC10OS Computer eladó
- Újszerű szék
- MW7168 univerzális akkumulátor töltő / 0.1A - 4A / 1-10 celláig /
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- HP ProBook 430 G3 laptop Pentium 4405U CPU (hibás)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest