Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Milyen mosógépet vegyek?
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Szólánc.
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- MárkaLánc
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milka 78
nagyúr
válasz bajnokpityu #30451 üzenetére
Milyen proci alá(K-s vagy sima).P-s vagy H-s lapra gondolsz?Jelen pill az Asrock nagyon jól teljesít 1055-ös platformon.Az MSI sem rosz,de ott kihagyták az offset,dolgot a lapjukból(tuning alatt csak a szorzót veszi vissza a lap,de a procifeszt nem,bár ez engem sem nagyon zavar).A Giga lapjaival nem próbálkoznék,mert elég sok baj volt velük bios szinten.
[ Szerkesztve ]
-
potyi23
senior tag
-
bajnokpityu
félisten
-
Milka 78
nagyúr
válasz bajnokpityu #30455 üzenetére
Ha egy i3 i5-ben(nem K-s) gondolkozol akkor a tuning ki is esik.Ebben az esetben az MSI "hiányossága"is megszűnik.Így elméletileg a két gyártó bármely lapját választhatod amin van digi hang kimenet.Alaplapi vga esetén a H-s lapok játszanak nálad(vagy a Z68-as lapok).Egyre kell vigyázni,hogy ha fontos az USB3 akkor az Etron EJ168A-val szerelt lapokat kerüld,mert ott nem működnek rendesen,legalább is usb3-as cuccokkal.Ha ez nem számít akkor ez sem lényeges infó.
Én inkább azzal vagyok meglőve,hogy per-pill nem találok H-s lapot amin digi hang van és 2 5 ropi alatt van(de lehet én vakoskodom).[ Szerkesztve ]
-
hoax
senior tag
válasz potyi23 #30454 üzenetére
Bios előzményekben nem olvastam USB hibára vonatkozó bejegyzést, tehát a hiba egyedi...
A pendrive amit használtál megy másik gépben rendesen? Ötletem sincs, hogy mi lehet vele a gond... Viszont ha megmondod, hogy milyen USB-vezérlő van rajta, megpróbálok keresni egyet itthon, amit egy ügyes szervizes pikk-pakk átpakol a lapodra.Don't panic!
-
potyi23
senior tag
Akkor ezekszerint elszalhatott a vezerlo? akkor h a fenebe tudja feltelepiteni winbe ? Xp,win7 is felismeri rendesen !! Egy gnd kis tu okozhat ilyen hibat ha melle van szurva ? elviheti az osszes usb -t ? Mar nagyon regota csinallok ilyeneket,de meg soha nemfordult velem elo ilyen,pedig mikor kezdtem 8-10 eve szurtam melle dolgokat,es csak siman nemment az elolapi usb,kikapcsoltam,majd atszurtam oket !!
-
hoax
senior tag
válasz potyi23 #30460 üzenetére
Az előlapi tüskesorra dugott csatlakozóval egész addig nem lesz gond, amíg egy USB eszközt rá nem kötsz, de gondolom ezt tudod... És igen, ha egy test kanóc feszültséget kap, akkor bizony bármi előfordulhat. Ezért kérdeztem, hogy működik-e rendesen a pendrive.
A vezérlő még működik, csak kifelé nem kommunikál. Az, hogy a pendrive-on világít a visszajelző, jelen esetben(szerintem) maximum csak annyit jelent, hogy áram alatt van...[ Szerkesztve ]
Don't panic!
-
Jim-Y
veterán
válasz bajnokpityu #30465 üzenetére
Esetedben semmi, z68 az tuning+alaplapi videókimenet, míg a p67 az tuning de nincs alaplapi videókimenet. A H61/H67 pedig no tuning és alaplapi vidkimenet. Magyarán neked egy H61/H67 kell. üdv
-
potyi23
senior tag
Es olyan elofordulhat,h a foldelest ha felcserelem ilyet csinaljon ?pl :a felso usb GND jet felcsereltem a also gnd jevel? lenyegeben foldeles nemlett volan,szoval vagy nemismerte volna fel,vagy elsult vola az USB kulcsom ? ? !! Vagy rosszul gondlom ??
HIRDETES :
Valaki javit USB CHIPP hibas Alaplapot ?
-
volvoguy
addikt
Üdv! Core i-3-2120 (3,3Ghz) és (kezdetnek) 4GB RAM mellé milyen lapot ajánlotok ezek közül?
- Gigabyte GA-PH67-DS3-BE - 23.500
- Asrock H67M R3.0 - 24.030
- MSI H67MA-E35-B3 - 20.900
- MSI H67MS-E23-B3 - 20.900
- MSI P67S-C43-B3 - 23.560Az Asrock és két H67-es MSI lapon csak 2 RAM Slot van, a Gigabyte és a P67-es MSI tűnik jobbnak, de megis érik a pénzüket, azt a plusz 3.000Ft-ot?
Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
-
Tarill
őstag
hellosztok! olyan kérdésem lenne hogy ha a gépemet én főként játékra használom akkor elég lenne egy H61-es chippel szerelt 12-13e ft os alaplap vagy inkább egy 22-23e ft os alaplap inkább? sok különbség van a két chipset között? nevezetesen ezen kettő között vacilálok drágább;olcsóbb előre is köszönöm!
-
hoax
senior tag
válasz potyi23 #30468 üzenetére
Ha a földelést felcseréled semmi nem fog történni, csak ha fordított sorrendben kötöd be.
Javítani javítok, de ahogy korábban írtam, szerintem az USB vezérlő a déli hídba van integrálva, ami azt jelenti, hogy minimum újra kell golyózni, de inkább cserélni kell a chip-et...
Hagyd kihűlni és próbáld meg újra csatlakoztatni az USB eszközöket. Ha jó lesz és felmelegedés után megint szórakozik, akkor kinéz egy újragolyózás...Don't panic!
-
csirkemell
csendes tag
szeretnék alaplapot venni, olyan 15 ezer rá a keret, ddr3-as, am3-as, lehetőleg 4 ram slottal.
karim hozzá gtx 560, proci amd x4 840Winners never quit and quitters never win!
-
Hunork
veterán
válasz Tarill #30475 üzenetére
Szia!
Hát nem tudom, de én ECS lapot biztos nem vennék...(a múlt miatt mondom, a mostani termékeiket nem ismerem, tehát várd meg, hátha lesz valakinek személyes tapasztalata)
De ezt az Asrock-ot sem, már csak az Etron chip miatt sem. Viszont, ha nincs USB3-as cuccod, és nem tervezel a jövőre, vagy igen, és egy bővítőkártyával megoldod, akkor inkább az Asrock!"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Milka 78
nagyúr
válasz csirkemell #30474 üzenetére
Szeva!Kipróbálhatsz egy ASROCK 960GM-GS3 FX deszkát.Fejleszthető a későbbiekben,jó áron van,viszont nincs rajta sat3-usb3 és bár lehet benne tuningolni,de csak óvatosan és csodát azért ne várjunk tőle(főleg ennyiért). Szerintem így látatlanba azért 240-es fsb(3840mhz)összejöhet benne,vagy valamivel alatta.Ha ettől biztosabb komolyabb teljesítményre vágysz akkor dobj még hozzá egy 5 ropit,mert 20 körül kezdődnek masszívabb belépő szintű lapok.
-
Tarill
őstag
válasz Hunork #30477 üzenetére
szóval az ECS-t azért nem mered ajánlani mert nem olyan nagy gyártó erre fele magyaroknál? de amúgy amit tud az az alaplap az jó nem? abba jó chip van nem? És asrockból melyiket ajánlanád akkor? nem használnék integrált vga-t és max ilyen 24e-ből meg kéne lenni. De lehet hozzá tudok hutni egy használt Asus P8P67-hez 22e ért azért az meg verné az összeset
-
volvoguy
addikt
A H67-es Intel chipset miben tud többet, mint a h61-es?
Pénz kérdése a dolog, és hát nem tudom eldönteni, hogy a jövőre nézve megéri-e a plusz pénzt az újabb intel chipset...
i3 (3,3Ghz) menne bele, 4GB 1333Mhz RAM és AMD 6850 VGA....
Szerintetek? Megéri az USB3.0-át és a Sata3-at az a plusz 5.000Ft?
[ Szerkesztve ]
Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
-
Hunork
veterán
válasz Tarill #30479 üzenetére
Na, kérlek, ha bejön az Asus lap, akkor az királyság, egyértelmű a választás. ECS, mondtam, régi tapasztalatok, negatívok. Nem ismerem a maiakat.
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz volvoguy #30480 üzenetére
Több szolgáltatás, RAID támogatása, több USB, Sata port, 4 Ram foglalat, a H67 javára. Ha azonban mindezek nem annyira fontosak, és megelégedsz egy mATX lappal, akkor jó a H61 is. Megéri, ha van/lesz ilyen eszközöd. Mert ha később veszel, és nem tudod kihasználni teljesen az előnyeit, akkor meg majd szidni fogod magadat, hogy miért is nem vetted meg.
Itt egy best-buy lap, minden van rajta, ami neked kell, és ráadásul működik is :Asrock H61M/U3S3"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz Tarill #30486 üzenetére
Nem tanácsoltalak el. USB3 vezérlő chip, ami gond lehet, de nem minden eszközzel ez sem. Ezért mondtam, ha most nincs, akkor mehet simán, ha meg lesz, és a chip nem ismeri fel, vagy hibásan, akkor venni kell egy PCIE Usb3 bővítőkártyát, és minden all right.
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
-
Tarill
őstag
válasz Hunork #30487 üzenetére
szóval akkor azon a lapon csak az usb 3.0 vál lehetnek gondok? az annyira nem gáz azt úgyse használnám... bár azon gondolkozok hogy minek nekem p67 es alaplap ha se tuningolni nem akarok se sata III se usb 3 akkor miért is jobb? hég játéknál is... jobb minőség vagy a turbos cucc?
-
Hunork
veterán
válasz Tarill #30489 üzenetére
Na, ha nem játszik a tuning, akkor valóban, minek?
Ha viszont akarsz egy stabil, kis deszkát, amin azért van minden földi jó, és még az Usb3 chip is működik, és nincs 4 db memóriád, akkor válaszd ezt: h61m/u3s3 (16-18k körül beszerezhető)"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
volvoguy
addikt
válasz Hunork #30483 üzenetére
Amennyibe ez az Asrock kerül annyiért már tudok venni H67-eset is
És ha teljesítmény szempontból nézzük, úgy mennyivel "jobb" a H67 a H61-hez képest? Úgyértem, jobb-e a memóriakezelése, stb stb...?? Meg ilyenek...
-
Hunork
veterán
válasz volvoguy #30492 üzenetére
Semmi ilyenben nem jobb.Írtam fent korábban, slotok száma, Raid...stb. Ebben jobb. H61 mATX, tehát kisebb házba is jó. Nekem az említett Asrock h61M van, tökéletes, a Bios könnyen kezelhető. Ha nem tuningol az ember, és megelégszik 2db memória foglalattal, nem akar két VGA-s rendszert, és van Sata3, Usb3 eszköze, vagy tervez a későbbiekben, akkor tökéletes, jobb, mint egy "butább" H67. (ezért is olcsóbb némelyik ennél a lapnál)
[ Szerkesztve ]
-
hoax
senior tag
válasz Mans20 #30473 üzenetére
Nekem tökéletesen megfelel ami van úgy teljesítményben mint tudásban! És a design sem elhanyagolható... Csak azért, mert a Gigán Etron USB-vezérlő van, nem fogok ASUS-t venni... Az Asrock lapok többségén is Etron van, mégis bőszen ajánlgatja mindenki... Már csak arra lennék kíváncsi, hogy valójában hányan használják ki az USB3-at?
Don't panic!
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Belépő szintű AM3 alaplapot ajánljatok légyszi!
Lesz benne egy Athlon II x2 250 proc,4gb DDR3(valszeg Kingston Hyperx blue 2x2gb)
Minél erősebb integ video legyen benne, és álljon meg 15e alatt.
Tudom, elég szűkös...
Köszi,boldog karit!
Dodo[ Szerkesztve ]
-
-
LLL888
csendes tag
sziasztok,
H61-es és P67-es alaplapoknál van-e olyan különbség, hogy a P67-es a belerakott videokártyából többet hoz ki?? Ha igen, milyen mértékben?
(A H61-es szolgáltatásait tekintve nekem elég lenne, a P67 nyújtotta többletre nincs szükségem és jóval drágább) -
Szajo
őstag
Sziasztok, egy alaplapot néznék 1155 ös és az iránt érdeklődnék hogy melyik Chipset a legjobb? Lehetőleg nem drága 10-15ezer max. Ezeket nézegettem innen az olcsóbbik fajtákból melyik a jó?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest