Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
blck1
tag
üdv
1 kis tuningal is akár, Q9400nak elég lenne egy giga EP43-UD3L? elvileg ha jól olvasok hszeket a HD4850hez alapon is elég a q9400, 1680x1050 ben játszom gyakrabban, de később ha esetleg egy újab kártyára fáj a fogam, elég lesz-e az alaplap ahhoz hogy kicsit hozzányúljak a procihoz?[ Szerkesztve ]
-
blck1
tag
válasz sgergi #16953 üzenetére
köszi
azért kérdeztem mert most 20k feletti lapra most nincs keret , és pont ezt néztem ki, mivel igy pont kijön nekem 70körül a táp+lap+prockó, gondoltam a geil 800asokat megtartom, de esetleg tudsz jobb lapot ajánlani igy 20kiló alatt? egyébként a phenom II 955 jobban megérné de ahhoz már +ddr3 ramok is kellenek ami plussz költség, bár lehet, hogy ez már off... előre is köszi a választ. -
-
blck1
tag
válasz sgergi #16957 üzenetére
hát a phenom II 955 elégerős az árához képest, nem tudom mennyire lehet elég neki a ddr2, de utána nézek, mondjuk az biztos hogy alapon q9550-t ver, és az az asrock lap mennyire megbízható/erős? azt hallottam hogy az asrock új p55ös lapja nagyon jól sikerült... csak ez már más tészta, nekem csak az a lényeg hogy a hd4850emből a sz@rt is kitapossa D gondolkodtam 2 magban is, de hát nagyon jó áron vannak már 4 magosok is, ha már lúd legyen kövér
-
todie
tag
sziasztok! tegnap kerdeztem, hogy milyen s775-os alaplapot ajanlanatok es valaszt is kaptam koszonom mindenkinek.
viszont gondolkodtam es ennek eredmenyekepp kerdeznek: asus p5k se lapot, core2due e4500 procit, 3gb kingmax 1066-od ddr2 rammal erdemes e upgradelni gigabyte ep45 ud3lr es core2quad8200-re, ha a felhasznalasi terulet foleg 1080mkv, internet es neha-neha gtr2, race07?
-
Manitou
veterán
AMD AM3 Phenom II X4 965 3.4GHz BOX Black Edition procihoz hilyen alaplapot ajánlotok? Gyorsan kéne választanom.
Valami stabil , tuningos féle kéne.[ Szerkesztve ]
-
MCMIX
csendes tag
üdv.!
a jelenlegi konfigom alá tennék új alaplapot (kb. huf 30ezerig bezárólag). illetve elképzelhető jövő év elején egy q9xxx szériás cpu-ra váltás. tippet-tanácsot, örömmel vennék. ezen a téren a legkisebb a tapasztalatom.amit első blikkre kiszúrtam és szimpatikus volt, az a JW-P45D2-ULTRA
http://www.jwele.com/motherboard_detail.php?420MCMIX
-
Manitou
veterán
válasz FireKeeper #16966 üzenetére
DDR3
De már választottam egyet.
Gigabyte AMD AM3 MA785GT-UD3H[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
nem vagyok képben
Egy integrált videókártyás lapra lehet tenni külön videókártyát. Ilyenkor variálni kell majd, hogy ne használja az integráltat? Illetve az külön fogyasztást fog jelenteni?
Manapság teljesen kihaltak a külön hangkártyák? Egyáltalán használ még valaki?
-
0805
tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik alaplapot vegyem???Melyik a jobb és miben??
vagy
A 3-dik jelöltem nem jön be mert nincs 4 videókarim
1-2 között vacilálok...pls vki segitene h melyik a jobb vétel..köszi
-
FireKeeper
nagyúr
a 3 közül szerintem a giga. olcsó és jó, az asus talán a hátoldali CCMOS gomb miatt, az msi pedig a power-eSATA miatt lehetne jobb választás, de nem ér annyit ez a két apróság, úgyhogy szerintem a giga, az is elég mindenre.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
0805
tag
válasz FireKeeper #16973 üzenetére
Hát a szívem nekem is a Giga felé huzott.
De amugy szerinted van olyan jó az alaplapi hangkarija a Gigának mint ennek???
[link]Mert most van egy ilyenem és hát elég durván szól.
Attól félek h ez a Realtek ALC889A nem szól olyan frankón mint az asusoméé.
Hangkarit meg nem nagyon szeretnék venni a lapba .Köszi a segitséged
-
FireKeeper
nagyúr
hát hangfalfüggő is, hogy mennyire hallod a különbséget, bár ha ilyen hangkaris lapot vettél, akkor nyilván jó a többi hangcuccod is. én személy szerint nem vagyok vájtfülű, tuti nem venném észre a különbséget, nem is láttam értelmét a nagyon hifi cuccoknak. de szerintem a giga + jó hangkari kombó is olcsóbb lenne mint az asus önmagában.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
sgergi
veterán
válasz attiati #16971 üzenetére
Int vidkari mellett természetesen használható diszkrét kártya is, ilyenkor az alaplapit biosban le kell tiltani, de néha még ez se kell. Ha letiltod, akkor nem fogyaszt.
Nem haltak ki a külön hangkártyák, csak sok embernek megfelel az integrált is, mert nincs komoly hangrendszere. Akinek kell, annak azért van választék külön hangkártyából. -
0805
tag
válasz FireKeeper #16975 üzenetére
Az az Asus csak 27K...
Most olyanom van azért irtam arról és a linket is arról dobtam...
Az a baj h még nem volt Alc 889-es integráltam..ugyhogy nem tudok mihez viszonyitani -
ludla
őstag
Sziasztok! Szeretnék hozzátok fordulni azzal a kérdéssel egy AMD Athlon II X4 620 2.60Ghz AM3 procihoz milyen alaplapot ajánlotok? DRR3 memória legyen és lehet integrált grafikus vezérlő is, hátlapi csatiba ami jó lenne a HDMI és legalább 6db USB. Játékra nem igazán használnám inkább videó konvertálás, szerkesztés amit gyakran használok. Ja és a legfontosabb ne legyen drága
Eddig Intelt használtam és nem vagyok képbe az AMD terén, de ez a Athlon II X4 620 prociról nagyon jó véleményekkel vannak.
[ Szerkesztve ]
https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/
-
sgergi
veterán
Pl. Asrock M3A785GXH/128M (6 usb és hdmi megvan), vagy Gigabyte 785gt-ud3h (ezen is), vagy Asus M4A785TD-V EVO (ezen is megvan minden)
-
0805
tag
válasz audi100td #16979 üzenetére
Szia!Tetszik az asus csak az a baj vele h nincs rajta alaplapi hangkari meg hát annyi pénzért már tehetek volna rá vmi frankót nem 1olyat amit adnak hozzá....
Nem tudom de nekem nagyon bejön az Asusnak EZ a lapja mert jó minöségü az alaplapi hangkarija és hát attól félek h a 3jelöltem közül egyiknek sem lesz olyan szép a hangzása(minösége).. -
robesz87
tag
Üdv mindenkinek!
Milyen lapot ajánlatok ezek alá?
4890 vapor x
phenom II 550
4gb OCZ GOLD 1600mhz AMDNem akarok tuningot, se több videokartyat, viszont szeretnék egy stabil lapot és legyen benne "energiatakarékos üzemmód".
EDIT: Támogasson 4 magot ( ha a későbbiekben fejlesztenék )
[ Szerkesztve ]
-
pokol ura
senior tag
válasz robesz87 #16989 üzenetére
hello!
ezt: Gigabyte MA770T-UD3P 18 750 Ft
- AM3 CPU támogatás,Phenom
- 5200/2000 MT/s HT Bus sebesség
- AMD770 / AMD SB710 chipset
- 4db 1666/1333/1066MHz memória
- Realtek 7.1 Audio,Gigabit lan
- 1db PCI-e 16x,4db PCI-e1x,2 PCI
- 1db IDE,6db SATA csatlakoztatás
- Firwire,12db USB 2.0 csatlakozó
- Norton Internet Security OEMu.i.: ha meg mákod van, akkor az 550BE-dbe is megy a 4 mag
[ Szerkesztve ]
pokol ura felhasználónak 34 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! MAI MSI MAG B550 Tomahawk;AMD Ryzen 5 5600X;Crucial Ballistix DDR4-3600 16GB K2;ARCTIC Liquid Freezer II 360;Asus TUF Geforce RTX 3060 12G V2;Seasonic Focus GX 750W;Fractal Design Meshify C
-
attiati
veterán
Manapság mire kell figyelni egy AMD Phenom II, Athlon II köré tervezett alaplapnál?
Am3, ddr3... addig oké, integrált gpu nem kell.Csatik, energiaszabványok, időtállóság, megbízhatóság szempontjából? Miben kínálnak többet az egyes gyártók?
[ Szerkesztve ]
-
m3tr0
őstag
Sziasztok.
A kérdés: Asus P5QC vagy Gigabyte GA-EP45-UD3LR alaplap lenne jobb egy
Intel E5300-hoz, lenne mellette 2x2 giga ram DDR2, 80-as, 250-es Samsung vinyó, és egy 500 -as WD és egyelőre egy 6600GT.
Mindezt hajtaná(?) egy 350-es Chieftech.Az Asus 5k-val drágább de tudja a ramot dualban is hajtani és belemegy majd a ddr3 is ha jól olvastam.
Megéri? Esetleg alternatíva...
Köszönöm
-
FireKeeper
nagyúr
-
attiati
veterán
válasz FireKeeper #16996 üzenetére
létezik ilyen hybrid ramos amd-hez is? Sztem előnyös lehet.
Pl ddr2 memóriát nem akarom most kidobni (mert ahogy nézem ddr3 alig hoz gyorsulást), de később a ddr3 miatt meg az új lapot nem szeretném kidobni, amibe csak a jelenlegi memóriám menne bele.
Ahogy hallottam, amd-nél proci szempontjából meg mindegy, hogy am2+, vagy am3 lapot veszek. -
audi100td
nagyúr
válasz attiati #16994 üzenetére
ASUS M4A785TD-V EVO, pár ezer Ft-al drágább mint a Giga, de jobb is.
#16997: Van, de elég béna: [link] és még rusnya is.
A hibrid lapok szerintem nem a legjobbak, általában az ilyen dolgok egyik oldalon sem tökéletesek, előfordulhatnak kompatibilitási problémák. A DDR2 RAM-odat meg jelenleg el tudod adni jó áron és szinte ingyen válthatsz DDR3-ra nem kell azt kidobni.[ Szerkesztve ]
-
m3tr0
őstag
Annyit kérdeznék,hogy a chipkészlet mennyire számít?
pl. intel p43 ich10R vs. intel p45 ich10 ?Két asus lapot hasonlítottam össze és a p43-as chipkészlettel készült jobban "felszerelt" viszont a chipkészlete p43-as. Az most jó?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest