Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Asszociációs játék. :)
- Hiányzik a gamer érzés
- Mára elég volt a reklámokból
- Szólánc.
- Tápszűrő építése kapcsolóüzemű adapterekhez (HiFi készülékekhez)
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Biztonságosabb SSH
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rover623
félisten
válasz FireKeeper #595 üzenetére
Egy ''Inteles'' akkor adjon tanácsot egy AMD-snek, ha nagyon biztos a dolgában...
Ha nem, akkor illik csöndben maradni...
P.S.:
Pláne ilyen gyónás után:[link]...
[Szerkesztve]primus inter pares
-
rollins
őstag
válasz FireKeeper #1115 üzenetére
A közepes tuning is tuning és ha a cpu pl. nem bírja a 260MHz -es ''fsb''-t, akkor meg majdnem mindegy. Olyan is volt hogy Gigabyte lapokat fikázták a tuning miatt.
-
mr_knight
senior tag
Nekem is van egy Gigabyte lapom még k7-es és nekem is nagyn bejött csak olyan antituning lap, hogy még mem órajelet se lehet állítni nem beszélve a szorzóról még a ctrl+f1 után sem. Viszont nagyon stabil egy lap az tény !!! Nekem most az asrock-om is stabil, eddig nem is voltak vele problémáim. Tudom, hogy nem egy nagy lap, de amennyiért vettem annyit megért nekem.
Ui.: én általában a személyes tapasztalataimat szoktam leírna nem a haweromét.
[Szerkesztve] -
wolffy
aktív tag
Ez se jó, az se jó, semmi se jó... Annyit azért hozzátennék a monológodhoz, hogy
1.) Az a sok beépített ''szar'' ami a Giga BIOS-ában van, azért nem is olyan sok és ha azt használja az ember amire szüksége van, akkor nem lehet zavaró.
2.) Windows alá egy alaplapgyártó sem présel be semmit, ugyanis az a méltóságos user-en múlik, hogy ha beszerelte újdonsült alaplapját és esetleg telepít egy Windows-t is a konfigra, akkor mit használ a gyártó által adott lemezről. Az a bizonyos lemez általában nem azért van, hogy minden ''szart'' feltelepítsünk róla. Többnyire az a legjobb, ha a kapott lemezt whiskys pohárhoz alátétnek használja az ember, hiszen a rajta lévő driver-eknek többnyire van új verziója, mire az alaplaphoz jutunk. (Azokat meg ugye le szokás tölteni.)
3.) Nyilván a Gigabyte alaplapkínálatából nem egy minden hájjal megkent felsőkategóriás deszkát kell ASRock-hoz hasonlítani, hanem azonos chipkészlettel és hasonló felszereltséggel bíró modellt. Akkor rájön az ember, hogy nem is sok az az árkülönbség, és ASRockra épülő komplett gépet maximum papírból lehetne hajtogatni ezen az árkülönbözeten. (Tekintve az ASRock elsősorban azért tud olcsó lenni, mert egyszerűen a bagatell legolcsóbb chipkészletekre építkeznek.) -
AMD Power
titán
válasz FireKeeper #3549 üzenetére
Mitől jobb?
-
AMD Power
titán
válasz FireKeeper #3551 üzenetére
Miért mi a baj a BIOS-al?
A gépet meg nem én rakom össze így nem érdekel. -
AMD Power
titán
válasz FireKeeper #3553 üzenetére
Értem. A CF-nek nálam sincs semmi súlya. Nekem az az egy kártya is ''sok'' lesz ami benne lesz.
-
ReTRoEmO
csendes tag
válasz FireKeeper #3589 üzenetére
alaplap-videókari öszefüggésről szó sincs. kinyírva. nem arról van szó. és igen tudom hogy a táp a lényeg. lehet hogy most regisztráltam de azért valamenyit konyítok a gépemhez : )
a lényeg az hogy olvastam hogy 8600gt nagyon gyenge dx10 játékok alatt és a 1950pro is elvan veszve. igaz ez? és mivel ez már mesze áll az alaplapokól, lásd: off topicba tettem.
szóval ha ez igaz akkor megvárom dobnak e valami rendes középkategóriás videókártyát piacra dx10 játékok alá és akkor beszerzek egy rendes full gépet, tehát adig nem is veszek alaplapot?
[Szerkesztve]Ha ezt elolvasod, valószínűleg eléred az átlag életkort. Jó mi?
-
törölt tag
válasz FireKeeper #3604 üzenetére
kn9s-t honnét szedted
asust linkeltem M2N-E -
törölt tag
válasz FireKeeper #3606 üzenetére
ja bocsi azt hittem nekem válaszoltál
-
Szakadék
tag
válasz FireKeeper #4798 üzenetére
viszont az nvidia chip jó tojástfőzni, bár annak van olcsóbb módja is
egy sugárirányú, radiálisan csökkenő, időben változó, nem potenciálos elektromos erőtér segítségével a dielektrikumot mozgatni lehet, hiszen ilyenkor inhomogén erőtér keletkezik.
-
Pubszon
veterán
válasz FireKeeper #4800 üzenetére
Hali.-
Szted jó választás a Gigabyte P35 DS3?
Mert most ezen gondolkozok.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
őstag
válasz FireKeeper #4800 üzenetére
Értem! Köszi mindenkinek a válaszokat, akkor lehet Gigabyte lesz, de azért had kérdezzem meg miért gyűlölöd az ASUS-t? Egyik haverom aki most vett gépet azt mondta: "Gigabyte...Sztem azt ne vegyél" És azt mondod fölösleges +3kért még egy PCI-Expressz? Köszi
-
ratkaics
senior tag
válasz FireKeeper #4915 üzenetére
Ilyen "jófajta" (értsd: jó időzítésekkel rendelkező) memóriát még nem nagyon láttam 1066Mhz-esben, csak ilyen Kingmax mars dolgokat. Persze 2gigában gondolkodom, meg dualban szeretném járatni őket.
Jelenleg egy Coolink450W-os tápom van, meg egy AMD A64 3400+-om, ezt szeretném, lecserélni a már említett konfig valamelyikére.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....
-
FireKeeper
nagyúr
válasz FireKeeper #8024 üzenetére
jah, azt nem is láttam hogy sli-s kell, bocs
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
sgergi
veterán
válasz FireKeeper #10398 üzenetére
-
prime_adam
aktív tag
válasz FireKeeper #10403 üzenetére
Aham, már több helyen olvastam, h a gigabyte x58-asa elég jó, örülök h itt is egyelőre kaptam efelől megerősítést de ha valakinek van még tapasztalata szívesen várom, mert minél több embertől jönnek a vélemények annál biztosabb a választás is
-
Rawlings88
csendes tag
válasz FireKeeper #11066 üzenetére
okes koszi, nem kell az extra ficsor a lenyeg, hogy jo legyen, ehhez gondoltam negy darab egy gigas "OCZ REAPER HPC DDR2-1150 PC2-9200 CL5"-t, velemeny?
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
válasz FireKeeper #12723 üzenetére
Elég jó deszka, én is láttam, de most nem üzemel a neopc és az az ár sem hiteles már úgy tudom, 36 körül volt legutóbb nándika bazárban. Én is ilyen lapot szerettem volna, csak akkor nem volt annyi pénzem.
-
audi100td
nagyúr
válasz FireKeeper #12725 üzenetére
Phenom II-höz tényleg nem kell mindenáron, inkább az X3-asok 4. magjának aktiválásához jöhet jól az SB750.
-
Bulitt
addikt
válasz FireKeeper #13781 üzenetére
Értelmes beszélgetés alakult ki végre
Hmm érdekes amiket mondtok, de nem igazán vagyok megelégedve a lapokkal
Akkor olyan téren kérem a segítségeteket, hogy hasznos teljesítmény/hő terén melyiket érdemes? mert jelen helyzetben valami jó lapot szeretnék ami hideg is
Asus alaplapom, volt eddig kb 5db és mindegyikkel meg voltam elégedve, ami nem tetszett pl: az utolsóban p5b, hogy baromi meleg volt, és a teljesítmény/hő téren, sokkal több volt a hő teljesítménye ami veszteségre utal A P43-as lapok meg 9IC-vel szereltek, a p45-ők meg 10-el, ez is sokat nyom most a latban. Tudnék többet áldozni egy lapra, kb 30k-ig de ramot is szeretnék venni, ezért nem akarok többet költeni
-
78zolika
senior tag
-
elttiL
senior tag
válasz FireKeeper #14174 üzenetére
Kösz a választ. A szunnyadó magok érdekelnek. Ezek crossfire lapok, nekem szerintem sosenem lesz benne 2 db vga, ellenben tv-tuner meg egybek et rakarok bele rakni, így sima pci nem kátrány. A jw elég okésan néz ki, de annak meg van vagy 3 pci-e x16-ttya... a jw-ről tapasztalat? nem találkoztam még vele. a 790g tud szunnyadó magot?
-
elttiL
senior tag
válasz FireKeeper #14177 üzenetére
köszi. csekkolom. de mintha ezek sima phenomosak lennének, /nem am2+ osak?/ vagy nemtudom
bele kellene szuszakolnom egy pci-s firewire-t is /ha nincs az alaplapon/ és ahhoz is kell egy pci + a tvtunernek is tehát 1 db pci-e16x és több pci a szükséges nekem... pci-es /2x-es/ kártyák meg ritkák, meg még drágák szvsz /pl tvtuner/[ Szerkesztve ]
-
dReFiX
senior tag
válasz FireKeeper #16937 üzenetére
tudom sajnos, ezért próbálok olyan alaplapot nézni ami támogatja a mostani x2 emet de támogatni fogja az phenom II x4 esemet amit később tudok majd csak megvenni
-
dReFiX
senior tag
válasz FireKeeper #16940 üzenetére
és biztosan jobb lenne mint az általam felsorolt gigabyte-ok ?, régi vágású vagyok és óckodok az asrock lapoktól, vagy már bennük is meglehet bízni ?
-
Manitou
veterán
válasz FireKeeper #16966 üzenetére
DDR3
De már választottam egyet.
Gigabyte AMD AM3 MA785GT-UD3H[ Szerkesztve ]
-
0805
tag
válasz FireKeeper #16973 üzenetére
Hát a szívem nekem is a Giga felé huzott.
De amugy szerinted van olyan jó az alaplapi hangkarija a Gigának mint ennek???
[link]Mert most van egy ilyenem és hát elég durván szól.
Attól félek h ez a Realtek ALC889A nem szól olyan frankón mint az asusoméé.
Hangkarit meg nem nagyon szeretnék venni a lapba .Köszi a segitséged
-
0805
tag
válasz FireKeeper #16975 üzenetére
Az az Asus csak 27K...
Most olyanom van azért irtam arról és a linket is arról dobtam...
Az a baj h még nem volt Alc 889-es integráltam..ugyhogy nem tudok mihez viszonyitani -
attiati
veterán
válasz FireKeeper #16996 üzenetére
létezik ilyen hybrid ramos amd-hez is? Sztem előnyös lehet.
Pl ddr2 memóriát nem akarom most kidobni (mert ahogy nézem ddr3 alig hoz gyorsulást), de később a ddr3 miatt meg az új lapot nem szeretném kidobni, amibe csak a jelenlegi memóriám menne bele.
Ahogy hallottam, amd-nél proci szempontjából meg mindegy, hogy am2+, vagy am3 lapot veszek. -
1hijjanhusz
senior tag
válasz FireKeeper #17287 üzenetére
köszi. ennél olcsóbb megoldás nincs ?
lúzer sport club/ A pohár már félig van.
-
Xarina
aktív tag
válasz FireKeeper #18957 üzenetére
Olyan 10 körülire gondoltam, persze nem baj ha olcsóbb. Ennyiért persze használtan akarnám venni.
-
bfoto
csendes tag
válasz FireKeeper #19912 üzenetére
Igen, de a mostanin sajnos nem ilyenek. Majd megnezem, hogy puposodnak-e.
Direp.hu
-
Blaze71
őstag
válasz FireKeeper #19910 üzenetére
Nem érdemes. Minek? Ha nem kell a CF, vagy az integrált VGA, akkor nem vagy vele előrébb, bár hátrább sem. Nem rossz lap, de árban kb egálban vannak. Vagy a Giga egy hajszállal drágább.
DualBios, DualCore, DualChannel, mindenem Dual, csak az Everestem Trial. :D
-
Blaze71
őstag
válasz FireKeeper #19926 üzenetére
Arra meg bőven jó az ASRock A785GXH/128M. Nekem volt és korrektül lehet tuningolni, van 3 db teljes méretű PCI-E slot, tehát akár CF-et is tud így, hogy marad még hely egy nVidia kártyának PhysX-re. Én tavaly vettem 16 ezerért és talán még most is lehet 18 ezer környékén kapni.
McLaren777 és Atti_2010! Nem néztem az ezzel kapcsolatos híreket és adatokat, de majd akkor hiszem el, ha tényleg a piacon lesz már a Buldozer. Lehet, hogy majd úgy lesz ez is, mint a Phenom-II-vel. Ugye ott is van 920-as AM2 és 925-ös AM3. Ha új tokozás jön, akkor lehet, hogy a selejteset, amiben nem jó mondjuk a VGA, kiadják AM3-ban, a többi, hibátlant meg valami új tokozásban. Csak találgatok és nem akarok pánikot kelteni, de én a Buldozer miatt kivárnák inkább. Ha most van valakinek egy normálisan működő, ütőképes AM2-es konfigja, akkor az a kb 8-10 hónap már belefér.
-
Blaze71
őstag
válasz FireKeeper #19936 üzenetére
Ez igaz, mert a 3. csak 4x-es. De könyörgöm, PhysX-hez nem elég?
McLaren777! Oké, akkor lehet. Olvastam róla, de nem rágtam át magam a témán. Valahogy az rémlett, hogy már a Buldozer is IGP-s lesz. De viszont ettől függetlenül lehet, hogy már lesz új foglalat is és a Buldozerből is mindkét tokozáshoz készül példány. ez az amit érdemes megvárni, ha nem sűrgős a lapcsere.
-
sazabi
aktív tag
válasz FireKeeper #20262 üzenetére
Az a baj, hogy ami árérzékeny, abban van integrált videókártya, amire nekem sosem lesz szükségem..
-
sazabi
aktív tag
válasz FireKeeper #20264 üzenetére
van itthon 4 pci-os, 1pci-ex videókártyám..sosem lesz integráltra szükségem
-
kedvesgabor
tag
válasz FireKeeper #20825 üzenetére
ez?
-
Buda76
senior tag
válasz FireKeeper #20897 üzenetére
Vidéken élek és ugyan az a gép, csak nem az msi hanem a giga lappal 2 ezer forintal jött ki drágábban, mint pesti webshopból. Nekem pedig ennyit megér, hogy garanciális problémáim garantáltan ne akadjanak. Ezért tettem fel a kérdést, hogy a giga lap is megteszi-e szerintetek.
-
kasza blanka
aktív tag
válasz FireKeeper #27982 üzenetére
én tudom, de ez a lényegen nem változtat. direkt raktam be a 2002-es cikket, lévén akkor indította el az Asustek az ASROCK brandet. 2007 óta tőzsdei cég, de attól még az ASUS a többségi tulajdonos.
-
Yass_27
csendes tag
válasz FireKeeper #28800 üzenetére
Ezzel arra akarsz utalni, hogy még várjak fél évet a gépfrissítéssel?
Hát, ha nagyon muszáj, megteszem.... csak írtó kevés a memóm, (2x1 GB, és nics több hely a lapon, mert az is egy gyatradék ) és sajna nem éri meg eladni, nagyobb memókat venni, ( AM2, DDR2... szóval rég lefutott szerkezet ) és hát na... kezdek kifutni a türelmemből, de ha nálam okoasbbak aszongyák, hogy megéri, akkor várok ...( tényleg nem csak 2x )
-
Yass_27
csendes tag
válasz FireKeeper #28802 üzenetére
Köszi a segítséget
Viktoár, én az EVO-król csak jót hallottam... bár az Asrockokat is sokan dicsérik.
-
airmax
csendes tag
válasz FireKeeper #28852 üzenetére
Gyorsan utána olvastam az igp-nek ha jol értelmezem akkor dx11 a 3d-t nem nagyon fogja szeretni?
Nekem alapvetően autcad 3d hez kellene meg némi játékra! A CAD-at mennyiben befolyásolja? -
airmax
csendes tag
válasz FireKeeper #28854 üzenetére
egy asus 6950 lenne benne, akkor gondolom az igp semmit sem befolyásol befolyásol
-
airmax
csendes tag
válasz FireKeeper #28856 üzenetére
grat
köszi a segítséget véleményed szerint akkor az asus inkább?
[ Szerkesztve ]
-
airmax
csendes tag
válasz FireKeeper #28858 üzenetére
Köszi még egyszer
-
bluyoo
nagyúr
válasz FireKeeper #37440 üzenetére
"legalábbis aki keres az talál " Igaz!
Na majd meglátjuk a tulajdonosok mit zengenek majd róla.
Mindenesetre abban igazad van hogy már jobbnak tűnik mint az FM1Bazinga!
-
mm89
őstag
válasz FireKeeper #37443 üzenetére
Én nem beszéltem FM2 ről
Csak amiket linkelt Kamelot, azok AM3+ -osak. Ezért kérdeztem, hogy bizots nekem ez kell-e, mert nekem AM2 van.
Persze, még mindig lehet, hogy én nem értek valamit, de akkor légyszi világosítsatok felELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
mm89
őstag
válasz FireKeeper #37447 üzenetére
Most van abit an-m2 alaplapom, de elromlott (nem ad semmi jelet a monitorra, és mivel a kártya jó, másik táppal se jó, ezért gondolok az alaplapra)
Ilyen procim van:
[link]
A foglalatra az van írva, hogy socket AM2.ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- EAFC 25
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Viccrovat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VoLTE/VoWiFi
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest