- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Drivv: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gidacska
tag
Ismét lenne egy amatőr kérdésem. Korábban küzdöttem a hAPac2 wifi gyengeségével. Jelenleg ki van kapcsolva rajta a wifi kábelon egy TP -link router van AP módba használva . Bővül a hálózatom pár kamerával emiatt pár hozzászólással korábban már kérdeztem PoE switch -el kapcsolatban és egy TP-LINK Switch 6x100Mbps (4xPOE+), Fémházas Asztali, TL-SF1006P -re esett a választás. Ez az eszköz elméletileg lehetővé teszi egy MikroTik cAP ac (RBcAPGi-5acD2nD) használatát is némi fúrással de mégsem kell szétverni a házat az elektromos hálózat miatt. Egy nem teljesen Mikrotik eszközökkel kialakított hálózatban működhet ez az eszköz megfelelően? Elképzelhető, hogy a jelenleg működő TP -link routert ki tudom vele vátani, nagyjából a ház közepére tudnám felszerelni, viszont a switch mindenképpen egy TP- link eszköz marad. Falra tudom felhelyezni a plafonra egyenlőre nem, mennyire lesz hatékony így?
Köszönöm!
-
-
g0dl
addikt
Hali
A firmware frissítést mindig el kell végezni, ha frissítek? Mi ezzel kapcsolatban az ajánlás?
-
válasz
noorbertt #16986 üzenetére
Működik a sim kártya? Mert ha nincs net valami miatt akkor csinálhat így.
Passtrough be van kapcsolva? Interface/LTE/ LTE apn/ lte passtrough ott az ether 1 interface van gondolom megadva ha jól állítottad be.Nincs MAC lock?LTE alatt látnod kéne hogy mind mond,van-e adatkapcsolat.
-
noorbertt
őstag
Sziasztok
van a háztetőn egy MikroTik LTE6kit RBLHGR&R11e-LTE6,
ami a lefedettséghez képest jól teljesít már lassan 2.éve.
Anno sikeresen be üzemeltem úgy , hogy a MikroTik csak modemként üzemel és a management át lett adva egy UniFi USG routernek. Mikrotik -> UniFi Usg -> LANSajnos mostmár nem elég nekem az UniFi és szeretnek áttérni másra (pfsense).
UniFi beállításaiban a WAN portnál nincs semmi különös beállítva DHCP4 vlan id nélkül. Így gondoltam csak át dugom a másik routerba hasonló beállítással és kész - hat nem, sőt ha egy laptopa dugom azt a kábelt ami a MikroTik -bol jön akkor ott sincs net , viszont mac alapján el tudom érni a winboxot. Viszont innentől fogalmam sincs hogyan tovább.
Tudna valaki segíteni ajánlani valamit?
Köszönöm -
Reggie0
félisten
válasz
Audience #16978 üzenetére
Igen, igy van. Akar nincs kivezetve a trafo, akar ki van, a kozeppontokat ellenallasokon(75 Ohm) keresztul levalaszto kondira kotik (Bob Smith Termination a neve, szoktak BST-nek is hivni). A trukk ott van, hogy sporolnak a kondival es a kozeppontokrol lejovo ellenallasok masik felet kozositik es igy csak egy darab kondival mennek tovabb a fold fele. Ezzel az a problema, hogy ha PoE tapot kapnak, akkor az egy 150 ohmos ellenallast kepezt a tapra ket kozepmegcsapolas kozott, ami persze nem birja azt a teljesitmenyt elfuteni, ami kialakul rajta(pl. 50V poenel az 16.6W lenne, mig negyed-tizenhatod wattosak az ellenallasok). Jobb oldali bekarikazott resz: (jobb oldali bekarikazott megy a kabelre)
Ahol nincsen kivezetve, ott maga a trafo tartalmazza a Bob Smith lezarast(jobb oldal megy a kabelre):
Erre az a normalis megoldas, hogy ellenallasonkent egy-egy kondit terveznek, igy nem tud egyenaram folyni, de a vezeteket nagyfrekvencias szempontbol lezarja.Ezen az abran pedig lathatod, hogy hogyan oldjak meg a problemat: mindegyik 75Ohmos ellenallassal sorbakotnek egy 10-47nF-os kondenzatort, hogy egyenaram ne tudjon folyni az ellenallasokon. Ez mar egy PoE kompatibilis kapcsolas, ha nem is hasznalja a PoE-t nem fog elfustolni, ha akar passziv vagy aktiv PoE-s kabelre dugjak: (a jobb oldal megy a kabelre)
-
Audience
aktív tag
válasz
LógaGéza #16981 üzenetére
Kapható itthon is: LINK
Én Ebay-en vettem párat, ez USB-C, de van sima micro USB-s kivitel is.
Nagyon kényelmes a CRS328-cal, nem kell külön táppal bajlódni és könnyű újraindítani ha kifagyott. Nekem mindent a CRS tápol, AP-ket, a router-t, kamerákat, RPI-s DOMOTICZ cuccot.
Figyelj rá, hogy gigabites splitter-t vegyél!
-
gidacska
tag
válasz
Audience #16977 üzenetére
Pont ezt a típust néztem , nekem elegendő a portok mennyisége és ennél a típusnál olvastam, hogy felismeri , hogy az eszköz PoE vagy sem. 2 kamera menne rá később pedig szeretnék wi-fi Ap- t tenni a maradék 2 szabad portájára természetesen olyat ami szinten PoE képes. Az egyik kamerám sajnos nem PoE képes amiatt keresem az optimális megoldást.
-
Audience
aktív tag
-
Audience
aktív tag
válasz
gidacska #16971 üzenetére
Én használtam régebben egy TP-Link eszközt, TP-Link TL-SG1005P, ami tökéletesen működött Hikvision kamerákkal aztán egy CRS328-ra tértem át. A CRS328 kényelmesebb volt, nemcsak a sok port hanem amiatt is, hogy a lefagyó eszközöket tudja figyelni és ha adott ideig nem válaszol csinál neki egy power cycle-t, valamint távolról bármit újra lehet indítani. Ráadásként aktív és passzív POE eszközöket is ki tud szolgálni különböző feszültségeken.
-
Reggie0
félisten
válasz
gidacska #16973 üzenetére
Passziv felado vagy bekapcsolasra kenyszeritett kimenetu switch tonkrevaghat eszkozoket. Igazabol az eszkozoktol is fugg, mert van ami ugy van tervezve, hogy nem zavarja egyaltalan a poe feszultseg. (Vicc vagy nem, igazabol ez a turokepesseg 4 darab extra filleres kondenzatort jelent a gyarto oldalarol a nem POE-s eszkozoknel).
-
Richárd22
csendes tag
válasz
gidacska #16973 üzenetére
"Mi van abban az esetben ha egy nem PoE képes eszközbe dugom bele a PoE switch - ből a kábelt ? Azonnal hazavágná ? Olvastam pár típusnál , hogy felderítik, hogy kell - e a feszültség az eszköznek vagy sem és az alapján kapcsolja csak az ethernet portra a switch az 12v - ot. Ez valóban így van vagy eszköz függő ez is."
röviden: igen, valóban így működik. Én kötöttem már rá PoE switch-re nem PoE eszközt, nem lett baja.
Az aktív PoE eszközök megnézik hogy a rájuk kötött eszköz támogatja-e valamelyik PoE standardot, és akkor küldik rá csak az áramot ha igen. Passzív PoE esetén már talán érdemesebb jobban oda figyelni Pl: egy PoE tápfeladó. Illetve B-típusú azaz T568B (fehér-sárga, sárga kezdetű) kötést használj csak, tapasztalatom szerint a PoE eszközök ezt szeretik, sőt a boltban is csak ezzel a kötéssel találkozol ha kész kábelt veszel, illetve gyártó is ezt ajánlja.
Én Hikvision kamerákhoz használtam hikvision PoE switch-eket, meg D- link-es PoE switchet is. Amíg a port aktív PoE port addig nincs probléma (IEEE Standards 802.3af/at).
Ha viszont passzív (mint pl RB3011 itthon) akkor ott már utána nézős, ugyanis akkor limitált áramra és feszültségre képes, tehát nem ajánlott.
Mikrotik weboldalán van egy szép PoE standard táblázat, ott láthatod hogy a PD ellenállás mértékéntől függ hogy a PoE hogy működik: https://help.mikrotik.com/docs/display/ROS/PoE-Out -
bociusz
aktív tag
Sziasztok! Chateau 5G-vel sikerült valakinek a Yettel 5G hálózatra kapcsolódás?
A Cell Monitorban szépen megjelennek az n77/n78 sávok, ugyanott egy Xiaomi eszközzel fel is épül az LTE+NR kapcsolat, de a Mikrotiken valamiért nem akar.
A RouterOS, a RouterBOARD és a modem is a legfrissebb firmwaret futtatja. -
gidacska
tag
Köszönöm, nem feltétlen csak a kamerákhoz használnám egyéb eszközökhöz is. Soha nem használtam ilyen eszközt még. Mi van abban az esetben ha egy nem PoE képes eszközbe dugom bele a PoE switch - ből a kábelt ? Azonnal hazavágná ? Olvastam pár típusnál , hogy felderítik, hogy kell - e a feszültség az eszköznek vagy sem és az alapján kapcsolja csak az ethernet portra a switch az 12v - ot. Ez valóban így van vagy eszköz függő ez is.
-
-
gidacska
tag
Sziasztok , POE switch - et milyet érdemes venni Hikvison kamerához. A saját Hikvision switch - et esetleg Mikrotik - et.?
-
kriszrap
tag
Sziasztok van 2 mikrotikem
Egyik 172.17.0.0/16
Másik 172.16.0.0/16 PDQ szerver ezen van.L2tp van össze kötve a két hálózat.
Nat van rendesen mindenki pingel mindenkit.Ez eddig rendben is de amikor pdq val szerettem volna scennelni vagy telepíteni mindig hibára futott.
Ping van program is látja.Azt írták hogy SMB port forwardolni kell egyik hálózatról a másikra .
Ez a 172.17.0.0 hálózaton lévő router port forwardingja.
chain=dstnat action=dst-nat to-addresses=172.17.0.0/16 to-ports=137-138
protocol=udp dst-address=172.17.0.0/16 dst-port=137-138 log=yes
log-prefix=""chain=dstnat action=dst-nat to-addresses=172.17.0.0/16 to-ports=139
protocol=tcp dst-address=172.17.0.0/16 dst-port=139 log=yes log-prefix=""chain=dstnat action=dst-nat to-addresses=172.17.0.0/16 to-ports=445
protocol=tcp dst-address=172.17.0.0/16 dst-port=445 log=yes log-prefix=""Gépeken is állítani kell a tűzfalon SMB-t"Allow inbound file and printer sharing exception"
Ott pedig ez van meg adva 172.16.0.0/16
Ennyit állítottam be de semmi.
172.16.x.x routeren is forwardolni kell?Segítségeteket Előre köszönöm.
-
yodee_
őstag
Megszokás. Van 3 router, illetve 2 pc ubuntuval szerverrel. Mindegyik eszköz heti egyszer csinál backupot. Fő a biztonság. Az utolsó amivel ráb@sztam az Asszony laptopja volt. Egyszer csak nem kapcsolt be. Mondom ok, ssd csere (mert megdöglött 2 év alatt...) és ghost. Aha. 1,5 évvel azelőtti volt az uccsó backup... Azóta havi 1 mentés minden pc-ről. Megnyugtat
-
-
-
yodee_
őstag
Valahogy megoldható, hogy a backup fájlhoz hasonlóan a .rsc is titkosítva legyen? Vagy ilyet nem tud a rendszer? Nem találok róla semmi használhatót.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Marcelldzso #16953 üzenetére
Egy épület, mi és a szomszéd az emeleten, garázs a szomszéd alatt
-
Marcelldzso
tag
válasz
E.Kaufmann #16952 üzenetére
nincs rálátás?
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Marcelldzso #16951 üzenetére
Én csak a szomszéd lakást szeretném átlőni Wifivel (társasház), de nem megy
, a garázs sajnos külön órán van, talán menne MIMO PowerLine-nal, de nem lenne igazi.
-
Marcelldzso
tag
válasz
E.Kaufmann #16948 üzenetére
Anyunak EAP-okat raktam OMADA-val. Nagyon jól teljesítenek. A router egy hex de wifire hagytam a TP-t.
A kültéri egyenesen isteni sávszélt tud még 50méteren is.
-
pitiless
senior tag
válasz
E.Kaufmann #16948 üzenetére
Én az Asussal akkor végeztem, amikor az RT-AC1200 3-4 órát nem bírt ki reboot nélkül. Akkor vettem egy hap ac-t és onnantól már nem volt megállás... Most van egy RB5009 + 2 db cap ac + egy tartalék/játszós hap ac2.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
pitiless #16947 üzenetére
Na ja, TP-linkből max azt érdemes megtartani (otthonra), amire felkúszik az OpenWRT. Én Asus-t is csak AP-nak vettem és OpenWRT futkorászik rajta, ugyanez a tudás újonnan ubiban épp duplaannyi lett volna (leszámítva a központi felügyeletet, bár mintha OpenWRT-hez is lenne ilyesmi, de 40nm-re minek)
-
yodee_
őstag
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
ekkold #16942 üzenetére
Az MMIPS-es procicsaládnak vannak AC-s változatai, míg a MIPSBE-t meg kell toldani külön IC-vel. Szerintem a piac mellett a sokáig tökölés a 3.x kernelen volt még oka a MIPSBE ág tolásának. Pl a 3011-en ment sokáig a csikicsuki az IPSec gyorsítással, mert nem jött össze rendesen a backport sosem, valamint a wifi teljesítmény elmaradása AC-n és az AX halasztása.
-
ekkold
Topikgazda
válasz
E.Kaufmann #16941 üzenetére
A MIPSBE vonalat sem kizárólag routernek használják, tehát a beszántás enyhén szólva is túlzó. Hatékonyan üzemelhet Wifi AP-ként, vagy éppen kliensként, és persze gigabites internet sincs mindenhol.
Routernek amúgy én sem ajánlanám már ezeket, de a 750GR3-at ugyanúgy nem, ilyen célra a minimum szerintem pl. a hAPac2, és az ahhoz hasonló procival szerelt típusok (pl. RB750Gx4), vagy az ennél erősebbek. -
E.Kaufmann
veterán
válasz
pitiless #16940 üzenetére
Nekem is van olyan, ADSL-hez tényleg jó, már akinek elég az ADSL. Ahogy nézem, ez inkább kis szolgáltatók játékszere lehet.
Ugyanakkor pl a MIPSBE vonalat úgy egészen be lehetne már szántani, de gondolom (nem is annyira)kis millió eszköz röfög és egyszerűbb, ugyanazt adni és van is igény (kis)ipari/kis szolgáltatói felhasználásban.
Értem én, hogy 10 éve jó volt fastrackkal a 200Mbit+ sebesség, de azért már illene gigabitet tudó eszközöket adni.
Én 750GR3-at tartanám alapnak manapság, és gigabithez az is csak trükközéssel elég, de legalább hw IPSec és 2 mag/4szál. Amúgy ugyanez a belső wifivel az AC65P-ben, és OpenWRT képes, most karácsony előtt 15-ért ajándék volt, ő most az AP.
A csillagok állásához meg látszólag ugyanazt az IP címet Winbox alatt törölve majd újra létrehozva szépen megjavult az egyik újonnan létrehozott VLAN interfészünk
-
pitiless
senior tag
válasz
E.Kaufmann #16939 üzenetére
Mondjuk anyámnál egy hAP mini teljesít szolgálatot... De amire neki kell (10/0.5 Mbit/s kábelnet egy tablettel) bőven elég.
-
-
Reggie0
félisten
válasz
Marcelldzso #16932 üzenetére
Amint kiderul ide fogom irni.
-
Reggie0
félisten
válasz
Marcelldzso #16930 üzenetére
Akkor igen. Esxi nem tudjuk mennyire viszi, egyik ismerosom rendelt belole, hogy letesztelje, de elmeletileg jonak kene lennie.
-
Reggie0
félisten
válasz
Marcelldzso #16927 üzenetére
Mi lenne jo neked?
-
Marcelldzso
tag
Akkor ez akár nekem is jó lehet?
Mert akkor az esxi-n futó chr-t lecserélném erre, illetve akkor a vm-ek is ezt kapnák lan oldalnak és a switchet is erre kötném rá.
Akkor le tudnám cserélni a régi HP 10G-s kártyámat. -
Egy Kalapos Laci videóban tudtam meg, hogy bizonyos eszközökben, bizonyos modulok, adott feltételek és beállítások mellett működnek megfelelően.
Most így mobilról csak ezt találtam : [link]https://wiki.mikrotik.com/wiki/MikroTik_wired_interface_compatibility#SFP.2B_interface_compatibility_with_10G.2F25G_optical_transceivers
-
yumme
csendes tag
Sziasztok,
RB5009: routeros 7.1.5
CRS326: routeros 7.1.5RB5009 / sfp-sfpplus1 <-> CRS326 / sfp-sfpplus1 összedugtam egy S+DA0003 -al.
Vígan kommunikálnak egymással.
RB5009 / "Status" fülön azt írja, hogy "Auto Negotiation:" "incomplete", CRS 326 oldalon ugyanitt azt írja hogy "done".
A "Rate" 10Gbps mindkét oldalon.
"Cable Test" azt írja, hogy "link ok" mindkét oldalon.
Midegy volt, hogy Ethernet / Advertise -ba beraktam-e mindkét oldalon az összes lehetőséget vagy sem.
logban nem látok mást ezzel kapcoslatban csak hogy up/down.
Mi jelent ebben a kontextusban, hogy "incomplete"? Mit befolyásol(hat)?
Hogy lehet rávenni, hogy bővebb logot adjon az "incomplete" körülményről?
Hogy lehet letesztelni ezt a linket, hogy valóban 10G-s? -
válasz
yodee_ #16909 üzenetére
pedig érdemes.
a 13.x.x.x nem helyi hálózati IP címtartomány és ezek szabványok, nem ajánlások és nem véletlenül lettek létrehozva.
ha egy webszolgáltatás, szerver ezen a címen működik azt te most egyáltalán nem tudod elérni.amúgy meg nem akkora truváj.
tűzfalszabályokat, az Addressest, a DHCP-t és a Route-okat kell átírni és kb meg is vagy.ha nagyon biztosra akarsz menni akkor exportálod az egész konfigot, egy másolatban átírogatod az IP-ket és visszatöltöd.
-
ekkold
Topikgazda
válasz
Reggie0 #16897 üzenetére
Kétféle CCR-el próbáltam az egyik valóban 9x1000MHz-es, switch chip nélküli, a másik 1200MHz-es, de a régebbi switch chipes verzió . A VPN mellett NAT-olni is kellet mindegyik eszköznek, és a speedtest.net-ről elérhető sebességet mértem. Tehát lehetséges, hogy más körülmények között valóban többet tudott volna, viszont akkor valószínűleg az RB5009 is többet tudott volna. Mellesleg én is nagyobb különbségre számítottam a két router között, de egész erős ez az 5009-es...
Interneten keresztül két távoli PC között sokkal kisebb sebességet tudott mindegyik, hiába volt mindkét oldalon gigabites net, bár ez nem mérvadó, mert sok mindenen múlhat - olyasmiken ami nem a routertől függ (pl. az internetszolgáltató hogyan priorizálja a csomagokat).
-
Reggie0
félisten
válasz
Zwodkassy #16896 üzenetére
forras es cel ip valamint interfesz vagy routing-mark alapjan eltero routing tablakat tudsz hozzarendelni illetve filterelni.
Peldaul nekem ugy van fix ip cimem, hogy egy vps-re van egy tunnelem. Onnan forwardolom at a bejovo csomagokat a tunelen keresztul a routernek. Igy a visszafele iranyu kommunikacional, amikor a tunnel lokalis ipcimerol megy kifele a valasz, akkor egy masik routing tablara van szukseg, kulonben a normal wan-os uplinken akarja kikuldeni a csomagot.
Egy peldaval bemutatva: interneten egy gep 1.1.1.1 cimrol csomagot kuld a vps ipcimere(legyen 2.2.2.2). Innen tuzfalbol atforwardolom a tunnel routeremen levo vegpontjara(legyen ez a tunnel lokalis fele, 3.3.3.4 cim). Ekkor a forward utan(dst nat volt ugye tehat az ip csomagnal 1.1.1.1->2.2.2.2 cimebol 1.1.1.1->3.3.3.4 lesz). Ekkor a 3.3.3.4 valaszolni akar es azt latja, hogy 1.1.1.1-re kell kuldeni a valasz. A normal routing tabla alapjan a default route a wan interfesz fele kuldene. Ezert kell egy olyan szabaly, hogy 3.3.3.4 forras eseten egy alternativ routing tablat hasznaljon, ahol a default gateway 3.3.3.3 ami a vps-en levo tunnel vegpont ipcime. Igy a vps-re jut vissza a csomat, az latja, hogy forwardolva volt es visszanatolja, igy a 3.3.3.4->1.1.1.1 csomagbol 2.2.2.2->1.1.1.1 csomag lesz, mintha a vps-es gep valaszolna.
-
bacus
őstag
válasz
yodee_ #16893 üzenetére
Azért vesztél el, mert fogalmad nincs mit jelent a /30.
- allowed address: 13.0.4.0/24; 13.255.255.3/30
IP -> Addresses:
13.255.255.1/30 | 13.255.255.0 | wireguard1
13.255.255.1/30 | 13.255.255.0 | wireguard2Ezt te írtad ! Ekkold már megírta, hogy két if-nek adtál azonos ip címet. Egy hiba, a másik, hogy a /30 -as hálóban 4 ip cím van, amiből az első és az utolsó NEM használható, mert az a network és broadcast address, erre te mit csinálsz? ott van feljebb, hogy 13.255.255.3/30
Ezt persze oda adod a kliensnek is !Egy /30 as hálózatban (most írjuk le neked 3x .ra) 2 db ip cím kommunikál egymással.
A te esetedben a 13.255.255.1 - 13.255.255.2 -vel tud kommunikálni. A 13.255.255.3 az az előbbi broadcast addresse. A következő /30-as háló 13.255.255.4-13.255.255.7, amiben a két ip cím ami kommunikálni tud, az a 13.255.255.5-13.255.255.6-al. Most olvasd újra az előző hsz-em, mert ott csak az utolsó számot írtam ki az ip címekhez..Ne keverd már ide a 14.x.x.x es címeket is..., inkább használd a 8.8.8.x-t
, az legalább elég hamar problémát okozna.
Erre kérdeztem, ha az összes routeren azok a címek amik 13.x.x.x -esek, lecseréled 10.x.x.x-re az akkora fájdalom? Nem értem ezt a ragaszkodást a 13-as számhoz vagy egyszerűen csak mert megteheted?Vagy pénteken konfigoltad?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- Parkside szerszám kibeszélő
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Linux kezdőknek
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Hálózati / IP kamera
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged