- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ekkold
Topikgazda
válasz
Klusi86 #17298 üzenetére
Ha a NordVPN-t kb 100Mbit/s sebességgel tudod a routeren keresztül használni, az lehet, hogy kb reális.
Egy mai PC sokkal erősebb hardveresen, mint egy router, ezért a routertől közel sem várható ugyanaz a sebesség.Ugyanakkor a fasttrack-nak nem tudom mi köze van ehhez az egészhez,
a router a net felé használhatja szerintem, csak a VPN felé nem. De majd nálam jobban hozzáértők talán megmondják az okokat.Ha mégis a routeren szeretnéd a VPN-t használni, akkor egy erősebb routerrel, valószínűleg nagyobb sebességet tudnál elérni. A hAPac^2 hardvere kb elegendő a gigabites nethez, de nincs benne túl sok tartalék, azon kívül az alkalmazott titkosítás függvénye is, hogy mekkora processzor teljesítmény kell a VPN használatakor.
-
válasz
silver-pda #17293 üzenetére
Capsman és Ros6 van tervbe véve. Még nem frissítenék fel úgy sem.
-
Klusi86
tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni tőletek nordVPN beállításával kapcsolatban:
A beállításokat megcsináltam a következő leírás szerint:
MikroTik IKEv2 setup with NordVPN
7-es ponton annyit változtattam:/ip firewall address-list
add address=192.64.15.0/24 list=NordVPN
/ip ipsec mode-config
set [ find name=NordVPN ] src-address-list=NordVPN
A routerem hap ac2, router os verzió: 6.49.6 (stable)
A problémám az, hogy bár működik de eszméletlen lassú, percekig tölt egy google kereső is.
Rákeresve a témára azt írták, hogy kapcsoljam ki a fasttrack-et, de így sem az igazi, bár javul a helyzet.
1000mbit/sec-es netből vpn nélkül átlagosan 900, router vpn-nélkül csak böngészős vpn plugginal 600-700, routeren fasttrack kikapcsolásával 100mbit körül. Tudnátok segíteni benne szájba rágós leírással, hogy milyen szabályt kellene még hozzá adnom ami javíthat ezen a sebességen? Kezdő vagyok, kíméljetek -
válasz
silver-pda #17293 üzenetére
A memory leak úgy tűnik hogy a capsmannel van összefüggésben, ha wifiwave2-t tervezel használni, akkor a capsman eleve ki van lőve
-
válasz
silver-pda #17291 üzenetére
Érdekelne engem is mert vennék 3 db ac3-at. De ha nem jó akkor nem tudom mi legyen helyette?
-
E.Kaufmann
veterán
NaBaMeg
Új ROS7 béta első sora:
What's new in 7.3beta40 (2022-May-11 12:18):
!) queue - do not allow using CAKE type in simple and tree setups (already configured queues will be disabled);
Kellett nekem akadékoskodni a supportnál -
-
ekkold
Topikgazda
-
jerry311
nagyúr
Most így nagy átlagban hogy áll a 7.x?
Van már olyan stabil mint a 6.x vége? -
-
Horvi
őstag
válasz
Reggie0 #17274 üzenetére
Köszi szépen. Igen azt majd kikapcsolom, igazából teszt jelleggel volt benne.
Illetve egy kérdés, hogy jobban értsem a dolgot. Amikor használtam a dst-address-list-et amiben a router WAN ipje volt akkor nem ment a dolog. A mostani konfiggal ahol a dst-address egy konténer ipje úgy meg már megy. Oké más volt a chain, de azon kívül volt még valami gond a dst-address-list dologgal vagy teljesen rosszul használtam/értelmeztem. -
Horvi
őstag
válasz
adika4444 #17266 üzenetére
Tehát akkor ha jól értem ezekre a szabályokra lenne szükségem?
Filter:
7 X chain=forward action=accept protocol=tcp dst-address=192.168.1.50
in-interface=pppoe-digi dst-port=80 log=yes
log-prefix="nginx_http_forward"
8 X chain=forward action=accept protocol=tcp dst-address=192.168.1.50
in-interface=pppoe-digi dst-port=443 log=yes
log-prefix="nginx_https_forward"NAT:
4 X ;;; nginx http
chain=dstnat action=dst-nat to-addresses=192.168.1.50 to-ports=80
protocol=tcp dst-port=80 log=yes log-prefix="nginx_http"
5 X ;;; nginx_https
chain=dstnat action=dst-nat to-addresses=192.168.1.50 to-ports=443
protocol=tcp dst-port=443 log=yes log-prefix="nginx_https"Köszi!
-
Horvi
őstag
-
adika4444
addikt
Hali!
A filter-ben WAN port felől csinálj egy forward szabályt, ami engedélyezi a forgalmat a nginx-es belső IP felé. HA nagyon paranoiás vagy, akkor hasonlóan a dstnat szabályodhoz limitáld mit engedsz be (port), ha kevésbé, akkor elég a dstnat-nál kikötni
Ja, és ne felejtsd el engedélyezni a szabályokat, itt a példában ki van kapcsolva (bár gondolom szándékosan).Az input szabály pedig nem kell, hisz nem a router-re engedélyezed. A dst-address-list-nél amúgy mi ez a "Erd DDNS address" az address-list-nél?
-
Horvi
őstag
Kérnék egy kis segítséget az alábbi problémával kapcsolatban. Van egy konténerem(nginx) amit szeretnék kívülről a router DDNS címével elérni.
Ha jól sejtem akkor kelleni fog egy port forward illetve egy/több tűzfal szabály.
Ez lenne az általam használt port forward:
4 X ;;; nginx http
chain=dstnat action=dst-nat to-addresses=192.168.1.50 to-ports=80
protocol=tcp dst-address-list=Erd DDNS address dst-port=80 log=yes
log-prefix="nginx_http"
Illetve a tűzfal szabály.
Filter Rules
7 X chain=input action=accept protocol=tcp dst-address-list=Erd DDNS address
dst-port=80 log=no log-prefix=""
Illetve van még két ilyen szabály a lista végén:
17 chain=input action=drop in-interface=pppoe-digi log=no
log-prefix="input_drop"
18 chain=forward action=drop in-interface=pppoe-digi log=no
log-prefix="forward_drop"
Ha csak a port forwardot és az input szabályt állítom be akkor nem érhető el a konténer viszont ha az utolsó forward drop szabályt kikapcsolom akkor igen.
Gondolom még szükség lenne valami szabályra a forward chainben, hogy működjön csak nem tudom mire.
Tudnátok segíteni? Illetve ha valamelyik már meglévő szabály nem jó/nem megfelelő akkor kérlek jelezzétek.
Köszönöm -
Audience
aktív tag
válasz
gidacska #17243 üzenetére
Tégy egy próbát! Tedd át Create Enabled-re, ekkor static inteface-ek lesznek amiknél beállíthatsz statikus nevet az interface-nek plusz a többi beállítást. (Kis számú AP-nél nem lesz kényelmetlen) Ekkor ha az interface nem él akkor is ott van a listában, és nem lesznek gondok azokkal a szabályokkal ahol az interface-re hivatkozol. Én kis hálózatoknál így használom.
-
válasz
ratkaics #17255 üzenetére
szerintem egyetlen Mikrotik eszköz sincs, ami sínre rögzíthető, de azért pörgesd végig a katalógust
-
FeriPapa2
tag
válasz
E.Kaufmann #17251 üzenetére
Most úgy működik, hogy ha megszűnik a vezetékes net akkor azonnal átkapcsol mobilra. Észre sem lehet venni. De ha bekapcsolódik a modem akkor a mobilról azonnal leválik de amíg a modem fel nem épül addig a router sem ad internetet. Ez kb. 3 perc valóban. Ezt még el lehet viselni, de az már nem OK amikor a központba is áramszünet van és akármeddig nincs internet de a modem él (csak folyamatosan újra indítja magát) de ilyenkor nem kapcsol át mobil netre. Ekkor kell kihúzni a kábelt. (vagy kéne egy kábel ki-be dugó bot?!)
A fő interneted hogy kapcsolódik a routerre? Sima DHCP kliens vagy PPPoE? A Webstick LTE módban van vagy PPP?Lőttem képet a Winboxból. Ezt találtam. (nem ismerem ki magam jól ebben) Hátha ebből kiderül.
A TV távirányítóval van kikapcsolva, vagy az áramot lelövitek a hosszabbíton és akkor jön elő a gond?
Sima távirányítós kikapcsolásnál jelentkezik. -
ratkaics
senior tag
válasz
Zwodkassy #17244 üzenetére
Van egy-két Wireshark-al "kimentett" forgalom a problémás időszakról, ha érdekes lehet, akkor szívesen felteszem valahova tanulmányozás céljából.
Maga a BACnet protokol több szinten is definiált.
De nekem "simán" jó lenne az is, ha IP tartomány alapján tudnám korlátozni a bejövő csomagok rátáját.
Esetleg, amíg megérkezik a készülék, addig is tudnátok egy hasonló, vagy ilyen korlátozásra példát mutatni nekem?
Van Mikrotik routerem, de szinte mindent leírások alapján állítottam be rajta. Szóval jól jönne egy kis segítség! -
E.Kaufmann
veterán
válasz
FeriPapa2 #17249 üzenetére
Lehet, hogy az a módszer, ahogy az ismerősöd beállította jó lenne, csak pl egy "delay"-t be kell iktatni, ami idő alatt biztosan feléled a szolgáltatói eszköz (nálam kábelmodem 3 perc alatt mindig feléled), mielőtt levágja a mobilnetet.
Nekem erre volt valamikor egy szkriptem, de az egy kicsit túl lett bonyolítva, viszont ez érdekes lehet neked:
[link]
A fő interneted hogy kapcsolódik a routerre? Sima DHCP kliens vagy PPPoE? A Webstick LTE módban van vagy PPP?A TV távirányítóval van kikapcsolva, vagy az áramot lelövitek a hosszabbíton és akkor jön elő a gond?
-
Reggie0
félisten
válasz
FeriPapa2 #17249 üzenetére
Ki kene deriteni, hogy ez vezetett zavar vagy sugarzott. Peldaul akkor is eldobja-e router, ha szunetmentesrol vagy akkumulatorrol van taplalva es kikapcsolod mellett a TV-t. Ha igy nem, akkor nagyon nagy valoszinuseggel az elektromos halozaton jelentkezo zaj jut at a mikrotik tapjan es az okozza.
-
FeriPapa2
tag
válasz
E.Kaufmann #17240 üzenetére
Esetleg ha még részleteznél az említett más lehetőségből még valamit köszönettel fogadnám. Had adhassak ötletet tovább a megvalósításra. Illetve van még két akut problémám. Hátha tudnál valami tanácsot adni! ( vagy valaki más) Az egyik. Van egy LG OLED TV ami semilyen módon nem kapcsolódik a MikroTikhez, a TV wifije sincs használva. Viszont a TV kikapcsolásakor valamiért szinte az összes eszközt eldobja a router
.
-
-
válasz
E.Kaufmann #17237 üzenetére
Kérdés még, hogy L2 vagy L3 szinten kell a MikroTik-nek korlátoznia a BacNet-IP forgalmat.
Ez ügye attól (is) függ, jelenleg hogyan kommunikál a BMS Server és a PLC egymással. -
ratkaics
senior tag
válasz
E.Kaufmann #17237 üzenetére
Köszi a tippet.
Akkor beszerzek valamilyen cuccot. Majd még biztos jelentkezek, ha próbálom beállítani a dolgokat.
-
FeriPapa2
tag
válasz
E.Kaufmann #17240 üzenetére
Igen ez egy korlátos havi előfizetés direkt ilyen "vészhelyzet"-re van meghagyva. Meg távoli elérésre ha nem vagyunk otthon az "okosságok" miatt. Olyankor ki van kapcsolva a telekomos rendszer. Kösz a tanácsot. Ezek szerint van rá megoldás, csak az a baj mint írtam, a hálózati dolgokhoz nem értek. Így ezt nem tudom beállítani, de ez alapján majd ösztökélem a segítőmet, hogy próbálja meg, ne addja fel.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
FeriPapa2 #17238 üzenetére
Azt nem értem, hogy egyáltalán hogy van megoldva a mobilnetre kapcsolás? Én pl felvenném routing táblában pár nagyobb DNS szolgáltató másodlagos címét, hogy csak a Telekomos modem felé mehetnek és netwatch-al figyelgetném, hogy elérhető-e a cím (pl 8.8.4.4) és csak akkor lőném le a mobilnetet. De van sok más lehetőség. Gondolom a forgalmi korlát miatt kell lelőni a mobilnetet.
-
Staradder
tag
Hello ha jól gondolom működő dolog, hogy a szolgáltató router után kötök két vagy több hAp routert, akkor azokkal tudok barangolás wifit kialakítani?
-
FeriPapa2
tag
Van egy "h AP ac lite" RB952Ui routerem a Telekomos modem mellett wifi szórásra. A modemből kábelen kapja a netet. Igy a wifis eszkozok is. A MikroTik szünetmentesről üzemel és van bene egy USB-s mobil stick. Ha áramszünet van, vagy a modem ki van kapcsolva, akkor arról jön a net. Ez így rendben is van. A bibi ott van, amikor áramszünet után központilag nem áll vissza a net a modem felől de a router lekapcsolódik a mobilról de a modemtől meg nem kap. Ilyenkor csak az segít ha bontom az ethernet kacsolatot. (Ma is volt ilyen) Nyilván az ethernet kapcsolatot érzékeli és arra vált. Kérdés:
Meg lehet-e oldani, hogy csak akkor kapcsoljon át mobilról vezetékesre ha már a vezetékesen van internet?
Én sajnos ehhez nem értek, de a családban van informatikus aki segít, de ezt eddig nem tudta megoldani. Remélem van rá megoldás, mert ezt így elég féllábúnak érzem! Köszönöm ha valaki segít! -
E.Kaufmann
veterán
válasz
ratkaics #17236 üzenetére
Rate limitet, vagy pl egy jól lekorlátozott queue-t (lehet, ez esetben ez jobb lenne) az összes tud, valamint amilyen "erős" egy ilyen PLC (nekem FTP listázásba fagyott, ha túl sok fájl volt az SD kártyán
), szerintem bármelyik több portos Mikrotik jó, még a hAP mini is elég "erős" kevesebb mint 10-ért, de valami picit komolyabbat vennék, ami megy 24V-ról: https://www.arukereso.hu/switch-c3145/mikrotik/rb750gr3-p350594571/
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Előre is elnézést kérek, ha nem ide való, de itt sokan vagytok profik, hátha tudtok segíteni.
Kicsit hosszú lesz, ezért is bocsi!
Szóval van egy PLC, ami BACNet TCP/IP protokolon kommunikál natívan. Ezt a PLC-t kérdezgeti egy felügyeleti szerver. De sajnos előfordul olyan eset(tipikusan szerver újraindítások alkalmával), amikor egyszerre rengeteg kérés érkezik a szerver felől. Erre a PLC mindenáron válaszolni akar és kritikusan megnövekszik a ciklusideje, ezért vannak programrészek, amik az időzítések miatt hibára futnak.
Sajnos mivel sem a PLC-nél sem a szerver oldalon nem tudok ezen változtatni, arra gondoltam, hogy lehetne-e olyat csinálni, hogy letenni egy "egyszerűbb" mikrotik router-t a problémás PLC-hez és azzal szűrni a kommunikációt úgy, hogy mondjuk másodpercenként max 10 üzenetet engedjen át a szerver felől a PLC felé.
Ez megoldható szerintetek?
Ha igen, melyik az a mikrotik router, ami minimálisan alkalmas a feladatra?
Hogyan kellene ezt kivitelezni? Milyen szabályok szükségesek hozzá?Nagyon köszi előre is mindenkinek!
-
brickm
őstag
Sziasztok!
7.2.2-re frissítettem nemrég. Most vettem észre, hogy az OpenVPN elérés nem annyira stabil. Lassú, ha működik. De van, hogy felenged egy eszközt, mégegyet, de egy harmadikat már nem. Klienseket újra configuraltam, semmi. Ha újraindítom jó egy darabig, majd kezdődik előlről. Ez ismert bug? -
szuszinho
őstag
válasz
E.Kaufmann #17232 üzenetére
Nincs külső antenna, GPS csomag fent sincs. 3G, LTE van kiválasztva, és az LTE hálózaton lóg. Frissített modem van már, mert nem is működött addig.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
szuszinho #17231 üzenetére
Illene többet tudnia. GPS be van kapcsolva? Az bezavarhat, bár igazából belső antennával nekem sosem működött, állítólag pont a mobilnet zavarja be a GPS-t. Esetleg külső antennával (tudom, faragni kell hozzá)
Nincs lekorlátozva akár frekvencia akár mobil képesség (3G van bepipálva a 4G meg nincs)? Frissítetted már a modem firmware-ét? A ROS7-ben már parancssor se kell hozzá. -
szuszinho
őstag
Sziasztok,
Yettel adatkártyával LtAP Mini ~6 Mbps sebességet tud Pc-re kötve? Tesztekben jóval fölötte látok eredményeket. Mellette ugyanazzal a szolgáltatóval telefonokkal, több, mint tízszeresét mérem
-
Dezol
csendes újonc
válasz
Ablakos #17229 üzenetére
Nálam ugyanezt csinálja sajnos.
Összeségében tök szomorú vagyok. Ez eddig egy atom biztos cucc volt. Mindegy hogy a 4 portos kicsi vagy a ccr bármelyike.
nekem csinált olyat hogy 70%on ment a proci de hogy miért az rejtély. Itt ez az l2tp bug, és meg van pár ilyen…
arrol nem is beszélek hogy ezt a DUDE-t is egyszer csak kivettek a 6x-bol és bekerült a 7x-be. És persze ha nem ugyan az a verzió akkor az SNMP kuka.
olvasom a kommenteket, biztos egyszer jó lesz, de nekem egyenlőre csalódás. Az itthon ccr1009-el játszom, de a többi helyen biztos nem frissitek mert számomra kikerült a megbízható kategóriából. -
Ablakos
őstag
Szükségem lett a vpn-re, persze nem működik.
A hibajelenség:
Az l2tp/ipsec kapcsolat végén (hang up) nem tűnik el az active connections helyen a kliens. Még a piros mínusz jelre kattintva sem. Az up time akár órákig is elpörög. Ugyan az a kliens így felcsatlakozni sem tud újra.
A 6-osban nem emlékszem ilyenre.
Lehet, valamit állítani kell, hogy vegye észre a kliens lecsatlakozást? -
-
RourerOs 6-ró 7-re váltás mennyire hibátlan.
Hónapok óta tologatom az átállást (upgrade), de még nem volt bátorságom.
Nincs kedvem nulláról újra csinálni egy csomó konfgiot. -
Reggie0
félisten
válasz
Shkiz0 #17214 üzenetére
A 7.x.x verzioknal az a tapasztalatom, hogy ha barmilyen extra csomag van fent, abbol baj lehet frissitesnel. Ezert en mindig ugy frissitettem, hogy lementettem a configot, utana leszedtem minden extra csomagot, utana config reset es ekkor indult a frissitest, majd ugyan ez visszafele.
Szerintem valamit nagyon elszurtak, amikor attertek az egycsomagos alaprendszerre es mindig elfelejtik, hogy azert leteznek hasznalatban levo extra csomagok is. Nem tudom naluk milyen a CI/CD, de fogadnek, hogy az autotesztekbol kiszedtek.
-
válasz
Shkiz0 #17219 üzenetére
Közbe most nézem, a fórumban már elismerték, hogy több embert is érint a WW2 probléma.
Szóval aki használ WW2-őt az egyelőre ne frissítse!
Bétában viszont már javították:What's new in 7.3beta37 (2022-Apr-25 15:29):
*) system - fixed RouterOS bootup when wifiwave2 package is installed (introduced in v7.3beta34);Viszont ahogy írják is a fórumban, szívkodjon' le a komplett MT gárda, hogy egy stabil verzióban ez nincs megjegyezve.
-
pitiless
senior tag
Nálam upgrade után elszállt a capsman. RB5009 + 2 db cap ac. Downgrade és a mentett konfig visszatöltése után állt csak helyre.
-
válasz
silver-pda #17218 üzenetére
Azt akartam írni csak félre csúszott
Szóval igen a 7.2.1 mehet, sőt ha nincs wifiwave akkor a 7.2.2 is a WW2 csomaggal van valami baja azért nem megy. -
válasz
silver-pda #17216 üzenetére
7.1.2 nyugodtan mehet fel eddig is ez volt nekem fent azzal nincs semmi gond
-
silver-pda
aktív tag
-
ekkold
Topikgazda
RB5009, RB951, hAPac, cAPac: mindegyiken megy a 7.2.2
-
válasz
Reggie0 #17212 üzenetére
Na helyzetjelentés.
Esélyesen a Wifiwave2-vel van valami.
1) 7.2.1 ✅
2) 7.2.1 + WW2 7.2.1 ✅
3) 7.2.2 ✅
4) 7.2.2 + WW2 7.2.2 ❌Vegyesen nem megy fel a WW2 és maga az alap oprendszer.
Szóval valószínüleg a WW2 csomaggal van valami.
Természetesen a fentieket config nélkül néztem szög gyári beállításokkal.
Amúgy csak a hAP AC3-at fekteti le, az RB450Gx4 az tökéletesen lefrissült. -
-
-
válasz
E.Kaufmann #17205 üzenetére
7.2.2 changelog:
*) bgp - added initial support for prefix limit;
*) bgp - improved stability when editing BGP template;
*) bonding - fixed LACP flapping for RB5009 and CCR2004-16G-2S+ devices;
*) ccr - added visible "passthrough" flag for interfaces on CCR2004-1G-2XS-PCIe;
*) ccr - usability and stability improvements for passthrough interfaces on CCR2004-1G-2XS-PCIe;
*) cd-install - allow selecting on which drive to install RouterOS;
*) conntrack - limited full Connection Tracking warning to 1 message per minute;
*) crs3xx - fixed storm rate on 1Gbps interfaces for CRS354 devices;
*) defconf - suggest user to set up new password;
*) dhcpv4-server - fixed minor logging typo;
*) fetch - improved full disk detection;
*) filesystem - fixed possible boot failure on RB850Gx2 and RB1100AHx2;
*) filesystem - improved long-term filesystem stability and data integrity;
*) gps - fixed minor value unit typo;
*) ipv6 - removed bogus commands from IPv6 neighbors menu;
*) l3hw - improved offloading for directly connected hosts on CRS305, CRS326-24G-2S+, CRS328, CRS318, CRS310;
*) l3hw - improved route table offloading for CRS317, CRS309, CRS312, CRS326-24S+2Q+, CRS354, CRS5xx, CCR2x16 devices;
*) leds - fixed ethernet LED behavior on wAP R ac;
*) leds - fixed wireless related LED behavior with WW2 package;
*) lte - added SMS sending support for MBIM protocol;
*) lte - added support for generic PXA1802 based modems;
*) lte - disabled wait for LTE auto attach;
*) lte - hide slave interfaces from export;
*) lte - improved stability when upgrading LTE firmware on Chateau 5G;
*) mlag - fixed MAC address moving between bridge ports;
*) mpls - do MPLS forwarding for nexthops without mappings;
*) mpls - fixed MPLS MTU and path MTU selection;
*) mpls - fixed MPLS forwarding after any interface configuration parameter is changed;
*) ospf - fixed GRE interface compatibility with OSPF;
*) ospf - improved stability when enabling or removing interface-template entries;
*) ovpn - fixed memory leak on TILE architecture;
*) ovpn - fixed packet processing on MT7621A;
*) ovpn - improved Windows client disconnect procedure in UDP mode;
*) ovpn - improved service stability when processing frequent disconnects in UDP mode;
*) ovpn - improved stability when forwarding traffic on TILE;
*) ping - fixed socket allocation after VRF change;
*) ppp - fixed "remote-ipv6-prefix" parameter unsetting;
*) ppp - fixed active sessions sometimes getting stuck;
*) ppp - fixed issue with multiple active sessions when "only-one" is enabled;
*) queues - improved stability in large list of queue scenarios;
*) rb5009 - fixed 10G linking issues with Intel X520, XXV710 NICs;
*) route - fixed "table" menu emptying after RouterOS upgrade;
*) route - fixed static routes in VRF becoming invalid after reboot;
*) route-filter - fixed community matchers;
*) rsvp-te - improved stability when "Resv" received for non-existing session;
*) supout - added RIP section;
*) system - fixed IP service initialization in VRF after system startup;
*) system - fixed rare partial loss of RouterOS configuration after package upgrade/downgrade/install/uninstall;
*) torch - properly capture all related IPv6 traffic;
*) upnp - improved stability when processing incomplete HTTP header;
*) vpls - fixed "pw-l2mtu" parameter usage;
*) vrf - fixed VRF leaking;
*) winbox - do not show "unknown" area under "Routing/OSPF/LSA" menu;
*) winbox - do not show type value for NXDOMAIN entries under "IP/DNS/Cache" menu;
*) winbox - made "Interface Templates" table sortable under "Routing/OSPF" menu;
*) winbox - properly clean up SFP module information after it is unplugged;
*) winbox - properly clean up disk after a failed file upload;
*) winbox - show PVID column by default under "Bridge" menu;
*) wireless - fixed EAP-TLS authentication;
*) wireless - fixed GUD version in 3gpp information;
*) ww2 - fixed VLAN tag handling;
*) x86 - improved support for i40e driver;
*) x86 - improved support for Intel E810 NIC; -
E.Kaufmann
veterán
Új Stabil verzió (7.2.2), csomó bugfixxel, valamint új a logó is!
-
gidacska
tag
Sziasztok, Áramszünet után igy néz ki a Access List, log azt mutatja szinte minden vissza van utasítva szorja is le a kilenseket folyamatosan. Van erre valami megoldás, hogy ne ismeretlen legyen ilyenkor az AP ? Gyanítom ,vagy később vagy hamarabb éledt fel az a 2 AP mint a hAP ac2 amin jelenleg a Capsman be van állítva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest