Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Egy korszak vége
- Ingyen kellene, de tegnapra
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz noorbertt #16986 üzenetére
Működik a sim kártya? Mert ha nincs net valami miatt akkor csinálhat így.
Passtrough be van kapcsolva? Interface/LTE/ LTE apn/ lte passtrough ott az ether 1 interface van gondolom megadva ha jól állítottad be.Nincs MAC lock?LTE alatt látnod kéne hogy mind mond,van-e adatkapcsolat.
-
noorbertt
őstag
válasz noorbertt #11004 üzenetére
Vegulis sikerult, nemi benazas utan
Torolni kell az alapkonfigot is es az apn-t nem szabad elfelejteni beallitani
Port tovabbitas is megy az USG-rolVan valami jo bevalt modszer arra hogy merre nezzen a LHG? A haz teton van egy rud, amire fel lehetne tenni viszont jo lenne oda mar ugy tenni hogy tudjuk merre alljon. Eleg paras lenne ott allitgatni. Esetleg valami mero muszer vagy szakember?
-
E.Kaufmann
veterán
válasz noorbertt #11001 üzenetére
Mi Zyxel USG mellé próbáltuk, hogy legyen felé passtrogh és management is, Ubival lehet müxeni fog és az otthoni mikrotikkel is ment, mikor egy WAP lte-t kellett konfigolni, de a Zyxelnek az kellett, hogy mindkét háló tagged legyen, tehát két vlan interface is kellett az egy ethernet portra.
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
noorbertt
őstag
válasz noorbertt #10999 üzenetére
https://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=147155
Itt lesz a megoldás, holnap tesztelem és visszajezem hátha valakinek hasznos lehet.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz noorbertt #10726 üzenetére
Az LHG valóban jobbnak tűnik, mint sz SXT, de nem tartom valószínűnek, hogy ez érdemi javulást hozna. Tulajdonképpen a wAP-ral is egészen elégedett lennék, csak mégis csak legyen már irányított az az antenna, és a két Ethernet-port igencsak megkönnyíti bizonyos helyzetekben az életet.
De ha bárkinek van LHG/SXT összehasonlító tapasztalata, ne kíméljen!
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
félisten
válasz noorbertt #10654 üzenetére
Nem, a saját routered már sima internetelérést fog kapni a WAN-portján. A Mikrotik LTE eszköz egyetlen feladata ennek az intézése, a mobilnetes kapcsolat már csak megszelidítve ér el a routerig.
Az APN beállításnál egyébként a sima default nevet is használhatod, ezalá beírva a szolgáltatód APN-jét, nem szükséges új profilt létrehozni.
MaCS
-
félisten
válasz noorbertt #10645 üzenetére
A többiek pontosan megmondják, én kb. ennyit is tudok beállítani, mivel ezt használom. Ráhangolódásként tehát:
Winboxban pedig úgy néz ki, hogy beállítasz egy APN profile-t a szolgáltatód adataival, és az Interfaces menüben az LTE alatt ezzel a profile-lal beállítod, hogy az LTE-ről passthrough menjen a kívánt Ethernet portra.
Mivel így az eszköz gyakorlatilag egy sima modemként üzemel (nem lát el routerfunkciókat), ennyi beállítással meg is úszod az alapvető konfigurálást.
MaCS
-
noorbertt
őstag
válasz noorbertt #10507 üzenetére
ugyfest ez lesz a befuto, remelem nem banom meg
https://www.alza.hu/mikrotik-rblhgrr11e-lte6-d5773362.htmSzerintetek mivel kulso eszkozrol van szo, kell a kabelt szigetelni mielott a hazba befut? Vagy mi a rendes modja ennek?
-
sepsi0
őstag
válasz noorbertt #10516 üzenetére
Mikrotik - 192.168.88.1
Xiaomi 3G - 192.168.31.1
Más ip tartomány.
Szelet és esőt eddig bírja, most tudtam azt is tesztelni ezekben a viharokban és felhőszakadásokban.
Biztos rosszul csináltam, de én bridge mod-ban nem tudtam elérni a Mikrotik-et, mac címmel sem. Mivel nem tapasztalok hátrányt abból, hogy routol így marad. Majd egyszer erőt veszek magamon, utána olvasok és beállítom.
Nekem kb 4km a B3 (1800mhz) cella. Terhelt időszakban 40-50/30,éjjel 90/45 a sebesség.
Tetőn van az eszköz.Amikor kivettem a dobozából és a kezembe vettem, azt hittem összetörik... Olyan könnyű az egész, a csőszorítós felszerelés meg vicces, ilyen drága eszköznél... Venni akarok majd hozzá MikroTik solidMOUNT-ot, csak kb 11eft.
A sávszél a lakhelyedtől függ, pl milyen a cella leterheltség és 800Mhz-n kívül van e más. Ha nincs B3 vagy B7 sáv és sokan használják, 20 Mbit/s a max szerintem. Ritka, hogy 800-on ennél gyorsabb legyen, főleg mostanában.
[ Szerkesztve ]
-
sepsi0
őstag
válasz noorbertt #10507 üzenetére
Szia!
Nekem ilyen van 3 hónapja kb. Bridge modot tudja, bár én nem úgy használom.
Mögötte 2 router és kettő swits van. Xiaomi 3G főrouter és mégegy wifi repeaternek meg NASnak.
Stabíl és megéri az árát. Eddig ez a legjobb LTE eszközöm.
Egy hátránya lehet, 10/100-as lan. De nem biztos, hogy a hálózat sebessége nagyobb lenne (LTE).[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fehér Villám új GAMER PC 2év garancia / NVIDIA GTX1660Super / Ryzen5 / 16GB DDR4 /
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- ! 2 év gyártói garancia ! AULA F87 PRO Vezeték Nélküli Mechanikus Gamer Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest