Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpierre
veterán
válasz hibavissza #93763 üzenetére
Ha nem idegenkedsz az adaptertől, és van a gépedben pdaf, akkor majdnem létezik is... [link]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
aginor
veterán
válasz hibavissza #93758 üzenetére
Köszönöm, örülök, hogy tetszenek, igyekszik az ember fia. Ez nem az összes, mert a hibáknál megállt a feldolgozás, de a napokban befejezem őket, már csak azért is, hogy ellenőrizzem milyen lett a többi kép.
De most már végkép nem tudom, hogy mi okozhatja. Ha decenter lenne, akkor nem mindig ugyanott kellene jelentkeznie a hibának (van olyan állókép aminek a teteje gáz)?! Egyre furább ez az ügy..
Lehet kihozok a Panától vagy az Olytól egy képstabos vázat, valamikor elmegyek fotózni felesbe a két vázzal és megnézem, hogy milyen képek sikerülnek.Vond: tudom, de az Oly 9-18 még mindig létezik. Amíg az Oly nem csinálja meg a 10-25-öt (HA megcsinálja), addig nincs más, ami a kritériumoknak megfelelne.
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
mpierre
veterán
válasz hibavissza #93767 üzenetére
Pedig van még egy tesója ennek az obinak... [link] De sajna pdaf nélkül nem fog menni. (Az EM-5 III-ba is került már pdaf, idővel annak is esik az ára...) Az, hogy olcsó-e az meg relatív dolog. Egyáltalán nem azok. Top pro obik voltak a 4/3-hoz.
@ aginor: My bad. A 100k kimaradt... Ha jó magyar konvertibilis valutában mérjük.
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
mpierre
veterán
válasz hibavissza #93780 üzenetére
"Lehet fotózni kéne többet?" Szerintem igen. Én ezen vagyok, csak most már a fiam is jön velem, mióta megkapta az alap kapudrogot a fotózáshoz.
Én is pont az ányegin miatt döntöttem úgy, hogy legolcsóbb maxot hozom ki a cuccból. 14-54II + 50-200swd (használtan mindkettő) + em 5 III.
-
Lassú Víz
addikt
válasz hibavissza #93791 üzenetére
Azért, mert mindenki kihagyja felbontást és ezen keresztül a pixel méretet. Ha 10 Mpixeles MFT szenzort hasonlítanánk 40 Mpixeles FF szenzorhoz ugyanott lennének zajban és nem azt mondanánk, hogy 2FÉ hátránya van a kis szenzornak, hanem azt, hogy negyed annyi pixelből alkot képet és nem lehet belőle akkorát nagyítani.
Ha egy Nikon D5-öst DX módban használsz, és ezzel kivágod a kép közepét, zajosabbak lesznek azok a pixelek? Ugye, hogy nem.Vagy másik irányból közelítve az FF 4x akkora apertúráján keresztül beáramló fotonok 4x akkora területen oszlanak szét. Akkor hol a 2 FÉ hátrány? Hát a Mpixel háború miatti kisebb pixel területben, és az amiatt alkalmazott nagyobb erősítésben.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
aginor
veterán
válasz hibavissza #93758 üzenetére
Nem szeretnék visszaélni a türelmeddel, de erre még ránéznél? Itt is látod a bal oldalon a hibát?
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
aginor
veterán
válasz hibavissza #93820 üzenetére
Ez egy másik obi, mint amit korábban néztük. Azért kérdezem, mert ha ezen is megtaláljuk a hibát, akkor az nem objektív eredetű, hanem vagy a váz, vagy csak a körülmények fura játékának eredménye. Amúgy a félmilliós nagyjából talált, mert 40-150 pro-val készült a kép.
-
aginor
veterán
válasz hibavissza #93822 üzenetére
Persze, nem is várom el. Itt a lényeg az volt, hogy ha más optikával is tapasztalható a hiba, akkor inkább a gépváz felé kell nézelődni, és nem a lencsét macerálni. Szereztem kölcsön egy E-PL6-ot, a hétvégén azonos körülmények között kipróbálom majd a lencsét mindkét vázon, hátha okosabb leszek tőle.
jaanoo89: most jól átvertél. Először euróból számoltam át, úgy bajnok ár jött ki, de jobban megnézve az sajna font.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz hibavissza #94258 üzenetére
Holnap a szokásos helyről készítek highres-t, meg kézből sorozatot. Hány képest?
-
mephisoft
csendes tag
válasz hibavissza #94266 üzenetére
Nee, 3 biztos nem elég semmire. A 20 lehet, hogy már feleslegesen sok, de 10 alatti ajánlást még nem láttam. Szerintem csinálj hosszú sorozatot, legfeljebb ha a számítógéped nem bírja, akkor nem minde veszed bele.
-
mephisoft
csendes tag
válasz hibavissza #94274 üzenetére
Tessék?
Mivel a high-res témáról beszélgettünk, az én értelmezésem, hogy a #94259-ben MrChris az in-camera pixel-shift, és a szabadkézi sorozat & PS öszehasonlítását említette. Ez utóbbinak nincs köze a Pana menüihez, és nagyon kevés hozzá a 3 expozíció. (Ha valami másféle sorozatra sorozatra gondoltál, akkor azt nem mondtad, hogy milyenre.)
-
mephisoft
csendes tag
válasz hibavissza #94276 üzenetére
Jóvanna. Annyira a sok expozíciós high-resen járt az agyam, hogy ezt is expozíciók sorozatának értettem.
-
MrChris
nagyúr
-
totálkezdő
tag
válasz hibavissza #94282 üzenetére
-
mephisoft
csendes tag
válasz hibavissza #94444 üzenetére
Nálam nem a szűken értelmezett makró a cél. Akkor voltam bajban a közgyűrűvel / Raynox-szal, amikor miután meglőttem egy virág részletét, az egész növény-csoportról szerettem volna képet. Na azt csak nagyon tág kivágást (pucér objektív) utólag megvágva tudtam megcsinálni. Azóta hordom magammal mégis az öreg CanonFD makrót.
A fókusz bizgentyű 1:1-es viselkedése nekem (elvben) tetszik, nem határolónak, hanem gyorsan-odatekerőnek értelmezem. Azt hiszem, én útálnám, ha ott fixen megfogná, ritka amikor pont a max leképezés kell a koompizícióhoz.A napellenző - hát igen, gáz, hogy ilyenekkel szarevősködik az Oly. De a 45/1.8-hoz sem kaptam, már nem is várom tőlük .
Namost az a baj, hogy amúgy is el kell menjek itthonról, és útbaesik a 220volt, úgy néz ki, van nekik raktáron, és nem beszéltél le . -
Balinov
titán
válasz hibavissza #94453 üzenetére
Már melyik? O60 vagy az Fd?
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Mercutio_
félisten
válasz hibavissza #94453 üzenetére
60-as 1:1-et tud alapból, tehát makró.
Az, hogy extrém makró igényekhez a nagyítást még növelni kell, már egy másik történet, ott aztán van mindenEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
80hun
addikt
válasz hibavissza #94457 üzenetére
A makróknál max közelponton eleve az f2.8 az f5.6 lesz
Sztem az oly 60 mfn 1:1 mert a 30-as pana jobb leképzést tudott a 60-asal szemben. Fura vol
Javaslom az utólagos cropot , makrónál ez jobb mint ha közgyűrűznél sztem -
80hun
addikt
válasz hibavissza #94459 üzenetére
Bár ha vki nagyon komolyan akar bogár p...ét fotózni akkor végülis mindenre felmegy a canon MP-E 65/2.8De ott a Laowa 25/2.8 2.5-5x is
-
mephisoft
csendes tag
válasz hibavissza #94471 üzenetére
Az 1:1 az nem fókuszhatároló, hanem "gyorsan 1:1-re tekerő". A kapcsoló mechanikusan nem is olyan, hogy ottmaradjon. AF módban szerintem nem is értelmezhető, hogy fix 1:1-ben álljon. Szerintem MF módban használatra van kitalálva, és nekem teljesen tökéletes.
Most látom, hogy topikk is ugyanezt írta .
[ Szerkesztve ]
-
Studi
veterán
válasz hibavissza #94474 üzenetére
Ha folyamatosan ott akarod használni akkor miért nem váltasz MF-be át?
-
Balinov
titán
válasz hibavissza #94476 üzenetére
B+, kikoptem a kávét
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
topikk
senior tag
válasz hibavissza #94476 üzenetére
Ha nem ugrana vissza akkor az lenne a gond, hogy milyen AF már az ami nem fókuszál? Ugyanis nem találna fókuszt ha a tárgytávolság nem egyezik potosan az 1:1-hez tartozó távolságal. Nyomod az expogombot és vagy életlen kép vagy semmi ne történik (beállítástól függően). EZért kell a vázat mozgatni ha már 1:1-re állítod, ilyen értelemben az 1:1 fókusz fixáló, de ha megis más távolsággal fotózol ezt is lehetővé teszi a visszaugrással.
-
totálkezdő
tag
válasz hibavissza #94561 üzenetére
Én már nem kívántam ezt a témát tovább folytatni, de mivel megszólítottál, hát válaszolok.
1, Nem, nem tudok, nem ismerek másik f2,8 alatti, palacsinta, af-es, széles látószögű objektívet a rendszerben.
2, De az én eredeti kérdésem nem arra irányult, hogy a 14/2.5-öt cikizzem. Az érdekelt, hogy mitől lehet az, hogy miközben az imaging resource shaspness szempontjából a 14/2.5-őt jobbnak tartja, mint a 12-32-őt, addig a másik két tesztoldal e tekintetben az utóbbit tekinti jobbnak.
Végül azt a megnyugtató és egyben elkeserítő választ kaptam, hogy mindkét objektív esetében nagy a gyári szórás. Innentől kezdve az eredeti problémám (mármint, hogy melyik tesztoldal téved stb.) okafogyottá vált.[ Szerkesztve ]
-
totálkezdő
tag
válasz hibavissza #94563 üzenetére
Köszönöm a választ. Nem értek ugyan hozzá, de ezzel az állításoddal "Soha sehol nem láttam erről megbízható összehasonlító tesztet. Pl. Megvesz valaki 3-6 db ugyan olyan obit a boltból és összehasonlítja." tökéletesen egyetértek. Sorolhatnám még az ehhez hasonló tesztoldalas problémákat, de nem teszem, mert már sokakat untatok itt.
-
MrChris
nagyúr
válasz hibavissza #94565 üzenetére
Most nézegetem a régen készült Lumix14-egyessel készült könyvespolc képem 5,6-on elég egyenletesen éles (sajnos 2.5, meg 3.5-ön nincs vele kép). A bal alsó sarok talán gyengébb a többi saroknál. Emlékeim szerint nyitva centeresen középen éles és szélek felé gyengül, mint egy igazi kitobi.
Hasonlót meglőve a 12-32-vel 12-n szintén éles, a jobb oldalt kb 1/7 részen 20MP-ből 1:1 nézetben látható az élesség vesztés, vagyis decenter.
Vagyis nehéz lenne választanom a kettő közül. Én a GWC1-el használtam inkább, hát az nem használ az élességnek és CA-nak, tűrhető volt, de annál lényegesen jobb a kb azonos látószöget nyújtó 12-32. Aszem ezért is döntöttem a cserén.Aki Silkypix 9-et használna írnám, vagy érdeklik az ilyen exóta programok, hogy a G9 rawot szebben élesíti mint a G6 és GX80-t.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Ez a gyári szórás nekem az urban legend kategória.
...
Egy fix obinál pl. 14 2,5 nincs olyan, hogy decenter meg gyári szórás. Olyan van, hogy jó objektív és rossz objektív.Ja, mert annyira piszok precíz a filléres kitobik gyártása és olyan alacsony a tűréshatár a QC pedig darabonként történik
Btw egyik obim anno márkaszervizes sráctól vettem, szerintem sejthető mekkora mennyiséghez fért hozzá + gyári tesztrendszerrel volt lehetősége összevetni az egyes példányokat, biztos csak marketing duma volt a "válogatott darab"Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
topikk
senior tag
"Ez a gyári szórás nekem az urban legend kategória. Soha sehol nem láttam erről megbízható összehasonlító tesztet. "
Pedig van ilyen teszt, igazából az összes tesztet így kellene csinálni
https://www.lensrentals.com/blog/2018/01/finally-some-m43-mtf-testing-25mm-prime-lens-comparison/
A végén van a Copy-to-Copy Variation rész
-
topikk
senior tag
válasz hibavissza #94570 üzenetére
nézd meg újra, 10-11 db-ra tesztelték a varianciát. A Voigtrlandert pnt nem, mert abból csak 5 db volt. A cikk végét nézd, a grafikonok jobb alsó sarkában van a darabszám.
"We don’t consider five copies enough to comment on variance, so we skipped the Voigtlander in this part of the post"
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz hibavissza #94599 üzenetére
Elég jó.
-
csuf
tag
Szia!
Sosem volt 100000Ft-os kitobi a 12-45 F4 PRO...
Jelenleg ez az obi a PRO sorozat legolcsóbb tagja. Mintabolt
Ismertető: 12-45 F4 PRO
Ha érdekel olvass utána, nézz teszteket.
Az áráról és a létjogosultságáról lehet vitatkozni, de a minősége - hangsúlyozom: szerintem - elég jó.
csuf -
trlala
aktív tag
Hol láttad százért?
-
trlala
aktív tag
válasz hibavissza #94616 üzenetére
Ez m43 topik.
-
jaanoo89
aktív tag
válasz hibavissza #94616 üzenetére
Én ebből elsőre inkább azt látom, hogy ki az a hülye aki Fujit vesz, ha pontosan ugyanolyan áron vehetne FF Milc-et is.
A 730 és a 850 között van egy pici különbség, ha pedig rendszerben gondolkodsz (még 2 objektív) nagyobbra nyílik az a bizonyos olló.
Abban egyetértek hogy ezek már nem kis pénzek és ha a méret nem számít igazán, akkor érdemesebb új belépőként többet áldozni és másfele nézelődni, mert képminőségben nagyon elhúztak a többiek. Nem akarom túl technózni a dolgot, nekem igazából elég az E-M5 II tudása is, de szerintem nagyon is kellett volna egy új szenzor az E-M1 III-ba... -
MrChris
nagyúr
válasz hibavissza #94659 üzenetére
Arra bizony felcsattintottam egy 52mm-es ringet és azon van a sapi, vND szűrő miatt. Ha bekrepál lecserélem 12-35re.
-
totálkezdő
tag
válasz hibavissza #94685 üzenetére
Mindenkinek köszönöm a segítséget. "Világosban több a részlet, nagyobb a fájl, lassabban írja ki." Ezt nem tudtam. Ha ez így van, akkor ez lehet az ok. Csak JPG-ben fotózok.
-
hibavissza
veterán
válasz hibavissza #94764 üzenetére
*EV=DR
-
Mercutio_
félisten
válasz hibavissza #94937 üzenetére
Van ennek nem kevés politikai háttere.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
vond
MODERÁTOR
válasz hibavissza #95184 üzenetére
Feszegetitek a pofonládát?
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
salesman
őstag
-
hibavissza
veterán
válasz hibavissza #95276 üzenetére
A lényeg kimaradt. Oly-Service nem ámít csak értelmezni kell a mondottakat. Valamilyen formában létezni fog a jövőben is Oly fotós részleg és az ő boltjuk sem fog bezárni csak lehet autóalkatrészt fognak árulni egy év múlva.
(#95274) Vitamincsiga a nagyon szépreményű vevő "kapitalizációját" is egy kommentből ismerjük Azért ez kemény. Az elmúlt pár év és a végkifejlet ismeretében kezdem azt érezni, hogy nem kár ezért a cégért.
[ Szerkesztve ]
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz hibavissza #95277 üzenetére
“kezdem azt érezni, hogy nem kár ezért a cégért”
Sajnos lehet.
Engem egy kicsit zavar, hogy a panasonic nem mond semmit a formátum jövőjéről, hogy elkötelezett-e vagy sem. Ha nem mond semmit, akkor vegyük úgy, hogy nem? Valószínűleg őket sem értesítették előre?
Unszimpatikus nekem amit és ahogyan az olympus csinál most. -
jaanoo89
aktív tag
válasz hibavissza #95280 üzenetére
Ez számomra ugyanaz lenne, mintha bezárnának. Év végéig kivárok, lehet, hogy beszerzek egy E-M5 III-t is amit még az Olympus gyártott, végülis azzal a 20 megapixeles szenzorral és feature készlettel jó sokáig el leszek.
Az a baj, hogy számomra nem igen van más opció. A Fuji még szimpatikus, de nem hiába nem gyárt a Sigma nekik objektíveket, nincs nagy piacuk nekik sem. Talán most jelentősebb bevételhez jutnak, hogy jó pár Olympus felhasználó átmegy hozzájuk. -
Hi!King
őstag
válasz hibavissza #95280 üzenetére
Most is rendelhetsz Kodak vázat, 2014-es modellt. Szerintem a legtöbben nem ezt szeretnék...
-
MrChris
nagyúr
válasz hibavissza #95307 üzenetére
Hát nem akarom védeni, de úgy tűnik még nem állapodtak meg mindenben. Abban se lennék biztos, hogy valódi fotós üzletági veszteség volt, mert az utóbbi 8 év alatt többször is megbüntették őket 600millió dollárra, ehhez kapcsolódóan rengeteg embert kellett elbocsátani ami 1,5 milliárd dollár veszteséget okozott, aztán újabb sok százmillió dollár büntetés... Járt rájuk a rúd és ezek nem elhibázott termékekből ered, hanem pénzügyi ügyeskedések miatt. Ami szerintem technózás szempontjából más megvilágításba helyezi a dolgokat.
Az én meglátásom szerint nem a fényképezőgépek és objektívek eladásán, ebből adódóan az Olympus m4/3 rendszerén bukott a dolog. A rendszer életképes, van rá kereslet nem azzal volt a baj. A befuccsolást a maffia, bankárok, pénzügyi csalások okozták. -
jaanoo89
aktív tag
válasz hibavissza #95364 üzenetére
E-M5 III vagy E-M1 III?
-
aginor
veterán
válasz hibavissza #95364 üzenetére
Inkább maradjon életben, de ne legyen 70% akció.
Amúgy kb. a japán felső vezetés kivételével senki nem tudja, hogy mi lesz, de mindenki próbál jó pofát vágni a helyzethez, mert amúgysem tehet egyelőre mást, amúgy pont ugyanúgy kivárnak mint mi, csak nekik a melójuk is ezen múlik nem csak a hobbijuk.
Viszont azt is tudni kell, hogy ha csak nem lesz valami szerződéses garancia, akkor tök mindegy mit mondanak most, jövőre hozhatnak azzal ellentétes döntést is, pláne ha valahol elszámítják magukat. Arról már nem is beszélve, hogy ok, hogy marad a k&f, de attól még a portfóliót átalakíthatják, akár radikálisan is (valamennyire szerintem fogják is).Throme: ez lényegében igaz. Akciók szerintem várhatók a váltás kapcsán (vagy még inkább az ezidőtájt általános visszatérítés), de csak a realitások talaján maradva. Alapvetően a Jip annyiból jó üzletet csinálhat, mivel az objektívpark nagyon szép állapotban van, már csak a rétegigényeket kell kielégíteni, illetve egyik-másik régebbi darab ráncfelvarrása indokolt, aztán lehet tolni a lét a vázak fejlesztésébe (már persze ha akarják). Viszont az árnyoldala a dolognak, hogy most frissítve lett/lesz több váz is, de a köv. generációnál kéne valamit gurítani szenzor/képminőség terén is, ami már nagyobb falat lesz.
-
törölt tag
válasz hibavissza #95360 üzenetére
Te valamit nagyon benéztél, jelenleg is van egy E-M10-em. De hogy az Oly technikai lemaradása évről évre egyre látványosabb lett, az aligha lehet kérdés.
Ahhoz már kell egy kis üldözési mánia, hogy valaki komolyan gondolja egy másik emberről, hogy pezsgőt bont az Oly kudarcát látva. Többször mondtam már, én annak örültem volna, ha a PRO vonal erőltetése helyett olyan gépek jöttek volna ki, mint a GM5, vagy akár a GF7. Azok maximálisan becsülendőek, a platform legjobb hagyományait követték. Az meg, hogy az Oly hazai képviseletének vezetőjéből kicstári optimizmus sugárzik... Még ő sem hiszi el, amit mond.
Minden bizonnyal úgy lesz ahogy mondod és az Oly tulajok egy emberként rohnnak majd Fujit venni, mert az - ahogy írod - jó áron adja az obikat. Érdemes egy klasszikust (téged) idézni:
"követek több fórumot is és az szokott a különbség lenni azok meg e között, hogy ott szeretik a felszerelésüket, míg itt sokan kényszerből vannak (a pénz nagy úr sajnos) és ez teljesen meglátszik a fórumon."
Két lépésből adtál sakk-mattot magadnak, csak nem veszed észre.
-
MrChris
nagyúr
válasz hibavissza #95386 üzenetére
Szép színes. Az enyém meg mindig csíkos lett: [link]
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz hibavissza #95392 üzenetére
A maszkolás, vagy maszkolás hatású részek a furcsák mobilról nézve.
Stacker progival lett ilyen csíkhúzós, próbálgattam a tutoriálok alapján... valszeg egy szarvashibát követtem el, elvégezte a hosszú záridő utáni fekete kép készítést, így szaggatottá váltak a csíkok. G9-el is majd próbálkozom.
Miért off? Már csak RIP hsz. a nem off?
nozs23: az Olympus rendszernek nincs baja, a pénzt lopták, csalták és szórták el.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest