- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
válasz
ROBOTER #53800 üzenetére
szerintem is jo obi... a szelen taknyol, de amugy hasonlo rajzot, szineket, kontrasztot inkabb fixtol lattam. igaz nem probaltam a pro zoomokat, de ez volt ezidaig az egyetlen zoomom, aminek szep, jellegzetes kepe volt, a tobbi amolyan jellegtelenul "zoomos". a fuji 18-55ot is sokan dicserik, es lehet pixelbuzulva jobb, de a kepre ranezve jobb volt az oly.
amugy en sem tudtam mit kezdeni vele, igy eladtam. erdekes modon viszont a 12es sami/fuji azota az egyik kedvencem lett.
-
madgie
titán
válasz
ROBOTER #53800 üzenetére
Dettó. Ez egy kitobis fényerejű zoom, helyenként kitobis rajzot adva. Ehhez mérten baromi túlárazott. Ez a nagylátó helyzet volt a fő ok, amiért APS-C-re váltottam. Ott van a kitűnő Sami 12/2, igaz, hogy manuális, de olcsóbb, mint a 9-18, kitűnően rajzol és basszus, két fényértékkel előrébb vagyok vele. A legutóbbi képemnél így is ISO 2000-re volt szükség, az mft-n ISO 8000 lett volna...
-
Studi
veterán
válasz
ROBOTER #53802 üzenetére
Fényerőre nem hajtanak, mert ott a stabi, az öttengelyessel a hírek szerint az örökkévalóságig ki lehet tartani a 9mm-t. Tudom, a kisebb mélységélességet ez nem pótolja. És egyelőre úgy tűnik, hogy árversenybe sem akar belemenni az Olympus, de egyelőre nincs is kivel, mert a többi milc rendszer sem jár előrébb obikínálatban, sőt...
DSLR-ekre valóban vannak olcsóbb obik, ellenben viszont egy E-M10 szolgáltatásaival bíró, jó építési minőségű váz már igen drága, és igen nagy. -
|AP|
veterán
válasz
ROBOTER #53800 üzenetére
én mondjuk főleg 9mm-en használtam a másik végéről sokat nem tudok elmondani
Két hibával találkoztam jellemzően:
Az egyik a CA, amit állítólag az Oly vázak korrigálnak, de a Panák nem. Mivel mindig RAW-ba lövök, ez azért nem volt akkora gond.
A másik az éjszakai képeknél, hosszú záridőnél keletkező becsillanások, illetve a fényforrások sem lettek túl szépek a hosszú záridős képeken. Nem kaptam szép "csillag" lámpafényeket, bármilyen rekeszen is próbáltam.Ennek ellenére viszont látószögben, méretben és képminőségben nagyon jó. De 190k az valóban nem kevés érte, finoman szólva (tudom, kártyával csak 160, nemrég még a normál ára volt annyi, ami azért könnyebben emészthető)
Ha jönne egy fix 9mm, szép rajzzal, viszonylag kompakt méretben (mint pl. Oly 12,17,25,45), de olcsóbban, mint a 9-18, engem megvennének azonnal.
-
-
Freddy76
addikt
válasz
ROBOTER #53448 üzenetére
Apósom is nagy gombász, gyerekkorában állandóan az erdőt járták (Sopron mellett, erdőszélen laktak, állandóan mentek eső után gombászni, kellett a kaja, hatan voltak testvérek). De én valahogy ódzkodok tőle... Vargányát megesszük, a rókagombát is, a többiből ő ehet csak, feleségem és a lányom nem
Állandóan jár az öreg futni a budai hegyekbe, esős időben sok vargányát talál.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
ROBOTER #53448 üzenetére
nem semmi
nyáron nálunk is van, csak ezek a -6 fokos reggelek...
most ilyent találtam pár napja, bár nem is gombászni mentem, ezek kezdtek megjelenni: [link]
ha már ennyire ismered őket, ez nem tudod micsoda? amúgy meg a képeden tényleg van olyan, amit eddig én sem mertem leszedni
na kész, többet nem offolok -
jjeahh
nagyúr
válasz
ROBOTER #53445 üzenetére
pf, ma voltam gombászni, és 1db szürke mütyürt találtam, itt az ősz, gyönyörűek a színek, és nincs modellem, nincs gomba, nincs amit fotózzak
6kg tinóru...álom...nemrég voltam a madarasi-hargitán, ami 1800m, na ott még találtam 4 példányt, valszeg ezt a hideget a gombák sem bírják, ami nálunk van
-
-
madgie
titán
válasz
ROBOTER #53419 üzenetére
Kroppoltam egy százszázalékost, szerintem f2.2-hez mérten finoman szólva az élesség sem túl jó ezen a tárgytávon, a boké meg különösen randa.
-
Studi
veterán
válasz
ROBOTER #53349 üzenetére
A Fujisok szerint ez a tökéletes, mert az 56/1.2 is ilyet tud.
Félretéve a tréfát: a többi képen azért kellemesebb, lágyabb. A hölggyel a végén vannak igen zavaros hátterű képek, de ott jól teljesít. Az úszó tigrisnél tényleg nem kóser valami, még az előtérbe is beleszédülök.
-
madgie
titán
válasz
ROBOTER #53060 üzenetére
Ritkán olvasom a képelős topikot, de asszem egy, a mostanihoz hasonló képébe kötött bele annak idején egy virágottelibelövömvakuval turista, hogy miezmár. Ott és akkor nem tudtam eldönteni, hogy sírják, vagy nevessek.
Gyökkettő az ilyen, nincs rá jobb és tömörebb szavam. -
jjeahh
nagyúr
válasz
ROBOTER #53060 üzenetére
& Mercutio_ + rbalint88: köszi!
a váz néha már korlátoz picit, pl. egy évben kétszer max jól jönne a használható max 800 helyett iso1600, (most rendeltem egy F1.4-es obit, remélem az majd segít valamennyit) sokszor hiányzik a kereső meg a kihajtható kijelző, de szvsz a gépen sokkal kevesebb múlik mint a júzeren
amikor valaki panaszkodik a kütyüjére, és azért vesz amatőr fejjel csúcsgépeket, hogy jobb fotói legyenek, nekem mindíg Parci kolléga jut eszembe
de itt a kütyüzők többsége valszeg nem a képért vesz jobb gépet, hanem szimplán kütyübolondok, tech-őrültek, ha megengedheted magadnak ezzel sincs semmi gond, legalább pár év múlva tele lesz a használt piac a jelenlegi gépekkel 50k-ért, és lesz amire váltanom -
Haugland
aktív tag
válasz
ROBOTER #53010 üzenetére
Ettől tartottam...
Szóval akkor "az átlagos DSLR-eknél gyorsabb fókusz" szöveg csak maszlag volt és lesz is mindig?Igazából vándorolni fogunk a rallyn és megállunk egy-egy remélhetőleg látványos részen.
Tehát lesz benne visszafordító, lassító és nyújtott kanyarok egyaránt -
Vergilia
tag
válasz
ROBOTER #52976 üzenetére
A kitobinál nem létezik fényerősség? Már egyszer leírtam, de leírom még egyszer, egyben szeretném megvenni, ezért egyben is gondolkozom. Nem tudhatom ki milyen obival adja, de az elvárásom a gép felé az, hogy tudjak vele zárt térben is fotózni és elfogadható képet kapjak. Nem a leg fényerősebb rendszert keresem, hanem egy használható kittet..
-
Vergilia
tag
válasz
ROBOTER #52970 üzenetére
Szerintem félreértettél vagy rosszul fogalmaztam, fényerősséget az alap kompakt géphez viszonyítottam. Az a fényerő, amit az epl1, G2 vagy a3000 tud már megfelel. Ultrazoom sem kell, amit a kit obik tudnak elegendő.
50 környékén keresek elp1-2-nek megfelelő gépet (milc, 4/3, csúcskompakt, akármilyet), esetleg ha valaki tud ilyet vagy hasonlót, akkor privátban várom jelentkezését, nem akarom offolni a topicot.
200eFt-os gépek nem érdekelnek.Köszönöm Studi, de kitben lenne jó elsősorban, akár ma délután. Nem szeretnék 2x utazni emiatt a fővárosba.
-
Vergilia
tag
válasz
ROBOTER #52968 üzenetére
Kitben gondolkozom, nem szeretném apránként megvenni ezért írtam a fényerőt a készülékre, elnézést.
Mit jelent az, hogy "2014-ben nagy szenzorba beugrani ezzel csak akkor szabad, ha tényleg szarért-hugyért adják"? A kis szenzorosak mára már jobbak lettek, inkább olyat keressek?
A zoomról nem írtam, abban nincsenek elvárásaim, az alap 3-5x zoom megteszi, de fix obit nem szeretnék. A fényerősség arra kell, hogy épületen belül is készítsen elfogadható képet. -
.mf
veterán
válasz
ROBOTER #52853 üzenetére
――光電変換効率の向上に伴う小型センサーの画質向上という面で言うならば、たとえばマイクロフォーサーズは、ちょうど良いシステムサイズに収まっていませんか?
未来を見すえた上で、それが本当に最適解なのであれば、マイクロフォーサーズを採用しても構わないと思います。顧客に最大限の価値を提供するという観点で良いシステムとなればいいんです。
しかし、現時点で我々がEOS 5D Mark IIIやEOS 6DとEFレンズ群で出せている“絵の品質”は、将来のダウンサイジング新システムでも提供できなければならないとも思います。“一眼だからあの画質”ではなく、“写真”を撮影する装置として必要だと考えているからです。
Bocsánat a kicsit laza fordításért
- A szenzor hatékonyságának fejlődésének köszönhetően elmondhatjuk, hogy a kisebb szenzorok képminősége is fejlődött, például a m4/3 is egy optimális méretű rendszer, nemde?
A jövőbe nézve, ha tényleg a m4/3 lenne a legjobb, szerintem ennek az átvétele sem lenne gond. Ha ez válik a felhasználó számára a legmagasabb hasznosság kínáló rendszerré, ilyen szempontból elfogadható.
Azonban jelenleg mi az EOS ödéma3 és haddé, valamint EF-obik képminőséget megtartva (ebben a szóhasználatban nem vagyok biztos, hogy az angolból átvett downsizing melyik jelentését használja, de szerintem az objektív méretének csökkentése) leméreteznünk kell, új rendszer ide vagy oda. "SLR, tehát olyan a képminősége" helyett a "fénykép" elkészítésének eszköze szempontjából fontos, ennek alapján gondolom. (Ez a mondat nekem is zavaros, de kb annyit tippelek, hogy nem az OVF számít, hanem a kép és az eszköz kezelése maga)
Utána még beszél arról, hogy az új bajonett, formátum és méret még nincs eldöntve, miniatürizálás, stb. De már azt kimondani egy Canonnak, hogyha a m4/3 válik be a legjobban, akkor annak az átvétele sem gond, azért az már nagy szó.
-
.mf
veterán
-
madgie
titán
válasz
ROBOTER #52619 üzenetére
Majdnem Leica, de jellemző, a Voigtlander sem lób@szó Sony fixeket hoz ki FF mirrorlessre.
-
válasz
ROBOTER #52566 üzenetére
Jó nektek, hogy első blikkre vágjátok a grafikonok jelentését. Ha jól sejtem, akkor ez egy felbontást szemléltető diagram (?). Amit nem értek, az y-tengely, miért %-os, illetve ha már az, akkor honnan kapok abszolút adatot? Minek ennyi a százaléka?? Mi a folytonos és mi a szaggatott vonal jelentése? Több kérdésem nincs!
Végül linkelhetnétek egy 12-40 diagramot is!
THX! -
.mf
veterán
válasz
ROBOTER #52571 üzenetére
"I have used 70-200mm f/2.8 tele zooms from Canon and Nikon, Canon´s 100-400mm zoom and many many others. And of course I have used Olympus consumer grade 40-150mm and 75-300mm zooms. For me this lens feels as very nice from every point of view. It is not big nor heavy but has speed and quality. I have used it hand held (no monopod) for two 9 hour days in airshow and carried it around in the wild without feeling any fatique at all. The lens and E-M1 body with hood collapsed fit easily into a compact backpack."
Biztos jó obi. Csak az az ár
-
jube7
tag
válasz
ROBOTER #52572 üzenetére
A CAF nem az erőssége az Olynak, ezt kár lenne tagadni. Nem ezért szeretjük...:-)
(A méret nem egyértelmű (hiszen 150mm vs. 200mm), konverterrel a súlyban sincs nagy különbség.)
Használom azért a követő fókuszt, és valamennyire kialakult bennem, hogy eredményes is legyen, de persze egy jobb rendszert el tudnék képzelni, itt sokat segítene egy gyorsabb meghajtás is, ami valószínűleg meglesz az új 40-150-ben. (A kitobik használata /40-150, 100-300 Pana/ ilyen szempontból nálam katasztrófa volt, teljesen használhatatlanok erre.)
Azt hiszem maradok egy darabig biztos az SWD-nél... -
jube7
tag
válasz
ROBOTER #52568 üzenetére
Az új 40-150/2,8 + MC-14 jól hangzik, illetve ígéretes.
Van viszont egy komoly aggályom, ami (számomra) beárnyékolja a dolgot. A meglévő 50-200 SWD nagyon jó, az új lencse(rendszer) 210mm-t tud f/4 fényerővel. Az SWD alapból f/3,5-öt 200mm-en, konverterekkel (EC-14, EC-20) 283 ill. 400mm-t, ami nekem pl. madarakhoz azért kell. A képminősége még a konverterekkel sem rossz.Nyilván az új (AF) gyorsasága előny, de hiányolnék egy 2x (MC-20?) telekonvertert legalább, hogy értelme lehessen (akár csak elméletben) számomra a váltásnak. Az áráról nem is beszélve, de hát a pénz a legkevesebb...
-
válasz
ROBOTER #52518 üzenetére
így van, a pro vonal az utolsó hely, ahol a canikon mellett próbálkozni érdemes, tényleg nem értem őket. nyilván brandet építenek, de mi a tényleges cél? vagy ez olyan, mint a sony, minden létező kategóriában kihoznak ezer dolgot, hátha valamelyik betalál?
az a vicc, hogy közben a samsung gépek menüje tök jó és letisztult, az obikínálat szerintem sokkal értelmesebb a sony-énál. viszont reklámjuk semmi, koncepció látszólag semmi.
fura hibrid
-
.mf
veterán
válasz
ROBOTER #52500 üzenetére
S egy makro-közgyűrű? Igen, kicsit macerásabb, mert obit le, közgyűrűt fel obira, közgyűrűs obit fel gépre; de már a 10 mm-essel is elég kicsi lesz a legkisebb tárgytáv, tetszőleges obival működik, és elég kicsi darab, hogy beférjen a táskába.
---
Hja, érdekes nézni, ahogy a Fuji hozta ki a sorát, s most a Samu is belehúzott, sőt, még a Sony is meglepő módon eddigi szokásával szemben újabb gép helyett obikat jelentett be, pár nappal ezelőtt kettőt (16-35, 28-135), most meg négyet (24-240, 28 + 2db előtétlencse, 35 f1.4, 90 f2.8 makró). Majdhogynem többet, mint a NEX rendszerhez eddig összesen
Jó, olyanok, amilyenek (főleg lónagyok), de önmagukhoz képest haladás.
-
válasz
ROBOTER #52510 üzenetére
igen, elég morcos az nx1. kérdés ugyanakkor, hogy tényleg ilyen jó is lesz-e. a samsung profi abban, hogy nagyon erős a speckó, de "csak" az. ezzel együtt komolyan odaléptek a "mirrorless dslr" témának. ami csak azért rizikós szerintem, mert egy darab mirrorless nikon vagy canon váz kell hozzá, és minden szél ki van fogva a vitorlából. ezek a komolyabb obik ugyanis se nem kisebbek, se nem könnyebbek, se nem olcsóbbak a klasszikusoknál.
-
Studi
veterán
válasz
ROBOTER #52510 üzenetére
Ja, persze, én sem gondoltam, hogy ezt idén januárban találták volna ki, de a váltás elég élesnek tűnik. Korábban dobálták az okosfényképezőgépeket, még az NX rendszerbe is hoztak egyet. Most meg gyors egymásutánban jön egy high-end és egy pro váz, pro zoomok, és egy pro nagytele.
Mióta várunk az Oly nagytelére? És az lesz ugye 300/4@mft, ez 300/2.8@APS-C. A régi obikkal az Olyn azért döcög a PDAF, a Samu persze még nincs tesztelve, de a kétszáz körüli PDAF pont elég jót sejtet.
Amikor volt pár hete a 40%-os Samu NX30 akció elég komolyan elgondolkoztam, hogy beszerzek egyet. Ezekkel a cuccokkal a Samsung számomra végleg megérkezett.
-
Studi
veterán
válasz
ROBOTER #52507 üzenetére
A végeredmény szempontjából az szinte mindegy is, sőt, talán még jót is tesz, ha nem maguk állnak neki, hanem valaki olyan, aki látott már jó objektíveket. Ami viszont látványos, hogy eléggé rányomultak a komolyabb cuccokra, a korábbi Androidos okoskamera vonallal szöges ellentétben.
-
-
Tin_Shield
őstag
válasz
ROBOTER #52448 üzenetére
A specifikációban szerepel az objektív súlya állványgyűrűvel (880g) és gyűrű nélkül is (760g). Más utalást nem találtam, illetve talán az egyik promó fotón nincs rajta a gyűrű.
-
Gondwana
addikt
válasz
ROBOTER #52371 üzenetére
Másként számolva: Holy FF-re nem 2-vel, hanem 2.2-vel kell szorozni a tényleges fókusztávolságot (1" meg 2.7x)
(10.9mm = ekv. 24mm)Canikonéknál a Canon 7D Mk2 megint megmutatta, hogyan kell AF-rendszert faragni, a többit (színek, zaj, dinamika) úgyis utómunkázza a kedves ügyfél. -
rumos14
nagyúr
válasz
ROBOTER #52371 üzenetére
ami beszédes: az ekv. 24mm: LX100-on 10,7mm, 1" szenzoron 8,8mm. hát ekkora különbség van a két szenzor között. tényleg nem olyan óriási.
a tele végen pedig, bár sokan utálják az ilyen összevetést, de állóképeknél az RX100 III 20 mpixellébeől ki lehet kroppolni mittomén kábé "90mm-nyi 12 mpixelt". -
válasz
ROBOTER #52299 üzenetére
közben a samsung 50-150/2,8 sem tűnik szarnak, sőt. akárki akármit mond, az nx1 + 16-50/2-2,8 + 50-150/2,8 elég zúzós kit lesz. igen, nagy. de a tele így is 92 deka "csak", és aps-c-re rajzol ennyiből. sosem értettem anno, hogy miért csak a tokina (50-135) és a sigma (50-150) csinál fényerős telét aps-c-re. no, ez a samsung tuti agyonveri azokat az üvegeket.
-
Ijk
nagyúr
-
Ijk
nagyúr
válasz
ROBOTER #52010 üzenetére
LC-1-ben 2/3"-os volt és szép kis üveget toltak elé. Fuji X10/X20-on azonban ugyanekkora érzékelővel jóval kisebb fényerős obi van, igaz összecsukható. De azért a 4/3 négyszer akkora felületű érzékelő.Viszont ha valami csoda folytán igaz a pletyka akkor még a várható brutális árazás ellenére is hamar hiánycikk lesz a piacon.
jmakk: RX-10 fix f2.8-as 1"-os érzékelővel, viszont 24-200-as gyújtótávval. Azért egy 24-75-ös obi jóval kisebb méretű kell hogy legyen még ha nagyobb is a kezdő fényerő.
-
.mf
veterán
válasz
ROBOTER #52010 üzenetére
1.) *nyálcsori*
2.) Lehet, hogy méretben inkább az RX10-zel fog versenyezni.
3.) A képminőségét azért még meglássuk.
4.) Ha tényleg 4/3-os szenzor, és tényleg 24-75 f1.7-2.8, akkor m4/3-hoz miért csak 1-1 db 24-70 /-80 f2.8 obink van? Lehetne 24-75 f2-2.8 shg is a 4/3-os 14-35 f2 mintájára; meg aminek jobban örülnék, egy kompakt és olcsóbb 12-60 f2.8-4. -
Studi
veterán
válasz
ROBOTER #52010 üzenetére
Már korábban sem hittem a 4/3 méretű érzékelőben, ezzel valóban kizárható. Hiába tudják bajonett nélkül kicsit kisebbre csinálni az objektívet, azért annyival kisebbre, hogy az kompakt kategóriába sorolható lehessen fizikailag szinte lehetetlen elfogadható minőségben megcsinálni.
szerk:
(#52011) jmakk: mondtam én, hogy ez egy raccsolós RX100 lesz. -
válasz
ROBOTER #51558 üzenetére
csak azért nem foglalkozom jobban a témával, mert a vége úgy is egy csúcskompakt lesz. az x30 és a stylus 1 majdnem tökéletes nekem, tulajdonképpen a g1xm2 is, mindegyikben csak egy-egy dolog zavar. talán az x30-at választanám most, de jön a photokina, kíváncsian várom, mit dobnak be. az lx-8 is frankó lehet, ha jól sikerül (bár evf-et továbbra is csak a fuji tud csinálni szerintem, esetleg az oly).
-
Lassú Víz
addikt
válasz
ROBOTER #51367 üzenetére
Ez egy érdekes cucc lehet: Canon EF Lens to Micro Four Thirds Speed Booster
Még nem láttam másik adaptert amelyik a rekeszt vezérelné, de az AF-ről komoly hallgatás van. Illetve nem tudom, hogy mechanikus vagy by wire MF van a Canon üvegeken és ha az utóbbi akkor avval mi a helyzet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Arcfelismerő topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mobil flották
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- 150db - 24600Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest