Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz #40935168 #63935 üzenetére
Szerk: a de jooo-k a kis gepre jottek, nem nezett ki tul sokat belole elsore a nagy monstrum utan aztan amikor megertette h egy kepen sem homalyos a szeme es tok szepen latszanak a hajszalai mar egymasutan a sokadik kepen is, leesett neki, hogy ez nem egy gyenge stuff. Masnap kerdezte mennyiert tudna venni ilyen szep hattermosasos gepet es mit ajanlok. Ment a 45 1.8 es az E-PL5 javaslat, de meg azt is sokallta, o ugye megsem fotos h ennyit koltson ra just for fun. Aztan a szokasos D5100 + vmi 50 1.8 de tukrosben meg csalodni fog, se a jpeg nem szep, se a fokusz nem pontos, raw-zni nem fog ugysem... Szoval egyelore var es gyujt
-
Mercutio_
félisten
-
daniduke
tag
válasz #40935168 #63935 üzenetére
Az a kérdés hogy a fórumon irogató egyének mekkora részét teszi ki a tényleges vásárlóknak, hogy megérje rájuk hallgatni. Mert lehet a nagy tudatlan tömeg, aki csak a név, vagy egyebek miatt vásárol elég, és ők már meg vannak csípve. Tényleg nem tudom, de érdekel
https://www.flickr.com/photos/133492723@N03/
-
Mercutio_
félisten
válasz #40935168 #63943 üzenetére
Azóta már Ázsiában is megállt a bővülés, és milc-en belül a márkák között átrendeződés van folyamatban, nem túl régen valamelyik topicban volt is linkelve, de meg nem keresem.
Az a 2 a 10-ből arány meg erősen túlzó szerintem, .
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
HÁZIGAZDA
válasz #40935168 #63943 üzenetére
maradjunk annyiban, hogy a cégek, még ha követnek is el hibákat, ennél jóval tudományosabban csinálják. a statisztikában van szórás, mintavételezés, hipotézis-vizsgálat stb. kicsit túlviláginak tartom, amikor egy fórumban a saját vélt/valós igények alapján valakik azonnal lerakják az asztalra az üzleti tervet.
amerikában például szarnak bele a mirrorless-be.
a nikon nem hülye, vagy legalábbis nem hülyébb, mint a többi, alapvetően azért nem ellensége a pénztárcájának. még csak nem is technológiai kérdés a milc, ott a nikon 1, az én szememben sok szempontból az a leginkább megcsinált házifeladat.
kár volna abból bármit következtetni, hogy neked tetszik egy oly váz.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz #40935168 #63954 üzenetére
nézd, nem én írtam számokat, hogy hány százaléka milyen típusú fogyasztó a usereknek stb. ötletelni mindig szabad természetesen, de amikor állítunk valamit, azt nem árt alátámasztani érvekkel, illetve fel kell készülni az ellenérvekre.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Mercutio_
félisten
-
hemaka
nagyúr
válasz #40935168 #63954 üzenetére
A Pentax, Kodak, Minolta dolog valóban így van, ez jutott eszembe róla szinte azonnal.
-
FEDman
addikt
válasz #40935168 #63966 üzenetére
Tényleg teljesen elbeszélünk egymás mellett, a nem bázistáv függőt értsd úgy ahogy mondom. Nagy markolatos nagyobb akksis mirrorless váz lehet rövid meg hosszabb bázistávolsággal is.
A GH3-mal és az NX1-gyel csak arra akartam rámutatni, hogy ilyen mirrorlessek már jelenleg is léteznek, max csak nem azoktól akiktől te várnád.
Ami a két nagyot illeti, ezt olvasd át még egyszer és akkor rájössz hogy náluk én se erőltetném minden áron a rövidebb bázistávolságot ff szenzor mellett.
[ Szerkesztve ]
-
role_of_72
tag
válasz #40935168 #64166 üzenetére
Hát igen.. képen láttam eddig még csak 75-öst, valóban gyönyörű, de horror árak vannak mFT országban amúgy is..
A 45-ös is tetszik, de jelenleg ha valamit vennék hozzá, az a 20-as palacsinta lenne.. (meg a canonos Samyang halszemem cserélném m43 7.5mm-re, de a csere nem számít obivásárlásnak, ugye? )http://thebudapestproject.wordpress.com
-
madgie
titán
válasz #40935168 #64170 üzenetére
"Fuji ? Túl jó az E-M10 ahhoz, hogy elkezdjek Fujizni. Az csak kütyübuzulás lenne, tehát Fuji neeeeem. Remélem erre most kapok itt a kedves utazóközönségtől egy pirospontot."
Nincs gond, de lehet a 45-öt a tópart túloldalára dobnád, ha a egy XF 35/1.4-gyel portréznál egy akármilyen fudzsin (gép mindegy). Direkt nem mondom az 56-ost, a 35 is besza-behu, és hiába - elvileg - a 25/1.4 ellenfele papíron, a gyakorlatban inkább a 45/1.8 ellen indítaná az ember, csak tágabb, karakteresebb. Én eladtam, az 56 és a 23 mellett annyira nem hiányzik, de ha olcsóbb f*satós cuccot akar az ember ,akkor egy random X-akármire (akár a filléres X-M1/A1) felcsavarja a 35/1.4-et, portrézik párat és lemegy alfába.
szerk: az viszont igaz, hogy az Oly/Pana-féle vázjóságból nem sok jut a fudzsinak. Sem érintőképernyő, se normális arcfelismerés... ott "csak" objektívek vannak, szégyentelenül jók, eszméletlen karakteresek és igen, borzasztóan drágák.
[ Szerkesztve ]
-
-
Mercutio_
félisten
válasz #40935168 #64495 üzenetére
Úgy, hogy gondolom Ph szintű ügyfeleik is vannak, az "anya"-T-t meg ismerem belülről lévén lehúztam ott 20+ évet, Cisco... honnan is jött a T-system főnöke aki azóta már ha jól tudom távozott...
De elég ITT az off-bol![ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
jjeahh
nagyúr
válasz #40935168 #65001 üzenetére
Ja, erre céloztam én is kb. Képileg talán ez az egyetlen hibája ennek az üvegnek, a bokeh néha elég ronda (amiért mondjuk én rajongok )... egyik leméretezett portrémat nemrég a bokeh alapján azt hittem revuenon-al lőttem, meglepődtem, amikor flickr exif infója a sigmát írta ki
FEDman:
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Freddy76
addikt
válasz #40935168 #65006 üzenetére
Hát, ez érdekes, múltkor a nikon topikba benéztem, mert félreklikkeltem, és ott áradoztak, hogy az 50/1.8G bokeh mennyire nagyonjó, az 50/1.8D mennyire szögletes, csúnya, pfejj. Esküszöm jobban tetszett az 50/1.8D bukéja, de inkább nem írtam semmit, elhagytam a topikot...
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
|AP|
veterán
válasz #40935168 #65052 üzenetére
ismerem, követem
Most inkább ilyesmiben gondolkodnék, a modell is elég hasonló alkat... -
Studi
veterán
válasz #40935168 #65072 üzenetére
Azt tudod, hogy Sigma 105-ösből van csak kvázi natív? Azaz feladapterezhető normálosan, hogy menjen az AF, blende. Manapság már egész normális áron is vannak kínai adapterek ehhez. De az AF tetűlassú lesz.
Az a baj, hogy a jelenlegi két makróobi gyújtótávolságban igen közel van a rendszer legnépszerűbb fixéhez, így kisteléből egyből duplikáció lesz. Ettől függetlenül a 60/2.8 szerintem nagyon jó obi, ha erre jár ROBOTER, akkor mond pár szót a 45-ös Lajkáról is, esetleg felvet pár összehasonlító gondololatot. Sajnos a gyártók (Pana) most is épp rövidebb, 30-as makrón gondolkoznak.
Ha jársz a belvárosban, vagy Maglód felé, akkor a 60-ast amúgy egy próba erejéig oda tudom adni. -
ROBOTER
addikt
válasz #40935168 #65083 üzenetére
A 60-as makró is kiváló. Lehet középen icipicit jobb a 45-ös, de ha nem makróra is használod, egyenletesebb a 60-as a teljes képfelületen, nyitottabb rekeszeken.
A 40-150 + közgyűrűvel van mindened, AF és rekesz is. Nyilván nem érintkező nélküli közgyűrűt kell venni.
-
-
.mf
veterán
válasz #40935168 #65089 üzenetére
Érdekes, a legtöbb más helyen nem ezt hallani, pl slrgear
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Lassú Víz
addikt
válasz #40935168 #65629 üzenetére
Ebben szerintem az is benne van, hogy mára elég jók lettek a vázak és objektívek. Egyre kisebb a különbség a kiadott új modellek és a régiek között, tehát a gyors vázcsere biznisznek szép lassan vége. Talán ezt látják, és nem kimondottan arról van szó, hogy a népek eldobják a DSLR-eket a MILC-ekért cserébe.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Mercutio_
félisten
válasz #40935168 #65629 üzenetére
Ebben valszeg benne vannak az utobbi 1-2 évben elkövetett buktáik is (D600 olajozás, D750 baki) amit gondolom a vásárlók büntetnek.
-
jjeahh
nagyúr
válasz #40935168 #65712 üzenetére
Drága, de több szempontból nagyon ott van, legalábbis speckók alapján... de vazze, tényleg jó öreg pana féle LCoS kereső van benne? Sokan nem szeretik, de én a g6-ból pl. pont hiányolom.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hardcore café
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- 10 milliárd humanoid robotot jósol 2040-re Elon Musk
- Politika
- Lightyear - befektetési app
- AliExpress tapasztalatok
- BestBuy topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.