Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- weiss: Autó költségek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mirman
őstag
Sziasztok!
Akkor megpróbálkoznék itt a segítségkéréssel még egyszer egy kicsit összeszedettebb formában összegyűjtve az összes kérdésem és problémám hátha valaki tud segíteni.

Először is a célom nappali szabad és beltéri portrék készítése . Teljesen kezdő vagyok , olvastam pár könyvet de az ott leírt dolgok mind ezerévesek és magára a technikai dolgokra nem ami engem érdekelne nem igazán térnek ki. Jelenleg egy Oly E-PL6 gépem van amihez vettem egy 45mm (ez ekv. 90mm itt) F1,8 objektívet és egy Meike 320 vakut amit gondoltam szögből beeső fény előállítására fogok használni de mint kiderült a HSS hiányában erre alkalmatlan mert nem tudom eléggé levinni a záridőt.
Az a kb 1 hét alatt mióta megvan a gép ezt az egyetlen portrét lőttem de az eredménnyel nem vagyok elégedett maradéktalanul. A kép minőségével mint élesség , háttérmosás , zaj és színek maximálisan meg vagyok elégedve de a fény milyensége nem tetszik (ezért is vettem a vakut gondolván hogy az megoldás). Hogyan tudnék elérni ilyen vagy ilyen és ezekhez hasonló megvilágítást ? Derítőlapokkal ? Ha igen akkor pontosan milyen fajtával és mekkorával ?
A másik dolog hogy a fényekkel és a vakuval kapcsolatban felmerült az ND szűrő használata hogy kellőképpen le tudjam vinni a záridőt nyitott blendével is. A kérdésem ezzel kapcsolatban az lenne hogy szerintetek ez egy járható út és minőségi eredményeket adna ? A háttér nem lenne teljesen sötét ha a portréalanyt a vaku világítja meg ? A fókusz miatt is aggódtam hogy esetleg nem találná el a gép a sötét miatt de kipróbáltam szinte teljesen sötét szobában (redőnyök lehúzva) és az af segédfénnyel így is kifogástalanul pontosan fókuszált és kellően gyorsan.
Új hozzászólás Aktív témák
- Arch Linux
- Xbox tulajok OFF topicja
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen légkondit a lakásba?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A620M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB ZALMAN I3 NEO EVGA 850W
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Apple iPhone 13 ProMax 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- magyar billentyűzet - 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest