Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• scarabaeus

őstag

válasz ROBOTER #41923 üzenetére

Saját tapasztalat:

Annak idején a PZ 14-42X tesztjei és fórumai a 42 mm-en berázásos képeket elemezgették, az én példányom olyat nem csinált, szerencsém volt vele. Aztán most itt van ez a jobb oldalas dolog, én nem látok különösebb különbséget a bal és a jobb széle között. F3,5, 1/1000, ISO 200, 12 mm-en, tehát nem rekeszeltem le. A fókuszmezőt mindhárom képnél az adott, kivágásban szereplő házra tettem, a felső a középről kivágott, alatta a jobb szélről kivágott, a legalsó pedig a bal szélről kivágott részlet, a megfelelő képekből. Én egy ekv. 24 mm-en kezdő kit zoomtól teljesen jónak tartom ezt.

Hogy a prohardver jpegtömörítését ne vegyük bele, itt van dropboxon. (Feltehettem volna a teljes képeket is, de inkább mellőztem a kertek alatt átnézett képek feltöltését, a lényeg a részletekben van úgyis. Nem mozdultam még ki otthonról és a munkahelyről a kicsi géppel, ezért "normális", publikus képek sincsenek még vele, persze magamnak tesztelgettem.)

Bár eddig nem tudtam, hogy másoknak van gond a 12-32 szélével, a nagylátószögű mivoltából kiindulva magam is megnéztem, és a #41553-ban ezért írtam is: "A 12-32 persze a 12-es kezdés miatt nagyszerű, ráadásul nagylátószögön is rendben van a képszél, de még a sarok is."

Új hozzászólás Aktív témák