Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dronte
aktív tag
Az Erstétől visszaírtak, hogy a TBSZ transzfert csak személyesen lehet kezdeményezni. Ez mégis mi a fene? Én maradtam le valamiről? Se Erstében se RCnél sose voltam személyesen.
-
kepe1977
csendes tag
válasz
PredatorZoli #110247 üzenetére
Lehet egyébként. Viszont az sem mutat jól év végén X 100 millió Ft állományú ügyfél elment. Mi lesz így az év végi prémiummal?
Én ezt látom stratégiaként:
1. először megpróbálják rábeszélni az ügyfeleket, hogy magas költségű erste futures alapot vásároljanak.
2. ha nem megy akkor ráteszik az aktuális díjakat
3. ha reklamál és fel akarja mondani a szerződést akkor pedig adnak még visszavonásig nekik díj kedvezményt. -
hukhl
csendes tag
Kinek mennyi idő alatt ment le az erste (random) IB transzfer? Van esély rá, hogy ha idén elindítom, akkor legalább az idei díjjegyzék szerint vonódjanak le a költségek?
Illetve maradék pénzből vettem 154k 2033/I PÉMÁP-ot, gondolom el kell adnom, mert IB-n nincs ilyen. Vagy lehet olyat, hogy azt meg az államkincstárhoz transzferáljam valahogyElég jól kamatozna jövőre...
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
kepe1977 #110243 üzenetére
Nem biztos hogy volt/van értelmezhető statégiájuk a randomosok számára. A randomos ügyfelek merőben más természetűek mint azok az ügyfelek akik egy hagyományos banknál nyitnak számlát. Más igényekkel és más elvárásokkal. Nem biztos, hogy az Erste ilyen jellegű igényeket és elvárásokat ki szeretne szolgálni. Bár hozzáteszem, ha ma valaki odaállnak az Erste elé, hogy van egy nagyobb állománya, adják meg neki azokat a kondíciókat amik a randomnál voltak (számlavezetési díj mentesség és azok a kereskedési díjak amik ott voltak), valószínűleg még meg is tudnák adni. Csak azóta olyan szereplő jelent meg a piacon, ami lehetővé teszi, hogy még ennyivel se érje be az ember. Ugyanakkor nem gondolom, hogy az Erste belemenne az IB-vel egy árversenybe. Nekik az elsődleges ügyfélkörük, akikből sok pénzük van, olyanok, akik soha nem nyitnának ez IB-nél maguktól számlát.
-
kepe1977
csendes tag
Én írtam egy email nekik, hogy mivel felemelték a költségeket, ezért tervezem a tbsz-ek átvitelét máshová, az email címükre. Utána visszahívott egy hölgy akivel a nyáron is beszéltem, hogy Ő intéz nekem mindent.
Kedves ..!
Számlaszámom: ****
Név: **** *****
Jelenleg Xxx,xxx ,xxx Ft-nyi összeget tartok az erste investment-nél. A terveim szerint évente X millió Ft-ot fektetek be ezt az összeget az inflációval tervezem növelni minden évben.
Azt kérem, hogy továbbra se kelljen havidíjat és állomány díjat fizetnem az elhelyezett tbsz-es befektetéseim után ahogy eddig is volt nekem mint átvett Random Capitalos ügyfél. "
Díjjegyzék szerinti fix és állományi díj 100%-a elengedése" amit kérek.
Amennyiben ez nem történik meg akkor kénytelen leszek másik szolgáltatót választani.
Előre is köszönöm segítségét
Lehet hogy téged anno nem értek el. Én az emailt javaslom első körben és majd akkor keresnek. Erste Investment <info@ersteinvestment.hu>
-
avl
senior tag
válasz
kepe1977 #110243 üzenetére
hogyan erdemes a probat elkezdeni ? irtad:
"Közben az erste megadta a díjmentességet az állomány díjra és a fix díjra tbsz-nél. " és "írásos dokumentumot nem írtak róla, csak az erstés kapcsolattartó mondta telefonba, hogy beállította a díjmentességet"
Randomtol kerültem Erstehez, sosem telefonaltam velük, honnan lehet megtudni ki a kapcsolattartom ?
TBSZ+NYESZ-em van ott, ...de csak a NYESZ-en kivanok a jövöben ott matatni
illetve irtad: "Gondolkodom is, hogy most mi legyen. Igazából azzal járnék legjobban, ha a jelenlegi tbsz-ek maradnának az ersténél"
en ugy vagyok vele: el nem transzferalom - plane ha nincs/alacsony a dij, nyilvan, ha igen magas (abszolut ertekben, nem az IB-hez képest %-osan, mert ugy tutti az :-) - nem baj szolgaltato szerint is diverzifika (tulzasba nem jo esni az atlathatosag miatt, azaz 10 helyen szamla szerintem tulzas ...pedig 30+ ev, 20+ TBSZ :-)
-
-
aujjobba
addikt
-
aujjobba
addikt
válasz
kepe1977 #110238 üzenetére
Nem tervezek mar náluk tranzaktalni, eleve a költségeik magasak, másrészt a kimutatásai is vacakok, egyáltalán nem szimpatikusak.
Pl. van olyan ETF-em (XDEV) amit euróért vettem a randomnal, de az Erste az egyik helyen EUR-ban írja, a másikban USD-ben, konkrétan van ahol úgy számolja
X USD bekerules + Y EUR hozam = X+Y USDaz összeg csak-csak kijön de a devizak össze-vissza.
Konkretan teljesítményt ugy számol, hogy a bekerülési értéket átváltja mai árfolyamon forintra, majd ezt kivonja a jelenlegi értékéből forintban....
-
kepe1977
csendes tag
Összesen kb 6 millió , viszont ott azt is írtam hogy tervezek évi fix összeget még befektetni. Valószínűleg ezt is nézték. Bár írásos dokumentumot nem írtak róla, csak az erstés kapcsolattartó mondta telefonba, hogy beállította a díjmentességet. Nyilván nekik az is fontos, hogy X ezer ft-ot évente elköltsek náluk. Ez ha a pénzváltások 1%-os spreadjét, költségét is odaszámolom így kb 40 - 45 ezer Ft volt az előző évben.
Illetve nekem nem lenne annyira nehéz mozgatni, mivel csak 2 etf-et tartok összesen. Van olyan tbsz a 3 közül amin csak 1 fajta van. (én is random capitalos voltam)VANGUARD FTSE ALL WORLD IE00BK5BQT80
Vanguard glob aggregate bond euro hedged ISIN IE00BG47KH54, WKN A2PJZJ
-
kepe1977
csendes tag
válasz
Paxker315 #110230 üzenetére
Nekem írták hogy 1 hét a tbsz igazolás, illetve írták azt is, hogy valószínű már a szerda. A szerda nem jött össze . Nem fogok nekik írni, kivárom a hetet, úgyis Január 13-al fog lejárni a 30 nap amivel be kell jelenteni a NAV-nak a tbsz-t. Közben az erste megadta a díjmentességet az állomány díjra és a fix díjra tbsz-nél. Gondolkodom is, hogy most mi legyen. Igazából azzal járnék legjobban, ha a jelenlegi tbsz-ek maradnának az ersténél az újak pedig az IB-nél lennének, költség szempontból. Bár ott olyat is írtam nekik, hogy minden évben tervezek befektetni xxxx Ft-ot.
Szerintem sokan át akarnak menni az erstétől. -
nort_on
senior tag
válasz
360xbox360 #110234 üzenetére
Mindig legyen rajta fedezet a díjra. Beutalni csak a fő számlára lehet, onnan kell átvezetni a TBSZ-re.
-
360xbox360
tag
válasz
ripo05 #110199 üzenetére
Click the User menu (head and shoulders icon in the top right corner) > Settings > Account Configuration > Close Account
Így, ezt megismetelve amig csak egy marad?
Tbsz-el egyutt 4 szamlam van most, viszont csak egyrol jott email hogy approved, de kozben mar tbszre is pakoltam penzt.Azt mar olvastam, hogy a tbsz dijat a foszamlarol vonja le, viszont igy melyik a foszamla? Van harom …
Errol kuld valami ertesitest, hogy tegyek ra penzt vagy mindig figyelni kell hogy legyen rajta? Tbsz-re penzt feltolteni kozvetlenul nem lehet, csak atvezetessel?
Dumb kerdesek, de ez a felulet tiszta bug meg atlathatatlan funkciok igy elsore, ipadrol regisztraltam pl. a checkboxok mellett/alatt kellett nyomogatni 10x h bepipalja vegre…
-
kexksz
addikt
-
Paxker315
addikt
válasz
stingy2 #110186 üzenetére
Amúgy nem kaptam még, jó egy héttel a nyitás után sem. De vlszg rendezve lesz. Bár jó lenne még a héten.
-
ngaba
aktív tag
3 hónapos (vételi) DKJ hozam a 3 hónapos US treasury bill hozam alatt...
-
Uyuarasy
tag
A Mobilkincstarba beleptem, engedelyeztem a biometrikus azonositast es utana mar kuldte a push-t a Webkincstar. Azota is kuldi, csak nem mukodik
@UberMutant: 5 oraja jott frissites iOS-re. ugyanugy nem jo...
-
fuser123
csendes tag
#109500 wanted5:
Lépj be weben, lépj be mobilon, utána a következő körben már működni fog a push megint
Elméletileg. (Nálam így sikerült működésre bírni (iOS).)
Gyakorlatilag meg most éppen a korábban felvitt bankszámlaszámok nem látszódnak egyeseknél (nálam pl.), de ott vannak azok...Az ügyintéző azt mondja, hogy tudnak róla, és éppen javítás alatt... :/
-
cdl
senior tag
válasz
Uyuarasy #110220 üzenetére
Nálam sajnos nem működik a push.
Viszont most a webkincstárban a beállításoknál felugrott egy piros ablak, hogy nem rendelkezem regisztrált mobilkincstár alkalmazással, ezért nem álíthatok be push értesítést.
A telefonon természetesen működik az app.
Hogyan tudnám regisztrálni az alkalmazást? (IOS) -
avl
senior tag
válasz
Ixion77 #110219 üzenetére
jut eszembe :-)
Nálad mennyi most a portfoliodban a cash ? es az tenyleg cash-ben van, vagy milyen eszközben (ISIN ) ? IB alacsony költsege több ilyesmit enged meg szerintem (rövid parkoltatast)
momentan nekem is van nehany %-nyi cash, pl. HUF-os es TBSZ-ekröl kivezetendök amik babakötvenyre mennek ...ANY-t is adtam el kihasznalva a fellendüleset (szerintem jo papir egyebkent az ANY, akár a 2 evre 40% babakötvennyel is versenykepes ...csak epp nem biztosan, persze marad is azokon a TBSZ-eken, amik nem most fordulnak [link]
-
Balikaa
csendes tag
Szépjónapot!
Úgy tűnik, én is nyitnék IB számlát, elsősorban TBSZ céljára, azon leginkább ETF-ek, ezzel kapcsolatban lenne néhány primitív kérdésem (havonta egyszer-kétszer vennék valamit, alkalmanként néhányszázezer ft összegben):
1.idő előtt bármikor feltörhető a TBSZ, mármint nincs olyan, hogy csak adott év végén, vagy ilyesmi? (adóvonzattal tisztában vagyok)
2. mik a költségek? van állománydíj, havidíj, inaktivitási díj, utalási díj vagy csak a tranzakciós költségek? (fix, vagy sávos? azt választani kell?)
3. be-ki utalás magyar számlaszámra/ról történik?
4. valutaváltás milyen árfolyamon történik, mondjuk a Revoluthoz képest?+1 ki tud küldeni ajánló linket, akit cserébe esetleg zaklathatok privátban, ha elakadnék (nem tervezek zaklatni, ha nem muszáj
)
-
Uyuarasy
tag
Valakinek megjavult mar az a bug, hogy az uj Webkincstar elkuldi a push notit belepesnel, de hiaba fogadom el nem tortenik semmi? Szerintem egyszer mukodott, azota viszont csak SMS-el tudok belepni.
-
seven7
aktív tag
Lassan itt az év vége, IBKR-en a TBSZ számlámon maradt még cash, azzal mit tudok kezdeni? Muszáj belőle vásárolni? Átvezetni csak az alap accountomról enged a tbsz irányába. Mi történik a rajta maradt pénzzel?
-
nort_on
senior tag
Szerintem jó, hogy van választék, mindenkinek más az ami kézre állóbb. Mondjuk a Binance ezt 1 app-al oldotta meg, van benne egy "Lite" kapcsoló.
Én a mobile-t használom, mert jól be lehet állítani rajta mindent (kiszedtem belőle egy csomó felesleges dolgot), a Trader meg fix. Illetve a Trader-ben van SWAP funkció, azonos devizájú instrumentumokat lehet egymás között "csereberélni", de ez viszonylag drága funkció, asszem ilyen 0.35% fee.
-
avl
senior tag
válasz
nort_on #110212 üzenetére
mennyi lehetöség (kicsit nekem ez is az autok felesleges feature sorához hasonlít, mint téma volt a másik topicban)
rengeteg app, ami mind csak "felület", kinézet; a lényege a befektetéseknek nem ez kellene, hogy legyen
egyebkent az altalad linkelt [IBKR GlobalTrader] vagy ez a fekete hatterü, de ugyanolyan formavilagu (fö a könnyü megkülönböztethetöség, ergonomia) ikonu app a jobb [IBKR Mobile] ETF vetelekre, egyszerübb dolgok intezesere, atlathatosag szempontbol ? nekem ez utobbi "lett"
-
TamásNagy
csendes tag
Tudom baromság amit most leírok,de kiváncsi vagyok a véleményetekre.Nyitottam anno a Randomnál 21' ben 22' ben is TBSZ számlát azért hogy az etf-ekkel megismerkedjek.Egyiken van 614 898,00 HUF a másikon 229 644,00 HUF. A két számlán 5 féle etf van.Ti transzferálnátok IBKR-re a 2 tbszt, vagy mit tegyek ezekkel ?Lightyearen nem tudom van e transzfer lehetőség.Ez az Erste Future nekem nem szimpi.
Köszi előre is.
-
nort_on
senior tag
Ez nemtom mi, de IBKR-nek van egy egyszerűsített mobilos verziója is IBKR Global Trader.
-
TCr
veterán
Többen hiányoltuk az IBKR-nél a fancy felületet... nekem ma jött szembe az Impact, próbálgatom, a felület fixált, de egyelőre tetszik.
Szerk: a keresője ISIN-re nem hoz találatot.
-
Blackmate
őstag
válasz
Dare2Live #110202 üzenetére
Az Erste Befektetési Zrt. hatályos üzleti díjjegyzéke - hatályos 2023. december 15-től
4. oldal
https://www.ersteinvestment.hu/static/befrt/download/Uzleti_dijjegyzek_20231215_tc.pdf
Hirdetmény az Erste Befektetési Zrt. által kínált befektetéscsomagokról - 2023. december 8-tól hatályos
2. oldal
https://www.ersteinvestment.hu/static/befrt/download/Erste_Future_Bef_Program_hirdetmeny_20231208_tc.pdfÉn személy szerint normál számlára fogok utalni jövő év januártól 20.005 Ft-ot, mert a 2024-es TBSZ-t az IB-nél tervezem nyitni.
-
nort_on
senior tag
válasz
sbi85g #110203 üzenetére
Piacin esetleg elszállhatnak az árak, bár ilyen likvid instrumentumnál nem valószínű, másrészt az elhatárolás miatt nem tudod 100% elkölteni a cash-t.
BID-ASK árak közé lődd be a vételit, aztán talán felcsippenti a tiédet. Vagy nyomsz egy snapshot-ot, talán 0.02 dollár és mutatja a pillanatnyi árat. Legjobb persze egy valós idejű legjobb 10-20 ajánlatos orderbook lenne.
Egyébként boerse oldal/app mutat 3 kedvencet valós időben (+ orderbook) XETRA-n, de ez most téged nem segít ki (LSE).
-
Dronte
aktív tag
Sziasztok,
Az Erste Investment transzfer esetén az 5k / értékpapír / számlát úgy kell értelmezni, hogyha pl csak VWCE-m van 2021 és 2022-es TBSZ-en, akkor az 10k költséget jelent?
Ennyit valszeg simán megérne nekem, hogy meneküljek az IBKR-hez, ami már egyébként is régi megbízható társam egyéb célokra.
-
sbi85g
csendes tag
válasz
PredatorZoli #110200 üzenetére
Koszi.
Egyebkent miert? Illetve milyen limitet allitsak be?
Nyilvan en csak szimplan vasarolni akarok az adott arfolyamon (vagy legalabbis az aznapi arfolyamon). -
Dare2Live
félisten
random erste vonalon mi is a teendő a jövő évi költségek csökkentésére? Téma volt csak átugrottam pedig van...
-
ITrex
tag
Köszönöm Mindenkinek a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- Dell Latitude 5510 15,6", i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- HP LaserJet Pro M404dn
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest