- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Yézi: 10 év
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- [Re:] Deezer - A francia Spotify?
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stingy2
senior tag
válasz
buherton #132099 üzenetére
Kértem hitelkártyát (ingyenes) bedigiztem a család minden telefonjába, és mindent is azzal fizetünk. Erre adnak 1% visszatérítést havonta (3-4eFT). A hitelkártya tartozást saját számlák közötti átvezetéssel törlesztem, ami ingyenes. Mivel szökő évente utalok nagyobb összeget, ezért engem az utalási ktg. kb. semennyire nem érint. (ezért írtam, hogy a saját bankolási szokásaim mellett fizet nekem a bank...)
De ez itt tényleg off, ha van még kérdés, inkább menjünk a bankszámla topikba. -
LaySoft
tag
válasz
H A M M E R #132094 üzenetére
Számomra a készpénz a múlté. Ha netán nagyon ritkán mégis szükség lenne rá, akkor a kötelező 150 000 forint ingyenes készpénzfelvétel bőven sok is.
-
H A M M E R
csendes tag
válasz
LaySoft #132090 üzenetére
Én rendszeresen megnézem (2-3 évente) a bankszámlákat, és ha van jobb csomag, váltok. Viszont az volt eddig a tapasztalatom, hogy midnen ingyenesnek hirdetett számlánál, volt valami megkötés, kisbetűs rész. Valamilyen felhasználási módnál volt igaz az ingyenesség. Most megnéztem neten ezt a Privilégium 2.0 Partner számlát. Itt is vannak megkötések. Max 150.000 Ft készpénzfelvétel ingyenes. Tehát nem igaz, hogy teljesen ingyenes.
Nincs pénztári készpénzfelvétel. Bankautomatából meg 1 milliót is sok helyen nehéz kivenni, de többet szinte lehetetlen. Bizonyos felhasználásnál, ez jó lehet, de bizonyos embereknek ez kizáró ok. -
LaySoft
tag
válasz
Csabroncka #132091 üzenetére
Nem hát, ezért hívják ingyenes számlának.
-
LaySoft
tag
válasz
Csabroncka #132086 üzenetére
Én tavaly nyitottam az Erste-nél Privilégium 2.0 Partner számlát a bankmonitornál (mivel csak rajtuk keresztül lehet), azóta használom, minden ingyen van, nincs semmilyen korlát, még éves kártyadíj sincs. Előtte Unicredit Partner Aktív zéró volt, csak az lejárt, hosszabbítani nem lehetett. Akkor viszlát, megyek máshoz.
Ez tényleg új nektek? -
zsola400
aktív tag
válasz
Bankmonitoros CIB ECO Plusz 5 évre teljes ingyenes, havi 450e. beérkező utalás a feltétel, de ez jöhet több részletben, nem csak fizetés.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Vannak régi számlacsomagok amik 2025ben is kvázi ingyenesek.
Újról nem tudok. -
Studi
veterán
válasz
kalapacsolok #132079 üzenetére
Az ezzel a baj, hogy kimenő utaláskor a te neved fogja megadni számlatulajdonosként. És a pénzmosás elleni szabályozások szigorodásával egyre több bank alkalmaz erre vonatkozó szűrőket, ami miatt elfoghatják a pénzed, főleg nagyobb összegnél. Ezzel párhuzamosan elkezdik vizsgálgatni, hogy kik vagytok, milyen viszonyban vagytok egymással, esetleg bekérnek tőled/tőletek további infókat. Így simán parkolhat közben függőben 1-2 hetet is az összeg.
-
válasz
LaySoft #132083 üzenetére
Nekem nem.
De ha jól emlékszem ezért havi 600 vagy 800k-nak kell érkeznie a számlára, hogy "minden" ingyenes legyen.
Azért az megvan, amikor még pár éve jártam az unicredit ATM-hez, mert az adott 1mFt KP-t ~600Ft-ért és ez messze a legolcsóbb megoldás volt.
Bármennyiszer el lehetett játszani egymás után is.
De már az Unicredit is csak 500K-t ad ki naponta, pedig már ott bankolok leginkább. -
LaySoft
tag
Már régóta tervezem, hogy megírom ezt, most jött el az a pillanat, amikor már nem bírom magamban tartani.
Az itt fórumozóknak (tisztelet a kivételnek) az problémát jelent, hogy forintot bármely összegben elutaljanak valakinek? Én úgy vettem észre, hogy itt a pénzügyekben nálam sokkal tájékozottabb, okosabb emberek írogatnak. Ezek után nem alap mindenkinek, hogy teljesen ingyenes bankszámlájuk legyen? A bankmonitor.hu-n mindig van pár lehetőség, meg is lehet nyitni (csak) rajtuk keresztül a számlát és kész. Sőt legutóbb még kaptam 40 ezer forint jóváírást is. Aki megtakarításokon gondolkodik, feltételezem van annyi jövedelme, ami az ingyenesség feltétele egy ilyen számlánál. Ha meg csak pár évre szól az ingyenesség, akkor a lejáratkor megszűntetem és megyek egy másikhoz, ami akkor épp kínál hasonló feltételekkel ingyenességet.
Tényleg nem értem, amikor valaki azon problémázik, hogy forintot mennyiért tud elutalni. A MÁK-ból ingyen kiutalom a sajátomra (mert elméletileg, a szabály szerint csak arra lehet), onnan meg ingyen oda, ahova tetszik.
-
Rival
aktív tag
válasz
Hm... OTP-nél se tranzakciós illeték, se semmi plusz díj nincs fizetési kérelem kifizetésekor.
-
Hmmz
aktív tag
válasz
Nem szép dolog, kicsit olyan mint meglopni a kistársaidat
Ha véletlen megkérdik majd mondd, hogy ajándék volt, egyenesági rokonnak és házastársnak jogodban áll ez, összeghatártól függetlenül.
Persze ha hetente küldenél százezreket tizenéve, biztos rá lehet sütni a pénzmosást..Meg lehet csinálni, a kiutalást de nem szabályos.
-
tlac
nagyúr
válasz
Yellow73_a #132077 üzenetére
azért olvasd el az apró betűs részeket, mert az értékpapírszámla csak max. 2 évig fix és állománydíjmentes ha rendeszesen veszed a future csomagot is mellette
-
kalapacsolok
senior tag
válasz
Segal #132076 üzenetére
Feleségemnek más névre már kiutaltam, nem kérte a nevet, csak a bankszámlaszámot. Nem tudom, hogy központilag ellenőrizték-e, hogy a feleségem-e.
Vki csinált már olyat, hogy idegennek kiutalt?Rival: nem jó, mert sajnos a fizetési kérelemnél is vannak mrá díjak a legtöbb banknál, plusz tranzakciós illeték is.
-
Rival
aktív tag
válasz
kalapacsolok #132075 üzenetére
Kiutalod magadnak, aztán fizetéskor a másik féltől kérsz egy fizetési kérelmet. Így ingyen, és azonnal átmegy a pénz neki. Így a legtisztább, a MÁK-tól idegen számlára utalni nem épp szabályos.
-
Segal
veterán
válasz
kalapacsolok #132075 üzenetére
A te neveden kell hogy legyen a bankszámla.
Kiutalásnál nincs költség.
Az utolsóra passz. Lejárat előtt mindenképp lehet, de ha már a pénzszámládon van akkor nem tudom. Max megveszel belőle valamit amit az "utód" szeretne és azt transzferálod. -
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok!
MÁK-nál van állampapírom, nagy értékű autót szeretnék vásárolni. Jól tudom, hogy hozzá tudom adni a MÁK számlámhoz más ember bankszámlaszámát, és utána 48 óra elteltével oda ki tudok utalni pénzt? Itt nincs tranzakciós illeték, vagy ugyanúgy van kiutalásnál?
Azt jól tudom, hogy bár állampapírt lehet költség nélkül transzferálni, ha pl lejár egy 2025-ös papír, a számlán lévő forint összeget nem lehet egy másik kincstári számlára csak úgy transzferálni ingyen?
-
tototos
addikt
válasz
Yellow73_a #132073 üzenetére
Nekem nettó ráfizetés volt a prémium, igaz nekem nem adtak 1 év ingyenességet, hanem havi 1500ft-t fizettem. Persze mondta a bankár, hogy ingyenes az utalás(tranzakciós illeték az van), de azt én a CIBnél teljesen ingyen tudom.
Először ingyenesnek mondta, majd kiderült, hogy ő arra gondolt hogy a Future-re adnak évi 16 ezer forint visszatérítést ha havonta x összeget beraksz, és hogy ebből lehet fizetni a számladíjat -
bigdady
nagyúr
Ha két egészségpénztáram is van már idén, akkor adóbevallásban jövőre kötelező lesz egyet választanom melyiket kérem elszámolni? Vagy lehet többet?
-
Valaki tudja esetleg, hogy ha eladok DKJ-t, mennyi idő alatt utalják ki a bankszámlámra?
Lakásvásárlás miatt, a határidők betartása érdekében jó lenne tudni, hogy nagyjából mik a tapasztalatok mostanság. -
Simia
junior tag
válasz
sunavlys #132059 üzenetére
Befizető lesz, csak kevesebb.
Ha cinikus akarok lenni, akkor a politikus azt fogja csinálni, amivel több szavazatot szerez, nem azt ami etikus, vagy jobb az országnak. Ha a fiatal, még korhatártól messzebb álló ember a több, akkor majd korhatárt emel, ha az idősebb a több (demográfiai trendek szerint szerint ez lesz), akkor inkább a fiataloktól fog elvonni járulékot.Nekem az emelés ellen szól a magyar lakosság mentális és fizikai állapota. 67 éves korára azért elhasználódik a nagy többség, és ezért kétségeim vannak, hogy a munkarőpiacon tartásunk mennyire lesz opció.
Persze lehetne ezen dolgozni jobb egészségüggyel meg ilyenekkel, de ahogy látom nem ez az irány, mert az péznbe kerül, meg kemény tökű szittya magyar nem szűreti magát, hanem meghal mint egy igazi férfi...
-
tototos
addikt
válasz
donat_sz #132065 üzenetére
Jah régi csomagokhoz nem jár, csak aktuális forgalomban lévőekhez. A probléma, hogy meglévő ügyfélként meg nem vagy jogosult az új belépős ajánlatokra
Én most takarékra raktam az ersét, a legolcsóbb egyszámla csomagom van náluk meg a hitelkártya. A főszámlám meg CIB lett 5 évig ingyenes csomaggal. -
tototos
addikt
válasz
Yellow73_a #132055 üzenetére
Ott "vertek" át, hogy minden Erste csomaghoz jár ingyens devizaszámla
Anyám bankmonitoros 3 évig ingyens számljához is tudunk nyitni.
Az értékpapír számlának meg semmi köze a Prémiumhoz. -
donat_sz
senior tag
válasz
Yellow73_a #132061 üzenetére
nyesz korlátozottabb keretek (pl csak ft alapú papírok) és adójóváírás max 500eFt esetén.
tbsz-en meg határ a csillagos ég, de nincs adójóváírás és a lekisebb költségek. -
Hmmz
aktív tag
válasz
Yellow73_a #132061 üzenetére
Ha sok évre tervezem akkor beleférhetne egy google keresés is akár (Meg YT is)
-
donat_sz
senior tag
válasz
NYESZ-t nem éri meg 500eFT-on túl fizetni. Ha a felett csinálnád, akkor már TBSZ is javasolt, de az meg nem ERSTÉ-nél gazdaságos --> ezt IB-nél javasolt jelen körülmények mellett. (LY lehet olcsóbb, de a háttere belátható időn belül nem lesz egy lapon említhető az IB-vel).
NYESZ-en csak Ft-t tudsz vásárolni, de ha a BÉTa piac ETF-jeit veszed, akkor a mögöttes deviza EUR és USD lesz leginkább, tehát devizát e miatt nem kell majd váltanod, persze, ha te normál életvitel mellett is váltasz havi 500€-t akkor az más helyzet. -
Hmmz
aktív tag
válasz
Szia Uram! Audiovizuális verzió érdekel?
A BÉTa piacon fellelhető, forintos ETF-eket keresd, csak azzal fog menni, de "szerencséd" van, most bővitették a listát. Bár lehet van 1 kis kavar az újak bevezetése óta...
Figyeld a TER mutatót is, de főleg a Spread-re ügyelj (NE piaci megbizást tégy be.) -
aujjobba
addikt
válasz
Ezt kb megkapod a raiffeisen-nel ingyen, korlatlan valtassal kozephez kozel, ingyenes devizaszamlak, havi 1M-ig ingyen utalas.
-
Yellow73_a
tag
válasz
donat_sz #132054 üzenetére
Olvasgattam, de nekem ez volt a legegyszerűbb módja, mert NYESZt mindenképpen megkötöttem volna, és devizaszámlát is akartam nyitni.
@LaySoft Egyébként 1500 Ft lesz a díja a csomagomnak, kezdetben egy év díjmentes.
A Future egyelőre határozott ideig ingyenes, és a hölgy azt mondta, hogy biztosan meg fogják hosszabbítani a díjmentességet, mert egyébként nem biztos, hogy versenyképesek tudnának maradni.
Egyébként havi 500€ középárfolyamon váltása a csomag díját ki is termeli. Mert sajnos a Revoluton már kb 3 Ft-tal több az árfolyam a középhez képest. És a devizaszámlákért nem kell külön fizetnem, ráadásul a bankkártyámmal immáron már devizában is fogok tudni fizetni, pl külföldi nyaraláskor
A NYESZt meg elsődlegesen évi 500k-ig kívánom feltölteni, vagy ha tudok ETF-et venni, akkor akár többért is. Ebben kérem a segítségeteket, hogy hogyan tudnék ETF-et venni a NYESZre -
donat_sz
senior tag
válasz
Yellow73_a #132051 üzenetére
Érdemes lett volna itt olvasni előtte még egy kicsit! Többször előjött, hogy online csomagban a díjak kedvezőbbek, mintha fióknál nyitod.
E mellett az ERSTÉs prémium bankár a saját (amúgy drágább) termékeit fogja kínálni, nem a költséghatékonyabb megoldásokat. Neki sajnos a te gazdagodásod jobb esetben is csak másodlagos prioritás a banki célok teljesítése után..
Szupernulla elengedése nekem még nem ment, nem volt jobb opció, még az ingyenes devizaszámlák mellett se..NYESZ nyitása szerintem jó lépés volt (nekem is van) és ehhez kell, ÉP számla is, de úgy tűnik nem a legköltséghatékonyabb módját választottad az előrelépéshez.
-
tototos
addikt
válasz
Én fél év után megszűntettem a Prémium csomagot mert kb csak lehúzásról szól. Nekem havi 1500ft volt az ügyfélkapcsolati díj(lehet ezt most valamilyen promo keretében elnegedik egy időre).
-
LaySoft
tag
válasz
Mennyi a havidíja ennek a számlának?
-
Yellow73_a
tag
Mivel túl nagy az államkincstári kitettségem, elhatároztam, hogy más formájú befektetés(ek)et indítok máshol.
Erstés ügyfélként bementem pénteken a bankba, hogy nyissak NYESZ számlát, amihez ugyebár értékpapírszámlát kell először nyitnom.
Az ügyfélszolgálatos hölgy megnézte a banki helyzetemet, és továbbirányított egy prémium ügyfeles kolleginához. Hosszasan beszélgettünk, és kínált nekem egy prémium csomagot. Az utóbbi időben foggal-körömmel ragaszkodtam a szupernulla bankszámlámhoz, viszont a felkínált csomagban is gyakorlatilag minden díjmentes, egyedül van egy számlavezetési díja. De a csomagon belül lehet akárhány devizaszámlám, itt már játszik a 750e Ft határig középárfolyamon történő devizaváltás.
Megnyitottuk az értékpapírszámlát is, ahová vállaltam havi 40e Ft rendszeres Future befektetést a NYESZre.
Akinek van ilyen, milyen Future csomag(ok)ba érdemes tenni ezt a havi 40e Ft-ot? (pl Globál Mix; Jövőtech Premium; Fejlett Piac Prémium; Globális Részvény Prémium, stb.)
Továbbá szeretnék ETF(ek)et is vásárolni, ezt hogyan tudom megtenni? Mert itt szinte csak Erse csomagokat találok. -
Csabroncka
addikt
-
Dare2Live
félisten
válasz
DarkByte #132048 üzenetére
"képtelen lesz a mostani rendszer ezt kitermelni mire odaérek"
MO nagyon keveset a GDP 7%át költi nyugellátásra. Ezt ha felemeli az EUs átlag 12%ra nagyon bőven lefedte a népességváltozásból eredő nyugdíjkassza hiányt.
A botrányos magyar nyugdíjak mellett a fenti politikai döntés.
Érdekességképpen: 2010ben 11%ot költöttünk nyugdíjra. -
DarkByte
addikt
Én így a 40-hez közelítve semmi nyugdíjra nem számítok. Egyrészt szerintem képtelen lesz a mostani rendszer ezt kitermelni mire odaérek, másrészt addig emelik majd a korhatárt hogy érdemében nem jutok hozzá. (plusz ennek az összege reálisan nézve maximum a mostani jövedelmem fele lehet addigra kb., lásd [link] életszínvonal csökkenéssel is járna)
Szóval számomra alap hogy gyűjtök erre magamnak, ezért is kezdtem el ezt a TBSZ-ezést mert magamnak szeretném megteremteni, és amúgy sem 65 évesen szeretném letenni a lantot.
De majd meglátjuk mi jön össze.. -
Hmmz
aktív tag
Eléggé észszerűnek tűnik nyugdíj célú megtakarításra is félretenni a befektetések egy(két) részét..
Nehogy véletlen úgy járjunk mint DélKorea..
De azért ne verjük át magunkat -
Peetey91
senior tag
-
fraba
aktív tag
sziasztok!
milyen, a VWCE-hez hasonló safe bet van még, ami USD (vagy más deviza) alapú, és a mögötte lévő, általa lefedett cégek is USD (vagy más deviza) alapúak? VWCE-t már vettem, szeretném az EUR kitettséget csökkenteni, és kicsit diverzifikálni.
-
Hmmz
aktív tag
válasz
aujjobba #132036 üzenetére
Nem haragszunk, de emliteni talán csak had lehessen már őket 1 lapon.
Mégha nem is pont ugyanaz.
Utólag persze mindenki már előre megmondta hogy gond lesz, de MNB jóváhagyással dolgoztak huszonévig, azért ez nem brókermarcsi féle pénzgyüjtés.
Akkoriban nem sokan gondolták hogy Karácsony Miklós, csak nekik karácsony -
kovaax
őstag
válasz
Yager01 #132029 üzenetére
Hmmm... Ha jól hoz, akkor lehet érdemes csak az adómentes részt felvenni, és majd ha a maradék is adómentes lesz, akkor felvenni azt is. A szocho szerintem a plafonos verzió (de nem tenném fel rá az életem, bár ha megnyitnám a bevallásom, abból kiderülne, mert decemberben telt le nekem az önyp 10 év, és én felvettem az egészet és áttoltam TBSZ-re részvény etf-be), és ha a fizetéseddel kimaxolod azt, akkor már csak a 15% adót kell a 30%-ra kifizetni. De igen, kb. ezek a lehetőségeid most.
-
Yager01
senior tag
válasz
korcsi #132030 üzenetére
Ha már ERSTE...sokszor szó volt már a netbroker felületről, hogy katasztrófa. Ugyanazt csináltam mint Te de egyelőre én még nem szűntettem meg illetve nem transzferáltam semmit mint Te. Egy szerencsétlen számlakivonatot akarok lekérdezni 2024 egész évére vonatkozóan de sehol nem tudok időintervallumot beállítani. 2024dec-2025márc-ig csinál lekérdezést nem azt amit én akarok
Hol lehet állítani? -
aujjobba
addikt
válasz
Yager01 #132016 üzenetére
Tovabbra sem latom mi az a kockazat, ami ellen vedene a broker diverzifikacio.
Hirtelen csodbe megy? Atveszi mas az ugyfeleket az eszkozokkel.
Ellopja/csalja az IB a reszvenyeimet? Annyit nem er a meglevo tobb evtizedes reputacioja.
Az IB nem egy BrokerMarcsi, aki lelep par tizmillioval. -
korcsi
veterán
Adózási kérdés:
2024-ben még ERSTE-nél volt egy TBSZ-em, FUTURES-el tehermentesítve, majd mentem IB-hez.
A FUTURES A85 kódda lett véve, a sima számlára, mielőtt felszámoltam a számlát, eladtam és kiutaltam az összeget. Adót, szochót levonták belőle (~1000Ft)Most nézem az ESZJA-ba az adóbevallásom, és erről semmi nincs benne.
Nem kellene ennek szerepelnie benne, vagy rossz helyen keresem? Van esetleg ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalata?Köszi előre is!
-
Yager01
senior tag
válasz
kovaax #132027 üzenetére
Jól értem, hogy ezek a lehetőségek vannak jelenleg?
2007.02.28. óta van önkéntes egyéni szerződésem. Mostani állapot szerint a teljes HUF hozamként nyilvántartott összeget a "Igénybejelentő 10 év várakozási idő utáni szolgáltatáshoz" változás bejelentő benyújtásával adómentesen kérhetem.
A benyújtás során kiválasztandó rész: "Pénztártagságomat fenntartom, és az egyéni számlámról kérem kifizetni az adómentes összeget (adómentes tőke + hozam". Ebben az esetben a nyilvántartott 100% HUF tőkének egy részét (70%-ot) szintén adómentesen megkapom. Az évek alapján Tőke 30%-a után 15% szja + 13% szocho. A számla ebben az esetben megmarad rajta a tőke 30%-val.
Ezt az összeget akár bent is tarthatom és gyarapítom, VAGY adómentesen lakás célra elkölthetem 2025-be, VAGY dönthetek úgy még 2025-ben, hogy újabb kifizetési igényt nyújtok be és leadózva kérem kifizetni.
-
Yager01
senior tag
válasz
donat_sz #132022 üzenetére
Igen az alap matekot betolom, hogy tudjanak működni. Már a 62% -a a Horizont tagoknak befizette
Mondjuk az durva, hogy nem férek hozzá. Mondjuk biztos vagyok benne, hogy nem véletlenül csesznek ki velünk és nem adnak semmi lehetőséget a kifizetésre. Sőt nehezítik a kifizetést akkor is mikor jogosult vagy. Úgy vannak vele, hogy aki maradt és szembe ment velük azzal ott csesznek ki ahol tudnak. -
Yager01
senior tag
válasz
kovaax #132020 üzenetére
Az önkéntes 2007 óta van nyitva tehát 18éves. Ebben az esetben: Tőke 30%-a után 15% szja + 13% szocho az összes többi után nincs adófizetési kötelezettség. A magán esetében semmit nem találok !
Valami olyasmi lehetőséget keresnék amivel át lehet alakítani TBSZ-re vagy NYES-re.
-
donat_sz
senior tag
válasz
Yager01 #132019 üzenetére
Mnyp-re március végéig minimum a 2400 Ft évente fizesd be, hogy maradjon neked is és másnak is még.. különben, ha a 70% nem teszi ezt meg minimum megyünk vissza államiba!
Kivenni ezt csak nyugdíj elérésekor lehet és (egyelőre) egy összegben még akkor se. Már csak két pénztár van és caak a Horizont tud kifizetni járadékot!Onyp-nel 10 év után hozamot adómentesen kiveheted plusz csak idén a tőkét is ki tud venni lakás témákkal, igy azt kvázi 0-ni tudod csak kiutalási díjakkal!
Utána mehet is TBSZ-re -
S-eye
senior tag
DKJ-t akarok felbontani és kivenni készpénzben. Helyben a ÁK fiókban is felbontják, vagy előtte 1-2 nappal bontsam fel online?
-
Yager01
senior tag
Szinte teljesen elfeledkeztem róla, hogy van Önkéntes Alfa (2007) és Horizont Magán nyugdíjpénztári (2013) megtakarításom. Kb. a "lenyúlás" óta nem fizetek semmit ezekre a számlákra. Úgy voltam vele, hogy ami rajta van az ott van de nem gyarapítom mert mi van ha egyik nap kitalálják, hogy szükségük van rá... Tudom, hogy ennyi erővel Államkincstári számlát sem szabad nyitni... De most nem ez a lényeg.
A magánban Növekedési portfólióban vagyok ami jelenleg majdnem 3-szorosa az induló összegnek. Az önkéntes is kb 3 szor annyit ér most mint a tőke.
Van értelme utána nézni, hogyan lehet megszűntetni őket és átrakni a megtakarítást TBSZ-ra vagy inkább érdemes elkezdeni befizetni és kihasználni az adókedvezményt? -
Yager01
senior tag
TBSZ számlák esetében szolgáltatók között mennyire diverzifikáltok? Minden évben ugyanott nyittok számlát? Nyilván ha 1 évben többet is akar az ember akkor meg kell osztani.
-
wanted5
őstag
Sziasztok,
Ha veszteséggel lezárok egy TBSZ-t, akkor van bármi teendő a nav felé? Bejelentés, adóbevallás, bármi egyéb -
DarkByte
addikt
válasz
DonThomasino #132000 üzenetére
Perplexity-vel tudsz ilyen keresést indítani. Csak le kell ellenőrizni a referenciákat amiket ad hogy tényleg igazak-e
[link]
-
KIA Ceed
tag
válasz
LaySoft #131999 üzenetére
Tegnap már elérhető volt, de nagyon csak az alapot tartalmazza. Nem volt benne pl. a főállás melletti vállalkozás SZJA fizetési kötelezettség és megfizetett szja előleg. A hazai pl. K&H értékpapír ezévi nyereség benne van és helyes is, de pl. az adókiegyenlítési keret részt nem hozza, kézzel kell kitölteni, ha nem tavalyi évben kezdtél kereskedni. (212-220-as sorok) Az önkéntes nyugdíjpénztár és NYESZ is jó volt mind értékben, mind adószám, számlaszám terén.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sony WH-1000XM6 - hajtás, pajtás
- PlayStation 5
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OTP Bank topic
- Xbox Series X|S
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- HOPPÁ! SUPREME7 Turkálója - Garázs és fiókürítés - Többnyire bontatlan kincsek-leletek - Nézz be! :)
- LG 32UL750-W Monitor, 31,5" 4K UHD USB-C eladó közel féláron
- iPhone 13 / 256GB / Blue / Gyári kártyafüggetlen (163)
- iPhone 13 Pro / 128GB / Graphite / Gyári kártyafüggetlen (160)
- iPhone 14 Pro / 128GB / Deep Purple / Gyári kártyafüggetlen / eSIM (149)
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged