- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Milyen mosógépet vegyek?
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Wise számláról IB-hez mennyi idő alatt ér a pénz?
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
peetie1
aktív tag
válasz PredatorZoli #108996 üzenetére
Szerintem valahogy látszani fog a napi activity statementben hogy vestingelodott. Most is látszik,hogy melyik nap mennyi ibkr részvényt kaptam és hogy mi a vesting dátuma. Erre szerencsére még több mint egy év van megfejteni, hogy mi legyen vele.
-
JoinR
őstag
válasz Oppenheimer #108991 üzenetére
Na ebben szerintem sokan érintettek, nagyra értékelném én is, ha megosztanád a részleteket.
-
peetie1
aktív tag
válasz PredatorZoli #108974 üzenetére
Kicsit nézelődtem az szja törvényben. A 77/A. § (2)ben ez olvasható :
"Nem minősül bevételnek a magánszemély által értékpapír formájában megszerzett vagyoni érték, ha a magánszemély
a) az értékpapírt olyan jog gyakorlásával szerezte, amelyet bárki számára azonos feltételek mellett megvalósuló ügyletben szerzett;"Vajon a referal bónusz bárki számára azonos feltétel? Végülis bárki kereshet valakit aki ad neki regisztráló linket Mert akkor ezekszerint ez sima ügy is lehetne.
-
Drizzt
nagyúr
Mi maradt el és milyen időtávon? Nem fizették SZJA-t és SZOCHO-t vestingkor? Esetleg árfolyamnyereség bevallása maradt el? Ez gondolom nem simán elmaradt összeg pótlása, vagy ha igen, akkor elég szép summa RSUd lehetett. Mire és mekkora büntetőkamatot róttak ki?
#108992: A jövő év még izgalmasabb lesz a double taxation avoidance vége miatt.
[ Szerkesztve ]
I am having fun staying poor.
-
buherton
őstag
Gratula a cél eléréshez!
Az RSU és ESPP-ben ráadásul amerikai cégnél most már én is érdekelt leszek. Az a tervem, hogy a NAV-tól kérek ebben állásfoglalást elektronikusan. Akkora köd van ezeknek az adózásában, hogy az elképesztő. A cégnél is csak találgatnak az emberek, de biztosra senki nem mer mondani semmit. Egyébként nem hiszem el, hogy a NAV erre ne tudna valamilyen leírást adni, hiszen valami alapján ők is ellenőriznek.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
Oppenheimer
nagyúr
-
buherton
őstag
válasz nort_on #108955 üzenetére
Szeretnélek megkérni, hogy ha megtudtál valamit hétfőn, akkor megosztod itt a közösben?
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
kadet93
tag
válasz Oppenheimer #108977 üzenetére
Azt esetleg lehet tudni a NAV pofon mibol eredt? (hatha mi is tanulhatunk belole)
-
avl
senior tag
-
torma99
aktív tag
válasz Handball94 #108982 üzenetére
Olyan 250-300k-t utalj be legalább, mert van minimum díj. Nekem érzésre lassabb a jóváírás, mint a néhány órás euró transzfer, de HUF-ot ott váltok.
-
seven7
aktív tag
-
Handball94
aktív tag
Hufban szoktatok beutalni IBre, vagy már a befektetni kívánt devizában?
-
vnorbi
aktív tag
válasz les_polish #108978 üzenetére
KBC-vel nincs tapasztalatom, de az az általános eljárás, hogy ha nincs nyilatkozat a TBSZ meghosszabbítására, akkor év végén az ott tartott papírok átkerülnek a normál számlára.
A kikerült papírok tekintetében az adózáshoz a bekerülési érték a tényleges bekerülési árfolyam és a TBSZ zárásakor érvényes árfolyam közül a nagyobb lesz.
A DKJ-kal elért hozam adómentes.
-
.mf
veterán
"Nyáron jött a pofon a NAV-tól, 6.5 milliót kellett befizetnem."
Au...
Viszont a portfóliód szépen teljesített. Nekem ilyen szép kimutatásom nincsen, de messze nem áll ilyen jól. Kiváló időzítéssel 2022 feb elején vásároltam be VWCE-ből lump-sum (pedig akkor még örültem is, hogy még 100 alatt tudtam elcsípni), az esés majd hosszú oldalazás után mostanra kezd végre egyenesbe jönni.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Moleman
addikt
Számítasz még visszaesésre a rally előtt/után?
28-án megjött a fizum, kivételesen késlekedés nélkül be is toltam IB-re, de nem volt időm bevásárolni belőle, azóta meg +1.5%-on járunk.
-
les_polish
csendes tag
Sziasztok,
most jár le a KBC-nél egy régi TBSZ-em, és nem világos mi történik akkor, ha úgy nyilatkozom hogy nem viszem tovább.
A TBSZ-en jelenleg van szabad deviza, US stock, magyar DKJ 24 februári lejárattal.
Az a kérdésem, hogy ha nem viszem tovább, akkor jól gondolom, hogy minden értékpapír átkerül az értékpapírszámlára, és onnantól nincs különbség az adózásban, tehát a jövőbeni hozamok adóznak?
Ilyen esetben jól gondolom hogy 23.12.31-i árfolyam lesz a bekerülési értékem?
Pl. a DKJ-nél a februári lejáratnál is az év végi árfolyam és a névérték különbözete fog adózni?
Köszi ha segítetek! -
Oppenheimer
nagyúr
válasz Oppenheimer #89085 üzenetére
115k volt idén év végére a cél. Nyáron jött a pofon a NAV-tól, 6.5 milliót kellett befizetnem. Mondanom sem kell, hogy ez kicsit odavágott a befektetési tervemnek, a likvid számlámon még el is kellett adnom az ETF-emet hogy be tudjam fizetni.
Ennek ellenére közel kerültem az eléréséhez, most épp 109k-n állok és decemberi fizuval betolok még 2000 eurót.
Idén 20%-ot emelkedett a portfólióm amit a nasdaq és kriptó poziknak köszönhetek elsősorban.
Ha a decemberben jön a mikulás rally, összejöhet az év elején kitűzött cél.
Jövőre nem tudok célt kitűzni, mert év második felében már aktívan dolgozunk majd a svájcba költözésen és az költségekkel járhat.
[ Szerkesztve ]
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
nort_on
senior tag
válasz PredatorZoli #108974 üzenetére
Illetve hogy TBSZ transzferre is jár-e az 1%, vagy csak a normál számlára beutalt pénzre...
-
nort_on
senior tag
válasz dani0113 #108972 üzenetére
Idézek (PredatorZoli): Úgy van, hogy az ajánló akkor kap 200 dollárt, ha az ajánlott az első hónapban beutal min 10 ezer dollárt és bent is tartja 1 évig. Az ajánlott pedig az első 1 évben a befizetéseinek 1%-a után IB részvényeket kap ajándékba, max 1000 dollár értékben (de ehhez ugye 100 ezret kell beutalni).
-
senior tag
válasz PredatorZoli #108970 üzenetére
Ezt a bónuszt, mikor/hogy lehet érvényesíteni és milyen értékben?
-
peetie1
aktív tag
válasz PredatorZoli #108949 üzenetére
Nekem is azt mondták a cégnél,amit SzGee is írt, hogy be kell írni, de befizetni nem kell. Én azt nem tudom, hogy a nov30i dátummal kell majd forintosítani, vagy a dec 14el? Ez utóbbit írja az activity statement pay datenek. A másik ami fura, hogy 30% adót vont le belőle. Nem csak 15%ot kellett volna neki még idén? Nem mintha sokat számítana a 10Ft meg a 20Ft inkább csak a tisztán látás kedvéért
-
Joe123
senior tag
-
aujjobba
addikt
válasz nort_on #108955 üzenetére
Mindegyik erste tbsz-emen 5fajta etf van.
Ha atviszem amelyiken 10M van megsporolok havi 1850 forint koltseget, de a transzfer maga 5x5ezer forint.
Igy kb egy ev alatt jonnek egalba.
Remelem kitalal az erste valami kedvezmenyt, marmint amihez nem kell ez a future-os bohockodas. -
BlackV
őstag
válasz Joe123 #108965 üzenetére
Simán lehet ez is, vagy mindhárom egyszerre.
A te verziódnál meg az van, hogy kifejezetten hülyéket és nemtörődömöket keresnek partnernek. Ez megint nem biztató.
(Közben az arany unciánkénti ára a 2070 dollárt nyaldossa. Elmélkedem, hogy lassan realizálni kellene az 1400-1700 szinteken vett csomagokat, amiket még hozamsivatgban vettem. Ezek forintban már kifejezetten jót mentek 2-3 év alatt. Nem tudom mi legyen basszus.) -
Joe123
senior tag
Szerintem van benne egy olyan megfontolás, hogy a kisbüfi sokkal kevésbé tudatos a gazdasági történésekkel kapcsolatban, sokkal könnyebb hülyére venni. (Naponta 50x elmondják neki az M1-en hogy minden fasza és akkor nyugton van.)
-
BlackV
őstag
válasz aldebaran #108962 üzenetére
Ez így szó szerint szerintem sem a legjobb megfogalmazás, de az nem tűnik hülyeségnek, hogy vegyél inkább ingatlant. A kormányzat imádja pörgetni az építőipart, a kínai "államkapitalista" modellt is deklaráltan követendőnek tekintik. Ez szintén nem túl biztató.
[ Szerkesztve ]
-
BlackV
őstag
Ez vajon mit jelent?
Azt, hogy valamiért sok kisbüfit szeretnének látni a vásárlók között, mint kevés közepes, nagyobb játékost.
Értelmét nem látom, de nem is nekem kell látni.
Fogalmam sincs. Én se vagyok otthon gazemberkedésben, de talán bankrun-tól fosnak. Ha 10-20 millás csoffadt adagokat kezdenek el kell kivonni, akkor jobban tudnak reagálni. Szerintem nem túl bíztató. -
Vesa
veterán
válasz PredatorZoli #108933 üzenetére
"Szigorú értékesítési korlátok lesznek, szigorúbbak, mint jelenleg a PMÁP esetében."
Ez vajon mit jelent? 25M jelenleg, ami már így is vicc kategória. Nekem ez nagyon úgy tűnik, hogy a befektetőket ki akarják zárni a történetből, és csak a kisembernek megtartani a lehetőséget. Értelmét nem látom, de nem is nekem kell látni. Talán az lehet mögötte, hogy pl. az ingatlanosok vándoroljanak csak szépen vissza az ingatlanpiacra, és ne az államon fialtassák a pénzüket, de a várható alacsony kamatok miatt már mennyiségi korlátozás nélkül is esélyes lenne, hogy kiveszik onnan a pénzt ezek a csoportok.
A tudomány a valóság költészete!
-
Nordik
őstag
Kis összegeket mondjuk 500ezer forintonkent mibe érdemes fektetni? Nagy része a portfolionak Pmapba van és ahogy összegyűlik mondjuk 500ezer forint szeretnek vásárolni állampapírt. Viszont ez fontos, hogy abszolút likvid legyen. DKJ ehhez megfelelő?
-
axioma
veterán
válasz UberMutant #108958 üzenetére
Jogos, sejtettem hogy megszerezheto, de eddig nem volt ra szuksegem. Meg most se biztos hogy lesz, me'g vacillalok, nem nagyon lesz felesleg penzunk a kov tbsz-hez, ezt meg mind1 akkor mikor mozgatom ami van, me'g jovore is ervenyes a futures kedvezmenyem. Inkabb ha mar van sok tapasztalat.
-
UberMutant
őstag
válasz axioma #108957 üzenetére
írj nekik, és kérd, hogy vegye fel veled a kapcsolatot a kijelölt ügyintéződ.
info@ersteinvestment.huén valamit írtam nekik tavasszal , és másnap hívott, hogy ő a kijelölt ügyintéző.
-
axioma
veterán
válasz PredatorZoli #108954 üzenetére
De mint ex randomosok ti is online csomagban vagytok. Nekem meg erre azt mondta az ugyintezo hogy szemelyesen nem is tudnak semmit csinalni ha akarok se, nem tudjak megnyitni a szamlat hogy barmit lassanak, csak a hozzamrendelt (akirol nem tudok azota se) valamilyen bankar elnevezesu ugyintezo.
Aztan lehet hogy vannak kivetelek, de elobb kerdezzetek meg, hoghy erdemes-e bemenni.[ Szerkesztve ]
-
nort_on
senior tag
válasz PredatorZoli #108954 üzenetére
Elvileg intézhető email-ben is, ott kell elküldeni az IBKR befogadót, de hétfőn felhívom az ERSTE ügyfélszolit, hátha mondanak még valami érdekeset. Random fiókban szerintem keveset értenek ehhez, Mancika is betelefonálna a központba.
Izgalmas szitu lesz, ha ez tényleg működik, sokan dobbantanak majd ERSTE/KBC-től, kíváncsi vagyok, hogy változnak-e a kondíciók vagy hogy egyediben tudnának-e a mostaninál jobb ajánlatot adni, pl a 0.35%-nál jobbat (bár a sz@r app marad, meg a kevés piac/termék is).
[ Szerkesztve ]
-
nort_on
senior tag
válasz Peetey91 #108937 üzenetére
Én megnyitottam a 2022 és 2021-es TBSZ-t is IBKR-nél, jelentettem is a transzfert feléjük, de az ERSTE felé még nem jeleztem. Portfólió IBKR fórumon vannak páran, akik szintén elkezdték, ők kicsit előrébb vannak, várom én is a visszajelzésüket , de jövő héten én is felkeresem az ERSTE-t.
-
SzGee
aktív tag
válasz Handball94 #108951 üzenetére
Befizetni nem kell, de bevallani igen
Nekem volt "támogató" jogkövetési vizsgálatom tavasszal, a NAV atomjaira szedte az IB által küldött kimutatást és az én saját könyvelésemet...Megállapították, hogy
"Az adóhatósághoz utólagosan érkezett kontroll adatszolgáltatás szerint az adózó az Interactive Brokersnél értékpapír kölcsönzésből további 4.670,- Ft jövedelmet szerzett, mellyel összefüggésben 701,- Ft adó került levonásra. Az adózó által megküldött magyar adó kimutatásban ezzel kapcsolatosan 4.624,- Ft bruttó jövedelem és 697,- Ft adólevonás szerepel az IBKR-től származó jövedelem jogcímen. Ilyen jogcímen jövedelmet és levont adót adózó a bevallásában nem szerepeltetett."Megkérdeztem, hogy be kellene-e vallanom külön ezt az összeget, és azt mondták, hogy természetesen be kellene, de mivel a támagatói eljárás jogkövetési vizsgálat egyébként más hibát nem talált (a kerekítésben voltak elhanyagolható eltérések) , ezért rámbízzák, hogy módosítom-e a bevallást... Mivel adóhiányt nem állapított a jegyzőkönyv ezért én nem foglalkoztam vele tovább...
Ezt csak azért írtam bele, hogy mindent is megnéznek[ Szerkesztve ]
If you leave me, can I come, too?
-
Handball94
aktív tag
Elengedném, szabály nincs, de az 1000 Ft alatti adókat úgy sem kell megfizetni.
-
j0k3r!
senior tag
Én nem foglalkoznék vele
some men just wanna watch the world burn...
-
PredatorZoli
Topikgazda
Szerintetek 35 forintnyi osztalékot (IB bónusz pípírok osztaléka) nagyon fontos bevallani? Van erre valami korlát hogy az apróval nem kell foglalkozni?
-
torma99
aktív tag
Az EURHUF => infla lefutása jelentősen befolyásolni fogja, hogy mi és hogyan lesz ezeknél a papíroknál.
Nagy csodát nem lehet várni.
A beérkező EU pénzek hatása döntő lesz, ha egyszer...A kormány kedvezőbb helyzetbe került, hogy megcsappant az ukránpárti lendület az EU-ban. A trollkodás eredője negatív persze, de legalább nem olyan tragikus, mint 1 éve kinézett.
Kockázatos termék irányba amíg megmarad a forint ereje, lehet zsilipelni, 23 és 24 meg 22 után szép emlék marad a nagy nominális hozam kedvelőinek? -
ngaba
aktív tag
válasz aAron_ #108942 üzenetére
"2032/I hozama első kamatperiódusban valójában csak 8.9%, a 99%-os vételi árfolyam miatt. Ez nem tér el szignifikánsan az egy éves piaci hozamtól (~8%)."
Sőt, kevesebb, mert másfél évre 9.9 * 1.5 % kamatot fizetni rosszabb évesített hozamot jelent, mint 9.9% a kamatos kamat hiánya miatt. Ha jól számolom, inkább 9.6% körül van az. (Ha ez egy másfél éves papír lenne, akkor ennyi lenne az évesített hozama.)
[ Szerkesztve ]
Eladó a valóban orvos nagybátyám által vett, vidéken használt 1.4 T-Jet Fiat Bravo: https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/fiat/bravo/fiat_bravo_1.4_t-jet_active-21401982
-
aAron_
őstag
válasz Segal #108943 üzenetére
Ez a put opció. Csak ez változó kamatozás nélkül nagyon nehezen menedzselhető államadósság kezelés oldalról, emiatt nem hiszem, hogy újra eljátszanák. Vagy olyan alacsony kamattal kéne kibocsátani, alulárazottság elkerülése érdekében, hogy a lakossági befektetők - akik főképp a kamatot nézik, és opciót nem tudnak beárazni - nem vennék meg.
What is your ikigai?
-
Segal
veterán
válasz aAron_ #108942 üzenetére
Vagy csak évente 1x büntimentesen kiveheted mint régen a máp+-nál. (bár nem hiszem, de ez is 1 opció lehet)
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
aAron_
őstag
válasz Segal #108941 üzenetére
2032/I hozama első kamatperiódusban valójában csak 8.9%, a 99%-os vételi árfolyam miatt. Ez nem tér el szignifikánsan az egy éves piaci hozamtól (~8%).
#108933PredatorZoli: "A jövőben nem ötéves, hanem egyéves papírként fogjuk kezelni, de továbbra is ötéves papír lesz."
Ezt kicsit nehéz értelmezni. Lejárata 5 év, 1 éves változó kamatperiódusokkal? Csak egy ilyen floaterként tudom elképzelni. Ebben az esetben a put opció sem jelent gondot, mert a strike és kötvény ára közel azonos lesz 100%-on a kamatperiódusok elején.
Az jó hír a PMÁP-osoknak, hogy több hosszabb lejáratú papír lesz még. Vételi árfolyammal talán kevésbé fognak így babrálni.
What is your ikigai?
-
Segal
veterán
Szerintem jó esély van rá hogy a 2032-es PMAP-ot január végén kivezetik, nehogy a 2030 PMAP kamatkifizetéseit (február-március) 9.9% kamatra lehessen visszaforgatni.
Akkor indulhatna ez a fix és mivel 3 évig azt adná nem hiszem hogy 7 (de inkább 6,5%-nál) többet adna.
A bónusz lehetne az "új pmap" az is valami 2023 inflációt átugró fix kezdéssel (mondjuk 7.5-8%) aztán meg inflakövetés + nevetségesen kevés extra kamat.
Máp+-ra még tippet is nehéz lenne írni mert jóniusig még rengeteg idő van, de az első kettőt egy februári kezdéssel el tudom képzelni."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
ngaba
aktív tag
válasz lemusz #108938 üzenetére
Nem hiszem, szerintem fix kamatozású lesz (a többi változó).
Egyébként ilyesmit már tavaly szeptember körül is bejelentettek idénre, szóval előbb valósuljon meg... (Nem csökkentek olyan gyorsan a kamatok, mint ahogy várták.)
Eladó a valóban orvos nagybátyám által vett, vidéken használt 1.4 T-Jet Fiat Bravo: https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/fiat/bravo/fiat_bravo_1.4_t-jet_active-21401982
-
lemusz
addikt
válasz PredatorZoli #108936 üzenetére
Fixmáp gondolom a nevéből adódóan 3 évig FIXEN nem kivehető papír lesz, jól ellensúlyozza majd a 24-25-ös PMÁP kivételek kockázatát. Ezzel párhuzamosan a sokkal likvidebb MÁP+ meg a kockázatkerülőbbeknek lesz jó alternatíva pár százalékponttal kevesebbért.
-
Peetey91
senior tag
Valakinek sikerült bármi eredményt elérnie egy Erste-IB TBSZ átvitel kapcsán? Addig még nem nyitnám meg IB-nél az idei TBSZ-t amíg legalább egy-két pozitív tapasztalatot nem olvasok, de egyelőre még sehol nem láttam sikert.
-
Pharaoh
aktív tag
A kamatokról vmit mondhatak volna.
-
Dare2Live
félisten
és
Továbbra sem tervezzük a PMÁP visszavásárlási árfolyamának módosítását 99 százalékról, ez így marad. Nem gondoljuk, hogy az emberek vissza fogják ezt váltani akkor, amikor alacsonyabb lesz az infláció - szögezi le Kurali Zoltán.
Ebből aztán simán ki lehet olvasni, hogy ha visszaváltják akkor változtatnak.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
PredatorZoli
Topikgazda
Varga bejelentette az új lakossági állampapírokat:
A lakossági befektetők esetében megvalósul majd az egyszerűsített számlanyitás a Magyar Államkincstárban. Jönnek új termékek:
3 éves fix állampapír: FIXMÁP
5 éves bónusz állampapír, aminek a PMÁP-hoz hasonlóan lesz hozamprémiuma
júniusban a MÁP+ ötödik születésnepja alkalmával megújul az állampapír, átárazzuk. A jövőben nem ötéves, hanem egyéves papírként fogjuk kezelni, de továbbra is ötéves papír lesz. Szigorú értékesítési korlátok lesznek, szigorúbbak, mint jelenleg a PMÁP esetében. Ezzel párhozamosan megszűnik az 1MÁP. -
stingy2
senior tag
válasz sajtos365 #108926 üzenetére
Amerikában nincs IBAN, a CHASUS33 meg egyértelműen US swift kód, automatikusan ki is tölti a KH, ha beírod. Ezt én nem változtatgatnám.
AHC-t azt hogy#108924sbi85g
A swift kód CHASUS33 mögé nem kell XXX. Sztem ha még nem csináltál soha usa v akármilyen swift utalást, kérdezd meg a bankot, mintsem hibásan menjen el, és utána keresgélni kelljen.#108928SzGee
ezért írtam, hogy csak óvatosan:
" Az IB nem szereti (bár néha kisebb összegnél elfogadja) a third party depositot.
Frequently Asked Questions (interactivebrokers.com)"[ Szerkesztve ]
INTJ
-
robag93
aktív tag
Teljesen tanácstalan vagyok, hogy mit is kellene csinálnom az idei TBSZ-szel. Tavaly indítottam el az első TBSZ-em még a Randomnál, azóta elindítottam a Futures programot a múltkori "hajrában". Egyetlen egy fajta ETF-et tartok, az a VWCE. Jelenleg kötvény túlsúlyban vagyok, a stratégiám az, hogy a PMÁP, PEMÁP kamatokat folyamatosan átforgatom ETF-be, akár kötvény ETF-be. Túl nagy összegeket nem tudok félretenni, a havi nagyságrend az 100-200 ezer HUF. Évente egyszer van 1-1 nagyobb bevételem. Jelenleg DCA stílusban váltogatom az eurót és a tervem, hogy egyben betolom TBSZ-re az év végén.
Ti ezekkel a paraméterekkel mit csinálnátok? Nyissak az IB-nél TBSZ számlát, ott fektessek be dca-zva, avagy maradjak az ERSTE-nél, ameddig "minden" ingyenes? Mivel egy fajta papírom van, ezért a transzfert sem érzem túlságosan vészesnek arra az egy TBSZ számlára. Valamennyire azért megnyugtató, hogy van helyi fiók, ahová be lehet menni, de nem elrettentő az sem, hogy mindenem az IB kezelje (a MÁK-on kívül persze ). -
stingy2
senior tag
válasz sbi85g #108924 üzenetére
Bocs, utólag olvastam, hogy az ABA number-t az egyéb azonosítóhoz írtad.
A képből az jön le, hogy az egyéb azonosító nem tetszik neki, de ezt elhagyhatod, mert swift kód alapján fog oda találni, ABA csak az USA-n belül kell, de ez külföldi swift transfer lesz. Nekem akkor kellett ABA pl. amikor két broki közt utaltam amerikai számlák közt, de akkor meg swift nem.
Az információ a banknak nem tudom hogy mi, de a közleménybe írd be az IB szla számát U12345678 és a nevet, akié a számla. (de a számlaszámot mindenképp)
Azért kérdezd meg a KH-t, nehogy mellé menjen!Gondolom, a számla, amiről utalsz és az IB számla tulajdonosa megegyezik? Tehát a vállalati számla és az IB számla is pl. Kovács Péter néven fut?
Az IB nem szereti (bár néha kisebb összegnél elfogadja) a third party depositot.
Frequently Asked Questions (interactivebrokers.com)
Ha a két szla tulajdonosa különböző, és rákérdeznék az IB-nél, hogy mehet-e az utalás, nehogy meglepi érjen. (azt fogják mondani, hogy nem .)INTJ
-
sbi85g
csendes tag
Mivel megszuletett a dontes megtennem az utalast.
Hogyan utaltok IB USD szamlajara?
(USDt akarok K&H devizaszamlamrol az IB altal megadott JP Morgan bank szamlajara)
=> https://prnt.sc/uQiyS7-kRo-r
Beirogattam az osszes adatot amit kaptam az IB-tol (bal oldalon). Az ABA Routing numbert pedig az egyeb azonositohoz. De igy se engedi elinditani az utalast.
Mi itt a megoldas? -
Segal
veterán
válasz Willie #108917 üzenetére
Jelenleg is a pmap-al jártok a legjobban.
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Top cat
addikt
válasz Nordik #108918 üzenetére
Az attól függ mi a cél.
Ha csak rövid távon tudod a pénzt nélkülözni, akkor nyilván a rövid lejáratút.
Ha hosszzab távon nincs szükség rá, akkor jobb a hosszabb lekötés, nagyobb hozammal.
De a későbbiekben, jó eséllyel csak csökkenni fog a hozam.Egyébként nincs nagy különbség köztük. Milkókat kell lekötni, hogy értékelhető hozam különbség legyen.
-
Nordik
őstag
Ha DKJ akkor inkább a rövid lejáratú verziók között érdemes nézelődni?
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Tegnap utalták ki nekünk a 10M Ft babaváró hitelt, amit PMÁP-ba terveztünk befektetni. Nagyon bosszant, hogy éppen lemaradtunk róla. ~2-4 év múlva tervezünk lakást vásárolni. Válasszuk helyette a BMÁP-ot? Tudnátok javaslatot adni kérlek?
Előre is köszönjük.
[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
Mikortól él ez hogy max dkj hozamot kaphatnak a cégek is már a betéti kamatra?
-
stingy2
senior tag
válasz sbi85g #108910 üzenetére
Én is az 1. szavazok. Amit írtál, abból az jön le, hogy 15.000$-t akarsz mozgatni.
Ha 32$ a KH díja és max 2 levelező bank költsége jön rá, akkor olyan 90$-körül lesz a teljes ktg, ami 0,6%. Ez akkor van, ha a KH nem a JPMorgan-en keresztül küldi, mert akkor 2 lev.banki ktg lesz: egyik a KH lev.bankjáé, másik az IB lev.bankjáé. (bár ez nem biztos, mert a JPMorgan biztos nem használ levelező bankot bankot USD küldés/fogadásnál, akkor meg megúszod 0,4%-ból)
A KH USD utaláshoz 3 levelező bankot használ, egyik a JPM, tehát akár szerencséd is lehet, és csak 1 plusz ktg-ed lesz - nem tudom, meg lehet-e beszélni velük, hogy a JPM-en keresztül küldjék?- és úgy csak 60$-ra jön ki az össz.ktg. ami 0,4%. Ez mindenképpen jobb megoldás, mint a kártyás 1,34%.Ha váltani akarsz, akkor ekkora összegnél (5.000$ felett) már lehet egyedi árat kérni a KH-tól, ami alig rosszabb, mint a Revolut. Utána HUF-ban az IB magyar számlájára elutalni, és fillérekért visszaváltani az IB-n. Sztem a KH váltást 1% alatt nem úszod meg így sem, plusz ott a devizakockázat, hogy pl. 350-ért eladod ma, aztán holnap 355-ért visszaváltod, és máris a legdrágább lesz.
Hosszú lett, bocs, de #108911UberMutant jól összefoglalta.[ Szerkesztve ]
INTJ
-
Dare2Live
félisten
válasz üzenabakusz #108907 üzenetére
kérdés mikor mennyit fizettél be.
Amennyire én látom jóval nehezebb úgy pénzt rakni bele, hogy megverje a pmapot mint hogy ne. Ha adóvisszatérésre játszol imo jobb a nyesz.
Sajnos nekem is fizeti a cég kb ~4%ot hozott évente az elmúlt 10+évben... szégyen, no comment.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
sbi85g
csendes tag
válasz SzGee #107852 üzenetére
Bocsi hogy visszamegyek egy regebbi beszelgeteshez.
Meg mindig probalom kitalalni, hogy lehetne legertelmesebben K&H USD szamlarol IBKRbe berakni a penzt (base currency USD), legkevesebb koltseggel. TBSZ szamlan szeretnek ETFeket venni.
Van mar USD alapu kartyam a szamlahoz, de Revolutra feltolteni kartyaval 1.34%os card processing dijal tudok csak. Ami $200+ annal az osszegnel.
Azt hittem azert jobb ez az irany mert nem igazan lenne a kartyarol feltoltesnek dija, es akkor Revolutrol mehetne IBKRbe.Na de most akkor mi a legjobb irany?
#1 K&Hbol direktben (USD) az IBKR amerikai szamlara - $32 dollar koltseget ir a K&H de a kozvetito bankok miatt gondolom tobb lesz.
#2 K&Hbol Revolutba (USDben) es onnan az IBKR amerikai szamlara
#3 K&Hbol Revolutba (USDben), ott atvaltani EUR vagy HUFba es onnan az IBKR irorszagi szamlajara (gondolom itt valamennyi atvaltasi koltseg azert lenne)
#4 K&Hn belul atvaltani HUFba es ugy HUFban utalni IBKRnek (K&H eleg szarul valt penzt)
#5 .... ?
Barmilyen otletet vagy megoldast szivesen fogadok
-
aldebaran
őstag
Esetleg téma összefoglalóba be lehet tenni ezt a videót a PMÁP-ról. Jól összefoglalja a lényeget: vétel-eladás, kamatszámítás....
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
üzenabakusz
tag
Ezt olvasom most:
"A 2022-es fekete év után az idei eddig az óriás hozamoké a nyugdíjpénztáraknál, kilenc hónap alatt csaknem a tavalyi veszteség dupláját visszanyerték, és még az inflációt is leelőzhetik."Én úgy látom, hogy az én portfóliom éppen visszament a háború előtti időszakhoz, annál már kicsit jobban áll, és akkor nem számoltam az inflációval. Ha a pénzem ebben a két évban nem itt, hanem állampapírban feküdt volna, akkor most sokkal több volna. Jól értelmezem?
-
somegi
csendes újonc
-
dabgergo
őstag
Sziasztok!
Azt tudja esetleg vki h eladott állampapírt aminek kiutalását pénzforgalmi szlára kértem, mikor érkezik meg? Másnapra? Esetleg lehet tudni h másnap mikor?
Hupsz szerk: most meg is érkezett kb. fél óra alatt.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- ZIDOO médialejátszók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla