-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ripo05
tag
válasz 360xbox360 #110197 üzenetére
Nekem is kettő lett. Nyugodtan zárd be, pár kattintás az egész.
-
sbi85g
csendes tag
IBKR TBSZ kerdes.
Beutaltam 5M HUF-ot az IB-be, ott atvezettem ezt a TBSZ szamlara.
VWRA-t szeretnek venni de ezt az uzenetet kapom: Screenshot by Lightshot (prnt.sc)Base currencym az USD de ha jol ertem a TBSZben HUF-ot kell tartani.
Engedi az atvaltast mondjuk. Tehat konfirmaciot szeretnek, hogy szimplan at kell a TBSZben levo osszeget valtani USDbe (legalabbis ennel az LSE vasarlasnak).u.i. jol ertelmezem, hogy az Order Type=Market ha szimplan a mostani (~elmult 15perces) arfolyamon vennem az ETF-et?
-
360xbox360
tag
Regisztraltam este IBKR-ben, viszont most azt latom, hogy csinalt 3 individual accountot, ez letezik? Kitoltottem jo parszor a tbsz nyitasnal ugyanazt a formot, mert semmi ertesites nem jott, hogy sikeres volt vagy nem, hanem visszadobott ugyanoda, gondolom ezert lett ennyi. Belehet ezeket zarni vagy ne foglalkozzak vele?
-
TCr
veterán
-
TCr
veterán
válasz PredatorZoli #110190 üzenetére
Legalább 2 hónapja folyamatosan megy a hiszti, hogy az egyezmény eltörlése hogy megvágja majd az osztalékfizetéseket.
Akkor ez csak az egyedi (USA) részvényekre vonatkozik, az ír bejegyzésű osztalékfizető ETF-ekre nem?
Tegyük már ezt rendbe egyszer s mindenkorra, kérlek.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
atee_13
őstag
Ha már ennyire pörög a TBSZ vonal Lightyear -t próbálta valaki? Volt/van bétatesztelős lehetőség.
-
stingy2
senior tag
-
ITrex
tag
És ezt gondolom saját magának kell majd mindenkinek bevallania, nem automatikusan az adóztatottat kapod már "kézhez" a TBSZ-re. Szóval akkor érdemes nem osztalékfizető részvényeket és ETF-ket venni/kettős adóztatást elkerülőket venni (Lengyelekkel 2024-ben is él ez az egyezmény, ha jól láttam)
Szerk.: Bocsi tényleg a sok kérdésért, csak hát a pénz nem játék, így informált akarok lenni
[ Szerkesztve ]
-
-
ITrex
tag
válasz aAron_ #110184 üzenetére
Akkor ezt kicsit félreértettem. Akkor teljesen mindegy, hogy te mivel kereskedsz a TBSZ-en lényegében, ha 5 év múlva (0+5) a lejáratkor veszed ki, mint magánszemély bevallandó adód nincs.
Azt gondoltam egyébként, hogy osztalék vagy valami után biztosan kell adót fizetni ettől függetlenül. Ha Dist ETF-et vennék ami ugye osztalékfizető, abban az esetben sincs fizetendő adó akkor? Miért mindenki az Acc ETF-ket ajánlja/veszi?Miért mondtad, hogy adózás szempontjából egyszerűbb a pénz kivétele? 5. év után teljesen adómentes nemde? Ha értékpapírként "veszed ki" akkor adóköteles?
-
aAron_
őstag
válasz stingy2 #110186 üzenetére
Gondolom "minimum tradeable unit"-ról van szó. Azt nem értem, hogy ezen a magasabb ár hogy változtatna? Azt gondolnám, hogy ez kereskedelmi platform függő. Sajnos ez a 100.000 USD elég magas.
"minden egyes kereskedés vételi és eladási oldalát forintosítani kell, majd a nyereség után 15% szja-t befizetni"
Ez ETÜ esetében van így, TBSZ-nél nem kell ezt megtenni. Helyette a "lekötési hozam"-ot adózod le.
What is your ikigai?
-
stingy2
senior tag
válasz ITrex #110182 üzenetére
1, Bejelentés: elvileg a TBSZ feltöltése (min.25.000Ft) automatikusan kapsz a secure message centerbe egy certification-t, amit ügyfélkapun beküldesz a NAV-hoz, amire kb. 2 nap múlva jön a válasz, hogy tudomásul vették.
2,Adózás: pont azért jó a TBSZ, mert nem kell vele foglalkozni, de ha mégis, akkor: minden egyes kereskedés vételi és eladási oldalát forintosítani kell, majd a nyereség után 15% szja-t befizetni. A bevalláson megkeresed a megfelelő sort, és beírod. Külföldi árfolyamnyereség v vmi ilyesmi.Osztalék: a jóváírás napján érvényes HUF árfolyammal átváltod, és ha nem vontak forrásadót (usa fog) akkor 15% szja.Ez normál szla, TBSZ-nél ahogy #110184aAron_ írta.
Itt egy egész jó összefoglaló: Tőzsdei adózás
3-4 passz, majd vki segít
5, ha ebben látod a nyereséget, akkor ok. Arra figyelj, hogy a rövid kötvény etf gyorsan veszít majd az értékéből/kmatából, ha a FED elkezdi vagdosni a kamatokat. Most még jól fizet a 3-12 hónapos T-Bill, de már árazzák a csökkentést. Én megvettem magát a T-Bill-t, az tuti annyit fizet, amennyit vételkor látsz.Viszont ismét kötvény: próbaképp akartam venni egy, azaz 1 db 2026-os Strips Principal Note-ot, de nem tudtam, záráskor lejárt az ajánlat, pedig az aktuális eladási ár fölé lőttem pár centtel a vételi ajánlatot. Írtam a supportnak, hogy mi van, mire az volt a válasz, hogy kis tételnél adjak meg magasabb árat (kisebb hozam), vagy vegyek nagyobb mennyiséget. Konkrétumokat nem mondhatnak, mert az már tanácsadás lenne.
Van vki, akinek sikerült ilyet, vagy bármilyen us. kötvényt venni?
Azt olvastam, hogy az ilyen kötvénynél 10.000$-os lépcsők vannak, és 100.000$ alatt nem foglalkoznak az eladók az ajánlattal. T-Bill-t rögtön megkaptam, mert ott nem volt gond a limittel, de ebbe nem akarok ennyi pénzt pakolni.[ Szerkesztve ]
INTJ
-
aAron_
őstag
válasz ITrex #110182 üzenetére
NAV felé bejelentésre a Lightyear féle guide talán a legjobb kiindulási alap most: #110114Kasya
Ha TBSZ-t feltörsz, nem a nyereséget állítod szembe a veszteséggel, hanem a TBSZ kvázi nyitó egyenlege és záró egyenlege közti különbségre kell 15% szja-t fizetni. Szja tv. 67. § talán? Gyakorlatban szerencsére ilyet még nem kellett csinálnom.
IB felületén lehet nyilatkozni 3. és 5. év vége előtt. Erre még nem volt alkalma senkinek, de nem hiszem, hogy bonyolult lesz.
TBSZ-en semmi után nem kell neked közvetlenül adóznod. Ha kapsz osztalékot, az után a forrás adót a kibocsátó országa levonja. Ezen kívül más nincs.
5. év végével vehetsz ki részlegesen, maradékra meg kezdhetsz egy új TBSZ-t gyűjtő év nélkül. Kivenni számlapénz és értékpapír formában is lehet, de gyakorlati tapasztalatom ezzel nincs. Adózás szempontjából előbbi egyszerűbbnek tűnik nekem.
What is your ikigai?
-
ITrex
tag
Sziasztok!
Eljött hát az idő, nyitok én is IBKR TBSZ számlát. Mivel soha nem volt befektetési számlám, így vannak kérdések, illetve árfolyamnyereség/osztalékadós adózástól azért ódzkodok, de hát ha kell, meg szeretnék fejlődni muszáj. Szóval nézzétek el a naívságomat bizonyos dolgokban.
A következők lennének a kérdéseim:
- IBKR-nél hogy működik most akkor jelenleg a NAV felé a TBSZ bejelentési "kötelezettség" pontosan?
- A manuális adózás (szóval általam kiszámolt, beírt) teljesen homály egyenlőre nekem (nem vagyok könyvelő, csak mérnökinformatikus), azontúl hogy ügyfélkapun keresztül eltudom intézni, mit ajánlotok? Könyvelő (eleinte legalábbis)? Gondolom nem nagy hacacáré, de elsőre ködös számomra devizák közötti árfolyamváltással együtt százalékokat számolni úgy, hogy a nyereséget/veszteséget is szembe lehet állítani tudtommal. Azt értem, hogy a TBSZ-ről kivett pénzt 3 év után 10% adó terheli 5 év után semmi, de attól függetlenül tudtommal árfolyamnyereség/osztalékadó adóköteles (szochót eltörli a TBSZ). Gondolom neten nem találni erről pontos leírást/videót/jószándékú emberkét, hogy pontosan ügyfélkapuban majd részvény után ezeket hogy kell összekattogtatni.
- Amennyiben kivenném a pénzt 3 vagy 5 év után, úgy nekem kell ezt külön jeleznem a bróker felé, vagy ők automatikusan küldenek erről nyilatkozatot, ezt visszaküldöm és jók vagyunk?
- Kivétel előtt (vagy ha letelik az 5 év) előtte 1-2 héttel érdemes TBSZ számlán eladni a részvényeket, ETF-eket stb.? Nincs adóvonzata pluszban, ha mondjuk az 5 évről nyilatkozok, hogy kiszeretném venni, de még a részvény nincs rajta eladva?
- Elsőre NASDAQ TTWO (Take-Two Interactive Software, Inc.) részvénybe szeretnék kisebb összeggel szállni, később iShares S&P 500 Information Technology Sector UCITS (Acc) ETF-be és Vanguard US Treasury 0-1Y Bd UCITS ETF (Acc) -be fektetnék.Köszi, ha végigolvastátok!
Szerk.: Egy referral linkkel megdobhatna valaki, köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Sisco2
tag
válasz nort_on #110179 üzenetére
Köszönöm, jó fej vagy de azt szeretném ha az Erstével jönne létre a kommunikáció, ők küldenék el a PDF -eket, legyen emailben nyoma a folyamatnak stb..
Biztos levannak terhelve a transzferek miatt , meg így év végén már a fű se nő, szabadságok. Egyelőre várok rájuk akkor türelemmel, köszi. -
avl
senior tag
válasz PredatorZoli #110176 üzenetére
ha lenne en sem dobnam el most, de nincs :-)
[Aktienfaktoren und Multi-Faktor-ETFs: Dr. Beck enthüllt die besten Strategien]
nem mondom, hogy igaza van mindenben, ...de gondolkodik, rutinos
Momentum-Faktor - ist unbegründet...an die Momentum Prämie glaube ich überhaupt nicht weil für die gibt's keine wirkliche ökonomische Begründung
und wenn ich da keine finde dann bastel ich irgend so ein behavior finance Argument raus ähm aber die war halt oft stark jetzt in den letzten Jahren da bin ich ein einfach eines Besseren belehrt worden ob das Zufall ist weiß ich nicht die momentumprämie hat halt ein Problem wenn ich marktkapitalisierend unterwegs bin bin ich eh schon Momentum weil ich habe eh schon das was am teuersten ist am höchsten gewichtet und das Momentum potenziert das noch mal also ich sag mal gegebenenfalls kann ich in bestimmten Marktphasen damit eine Überrendite Wirtschaften aber ähm das blasenrisiko wird tendenziell sogar noch höher -
nort_on
senior tag
válasz Sisco2 #110178 üzenetére
Nekem az utóbbi 2 hétben semmire nem válaszoltak... , pedig kb 2 naponta írtam nekik/csatoltam valami fontos doksit (meg hívtam is őket 2-3 naponta). Dobj privátban egy emailcímet, Zolinak is átküldtem az ERSTE transzfer formot (PDF), átdobom neked is.
[ Szerkesztve ]
-
Sisco2
tag
Nektek az Erste milyen hamar válaszolt a legelső IBKR TBSZ transzferes email -re?
Lassan 1 hete hogy nem vették fel a beszélgetés fonalát, semmi válasz nem érkezett.
Kértem hogy küldjenek el minden olyan nyomtatványt ami a transzferhez kell. -
nort_on
senior tag
válasz nort_on #110054 üzenetére
Na, én megvagyok az ERSTE > IBKR TBSZ transzferrel, most jött üzi, email, minden, beért minden cash a megfelelő helyre! Jesszz!
Transzferre még nem kaptam IBKR részvényt, de valószínűleg nem is jár érte.
ERSTE-nél is rendben van, normál számláról levonták a díjat, megszüntették a 2021 és 2022 TBSZ-eket, NYESZ marad. Tegnap délben utalták ki/indították a transzfert, és ma 11-re be is ért az IBKR-hez. Jó, mondjuk a napvégi értesítőt beküldtem ma reggel az IBKR-nek (TBSZ-enként külön), hogy tudják azonosítani a tételeket, ez nem tudom gyorsított-e rajta, vagy magától is így ment volna.
Most megyek be az ERSTE-hez és megszüntetem a bankszámlámat.
Pöröghet tovább a rulett.
[ Szerkesztve ]
-
PredatorZoli
Topikgazda
Hosszabban tartó emelkedő piacon nagyon jó teljesítményt nyújt. Az elmúlt időszakban azért nem volt annyira kiemelkedő, mert gyakran és hirtelen fordult hogy mi ment és kis késleltetéssel követi azt le.
Ezen kívül jelentős többletdiverzifikációt jelent a value és small cap szegmensel szemben (alacsony korreláció). Szerintem hiba lenne pont most eldobni, mert az elmúlt évek gyengébb teljesítménye után könnyen felpattanhat ez is.[ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
Nekem alapvetően nem kifejezetten szimpatikus a momentum, valószínűleg kicsit csökkenteni is fogom benne a kitettségem.
Ellensulyozo szerepet tolt be leginkabb, mivel egy eros bikapiacon (mint pl. a COVID előtti évek voltak) keveseket érdekelnek a fundamentumok es a value. -
-
Peetey91
senior tag
IBKR-nél a szükséges teszteket csak egyszer lehet kitölteni, vagy ha nem sikerül lehet újrapróbálni?
Egyszerű kripto ETN-t próbáltam venni, de ahhoz kell a “complex or leveraged ETF product permission”. Azért abban a tesztben én találtam nem egy olyan kérdést amit fejből nem tudnék rávágni… -
mm779
tag
Sziasztok!
Kicsit elkéstem idén a TBSZ nyitással, de még szeretnék idén (2023-ban) TBSZ számlát nyitni és ráutalni valamekkora összeget.
1. Van még rá esély valamelyik szolgáltatónál, hogy még idén meg tudom nyitni nálunk a számlát úgy, hogy tudok is rá utalni összeget idén?
2. Hol érdemes nyitni TBSZ számlát? Az lenne a terv, hogy havonta pár száz ezer forintot félre tennék és abból vennék valamit minden hónapban. Vagy érdemes inkább ritkábban, nagyobb időközönként (pl. félévente / évente) befektetni a költségek miatt?Köszi előre is válaszokat!
-
aujjobba
addikt
válasz PredatorZoli #110067 üzenetére
Az SCV mar most akkorakat ugrik felfele, hogy csak pislogok, ezzel szemben pl. a momentum alig mocorog.
A vart osszeomlas se akar eljönni, szuper beszállók voltak idén.
Lehet most jön majd az eufória megint, es akkor szakad be amikor senki se varja. -
-
stingy2
senior tag
válasz petike2014 #110162 üzenetére
"KH-tól mit választanátok ennek tudatában?"
Ha kell a pénz 2-3 év múlva, akkor semmit. Arra a Kincstár+ állampapír kombó jobb szerintem. KH alapoknál ilyen időtávra - nekem - túl sok a bizonytalanság, a kicstár meg kiszámítható.INTJ
-
peetie1
aktív tag
Jött ma activity statement mail az ibtol, már kezdtem rettegni h megint mit csináltak,, de semmi gáz. A tbszen a maradék 0.5€t váltotta Forintra, ezt ugye írtátok már hamarabb is h várható. A fő számlán az ib részvény osztalék dollár fillerbol csinált eurót, ez így frankó. A 2000Ftot, amit a tbsz díjra hagytam ott azt nem bántotta szerencsére.
-
petike2014
aktív tag
válasz aujjobba #110158 üzenetére
Á, köszönöm, így valóban felejtős.
@stingy2 , PredatorZoli én is a 3 éves tbsz-el számoltam mondjuk, hogy ne legyen szocho, de lehet le kell majd rövidíteni és így gondolkoztam.
KH-tól mit választanátok ennek tudatában? Nagyon köszönöm előre is.
[link] -
stingy2
senior tag
válasz aujjobba #110158 üzenetére
Ez az egyik, a másik, hogy 2-3 éves távon a TBSZ sem játszik, így magas költség párosul magas adóval:
"A kamatjövedelem után fizetendő adó mértéke jelen Tájékoztató készítésének időpontjában az Szja esetén 15%, a Szocho esetén 13% és azt a kifizető köteles a beváltáskor/visszaváltáskor történő kifizetéssel egyidőben levonni"
Az alapok hozama 2-3 éves távon 2-9% - adó, vagyis nettó 1,44-6,48%. Én biztos vmi kötvényt vennék, az hoz 5-6%-ot az 1,44 lehetősége nélkül.[ Szerkesztve ]
INTJ
-
PazsitZ
addikt
Nem tudom nálad is ez az esett vagy sem , de nekem anno volt egy divident-es ETF-em, ami náluk nem volt meg. (valahol jelezte is a rendszer, hogy nem tudok vele kereskedni csak telefonon brókerrel.)
Kértem az instrumentum felvételét, (1 hét alatt) felvették és azóta online is kereskedhető elem lett.[ Szerkesztve ]
- http://pazsitz.hu -
-
aujjobba
addikt
válasz petike2014 #110147 üzenetére
2-3 eves tavon azert egyiket sem, mert kockazatos reszvenyalapok.
Hosszu tavon pedig azert egyik sem, mert meregdragak.
Pl a harmadik amerikai alapok alapjaban bennefoglalt befjegyek eves folyo koltsege max 3.4%, rossz vicc.
(keresd ki a Koltsegek reszt: [link] )[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
A BMÁP-nál is 1% a kivételnél a bünti?
-
senior tag
Ha ma el akarom indítani az Erste Future programot (A85), de azonnal el akarom adni a vétel után a megvásárolt befektetési alapot, akkor mi a legköltséghatékonyabb módja annak, hogy a befizetett pénzemhez hozzáférjek? Vagy ha nem hozom el tőlük a pénzt, mit érdemes csinálni vele?
Gondolkodtam 2024-es Erste TBSZ-en, amire VWCE-t vennék, de mindenki menekül az Erstetől, így elbizonytalanodtam. Jelenleg van náluk egy 2022-es és 2023-as TBSZ-em kb. 10k euróval.
"A közgazdász az a szakértõ, aki holnapra tudni fogja, hogy azok a dolgok, amikt tegnap jósolt, miért nem következtek be ma."
-
nort_on
senior tag
válasz 360xbox360 #110151 üzenetére
Első befizetéstől 1 éven keresztüli befizetésekre, max 100k USD befizetésre.
-
360xbox360
tag
Visszakeresve jol ertem, hogy a referral meg mukodik? 100$-onkent ad 1$ erteku IBKR sharet? De a meddig betett osszeget szamolja? Valaki tud adni linket privatban?
-
temporello
tag
válasz VÁMpír #110098 üzenetére
"Vagy a reklámfogadási nyilatkozatot, ill. az adatátadást Erste csoporton belül is el kell fogadni?"
Ha belépsz a netbrókerbe, a személyes adatoknál tudsz nyilatkozni,illetve nekem például kiírja,hogy "reklámot fogadok". Egyébként meg igen ritkán jön valami reklám tőlük. -
nort_on
senior tag
válasz werszomjas #110146 üzenetére
Váltsd át őket egy devizára, mondjuk HUF-ra, mert annak a legkisebb a transzfer/utalási költsége. Ami meg marad, mondjuk 0.72 USD meg 0.33 EUR, arról meg kell egy nyilatkozat, hogy lemondasz róluk.
[ Szerkesztve ]
-
werszomjas
addikt
válasz kennystyle #110145 üzenetére
TBSZ transzfernél mi van a TBSZ-en lévő szabad pénzzel? Kiutalni ugye nem tudom, mert akkor bontja a TBSZ-t.
Nekem van rajta kevés HUF, EUR és USD is, amikből nem tudok már semmit venni.
Ilyen pár ezer ft-ok.Bocs, nem válasz akart lenni.
[ Szerkesztve ]
üdv
-
peetie1
aktív tag
válasz kennystyle #110141 üzenetére
Jött már az email hogy jóváhagyták az accountot? Mert addig csak demoban megy.
-
Shade45
senior tag
válasz KaszinoTulaj #110097 üzenetére
TBSZ + az évszám(ok).
-
kennystyle
aktív tag
Nyitottam egy IB accountot, TBSZ-el frissen.
beutaltam a tervezett osszeget, meg is talaltak.
Elvben minden pipa, nem hianyolnak semmit.Letoltottem az ibkr mobil appot is persze.
Onnantol kezdve felajanlotta hogy appbol okezzam le az online bejelentkezest.
De az appba hiaba jelentkezek be, egy szimulalt szamlat dob fel nem a sajatomat. Ugyanigy nem tudok online sem semmit csinalni mert azt mondja nem vagyok bejelentkezve, hiaba nyomok ra az autentikalasra es mondja a mobil appban, hogy az sikeres.Nem tudom mennyire ertheto, de elso kiserletre nem biztato.
Mas is jart igy ? Vagy en vagyok bena…
[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
válasz werszomjas #110138 üzenetére
Hogy a legdrágább neked? Úgy a legjobb a banknak. Ergo: mindegyikre külön fizetsz.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
werszomjas
addikt
Erste - IB transzfernél, ha több TBSZ számlám is van, és mindkettőn van ugyanaz a részvény, akkor az annyiszor 5000Ft, ahány TBSZ számlám van? Vagy összevonható?
[ Szerkesztve ]
üdv
-
mokus18
tag
Sziasztok!
Erste TBSZre indítok futures cuccot, akkor jól sejtem, hogy nem elég a 20.000 Ft, hanem 25.000 Ft -ot kell havonta?
Köszönöm Mókus
-
AMD Power
titán
válasz PredatorZoli #110129 üzenetére
Köszönöm szépen!
Akkor ahogy lezárul a visszamondás és kiutalják a "megmaradt" pénzt, akkor az megy állampapírba. Egyelőre.
[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
ETF-n kívül akkor nincs semmi más ajánlott nyugdíj előtakarékossági lehetőség?
-
Ixion77
addikt
válasz time_drainer #110123 üzenetére
Meglepő fordulat. De örülök neki, most egy kicsit kevésbé utálom őket
-
Brandynew
őstag
Na, kaptam Lightyear TBSZ-t Azért ezt jó gyorsan megcsinálták, pár hónapja indultak csak el Magyarországon.
[ Szerkesztve ]
-
time_drainer
csendes tag
válasz Ixion77 #110120 üzenetére
Így van, ez nekem legalábbis elég nagy különbség, egyébként én sem kapkodtam volna így év végén.UPDATE:
#110122Oppenheimer Most a kedvedért kikerestem, és úgy tűnik mégsem lesz emelés: kijött egy januártól hatályos új kondíciós lista, ahol ismét 10ezres transzferdíj szerepel.
https://www.khertekpapir.hu/filestorage/13093/KH_ertekpapir_list_of_fees_2024_01_01.pdf?t=1702658651
Nemrég még csak ez volt: https://www.khertekpapir.hu/filestorage/7470/KH_ertekpapir_kondicios_lista_2023_11_01.pdf?t=1697818133Mindegy, most már végigverem.
[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
válasz time_drainer #110119 üzenetére
"Költség idén még 10e Ft / értékpapírtípus"
Jövőre meg 0.5%, minimum 10eFt / értékpapírtípus. A tisztességtelenség netovábbja.
-
time_drainer
csendes tag
Mivel újra aktív a lehetőség IB felületen, ma elindítottam én is a transzfert KBC-ről. Mivel eddig többnyire Erstés tapsztalatokról írtatok, ezért gondoltam megosztom.
Ami fontos, hogy az évvégi átalakulás miatt egyedi transzferkérelmet már nem fogadnak be, csak teljes számlazárást, azt is úgy tudom csak hét végéig. Utána jövőre lehet újrapróbálkozni, már az új szolgáltató kondíciói szerint.
Rögzítettem IB oldalán a TBSZ transzfert, aztán írtam a KBC ügyfélszolgálatnak emailt, hogy mit szeretnék. Egyelőre meglepően gördülékeny a dolog, kérték az IB befogadó nyilatkozatot, illetve a számlazárásról kell majd nyilatkoznom (ezt valószínű holnap tudom intézni, mert épp nincs a közelemben nyomtató meg két tanú). Aztán felhívtak telefonon a transzfer rögzitése miatt (ezt csak telefonon vagy személyesen lehet). Azt mondták jövő héten elvileg meg is történik a dolog, de majd még keresni fognak egyeztetés miatt.
Költség idén még 10e Ft / értékpapírtípus, amit a normál számlára várnak, elvileg más nem lesz.Bízom benne, hogy megy minden rendben, de kicsit aggódom, mert az alapján, hogy mennyit küzdöttek mások, ez egyelőre túl simának tűnik.
-
bigdady
nagyúr
Akkor màk-nàl jelenleg a 9.9% 32/I Pmáp a “legjobb” választás”
[ Szerkesztve ]
-
Kasya
nagyúr
Ha erdekel valakit a Lightyear TBSZ agreementje... illetve a step by step NAV bejelentes.
8. oldal a transzfer. -
nort_on
senior tag
válasz 360xbox360 #110110 üzenetére
Központi forintos van (Rafi asszem) közleménnyel kell utalni, de AFR-el gyorsan ott van, pár perc (talán 1-2 óra).
avl nekem IBCE van, asszonynak IBIE, de neki még nem jött, előző héten nyitotta.
PredatorZoli vagy dobják az egész TBSZ transzfert a p..ába, mert annyi bajuk (plusz munka) van vele.
[ Szerkesztve ]
-
Peetey91
senior tag
válasz PredatorZoli #110096 üzenetére
Megnéztem, köszi, azt hiszem nem sürgős.
-
360xbox360
tag
válasz nort_on #110109 üzenetére
Koszi! A tranzakcios/atvaltos resze vilagos, csak a futures mar fut, meg Revon is ott az €, az ev vegi fizura varok meg pluszban. Valszeg ezen a TBSZen csak B&H lenne, ezert szamolgattam es nem jott ki nagy difi a ketto kozott.
Megy egy kerdes beutalassal kapcsolatban, forintos szamla van ott vagy valami kozponti? Fizu majd csak hovege fele jon, de jo lenne bejuttatni meg a ‘23as TBSZ-re.[ Szerkesztve ]
-
nort_on
senior tag
válasz 360xbox360 #110106 üzenetére
Kb 1 óra pötyögés a regisztráció és pár órán belül (max 1 nap) meg is nyitják a számlát + TBSZ-t. Ha kicsit is aktív vagy, értsd havi 1 tranzakció, akkor az IBKR-rel jobban jársz, 2000 HUF vs ERSTE 7 eurós min kötési díj. Illetve a 2000 forint is csökkentő, tranzakció, deviza váltás, stb. Cserébe nem kell sz@rakodni a futures-szel és normális felületeket kapsz, meg kb végtelen termékkínálatot.
IBKR kiforrott, 2023-as TBSZ is hibátlan, egyedül a TBSZ transzferrel van gond, de az kb érthető, Hungaricumról van szó...
Revolut helyett IBKR HUF beutalás és ott váltás, kb középárfolyamot kapsz, legjobb, minden egy helyen.
[ Szerkesztve ]
-
vnorbi
aktív tag
válasz petike2014 #110107 üzenetére
Tegnap vásároltam, és ezt a hibát kaptam. Rányomtam újra a vásárlásra, amire már sikeres volt az átirányítás a SimplePay fizetési felületére, és sikeres lett a vásárlás. Az első próbálkozás meg ott maradt a tranzakciós listában, mint várakozó, aztán valamikor sztornózódott.
-
petike2014
aktív tag
Sziasztok!
Szerettem volna vásárolni kis spórolt pénzből webkincstárban papírt.
Az alábbi hibára futok minden platformról:Simple payment start error: 400 Bad Request: "<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//IETF//DTD HTML 2.0//EN"><EOL><html><head><EOL><title>400 Bad Request</title><EOL></head><body><EOL><h1>Bad Request</h1><EOL><p>Your browser sent a request that this server could not understand.<br /><EOL></p><EOL></body></html><EOL>"
Másnál működik vagy elkerülte valami a figyelmem, hogy nem működik a kártyás vásárlás?
Köszönöm
UI megjavult
[ Szerkesztve ]
-
360xbox360
tag
IBKR-nel mennyi ido kb a szamla + TBSZ nyitas? Ideit meg nem nyitottam, a heten tervezem, Revolutrol utalnek at (SEPAn). Gondolkodom, hogy iden meg Erstenel nyissam a meglevok melle, ~2evig a futures miatt nem lenne szamlavezetesi/allomanyi dij, maradek 3evre kb 15k lenne a koltsege. Jovo evit valszeg Q3ban nyitnam azt mar biztosan IBKR-nel, viszont addig nem kene fizetnem a havi 2000-et, cserebe jobban kiforrja magat minden. Mit tanacsoltok, aki mindkettot hasznalja?
[ Szerkesztve ]
-
vnorbi
aktív tag
válasz bandus #110100 üzenetére
A tipikus belföldi értékpapírtranszfer annyi, hogy az indító félnél kezdeményezed a transzfert, aminek két fontos eleme van:
1. Fogadó fél KELER kódja
2. Transzferhez kapcsolódó közleményA KELER kód alapján átkerülnek az értékpapírok fogadó fél KELER számlájára, a közlemény alapján pedig felvezetik az ügyfélszámlára. A közleményben olyan adatokat szokott elvárni a fogadó fél, mint az ügyfél neve, adóazonosító jele, náluk vezetett számlaszáma..., ezt érdemes előre egyeztetni.
Nem jellemző, hogy a fogadó felet fel kellene készíteni arra, hogy transzfer fog hozzá érkezni a te javadra. Még TBSZ áthelyezés esetén sincs mindenütt az az elvárás, hogy először kell egy befogadó nyilatkozat az új helytől, elég bemutatni az adott évi TBSZ kötéséről a dokumentumot az indító félné, amiről leolvashatóak a TBSZ adatai.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest