- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Leavemealone #62799 üzenetére
igen jó és bőven elég még egy gtx770/780 mellé is
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Leavemealone #62797 üzenetére
igen és legalább 3x jobb mint az általad nézett thermaltake
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Leavemealone #62795 üzenetére
hát nem akkor legyen az Antec 520W HCG-520 ami legalább seasonic belsős
-
Leavemealone
tag
SOS, ezt a tápot érdemes megvennem? Nem találtam neten róla semmit...Haswell procimhoz jó lenne?
http://www.thermaltake.com/products-model.aspx?id=C_00001847
-
jim bcs
nagyúr
persze hogy elég a 450w de az már nem mindegy hogy 6pin vga vagy 6+8pin vga csati áll rendelkezésre, a gtx770-hez meg nem ártana a 6+8pin
(#62792) Mercutio_
moduláris táp nincs ennyiért a félmodulárisok kezdődnek 20k környékén, hogy az igényed meglegyen talán Cooler Master G450M lenne a nyerő ha már 18k-nál nem szánsz többet rá, bár én inkább azt mondanám hogy hagyd a félmodulárisat is és inkább legyen XFX Pro 450/550w már csak az 5év gari miatt is(#62794) Leavemealone
1. Minek neked ekkora táp?
2. Olcsóbban kapsz jobbat! -
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Keresek olyan ATX tápot aminek az alaplapi tápkábelei 40cm-esek, vagy rövidebbek és halkabb mint a Seasonic SS-350ET.
Ugyanerre ha van javaslat (fél)modulárisban az is jöhet.Jó lenne, ha DC-DC felépítésű lenne, mivel kisfogyasztású konfighoz lesz (max 65W-os proci, nincs tuning, 2x4GB ram, 1 SSD, 1 HDD, max. GTX 750Ti/HD7790 VGA, de ez még opcionális és akkor is ritkán játszom) de ha nem fér bele a keretbe, akkor jó lesz anélkül is.
"Sima" tápban 18, modulárisban se sokkal több a keret.
-
Zsmester89
őstag
válasz
Nojbee #62766 üzenetére
Milyen a hangja?
- Nem tudom, mert nem pörög fel benn a venti---- Amúgy persze meghallgattam, hogy milyen, ha be van kapcsolva rajta, úgy sem lehetett többet hallani.
Mivel a 4850-el nem sokra megyek, így kivettem és most csak alaplapit használok. Így tényleg csak a visszajelző ledből látom, hogy megy-e a gép.
Jelenleg a ház+tápegység kombó többet ér mint a gépem többi része, de szépen sorjában minden cserélődik.BomiBoogie: Igen, direkt olyan helyen vettem, ahol 7 év garival adják s ők intézik, ha probléma van.
-
zolee0307
őstag
válasz
Leavemealone #62771 üzenetére
Esetleg ez a chieftec
[link]vagy kérdezz még rá itt a corsair tápokra.
-
emperorka
tag
Sziasztok!
Ehez a konfigurációhoz légyszíves mondjatok már egy jó tápot a legjobb árérték aránybani5-4570
gigabyte b85m-d3h
KINGSTON 8GB HyperX Plug n Play DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3P1K2/8G
gtx 770 2 GB
ezex wd blue 1TB
kingston v300 60 GB
zalman z11 -
snake888
tag
válasz
Graphics #62761 üzenetére
Az fsp 550 felé húzok picit, egyrészt az 5 év gari miatt, másrészt általában az aquában vásárolok a gari megbizhatóság miatt. Az xfx-et sajnos nem árul az aqua, viszont máshol 2év garival találtam csak. Nem rosz az a fsp, bár szimpi az xfx is. A józan ész is azt diktálja, hogy a mostani lc power 550 nél messzemenőleg jobb lesz az fsp 550.A kora miatt picit tartok az lc-mtől már, félek, hogy elszáll mint a győzelmi zászló. A venti is kezd hangos lenni, és miverl nemrég teljes konfigot váltottam így jár a cuccoknak az új táp. Eddig 2 magos procit vitt egy asus mini atx lappal és agy gtx 9800 viderókarival. Most kicsit szenved a 4 mag, gtx660, m5a lappal úgy érzem.
-
-
Bullllit
tag
válasz
BomiBoogie #62782 üzenetére
Szerintem gariidőn belül ne aggódj, jó kis táp az.
Ez az, hogy nincs rá gari idő. Jelenleg 0 garancia van rajta.
szerk.: tudom, hogy jó táp ... Ti ajánlottátok
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
-
Bullllit
tag
Üdv
Fontolgatom a tápom cserélését. Az ok hogy nincs rá gari....
(megszűnt az oldal ahonnan rendeltem)
Nos van itt nekem :
i7 4770k(jelenleg alapon, későbbiekben szeretném húzni)
asus maximus VI Hero
asus matrix r9 280x p
corsair 2x4gb1866-os corsair vengeance
2hdd
1odd
+pár házventi...lényegtelenkésőbbiekben lesz hozzá még 1-2 hdd + 1 ssd mindenféleképpen. + ventiszabályzó.
Jelenleg egy fsp aurum gold 550m táp van bent amit már itt kérdeztem is többször hogy jó-e.
A mostani működésével nincs gondom, viszont piszkálja a gondolataimat, hogy mivan ha mégis bemondja az unalmast.(egyébként kb fél évet votl használva)
Szerintetek cseréljem?
Ha igen akkor ezt mennyiért adhatnám el így?
És mit ajánlanátok helyette?Illetve csak érdeklődés szintjén melyik tápokon van a 24pin mellé +8+4pin-es csati?(ami az alaplapba megy)
ASUS MAXIMUS VI FORMULA-nál láttam ilyet.Szeretném legalább 2-3 ember véleményét megvárni.
Előre is köszönöm
-
SaGaIn
senior tag
Hello!
Lenne egy kérdésem igazából nem biztos hoyg ide tartozik de mivel a táp oldaláról érdekel a dolog leginkább mégis ide kívánkozik:
Van egy konfogom ami így néz ki most
Cheaftec 550 W táp
Abit IP35-E
egy AMD/ATI HD4850
2 HDD
1 DVD
Egy Xeon X5460 3.80 GHZ
4x1GB ddr2 800Ebbe a konfigba ha memóriát (8GBre ) illteve VGAt bővítenék mi az amit még kibírna a táp teljeítménybe
üdv: SaGaIn
-
Potzee
addikt
válasz
Leavemealone #62778 üzenetére
Enhance beles, egybe hagyott 12V-os ággal
ez jó lesz.
-
Leavemealone
tag
http://www.pcx.hu/termek/cooler-master-g600-600w-rs-600-acaa-b1-eu-tapegyseg-32268, ez milyen lenne?
-
doki026
tag
válasz
BomiBoogie #62776 üzenetére
köszi a gyors választ
-
Potzee
addikt
válasz
Leavemealone #62772 üzenetére
A kevés - HEC elektronikára épülő - hitvány be quiet! tápok egyike...
be quiet! -ből bármit csak a Pure Power CM L8 sorozatból ill a Pure Power L7/L8 500W-tól felfelé NE.
-
doki026
tag
sziasztok!! szerintetek ez a táp meg bízható vagy nem ? fsp aurum gold 500w
-
Leavemealone
tag
http://www.bequiet.com/en/powersupply/388 Ezzel kapcsolatban mi a tapasztalat? Ez nagyon megtetszett...
-
zolee0307
őstag
válasz
Leavemealone #62768 üzenetére
Superflower Golden Green HX 450, Seasonic S12II 520.
-
Leavemealone
tag
Sziasztok! i5 4670, MSI 270x HAWK, Corsair Vengence 2x4 Gb buildhez, milyen tápot javasoltok kb 20 ezer ft értékben, ami stabil megbízható és halk? Nem tervezek OC-t, se CF-et.
-
Nojbee
tag
válasz
Zsmester89 #62762 üzenetére
Én is ezen az úton járok. Grat hozzá
Hangja milyen a tápnak? -
BurnOut
csendes tag
üdv. forumtársak
elszállt a tápom és kéne egy új az alábbi konfighozEVGA X58 SLI Micro
Core i7 920 D0
Kingmax 3x1GB/1600MHz CL7
1db Saph.7850
+1db 20cm venti a gépházon
(semmi nincs húzva és nem is tervezem)ezt ajánlották eddig_:
Cooler Master Silent Pro M600köszönöm előre is
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Zsmester89 #62762 üzenetére
Gratulálok hozzá, 7 év garis, ha jól tudom.
-
Zsmester89
őstag
Köszönöm mindenkinek, aki itt segítségemre volt a tápválasztás témakörében (is)
A türelmemnek hála a kezdeti Seasonic S12 II 620-ból a Gold-on át az X-ig jutottam elméletben, ma pedig megvettem a P660-at
Még egyszer köszi! -
snake888
tag
válasz
Graphics #62745 üzenetére
Köszi választ Duliee!
A FSP 550 raider 80+ jónak tűnik, tetszik az elkülönített 12 voltos sín és a dc/dc rendszer.
Még szétnézek, de valószínű ez lesz. Esetleg valaki még szeretne, tudna segíteni, van jobb esetleg ebben az árkategóriában? Vagy ócsóóóbb és hasonlóan jó?Előzmény a #62744 -es hozzászólásom.
-
alfiboy
aktív tag
válasz
BomiBoogie #62754 üzenetére
Ha cserélné a VGA-t később akkor Ehez mekkora rakható max. ebben a felállásban?
-
Dr_Syrex
senior tag
Azért az árért az [XFX pro 550] jobban megéri. De ha a Corsair mellett akarsz maradni, akkor inkább a GS600-at választ pár ezressel többért.
-
HooK™
csendes tag
Sziasztok!
A jelenlegi rendszerem:
Asrock 970 Extreme 4
AMD Phenom II X4 965
8 Gb 1600 ddr3 2x4
Gpu: Ati HD 7750.Eddig volt egy ilyen nagyszerű tápom ami elbírta ezt a pár dolgot. Tegnap vettem egy HD6970-et. Mondanom sem kell... Olyan üvöltő sípolás lett belőle, hogy 3 szomszéd is verte a falat
Az lenne a kérdésem, hogy egy Corsair CX600 el fogja e bírni?
Csak mert nem akarok pénzt kidobni az ablakon.
Köszi -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
alfiboy #62753 üzenetére
Egyágas, 456W-ot ad le, elviszi.
-
alfiboy
aktív tag
Sziasztok!
Segítségetek kérném egy ismerősöm nevében.
Elvinné ez a táp Seasonic Platinum 460 FANLESS (SS-460FL2) a következőt?
4770K @4,3GHz;
8GB RAM (1866MHz);
1db SSD;
2db HDD (Red);
GTX660 VGA;
DS 2 Ház.
Munkára, NET, filmezés és néha játékra van használva.Köszi
-
Larodar
csendes tag
Sziasztok,
Ehhez a konfighoz milyen tápot tudnátok ajánlani:
alaplap: Gigabyte GA-F2A88XM-HD3
cpu: AMD A4 5300
ram 6 v. 8 GB 1600Mhz
hdd: 2 db
odd: 1 db dvd író valamilyenVan otthon egy régi Chieftec GPS-450AA-101A teljesen múködő táp. Az esetleg nem lenne jó ehhez a konfighoz? Annyit vettem észre nem hozzáértő szememmel, hogy a fentebb írt alaplap 8 pin-es cpu csatlakozó van míg ezen a tápon csak 4 pines van. Ez gond? Sorry a sok "lámaságért".
Előre is köszönöm nektek!Larodar
-
lama_lamm
aktív tag
Sziasztok!
Egy XFX PRO 450W mellé mi a max videókártya, ami biztonságosan rakható?
GTX760-at elviszi? 500W-ot ír a gyártói oldal (Gigabyte).
i5-4440 van még benne meg egy SSD és egy HDDKöszi előre is
-
Wikoo
aktív tag
válasz
Graphics #62747 üzenetére
Chieftec CTG-500-at nem találok, csak CTG-500-80PB vagy CTG-500-80P-t.
(#62749) BomiBoogie: Köszi, akkor rendelem is az om-et ha ennél lejjebb nem mehetek árral egy normálisabb tápot kívánva.
-
Wikoo
aktív tag
Milyen atx es tápegységet tudtok ajánlani. 2 legfontosabb szempont h minnél olcsóbb legyen, de ez ne mennyen a megbízhatóságra. Nem akarom hogy veszéjbe legyen az új gép, olyan táp kéne ami melett nyugodt lehetek, de sajnos kevés a keret.
Újonnan szeretném vásárolni Budapesten.
A gép kb: phenom II x4 ( tuning nélkül )
7770 vga
1 hdd
Úgyhogy sok szuflára nem lesz szükség. -
snake888
tag
Aggyisten! Kezd örergedni a tápom,(jelenleg egy lc power 6550g 2.0 van, állítólag szar, peddig nem volt olcsó anno ) kellene egy új lassan. Segítsetek, hogy hány wattos és milyen tápot vegyek az alábbi konfig alá. Kell e nagyobb az 550 wattnál, vagy bőven elég? Eddig elég volt, de előfordulhat, hogy belekerül nagyobb procii, nagyobb videó kari.
Deszka: Asus m5a970 evo 2.0
Proci: amd Fx 4100 de fx 8350 lesz benne.
Viderokari:Asus gtx 660
Ram: 2x 4gb kingston hyperx blu
+ 3db vinyó + 3házventiElőre is köszönöm
-
sb
veterán
Használ valaki Be Quiet tápot?
System Power L7 300W-ot esetleg? -
Graphics
Jómunkásember
válasz
INFINITYzz #62738 üzenetére
El, de mint irtam, a CX430-ból volt aki 3-at vitt vissza, ventije is elég gyenge pont.
Annyiért inkább XFX Pro 450 ! Szóltam
-
INFINITYzz
tag
Koszi sracok
-
Dtomka
veterán
válasz
Simán. Erősebb vga csere esetén sem lenne probléma.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Elvinné, gond nélkül.
-
INFINITYzz
tag
A Corsair CX430 elvinne az i5 750, GTS450 konfigot?
-
InterFox
senior tag
Kolléga szeretne az FM2-es kis konfigjához egy megbízható tápot ami játék közben sem kezd el üvölteni.
Asrock FM2A55M-DGS 555 Xfast
A10 5800K processzor
gtx 750 ti kari van benne!
felső tápos ház.
Előre is köszönöm a nevében is!
Keret: amennyi kell hozzá, azt mondta csak jó legyen. -
Algol
senior tag
válasz
Mirman #62733 üzenetére
Beállítottam az Aqua tápegységeire az 500-550 wattos szűrőt, a kiadottak közül ezeket érdemes megvenni, ár szerint növekvő sorrendben:
Chieftec CTG-550-80P 15.090 Ft
FSP Raider 550W 17.690 Ft
FSP Aurum S 500W 22.490 Ft
Antec HCG-520 25.090 Ft
Ezek közül vagy az elsőt, vagy az utolsót javasolom. A Chieftec-nek két 12 V-os ága van, a többi mind egyágas táp. Ezért módosítottam 500 wattról 550 wattosra, mert ez áganként 25 A-t tud, így nem lehet probléma a videokártya bekötésekor. (Eltekintve attól, hogy a Chieftec-en nincs 8 pines PCI-e csatlakozó, csak 2 db 6-os, átalakító kellhet.)
Nem vagyok meggyőződve a Raider magasabb minőségéről (tartósság) a Chieftec-kel szemben. Az Aurum S minőségéről nem tudok sokat. Az Antec jó minőségű, Seasonic gyártmány, de az ára már elszállt. Egy XFX Pro 550W már szállítással együtt is olcsóbb és valamivel jobb minőségű. Az XFX-re 5 év, az Antec-re csak 3 ég garanciát vállal a "gyártó".
-
Mirman
őstag
-
Algol
senior tag
válasz
Mirman #62713 üzenetére
Az FSP Raider 550 a nagy hatásfokú Aurum olcsósított változata: 80 plusz Silver minősítésű, az Iponban 3 év garanciával kapod. Az XFX Pro 550 Seasonic gyártmány, 5 év garanciát adnak rá, de hatásfokát tekintve csak 80 plusz Bronze minősítésű. Minőségi darab, ha nem számít a ~2.500 Ft-os árkülönbség, akkor én azt venném.
-
FR33
aktív tag
Sziasztok!
Egy core 2duo-s gigabyte pár éves gépet akarok 24órában éjjel nappal üzemeltetni a cégünknél.
Nem akarunk microservert venni.
Szeretnék értelmes megbízható tápegységet venni. Mivel munkára van használva (sima adminisztrációs melo) és cég bezárása után másnap reggelig csak távoli elérhetőség miatt ugymond szerverként fog funkcionálni.
Tehát kis fogyasztású de nagyon megbízható táp kellene. ajánlat ? giga alaplap , core 2duo proci, nulla semmi hurka vga, 1db ssd ennyi. -
Dr_Syrex
senior tag
válasz
Graphics #62723 üzenetére
Nálam is egy CM 690 II advanced házban van és nincs is gond az elvezetgetéssel, egyszerűen a kerek formákat jobbankedvelem.
A por viszont szeret megtelepedni benne, úgy hogy erre jobban kell figyelnem a későbbiekben. Legutább kicsit sokáig halogattam a kímélő porszívó / szájon át levegőztetéses tisztítókúrát. Pedig a por nagyon nem a tápegység barátja -
Dr_Syrex
senior tag
válasz
Graphics #62715 üzenetére
Akkoriban az olcsóbb tápok között az ajánlottak közé tartozott, de tényleg nem volt egy kimondottan jó táp.
Egy olyan kérdésem viszont lenne, hogy van jelenleg a gépmben egy CM silent pro gold 600-as táp. Kb 3 éves lehet, de eddig tökéletesen működik.
Ha netán cserélnem kellene, mire lenne érdemes? -
Graphics
Jómunkásember
válasz
INFINITYzz #62710 üzenetére
Felejtős, annyira öreg már... Régi széria, sok el is szállt... nem azért mert baj lenne vele, hanem mert a hatásfoka is alacsony volt, és nem is 460-as
-
Dr_Syrex
senior tag
válasz
INFINITYzz #62710 üzenetére
Jó táp volt anno, de már nem igazán lehet kapni és ebben az árban vannak jobbak is nála.
(#62711) PuffySite
Kb semennyire -
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
i7 920, HD 5450, Evga x58 3x SLI lap, vízhűtés, 1db HDD. Ezt vajon elvinné terhelve is egy Chieftec GPS-450A-101AA?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
INFINITYzz #62707 üzenetére
Akár egy jó 350-es is elviszi, kerettől függően
Seasonic SS350-ET
Seasonic SS400-ET
XFX Pro 450 -
INFINITYzz
tag
Sziasztok, kb. milyen tápot ajánlanátok a következő konfighoz:
Gigabyte h55m s2v rev 1.4
i5 750
4gb csx ram
asus gts 450 1gb
250gb maxtorÜdv
-
PuffySite
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani nekem egy halk, megbízható tápot?
Ebbe a konfigba menne:
Ház: Coolermaster CM690 III (alsó tápos)
Alaplap: Asus Z-87 Pro
CPU: i7 4770k
GPU: ASUS GeForce GTX 780 DirectCU IIA lényeg tényleg az, hogy halk legyen és megbízható, a sok ilyen-olyan plecsni nem érdekel.
20, max 25 ezret szánnék rá.
1-2 napos keresgélés után ezt néztem ki: http://www.fspgroupusa.com/aurum-s-600-as600/p/909.html
Ha tudtok ennél jobbat ajánlani, azt megköszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Fujifilm X
- Milyen videókártyát?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok