Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Williams
aktív tag
válasz tornas #111868 üzenetére
A PFC tekercsnek csatlakozó kábelei sincsenek!
A második képen, a venti csatlakozói el vannak vágva, alulról van a kábel beforrasztva a nyákba.
Az első kép a legdurvább, ami érintésvédelmi hiányosság, a védővezeték el van vágva. Nincs, és nem is volt bekötve a hálózati csatlakozóba! Forrasztás nyoma sincs a forrszemen ahova kellene mennie!
Még egyszer megjegyezném, én szedtem le a garancia cimkéket, nem nyúlt bele senki előttem a tápba. Ez így készült gyárilag! -
-
jim bcs
nagyúr
válasz tornas #106831 üzenetére
(#106831) tornas és (#106833) Erw
Ha a Vargáné és Társa kijönne mondjuk VT Redline néven szuper tesztekkel megvennétek? Én nem még ha ingyen adnák se, az árát meg hagyjuk. Mindegy, hogy sirtec az alap, én 2 db led izzót nem kötnék rá nemhogy egy konfigot.Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
csabyka666
veterán
-
CptAdamica
veterán
válasz tornas #93197 üzenetére
Köszi. Valószínű ezt fogom tenni, ha visszajön az EVGA G-m, hogy hosszabbítón áramtalanítok, ha hosszabb ideig nem használom. Mostani kölcsön tápot csak azért szoktam lekapcsolni, mert terhelés nélkül van egy magasabb frekvenciás hangja, ami zavaró kicsit.
[ Szerkesztve ]
„Mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek velünk egyet”
-
Diniboy
aktív tag
válasz tornas #82898 üzenetére
Mindig alaposan megnézem hova dugom , meg hogy jól áll e a kapcsoló
Eddig még nem sikerült tönkretenni a multiméterem remélhetőleg ezután sem lesz probléma
De mindenkinek köszönöm az itteni ajánlásokat, nem csak 04ahgy-nak vagy aki már válaszolt nekem , hanem a többieknek is. Még azoknak is akik kérdeztek Nagyon jó dolog ez hogy van hova fordulni tanácsért, és nem csak vakon megérzésekre hagyatkozva vág neki az ember a gépépítésnek. Elég átolvasni az utolsó pár oldalt, vagy beírni a keresőbe pár szót és legtöbbször meg is van a válasz arra ami foglalkoztat. -
Kernel
nagyúr
válasz tornas #80811 üzenetére
Azért én konstrukcióban nem nagyon látok hasonlóságot, eleve a szimpla vagy dupla pufferrel megoldott primerkör némileg eltérő kapcsolástechnikával szokott készülni, erre láthatók példák itt is a rajzok között:
A Quality Control Passed (minőségellenőrzésen átment) pedig egy általános kínai címke, mindenhol lehet vele találkozni.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
gorgo
őstag
válasz tornas #79483 üzenetére
Igen, ez elég világos. Kösz!
Ez esetben van valami "100Ft-os" megoldás arra hogyan lehetne leszabályozni a 12V-ot? Kicsi beiktatható elektronikus kütyü, akár házibarkács, akár bolti készen kapható. Tudom ez itt off, de feltettem a kérdést másik 3 topikban, ahol nem kapok választ..."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
titán
válasz tornas #79202 üzenetére
Mondjuk egy full integrált lehet a legnagyobb szívás, mert a CPU, az alaplapi chipset és az integrált GPU is ugyanazt a 10A-es ágat cumizza. Pont integrált alá nem dugnám be semmiképp. Hacsak itt egy minifogyasztásos zsebgépről (itx-es htpc) van szó. Mert akkor meg a táp méretén bukik a mutatvány, oda paneltáp a jellemző igény.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
jim bcs
nagyúr
válasz tornas #79202 üzenetére
1. nem haragszok, ezért van a fórum
2. integrált pc alá hamarabb teszek egy seasonic-ot vagy egy Hexa+-t mint a sharkoon-t
3. csak, hogy schawo-t ismételjem a rossz ár filozófia üti ki a nyeregből
"van amikor nem (csak) az ár számít"
pontosan, ezért nincs ajánlva, ebben az árban hamarabb teszek be egy CTG-t mint ezt pedig az se mai történet[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
titán
válasz tornas #79198 üzenetére
A baj, hogy szegény csifi nem a mai kor pcéire lett tervezve, még elég gyenge 12 V-on (egyik ágán 10A). Nálam itthon is ajtótámasz funkciót tölt be egy ilyen.
A Sharkoont pedig a rossz táp nincs, csak rossz ár filozófia üti ki a nyeregből. 15-ért nem venném.
[ Szerkesztve ]
-
peq
aktív tag
válasz tornas #78349 üzenetére
Élettartambeli eltérésre voltam kíváncsi, mennyi pluszt adhat a tápnak, ha minden használat után teljesen lekapcsolom. A készenléti kör egy teljesen különálló egység, nem? Feltételezem erre tervezték. Előbb megy tönkre a két első, mintsem a készenléti menjen gallyra. Félreértés ne essék, nem okoskodom, csak kíváncsiskodok
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz tornas #78212 üzenetére
Amíg meg nem pusztulnak a kondik...
Így van.Nem is kell (és nem is jár) mindenkinek a Rolls-Royce...
Így van, csak meg lett említve, hogy ez már Seasonic szint. Erre utaltam. Nem egészen az a szint, de azért közelíti.Maga a táp egyébként korrektül felépített darab. Én ajánlom mindenkinek...
+1(#78210) Ren Hoek
Mondjuk egy átlag tuning nélküli 150-300 Wattot fogyasztó rendszernél van valami jelentősége mennyire stabil a 12V?Leginkább csak akkor, ha a feszültség szóba kerül. Tehát vagy teljesítménytuning, vagy alulfeszes 'tuning' esetén van jelentősége. Egyébként egy normálisan alacsony szint bőven elég bármire.
[ Szerkesztve ]
-
zsombor22
aktív tag
válasz tornas #73650 üzenetére
Megrendeltem végül a Be Quiet Pure Power 350W L8-t.
De azért itt egy kép a 350 es AcBel ről.
Ez most jó minőségű vagy nem?
Elég egyszerűnek tűnik.Asus Rog Strix Z790-F Gaming Wifi,I9-13900KS,Arctic LF III 420 A-RGB,G.SKILL Trident Z5 RGB 96 DDR5 6400MHz,Zotac 4090 Trinity OC ,2db Samsung 970 EVO Plus 2TB,Corsair HX1200 80+ platinum,Cosmos C700P,Keychron Q1 HE,Q2,Q5, Razer Mamba Elite Logitech G305,G402,G502,Samsung Odyssey G7 240Hz
-
zsombor22
aktív tag
válasz tornas #73642 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a gyors választ.
Halknak nem mondható mert ebbe 8cm es venti van.
Az asztal alatt van a gép a sarokba lehet hogy azért hallom hangosnak,viszont az megnyugtató hogy nem viszi magával a gépet ha elszáll.
Ha azt mondod a hangot leszámítva nem rossz táp nem cserélem le.
Nagyon jó áron jutottam ehhez az asus i3 as géphez 40e és vadi új volt,nem akarok feltétlenül költeni rá.[ Szerkesztve ]
Asus Rog Strix Z790-F Gaming Wifi,I9-13900KS,Arctic LF III 420 A-RGB,G.SKILL Trident Z5 RGB 96 DDR5 6400MHz,Zotac 4090 Trinity OC ,2db Samsung 970 EVO Plus 2TB,Corsair HX1200 80+ platinum,Cosmos C700P,Keychron Q1 HE,Q2,Q5, Razer Mamba Elite Logitech G305,G402,G502,Samsung Odyssey G7 240Hz
-
MMIX
addikt
válasz tornas #73573 üzenetére
Eltörik a műagyak gyűrű (tengely végén, Globe Fan ventimen ilyen volt, csak félbe tört "negyedbe" szétszedéskor, házhűtő nem veszélyes, ha megáll, de egy tápban fejjel lefelé beszerelve a házban?), veszít a biztonságából. Nem jól rakják össze megállhat a venti. Pár hónap múlva, meg megint bonthatja szét, ha addig nem tört el a gyűrű, majd akkor el fog. Fém gyűrűvel a kínlódás se való irodistának.
Nem vagyok híve a barkácsolásnak, ha nem tanult az illető ilyesmit.Golyós megy ameddig megy, venti csere egyszerűbb. (nem irodistáknak)
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
-
Bjørgersson
félisten
válasz tornas #70777 üzenetére
Értem, köszönöm! Ezt az utolsó, tüzes részt egy kicsit ki tudnád fejteni?
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
zsoika
addikt
válasz tornas #70191 üzenetére
Igen olvastam róla tesztet! Tudom hogy jó táp, de az életkorából eredő avulást nem tudtam miként hat a tápra.
Keresztfiam gépe: q8300 (95w,nincs tuning)+6790 OC(kb150w)+aproság=kb300w
A kérdés csak az hogy szükségem van-e ekkora teljesítményre, 6éves, garancia nélküli tápra egy ilyen "régi" konfighoz nem jönnék ki jobban és olcsóbban egy új HEXA+ 400 al (kettébontott 12V ága miatt nem annyira preferálom) vagy TT München 430W természetesen Sirtec belsőssre gondoltam?
Áruk 12eFt postával vatta újonnan garival.
Estleges gépfejlesztés a közeljövőben csak annyi lehetséges hogy az én 6950 2GB videókarimat megkapja ha rászánom magam a cerére. -
zsoika
addikt
válasz tornas #70163 üzenetére
Köszönöm a válaszod! Azonnali cserét sürgetek! Mit szólnál (és a többi fórumtárstól is kérdezem) egy Zalman ZM750-HP táphoz? Most van egy havernek eladó kb 6-7 éves de alig használta csak dobozában áll a polcán 14eFt. Kicsit erősnek tűnik egy átlagos konfighoz és a kondik állapota felől is aggódom. Nem árt a tápnak az állás?
-
Potzee
addikt
-
Potzee
addikt
válasz tornas #69967 üzenetére
A napokban pont egy ilyen tápot javasoltam - enyhe gúnnyal - egy tagnak, akinek a kinézet és nem a minőség és a biztonságos működés volt a fontos...ha ő az, akkor megkapta a paraméteteknek megfelelő cuccot... :-) felhívtam a figyelmét, hogy ez bizony egy kalap szar...jól mutat az isztambuli bazárban, de nem egy pc-ben...
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Zsohi
őstag
válasz tornas #69896 üzenetére
Nem a csatlakozókra gondoltam és nem is a teljesítményére.
Egész egyszerűen arra, hogy egy mai modern tápegységhez viszonyítva nem elég tiszta a kimeneti oldalon és ezért nem raknám be egy modern minden hájjal megkent gép alá. A ~70% alatti hatásfok meg elvégre igaz, ha ~70% a maximum.https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
kiszpista900
aktív tag
válasz tornas #69123 üzenetére
igazábol ugy volt hogy átpakoltam a gépet ...de nem ez a lényeg hanem hogy amit rád rugsz a lapra (hd audio) annak a másik fele az ac 97 vagy mi a neve mindegy és az akadt be a tápventibe...bekapcsoltam a gépet játszottam fél max 1 ora volt ez és éreztem a szagot levettem az oldalát és láttam ezt az egészet és kikapcsoltam gyors eligazitottam a kábelt ..azota pörög a venti nincs szag és egy primet futattam megrántott procival ..igaz csak pár percre mert a cpu cooler még gyári szoval azota is megy a gép és a venti is ...csak annyit akartam tudni nem e égettett meg valamit vagy lehet e valami baj a tápnak ...
[ Szerkesztve ]
-
gortys
csendes tag
válasz tornas #68871 üzenetére
Na lefényképeztem, amit láttunk szkópon... A rosszabb, mármint tüskésebb feszt a 450W-os csinálta, gondolom azért, mert az kevésbé bírta a terhelést, pedig semmi extra, egy irodai pc-be próbáltuk bele.
Na akkor a CTG-500-80P, a 3.3V-on mértek:
Ez ugyanaz, mint az előző, csak "kinagyítva" a tüske.
-
gortys
csendes tag
válasz tornas #68855 üzenetére
Teljesen jó volt a mérés, én is meglepődtem rajta. Az a 6V-os tüske pedig nagyon keskeny, mármint nagyon rövid idejű volt, és persze periódikus. Ettől nem feltétlenül kapcsolja le a védelem, csak ha hosszabb időre tér ki a fesz a megengedett tartományból. Az egyik táp, az 500-as még bent van a munkahelyen, holnap le is fényképezem, amit szkópon láttunk. A 450-est az aquában vettem, azt vissza is vittem, vissza is fizették, persze árulják, a Karinthy üzletben van a kérdéses darab
Amúgy a régebbi CTG tápok lehet hogy jók, csak a mostaniakkal van gond, ezt nem tudom. Elég, ha pl költségcsökkentés gyanánt silányabb kondikat raknak bele, csak ez önmagában már tud ilyet okozni...
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz tornas #68853 üzenetére
Az lehet, hogy olcsóbb, de ott a táppal lesz a gond, mivel nem adott elegendő áramot azon az ágon vagy pedig ingadozott. Sharkoon tápot tuti nem vennék.
Pedig tudod néha az a 20K menti meg a gépedet és saját magadat a sok kínlódástól.(#68851) zolee0307: Ezért jó olvasni a techpowerup teszteket, ahol szépen ábrákon bemutatják mennyire egyenletesen adja le az áramot az adott ágon. Jobb egy picit drágább tápot venni, de az tuti menni fog.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Ruuwa
tag
válasz tornas #68784 üzenetére
Köszönöm, ezt a kategóriát kerestem, LFX és TFX-eket találtam csak.
@zolem: Köszönöm, ígéretesnek néz ki, még lehet keresek egy venti nélküli változatot.
Valami tréfás, humoros, mégis mélyenszántó gondolatokat magában hordozó, rövid, velős mondat, mely egyéniségem rendkívüli sokszínűségéről tesz tanúbizonyságot.
-
Lizander
csendes tag
válasz tornas #68713 üzenetére
Értem! Akkor, ha a CM G500-at venném, akkor annak a 4 pin CPU csatinak (amivel kevesebb a CM a Chieftec-nél) hiánya mit jelent számomra? Mi annak a haszna? Ennél a konfignál lenne problémám belőle?
VGA: Sapphire Radeon HD 7770 GHZ
Proci: AMD Phenom FX 5000 quadcore
RAM: 2x2GB DDR2 Geil Black Dragon 1066Mhz
Vinyó: WD Black WD1003FZEX
Ház: alsó táposEsetleg ha később venné kegy jobb CPU-t, lenne problémám a hiányából? Bocsi a "kezdő" kérdésekért, csak nem akarok mellélőni
-
-
CactuS
Arcképgyáros
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- eFootball
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest