Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tornas
őstag
Nem hiszem, hogy túl nagy értelme lenne ennek a fordítva pörgő ventinek. Már csak a venti lapátkialakítása miatt is inkább egy adott irányba működik jól. Marketing-, és "újdonságszagot" érzek ebben a spéci "szolgáltatásban".
A képen a két primer pufi az Hitachi akarna lenni, a többi mintha tajvani Teapo lenne. Egyébként a legtöbb neves tápgyártó is a "japán kondi" címszó alatt legtöbbször mindig a primer puffereket érti.
A japán kondiról jut eszembe: ma belekukkantottam egy nagyon régi (közel 17-20 éves is lehet) Compaq márkájú, 200 W-os AT-s tápba. Abba teljes egészében japán kondérok voltak, méghozzá a Nippon Chemi-Con-tól. A legdurvább az, hogy a 12 V-hoz 1 db 4700 mikroFarad-os Low ESR kondit használtak, az 5 V-hoz meg 2 db 4700 mikroFarad-os Low ESR kondikat.. Hab a tortán, hogy kapacitásuk még ennyi év után is a névleges érték+10 % felett van. Az ESR-jét nem tudom megmérni, de a táp a félterhelést gond nélkül vitte fél óráig stabilan.
Ma meg már fukarkodnak a kapacitásokkal..."Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
tknof1871
őstag
válasz Graphics #60178 üzenetére
Nem akarok kényelmetlenséget okozni, csak jellemző rám, hogy néha elmerülök valamilyen témában. Ez a garanciaidő megragadt. A Seasonic 400W SS-400ET-F3 tápegységre 60 hónap garanciát adnak. Én gondolom ugyanolyan védelmek vannak benne is mint amit ma elvárhatunk egy tápegységtől. Amiket másik 12 vagy 24 hónap garanciás tápegységekben is megtalálunk (amik szintén az ajánlható tápok közé tartoznak). Se több, se kevesebb védelem nincs benne. Ezt ugye jól gondolom?
Ha ez eddig igaz, akkor miben több, vagy különlegesebb a Seasonic 400W SS-400ET-F3? Mert ez is csak egy 80+ Bronze tápegység lenne a sok közül, de a garanciaidő miatt kiemelkedik.
Ha nem nagy kérés, akkor valaki elmagyarázná? Ha nem is akadémikus szinten, de annál azért bővebben, hogy minőségi alkatrészek, minőségi alkatrészek, minőségi alkatrészek és kész. Én csak találgatok, talán 168 órát folyamatosan mennek maximális terheléssel és 50°C-os környezeti hőmérsékletben 100%-os relatív páratartalom mellett, és amik ezt kibírják azokat szállítják ki a boltoknak. Csak egy tipp, talán ezért olyan magabiztos a Seasonic, hogy erre 60 hónap garanciát ad. De aki tudja az igazat, az elmagyarázná, ha nem túl nagy kérés?Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
Potzee
addikt
válasz haxiboy #60790 üzenetére
Corsair AX760, Coolermaster V700, XFX Pro 750W Black Edition
(#60797) Bagira01:
Részemről FSP 400-60APN, de leginkább SEASONIC SS-350ET 350W[ Szerkesztve ]
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Bagira01
veterán
Sziasztok!
FSP 400-60APN 10.622Ft-ért 4 év garival vagy Corsair VS350 9.521Ft-ért 3 év garival éri meg jobban? Minél megbízhatóbb táp kéne, 350-400w-os táp biztos elég a géphez, csak melyik?Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
MMIX
addikt
válasz #78070016 #60793 üzenetére
Chieftec /HPC-360-202/, nem tudom honnan szerezted, de ez is megvolt legalább 5 éves.
És, ha nem a tápod nyírta ki, hanem a lap a tápot. (nem mindig a táp a hibás, ha elromlik valami a gépben)
A táp is feladta, az "öreg kapus már nem fürge".Ebben az árban: Chieftec CTG 400-500W, Seasonic ET, Corsair CX, FSP HEXA
Olcsó tápban nem fogsz japán kondikat találni. A legolcsóbb az XFX 450W 14-16 ezer Ft.
A Capxcon nem olyan vészes, mint a kínai csing-cseng, kung-fu (Jun Fu) és hasonló hangzású márkák.[ Szerkesztve ]
-
gyendre2
tag
Sziasztok !
intel i5 2400 , nvidia gt220 , 6gb kingston 1333 mhz ram
mellé milyen tápot megyek ? mekkorát ? köszi előre is ! -
Joker88
őstag
keresnék tápegységet, ebbe a gépbe :
VGA : Gigabyte GTX460OC
Motherboard : Gigabyte GA-880GA-UD3H
CPU : Amd athlon x2 250 3.0 GHz, gyári hűtővel
Ház: Thermalthake V3 Black (alsótápos)A tápegységre 15-20.000 Ft-ot szánnék. Ha olcsóbb lenne,az sem gond
In loving memory of Garrett Lockhart
-
MMIX
addikt
Egy kis matek, Xigmatek Vector P700
tweaktown.comEgy kis hókusz-pókusz, bekapcsoláskor visszafelé pörög a venti 30 másodpercig (pórtalanít)
A belső egy Andyson K series (címkén írják), pedig a 80+ klónozott vizsgája szerint Sirtec-nek kellene lennie.
Andyson K-ból perpillanat nincs Platina plecsnis. (hamis a Platina plecsni)
Dobozon japán kondenzátorokat írnak. Igaz, van benne 2db ez már többesszám (két primer kondi)Viszont létezik Andyson Y series 700W Platunum, lehet ez van benne.
[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
válasz Potzee #60729 üzenetére
Esetleg valami full moduláris ahol az alaplapra menő kábelek is lecsatlakoztathatók? Tudom hülyeségnek hangzik de ha már nagynehezen megoldja az ember hogy szép legyen akkor ha kiszedem a tápot hogy kitisztítsam fél évente 1x akkor ne kelljen az összes kábelt hátul megbolygatni
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Potzee
addikt
válasz orangery23 #60786 üzenetére
Olcsóbban is megúszhatod...egy jó 450-es, 500-as is elég oda. pl. XFX 450/550 Pro, Coolermaster GX 450 vagy 550, Chieftec CTG 500-80P, FSP Raider 550 de szerintem egy SEASONIC SS-400ET 400W is elviszi.
-
demmer123
őstag
-
orangery23
csendes tag
Alaplap: asrock 980de3/u3s3
ram: g skill sniper sr2 1600mhz 2x4gb
Videókari: Sapphire radeon HD7850 2gb GDDR5
HDD: Seagate Barracuda 1TB
Ház: Cooler Master Elite Knight 350
Proci: AMD FX-6300 Black EditionSziasztok Ehez a konfighoz szeretnék tápot venni, sajnos nem értek hozzá, hogy mi lenne a jó neki.
Max 20 ezer ft-om lenne rá
A válaszokat előre is köszönöm -
RAMBÓ
aktív tag
Hello!
Segítséget szeretnék kérni.
Valaki tudja esetleg, hogy ennek a tápnak hogyan vannak a 12V-os ágai?
OEM 1060W IBM Lenovo Power Supply (FRU 41A9761) ( Delta DPS-1060AB)
Egyszerűen nem találom neten.Előre is köszi a segítésget!!
-
mcload21
tag
Csak felújítom a Core 2-es gépemet (már 6 éve üzemel hibátlanul, 450w-os Chieftec táppal). Nekem fontos, hogy legyen olyan gépem, amire lehet kötni IDE hdd-t stb és floppy meghajtókat. 260X helyett pedig inkább egy R7 250-es VGA lesz benne, így a 400W bőven elég lesz.
Az új játékokhoz majd másik gépet rakok össze, de várok még vele fél évet, hogy lássam miből érdemes építeni. A Kaveri és az első R VGA-k még csak most jelentek meg ... -
Graphics
Jómunkásember
válasz Taifa Díaz #60776 üzenetére
Hát az a gond, hogy az a Hipro össz-vissz tudott 228W-ot... a 12V-os ágon, és ugyebár a proci és a VGA is azt eszi...
Ráakasztva egy 230W-os kártya, meg egy 65W-os proci = vége...
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Taifa Díaz #60773 üzenetére
Hát GTX470-est nem is ilyen 450-esre kellett volna kötni
-
Atter
csendes tag
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem!
Olvasgattam a topicot, de nem találtam meg az igazi tápot és hátha tudnátok segíteni.
Egy új gépet raknék össze:
i5 4570
8GB RAM
2db 3TB HDD
1db Blu-ray író
dedikált videokártya nem lesz.Ehhez kellene egy táp, ami nyugodt szívvel ajánlható, viszont modulárisnak/fél modulárisnak kellene lennie.
És az sem lenne baj, ha nem a legdrágább lenneA segítséget előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
válasz Zoli19800324 #60764 üzenetére
Egy GIGABYTE GE-C420A-C2 vagy Chieftec CTG 400/450/500-80P jó lesz Neked is.
-
Zoli19800324
csendes tag
válasz Zoli19800324 #60762 üzenetére
ja és most vettem bele egy e Geforce 9600GT 512Mb-os vidikarit amihez állitólag 400W-kellene!most per pillanat rá sem tudom csatlakoztatni a tápra mert nincs hova!!:-))
-
Potzee
addikt
válasz mcload21 #60759 üzenetére
Elég lesz, de a CTG 500-asnak elég hosszúak a kábelei egy alsó tápos házba is.
Ha neten rendelted a cuccot, akkor 8 napon belül, indoklás nélkül elállhatsz a vásárlástól és visszaküldheted (saját költségeden) vagy visszaviheted a terméket az üzletbe.
Lehet, érdemes lenne egy upgrade egy CTG 500-80P-re...kb.1.000-1.500,- ft a különbözet.(#60760) Tomikapc: Igen, a HKC-t leszólják mert szar és veszélyes. Erre sokan csak akkor jönnek rá, amikor a HD Sentinel napról - napra egyre több bad sectort számol a vinyón vagy valamelyik alkatrészt kifingat...
A GIGABYTE GE-C420A-C2 a minimum amit betennék egy konfigba[ Szerkesztve ]
-
Zoli19800324
csendes tag
sziasztok.
szeretnék egy kis segitséget kérni alról hogy mijen tápot is vehetek,kereshetek a pc-mbe?
most jelenleg egy NPS-230EB B van egy fujitsu siemens esprimo 5915 pc-ben.
ezt szeretném lecserélni legalább egy 400w-ra!
a kérdés hogy pontosan mijen tipust tehetek bele és hogy mekkora a max w? -
kefear
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi - szerintem egyszerű - konfigot állítottam össze magamnak:
Alaplap: gigabyte ga-b85m-d3h
CPU: Intel G3420
RAM: Kingston 4GB 1600 MHz CL11
VGA: sapphire hd5450 1gb ddr3HDD: 2TB Sata3 64MB, illetve 2 másik régebbi SATA HDD, 250GB és 500GB méretben.
ODD: Samsung DVD íróMindehhez én egy FSP350-60APN 350W tápot gondoltam, amivel látszólag működik is jól, viszont a hibernálással gondjaim vannak. Win7 64 bit az oprendszer. Az integrált vga is használatban van, 512 MB memóriával.
Szóval a hibernálás vagy működik, vagy nem, de inkább nem. A biosban C6-ot tudom kikapcsolni (alapból ki is volt), illetve egy "műterhelést" lehet engedélyezni, ha jól értelmeztem, ami elvileg meggátolná a rendszer lefagyását, ha túl kis áramot vesz fel.
Viszont a hibernálás így sem működik, van, hogy a gép azonnal újraindul, van, hogy lekapcsol rendben, de bekapcsolásnál hyberfil.sys-re hivatkozva nem indul el, illetve nem tud kilépni a hibernálásból.
Már kikapcsoltam a hibrid alvás funkciót, a hibernálást kikapcsoltam - újra bekapcsoltam, megnöveltem a hyberfil.sys méretét 100%-ra.
Lehet gond a Haswell inkompatibilitás, vagy valami más probléma lehet a háttérben? Segítsetek kérlek, ha tudtok! Bocs, ha nem teljesen jó témába írtam. -
Tomikapc
aktív tag
Üdv! Szeretnék egy új tápot. Egy ilyen alaplaphoz és egy ilyen procihoz. RAM: 2GB. 2 vinyó és egy ODD lenne rákötve, semmi egyéb. Milyent ajánlotok? Minél olcsóbban szeretném megúszni, amolyan 3. gép lenne ez itthon... Ilyent néztem, de ezt sokan leszólták. Tényleg csak 7-8-9 ezer körül lehet megbízható tápot venni, még ilyen "gagyi" konfig mellé is? :/ Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Tomikapc
-
mcload21
tag
Sziasztok. Most állítok össze egy "új" Core 2-es gépet. Minden alkatrész ú, csak a proci lesz használt.
Szóval: Asrock alaplap, 2-4 giga 800mhz-es ddr2, E8400 proci 65W-os, 2hdd, két dvd író, ja és a régi HD 2600XT 512 megás ddr3-as vga-m, ami szintén 65W-os.
Egy Chieftec CTG400 80p tápot vettem. Ez így rendben is van, de a VGA csak ideiglenesen lenne benne, mert egy R7 260x OC kártyát szeretnék bele, ami max 105W-ot fogyaszt (tápcsati van rajta).Ez a táp bőven megfelelő lesz, vagy épp hogy elég, vagy kevés? Sajnálnám, ha nem lenne jó, mert most érkezett.
Válaszokat köszönöm! -
LucyFerr
csendes tag
Sziasztok!
Érdekelne a véleményetek melyik tápot vegyem?
[link]
ez mellett szól az 5 év gari
vagy
[link]
ezt nem kell ecsetelnem, van egy GPS-450AA-101A még az ASUS P5KC-val egyszerre vettem azóta semmi gondom vele, de a 3 év gari vs 5 év?
A szempontok ami miatt ezeket közül választok
1. ennyire futja
2. hosszú távra tervezek, a jelenlegi gépemnek elég lenne a 450 W is. ( PhenomII 565, 4gb ram, Giga HD6850oc, 2x500gb sata2 hdd, odd, Giga 780t-d3l deszka)
3. ahol használom naponta többször vált a villany nappali és éjszakai tarifa között és ez gyakran okoz újraindítást. Valószínűleg a mostani tápomnak is ez lett a veszte (Gigabyte superb 460)
4. ha majd futja szünetmentesre, az is lesz, lehetőleg működjön vele.
5. más ajánlatokat is elfogadok
6. lényeges szempont még a 4+4 12 voltos csatlakozó mert bár nem értek nagyon hozzá, de azt mondták az Aqua-ban egyszer, hogy a 4+4 csatis alaplap nem biztos, hogy működik az az 1x4-s táppal. Erről szívesen fogadok el felvilágosítást.[ Szerkesztve ]
Ha megtisztelsz azzal, hogy megkérdezed meg van-e még, akkor tisztelj meg már azzal is, hogy köszi, de már nem aktuális az üzlet!
-
Joezyka
senior tag
válasz blaca83 #60750 üzenetére
Köszi a választ!
FSP Raider még pont belefér az árkategóriába amennyit szánok rá - bár kicsit még így is húzom a szám
SSD-t akkor keresek valami jobbat
POTZEE: XFX Pro már túl drága sajnos, meg ahol venném a gépet ott sajnos hiánycikk is viszont a lista leszűkült, és az FSP marad elsődleges.
Köszönöm a segítséget!
Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!
-
-
-
gumisxxx
tag
Sziasztok!
chieftec gps-400aa-101a Ilyen tipusú tápom van,és azt szeretném kérdezni,hogy ennek mennyi lehet az élettartama? 2006 vagy 2007-ben lett vásárolva. Most rendeltem egy giga r7 250-es vgat és nem szeretném ha a táp miatt baja lenne majd.
Asus m2n-e,AMD Athlon 64 X2 5600+,Gigabyte Radeon R7 250 OC 1GB 128bit DDR5 PCI-E GV-R725OC-1GI,4GB Kingmax KLDD48F-A8KB5,Western Digital 320GB WD3200YS-01PGB0,chieftec gps-400aa-101a
-
Bullllit
tag
Üdv
Valószínűleg off-os amit írok, de nem tudtam hova írjak ez tűnt észszerűnek.
Szóval megjött a 280x-es kártyám aminek 2x8 pin plusz táp kell ugye.
A kérdésem az, hogy 2 külön vezetékről adjam neki a 2x8 pin-t avagy 1-ről? Csak mert ugye ezen olyan kábelek vannak amin 2x 6+2 pines csatik vannak...Táp Fsp Aurum Gold 550M.
Előre is köszi és bocs az amatőr kérdésért, de nem volt ilyennel dolgom
[ Szerkesztve ]
..jobb az erőszakosság,ha a szívünkben indulat van, mint az a szelídség,ami csak a tehetetlenséget álcázza..
-
blaca83
őstag
válasz Joezyka #60748 üzenetére
Alapvetően nem válogattál össze rosszul,ha hosszú távra tervezel akkor véleményem szerint a gtx 770-et mindenképpen meg kellene célozni a 4570-mellé.
(talán még egy 780-at is)Tápból Én az FSP Raidert ajánlanám ezek közül.
KINGSTON 120GB SATA3 2,5" SSDNow V300----helyett viszont inkább mást néznék,mert ezért az árkategóriáért van jobb is.
A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
Joezyka
senior tag
Sziasztok!
új gép vásárlás előtt állok, és pár perifériában bizonytalan vagyok, mint pl a tápban is.
Egyenlőre ami biztos:
processzor: INTEL Core i5-4570 ; RAM : KINGSTON 8GB HyperX XMP Blu DDR3 1600MHz CL9 KIT;
HDD: SEAGATE 2TB Barracuda 7200rpm 64MB SATA3; SSD: KINGSTON 120GB SATA3 2,5" SSDNow V300; VGA az egy gtx 770 vagy 760 de valamelyik ezekből a kategóriákból.
Tuningolni nem szeretnék, viszont hosszú távra tervezek, max később memória bővítés (még 2 slot memória) esetleg VGA csere 2-3 év múlva (max ha kell akkor cserélek tápot is). De egy 5-6-7 évig ez nekem gép legyen.
alaplap az egy ASUS H87-PLUS vagy legalábbis egy ilyen kategóriás lap (ez sajnos még nem biztos hogy melyik lesz)én ezekre a tápokra gondoltam:
FSP FSP500-60APN 85+ 500W [link]
FSP Raider 550 [link]
CHIEFTEC GPS-550A8 550W Dobozos [link]
CHIEFTEC CTG-550-80PB 550W OEM [link]
CHIEFTEC iArena 500W GPA-500S8 OEM [link]Sajnos tápokhoz egyáltalán nem értek, ezért elnézést is kérek. én a chieftec-et preferálom, de nem vetem meg a másik fajtát sem.
Köszönöm előre is a segítséget.
Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!
-
Potzee
addikt
válasz peet.R #60746 üzenetére
Részemről az XFX Pro 550 igen, a GreatWall beles CS 550-re nem tenném le a nagy esküt...
Bár, jonnyGuru nem húzta le a cuccot, de jelenleg nem éri meg az árát...akkor pedig már inkább egy Seasonic beles táp.
25k-ért én inkább ANTEC HCG-520M-t vennék, ha fontos a modularitás vagy 30k-ért Seasonic G550PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
peet.R
csendes tag
Sziasztok!
CORSAIR CS Series Modular 550W, XFX Pro 550W ajánlot tápok? -
Potzee
addikt
válasz lajosx #60734 üzenetére
Mindkét táp kiváló választás!
A Corsair AX760 és 860 is Seasonic elektronikára épül, míg az AXi Flextronics beles.
Az AXi sorozatnál van egy digitális processzor, ami a feszültségszabályozást és a venti fordulatának szabályozását végzi valamint ezen adatokat monitorozza. Egy program használatával lehet ezen paramétereket szabályozni. Az AXi szériában Yate Loon venti van, de - ha jól tudom - golyóscsapágyas! és nem csúszócsapágyas (ami egy idő után kiszárad és morgóssá válik...)(#60739) radi8tor1: Félek ettől a cicergéstől... Egy passzív táp vásárlása előtt mindenképp megvizsgálom illetve megvizsgáltatom a hálózatot egy villanyszerelő/elektroműszerész barátommal...bár nem tudom, hogy mire megyek majd az eredménnyel...
Hogyan tudnék egy esetleges feszültségingadozást kiküszöbölni?[ Szerkesztve ]
-
Ricsiii1992
tag
válasz BomiBoogie #60733 üzenetére
Akkor nagyon nem jó a 650-es GPS? Ha az alap védelmek benne vannak, és tudja pl. a max. teljesítménye 80%-át, az nekem bőven elég. Most VX450-em van, tudom ez szuper seasonic beles, de hiába az, akkor se tud csak ~400W-ot 12v-on, a GPS meg 600-at.
Nem kötöszködés, de tényleg érdekel, mi a gond a "low end cwt" béllel; nem csodát várnék a 15k-s gps650-től, csak tudja a fentieket. És ne füstölje le a gépet mint egy codegen, hkc.
[ Szerkesztve ]
-
N.Ferry
senior tag
Sziasztok!
Nézegettem az Xfx 850w-os tápjait.
Az lenne a kérdésem hogy ebben a minőségben és árban van még olyan táp amit érdemes lenne megvenni vagy az Xfx egy jó választás lenne még mindig?Walking Dead
-
őstag
válasz lajosx #60734 üzenetére
Még csak a proci van meg 4770k. 1 db valami normálisabb vga lesz benne,esetleg később 2db .1 db hdd egy db ssd,2,3db venti kb ennyi.Tudom egy ilyen géphez nem kell 7-800w táp,de ahogy nézem,nem túl nagy különbségek vannak árban a pl 600-és 750 es tápok között ezért nézegetem a nagyobbakat
-
őstag
Sziasztok.
A 2 táp közül melyik jobb vétel? Megéri a felárat a Corsair? vagy esetleg ez is érdekelne CORSAIR AX860 ez majdnem annyi mint a seasonic.
SEASONIC X Series 750
CORSAIR AX860i Digital[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Ricsiii1992 #60730 üzenetére
Nem csak az számít, mennyit ad le, ha ilyen erős kell, nyilván nem egy olcsó konfiguráció, ezen ne spórolj.
-
peet.R
csendes tag
Sziasztok!
CORSAIR CS Series Modular 550W, XFX Pro 550W ajánlot tápok?
CORSAIR felé hajlok árban 4k a különbség. -
Ricsiii1992
tag
Sziasztok, erről a tápról mi a véleményetek?
Chieftec GPS-650A8
CWT belsős, próbáltam utána keresni itt a fórumban is. Miért nem igazán ajánljátok? 14ezer körül van most, ebben az árban nem igazán láttam jobbat. 600W-12V-on, ha 500-550-et lead stabilan az nekem bőven elég lenne.
Írtatok sokan olyat is hogy "low end cwt", tényleg ennyire rossz lenne? Nem várnék tőle sokat, csak hogy a fentebb írt kb. wattszámot tudja biztonságosan
[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
válasz haxiboy #60727 üzenetére
Ahhoz képest, hogy Chicony belsőre épül, elég drága. Ezek a Corsair-ek már nem a régi, Seasonic belsőre épülő modellek...
30k környékén SEASONIC M12II 750W, ami 750W és moduláris.
Ha nem kell ennyi watt, akkor XFX Pro 650W Modular EditionPICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
lysgb
tag
ez a táp jó? Tudom h Seasonic, de használt, meg hátha abból is van megbízhatatlan széria: Seasonic 400HS ACTIVE PFC 400W
-
haxiboy
veterán
Üdv.
A kövi tápot néztem ki : Corsair RM750
Esetleg valami hasonló árban/minőségben?
Amit meg kéne neki hajtani i5-3570k+Corsair H100i + HD 7870 esetlegesen a jövőben még 1 VGA + Vízhűtés
Vélemények?
[ Szerkesztve ]
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
MMIX
addikt
-
Potzee
addikt
válasz radi8tor #60715 üzenetére
Köszi az infót! de ezt nagyon szomorúan hallom!
A PICO + külső adapter combo nem cicereg és a passzív táptól sem tűrném el, hogy ciceregjen, de ha egy X400-as is cicereg...vajon melyik nem?
A szüleim gépéből egy Gigabyte SuperB 460-at száműztem a cicergés és a venti kerregése miatt.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Graphics
Jómunkásember
válasz csibukaaa #60719 üzenetére
Én a Raider 550-est venném ebben az esetben.
Ja várj, Antec, HCG-520? mert ha igen, akkor az mehet Seasonic belső, igaz tajvani kondikkal
Melyik pontosan? mert ez kifejezetten jó széria az Antec-nél / habár ott nem sok rossz van /
Viszont vigyázni kell a nevekkel, akad CWT belső NeoECO néven, és Seasonic belsős is szintén hasonló névvel.
De ha már Current, akkor rossz nem lehet csak jó
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Brr fura látni, CWT-hez képest én a Great Wall-t nem tudom előrébb helyezni, oké jó, olyat gyártanak, amit megfizetnek...
De ha már az első szériával gondok voltak, akkor később mi lesz? a Corsair alapból is lefelé lépdel a profit érdekében... , oké az az RM... ,de akkor is :/ szkeptikus maradok ezekkel a szériákkal kapcsolatosan
[ Szerkesztve ]
-
Kar07
tag
válasz Graphics #60714 üzenetére
Ha a CX430 zajos lehet, akkor inkább nem, mert halk gépet szeretnék.
Most egy Chieftec CTG-500-am van, nincsen vele problémám, nem hangos, viszont a kábeleit nehehezen tudom elrendezni, csak ezért gondoltam hogy cserélem egy modulárisra, ha nem kell sokat ráfizetnem. De akkor lehet inkább elhalasztom és később többet szánok rá.
Amúgy a Silent Pro M500-ról mi a vélemény, nem érdemes ma már költeni rá ~13k-t?
XFX Pro 450-et vettem egy havernak, jó kis táp, csak sok a kábel, nekem nem kell annyi és olyan hosszú
-
csibukaaa
csendes tag
válasz Graphics #60717 üzenetére
Kellene egyik ismerősöm gépjébe max 20 körül szán rá. Ez a tipus van a boltba ahonnan jóval ár alatt be tudnám szerezni Fps Raider 550w CM g600... BE QUIET és ANTEC CURRENT lenne a boltba de ezek közül nem tudom melyik lenne a legjobb választás. a Thermaltake moduláris ha jól láttam és 14k körül lenne. XFX nincs Seansonicből pedig csak a drágábbak vannak.
fx8320, meg egy gtx 660ti nek sztem nem árt az 550w körüli táp. -
csibukaaa
csendes tag
Thermaltake 550W SMART - SP-550MPCBEU erről esetleg tudtok valamit?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Potzee #60641 üzenetére
X400-at ne bánd, eléggé hálózat/alaplap függő hogy cicereg vagy sem. Engem az őrületbe kergetett. Végül eladtam pedig már immunis lettem a hangjára.
Az új tulajnál is cicergett, de az ő alaplapján lehetett finomhangolni az energiagazdálkodási lehetőségeket.[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
Graphics
Jómunkásember
Hát igazából a CX430-as simából itt valaki már 3-at vitt vissza zajosság miatt. emiatt nem javaslom a modulárist belőle, mert ugyebár ugyanaz a belseje.
Ha lenne OCZ PC&Power Cooling Silencer MKIII 400W akkor azt javasolnám...
Ha meg nem lényeg ,és hosszútávra tervezel, akkor Seasonic SS350/400-ET, vagy XFX Pro 450.
Ezek a tápok / CX430 nem / mind Seasonic belsősek, s tartós ADDA ventivel szerelték őket, amik a leghalkabbak
-
Potzee
addikt
válasz dzsingisz #60711 üzenetére
SEASONIC SS-350ET 350W vagy ennek a 400W-os változata.
A jövőre nézve XFX Pro 550[ Szerkesztve ]
-
dzsingisz
csendes tag
Sziasztok!
Milyen tápot ajánlotok egy FM2-s konfig mellé? Az az igazság, hogy elég alkalmi játékos vagyok, főleg netezésre 3d modellezésre (nem a teljesítményigénylő szint) használom arra pedig ez elég lesz...
AMD A10 X4 6800k BOX + ASUS A88XM-A FM2+ ez ami egyelőre van, szóval valami kisfogyasztású rendszert szeretnék, ha kinövöm akkor szeretnék mellé valami videókártyát rakni (vagy procit cserélni).Javaslatok?
Előre is köszönöm mindenki segítségét!
-
blaca83
őstag
Én sem erre számítottam és pipa is vagyok a dolog miatt...
Kicsit utánaolvasok a dolognak még és majd meglátjuk, hogy aláteszem-e a rendszernek.
Köszi!A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
MMIX
addikt
válasz Graphics #60705 üzenetére
Itt van a topikban az egész story, keress rám! (az se veszélyes gépre)
Nem V1, hanem egy bizonyos sorozatszámig. Az új szállítmány gyártói rendelésben vannak a módosítások. X ezer darabonként megy a gyártás. Az új szállítmánytól már a módosított tápot gyártják.A kedvenc táblázatban is jelölve van.
s/n> 1341xxxxx[ Szerkesztve ]
-
Kar07
tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik érné meg jobban: Használt Cooler Master Silent Pro M500 vagy új Corsair CX430M?
A Corsair egy ezressel lenne csak drágább, viszont új. A Silent Pro M500-asnál ha valamikor elkezd hangos lenni a venti, ami 135 mm-es, akkor meg szívok vele, mert nem tudom kicserélni "normál" méretűre?
Konfig az adatlapomon.
Köszi!
-
MMIX
addikt
válasz Graphics #60703 üzenetére
Nem tartok az összes Great Wall-tól. Ha minőséget kell gyártani, akkor szinte bármelyik gyár össze tudja kapni magát, ha nem is Seasonic szintre, de egy FSP, Sirtec szintre szinte biztos.
RM-mel mi a baj? Gépre nem veszélyes és a CS-se. Ár/érték legyen már a kérdező dolga. (szerintem)
A HardOCP-n átment a CS550M. (míg a első szériás Hipro RM-ret elkaszálták, tehát nem nyalnak a Corser-nek), és az Ő tesztjük szerintem a legHARDabb.
Az új RM-ek javítva vannak.[ Szerkesztve ]
-
Bigeee
tag
válasz atomanti19 #60700 üzenetére
Seasonic G-550
-
MMIX
addikt
válasz atomanti19 #60700 üzenetére
Amit venni lehet itthon az FSP-ből , az az Aurum CM 550W, majdnem 30 ezer Ft.
20-30 ezer Ft. 80+Bronz
Seasonic M12II 520/620
XFX moduráris tápok. (Seasonic S12II)
Cooler Master GM 550W (CWT)Van ami jó árban van és FSP, EVGA Supernova NEX750B (tudom, hogy nagy, de 25 ezer Ft, és a hatásfok 50-60% terhelésnél a legjobb) [link]
Gold-ból:
Corsair CS, RM550W (Great Wall és CWT)
EVGA SuperNOVA NEX650G (FSP)Ha ritkaságot akarsz:
IN WIN DESERT FOX (sivatagi róka) Commander (parancsnok) III 600W (alias Rommel, kínaiak és a névadásaik)
[link][ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- eFootball
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest