Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tornas
őstag
válasz 04ahgy #33790 üzenetére
Ha feltenném azt a kérdést, hogy minderre miért van szükség, arra nyilván értelmes válasz nem létezhet.
A braziloknak szánt betonkockás tápról meg ne is beszéljünk. Intő példa:[link]
Hantolnivaló hantol (csupa kisbetűvel direkt) nevű tápegység! A forrás eredetije MMIX fórumtárstól származik.[ Szerkesztve ]
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
MMIX
addikt
válasz tornas #33787 üzenetére
A (85)-ön mindig is volt PCi-e csatlakozó, kivéve a 350W-oson. Errefelé nem árulták, a 350W-os bukkant fel pár hete.
[ Szerkesztve ]
-
Brutus880
tag
válasz tornas #33803 üzenetére
Az igen! Villanyszerelő meg műszerész pályafutásom alatt még nem nagyon láttam ilyent Hát a nyáklapon az az ónolás (7. kép) is tisztára amatőr "maszek" munka látszik is már hogy megette a sav meg a rozsda is. De mégis a legjobb a 13. kép a diófák (dióda) felállítva vannak jézusom... a kondik is az IC-k is mind mind gány munka és még az is nagy hogy sehol nem találom a földelést rajta
Gyakran használnak nyomdafestéket nem tűrő szavakat, igaz, nem kötőszó gyanánt. De nekem elhihetitek: egészségesebb bármely nyugtatónál!
-
andrade
senior tag
válasz Brutus880 #33805 üzenetére
A fütyüllőm se érti az miért olyan szörnyűséges hogy a Graetz diódái függőlegesen vannak?Logice még függőlegesen több is a hely. Még a hűlése jobb is persze ezek nem melegednek jelentősen.
Én 17 éve nem használok földelést mert a szobában nincs de azért ügyelni lehet az átvezetésre.[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
válasz philoxenia #1 üzenetére
Üdv. Olyan 13k körül moduláris tápot lehet kapni újonnan. Az enermax liberty 500W ról mi a vélemény? Mennyire megbízható ahogy olvastam már nem mai darab (itt használtról lenne szó). 10k-t érdemes kiadni érte?
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
04ahgy
nagyúr
Ott a pont!
(#33807) andrade: Védőföldeléssel ellátott készüléket üzemeltetsz földelés nélkül 17 éve? Azóta játszol saját és a környezeted életével.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Brutus880
tag
válasz andrade #33807 üzenetére
(#33807) andrade: Panellakásban lakol? Mert amikor a panellakások épültek még nem volt elterjedve a földelés. Szabványba volt foglalva de vagy költséghatékonyságból vagy egyéb okból nem használták.
Hol laksz helyileg?Gyakran használnak nyomdafestéket nem tűrő szavakat, igaz, nem kötőszó gyanánt. De nekem elhihetitek: egészségesebb bármely nyugtatónál!
-
tornas
őstag
válasz 04ahgy #33810 üzenetére
Gondold el, még valszeg a mikróját is földelés nélkül használja! A mikróban kb. 4000 V van. A kapcsirajzon is látható, hogy a főtrafő szekunder tekercsének (kb. 2000 V) egyik pólusa a földre van kötve. Pontosabban a trafó vasmagján át a mikró fémházán keresztül. Szekunder kör a földön (testen, mikró fémházán) keresztül az egyenirányító diódán át záródik.
[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
-
Brutus880
tag
válasz Brutus880 #33818 üzenetére
Ha más szobákban be van kötve, akkor az elosztószekrényből kiindulva onnan egy szálat ki kellene építeni a konnektorig ha van vagy ismersz egy villanyszerelő ismerőst akkor simán megcsinálja neked 2 üveg sörért.
Esetleg a konyhából/fürdő szobából, mivel ott földelt konnektorok vannak. Csak tényleg szakemberrel csináltasd ne szakképzetlennel mert én az elmű-émásznál dolgozok és mi ott nagyon szokottunk örülni az ilyen hézibarkács megoldásoknak.Gyakran használnak nyomdafestéket nem tűrő szavakat, igaz, nem kötőszó gyanánt. De nekem elhihetitek: egészségesebb bármely nyugtatónál!
-
tornas
őstag
válasz andrade #33817 üzenetére
Egy villanyszerelő rövid idő alatt megoldaná a földelési gondodat a szobádban (tudom, azt mondanád, hogy nincs is rá szükséged, de akkor is). Meg aztán az asztali PC alternatívája a laptop.
De ez már erős OFF a részemről és OFF-oltatatás a részedről, így inkább javaslom, hogy tápokat ajánlgassunk!
[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
kero35
tag
sziasztok!
milyen tápot ajánlotok az alábbi konfig alá
lap asrock b75m
proci: i5 2300
vga:hd 6870
A lényeg halk megbizható táp legyen köszikeAz élet olyan mint a motor néha be kell rúgni
-
04ahgy
nagyúr
válasz Cobra652 #33824 üzenetére
Inkább a Thermaltake tápot vedd. CWT beles, és 396W-ot le tud adni 12V-on, tehát erősebb. Megbízhatóság, halkság terén kb. egy szintre saccolom.
(#33822) kero35: A petike2014 által felsoroltak jó választások, de ha annyid nincs tápra, akkor a Chieftec CTG-500-80PB is kitűnő választás, kicsivel 12e Ft felett.
HGyu
-
Epimenides
csendes tag
Hello!
Milyen tápot ajánlanátok , ehhez a konfighoz:
Asus p5nd2sli
D925 procc,
XFX 8800gt, Alphadog,
Creative Audigy EAX, adv. hd,
Samsung Hd403LJ,Előre is kösz!
"Amit most mondok hazugság." Ha Epimenidész hazudott, akkor állítása hamis, és nem hazudott. Ha Epimenidész nem hazudott, akkor állítása igaz, és hazudott. A matematika örök, az emberek meghalnak
-
petike2014
aktív tag
válasz Epimenides #33826 üzenetére
Használtan nem tudom,h ennyiért megéri-e, de maga a táp nem rossz választás. 10e körül CTG-400, vagy 12e-ért ennek az újabb v2-es 80+ bronz változata jó vétel.
[ Szerkesztve ]
-
Epimenides
csendes tag
Kösz, és ha tervezem a lapcserét, mondjuk egy
Asus P5qra, meg
E6550 vagy 6540vagy 6520 ,akkor is megfelel?"Amit most mondok hazugság." Ha Epimenidész hazudott, akkor állítása hamis, és nem hazudott. Ha Epimenidész nem hazudott, akkor állítása igaz, és hazudott. A matematika örök, az emberek meghalnak
-
Brutus880
tag
Mi a véleményetek erről? XFX Pro 650W 80Plus bronze minősítéssel
Gyakran használnak nyomdafestéket nem tűrő szavakat, igaz, nem kötőszó gyanánt. De nekem elhihetitek: egészségesebb bármely nyugtatónál!
-
Ribi
nagyúr
válasz Epimenides #33828 üzenetére
E6520 nem igazán létezik, de a 6550 kevesebbet eszik mint a D925.
Szerintem kicsit erősebbre válts ha váltasz, esetleg valami használt 1156-os 4 magos olcsón beszerezhető. -
04ahgy
nagyúr
válasz Epimenides #33828 üzenetére
A táp (CX430, CTG-500-80PB, akármelyik ajánlottat / általad érdeklődöttet is válaszd) még az említetteknél erősebb rendszert is elbír, emiatt ne aggódj.
(#33827) petike2014: A CX-nek a v1-e nincs 80Plus minősítve, a v2 az 80Plus standard, és csak a "v3" (nem hívják v3-nak) a 80Plus Bronze: [link] és [link].
HGyu
[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
válasz petike2014 #33834 üzenetére
Nem félreérthető volt, hanem teljesen más értelme volt anélkül.
HGyu
-
WP14
őstag
válasz petike2014 #33834 üzenetére
A királynét megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem.
Inkább állva meghalok, mint térdelve éljek!
-
Epimenides
csendes tag
A királynét megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem.
Ez így nem egyértelmű,
1.:most vagy megölni nem kell félni
2.:vagy megölni nem kell, félnünk jó lesz ,meg egyetérteni
3.: mit nem ellenzel?[ Szerkesztve ]
"Amit most mondok hazugság." Ha Epimenidész hazudott, akkor állítása hamis, és nem hazudott. Ha Epimenidész nem hazudott, akkor állítása igaz, és hazudott. A matematika örök, az emberek meghalnak
-
WP14
őstag
válasz Epimenides #33838 üzenetére
Ez benne a poén, a vesszőket nem mindegy hova teszed, a mondat értelme aszerint változik
Inkább állva meghalok, mint térdelve éljek!
-
04ahgy
nagyúr
válasz Epimenides #33838 üzenetére
HGyu
-
petike2014
aktív tag
Ez nagyon jó volt, örök hála érte - 04ahgy,WP14
[ Szerkesztve ]
-
petrkelemen
csendes tag
Sziasztok!
Van egy régi gépem, amiben a táp felmondta a szolgálatot, azonban a gépet még szeretném használni a továbbiakban is. Ehhez szeretnék segítséget kérni, hogy milyen teljesítményű tápot keressek, illetve szívesen fogadnék konkrét javaslatokat is, lényeg, hogy halk legyen, és kb 10-15e körül szánnék rá.A konfig a következő:
Abit ic7 alaplap
3,2-es P4 proci
4x512mb corsair memória
nvidia geforce 6800 256mb
creative sc audigy se
plextor dvd
1tb HDD
2-3 ventiElőre is köszi!
-
Brutus880
tag
válasz petrkelemen #33842 üzenetére
Milyen tápod volt az előző?
-
04ahgy
nagyúr
válasz petrkelemen #33842 üzenetére
FSP-350-60APN, FSP-400-60APN, Chieftec CTG400-80PB bőségesen elég ahhoz a géphez.
HGyu
-
andrade
senior tag
válasz petrkelemen #33844 üzenetére
Vegyél egy FSP 400 APN-t
-
hollozoli
tag
válasz Brutus880 #33847 üzenetére
Gondoltam érdekességként megírom, hogy végülis mi baja volt a gépemnek:
Az alaplapom Nvidia NForce chipset-je nem támogatta az ATI RADEON vga kártyát.
A VGA kártya okozta a gépem lefagyását.De annyit nyertem az egésszel, hogy kidobtam a XILENCE tápomat a kukába, és az FSP400-60APN remekül működik helyette.
Köszönet a tanácsokért!
hollozoli
-
Brutus880
tag
válasz hollozoli #33848 üzenetére
Hát eleve benne van a márka nevében hogy Nvidia tehát nem is fogja az ATi videó kártyákat támogatni vagy esetleg ezt (nem leoltás miatt) nem tudtad?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest