Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Egy korszak vége
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- New Game Blitz - 2024
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
andrade
senior tag
válasz Kal-El #34098 üzenetére
Jellemzően nemigen lehet direkt tápventillátort venni azokat a tápgyártóknak készítik nemigen kerül üzletekbe külön.Olyan paraméterűt kell keresni ami nem tér el sokkal az eredeti bennlevőtől levegőszállítás fordulatszám teljesítmény és indulófeszültség tekintetében.Ez egy 1,8wattos számtalant lehet találni amivel helyettesíteni lehet.Túl nagyot azért nem érdemes betenni mert feleslegesen zajosm lesz csak.Egy Arctic F12-őt be lehet tenni helyette.
-
andrade
senior tag
válasz BerlinBoy632 #34008 üzenetére
A CTG A80-as szériája jól sikerült én egy 450-est szereltem be egy ventillátorhibás FSP Hexa 400 helyett és nagyon jól muzsikál nyolc hónapja napi 16 órában
-
andrade
senior tag
válasz petrkelemen #33844 üzenetére
Vegyél egy FSP 400 APN-t
-
andrade
senior tag
válasz Brutus880 #33805 üzenetére
A fütyüllőm se érti az miért olyan szörnyűséges hogy a Graetz diódái függőlegesen vannak?Logice még függőlegesen több is a hely. Még a hűlése jobb is persze ezek nem melegednek jelentősen.
Én 17 éve nem használok földelést mert a szobában nincs de azért ügyelni lehet az átvezetésre.[ Szerkesztve ]
-
andrade
senior tag
válasz Forestgreen #33694 üzenetére
Elég hosszú ideje stabilan jó az árkategóriájában minden vonatkozásban. Már a 450-es hosszabb kábelű mint a Hexa az 500-as még hosszabb és nem csak elvileg.
[ Szerkesztve ]
-
andrade
senior tag
válasz petike2014 #33660 üzenetére
Az FSP Hexaknak nagyon rövid a kábeleik nem jó alsótápos házba Chieftec CTG 450 -500 lenne jó.
-
andrade
senior tag
válasz slayerenkala #33590 üzenetére
Jelentéktelen a többlet fogyasztás 1-2W . Meg a hatásfok esetleges különbsége
[ Szerkesztve ]
-
-
andrade
senior tag
válasz nubreed #33563 üzenetére
Az bizony lehet hogy grafitos szivacslapot adtak hozzá, nem állítom hogy minden alaplapot ilyenbe csomagolnak. Ez a rózsaszín félkemény lap jó alátenni esetleg kettőbe hajtva.Számtech boltosnak biztos marad ilyen. Egy hozzászóló mutatott ilyent épp! Ez polisztirol anyag míg a laza puha szivacs poliuretán.
[ Szerkesztve ]
-
andrade
senior tag
válasz nubreed #33553 üzenetére
Én amikor alaplapot szerelek be nemcsak a lecsavarozóhelynél fogatom le hanem vannak furatok amikbe fehér műanyag támasztóbakot lehet tenni ami pont ilyen esetben jó amikor be kell dugaszolni valamit.Azt is lehet csinálni hogy beszerelés nélkül párszor a dugót ki be helyezzük hátha könnyebbé válik utána a behelyezés.Én minden alkatrészt beszerelés nélkül asztalon kipróbálok egyrészt a csatlakoztatások miatt másrészt ha gyenge alkatrész van az a rövidebb üzem alatt is kijöhet.
[ Szerkesztve ]
-
andrade
senior tag
válasz nubreed #33551 üzenetére
Van az a rózsszín műanyag amit az alaplapokhoz adnak, a dobozban az van az alaplap alá téve. Arra kell vigyázni nehogy nagyon behajoljon az alaplap és nehogy rövidzár legyen mert a feltöltött kondit rossz helyre zárva alkatrész mehet ki. A nagy behajlás miatt a fólia is elpattanhat
-
andrade
senior tag
válasz timarsandor #33547 üzenetére
A feszültségek +- 5%-ban térhetnek el a szabvány szerint.És ahogy jól írták a jelenség inkább adatkábel hiba lehet mint a táp produktuma.Pláne hogy hallani hogy a HDD áll le észlelni lehet.
[ Szerkesztve ]
-
-
andrade
senior tag
válasz gyenesmartin #32970 üzenetére
A 24 pines egybe dugó is bedugható sok 20 pines aljzatú alaplapba ha a lelógó 4 pin alatt nincs olyan alkatrész ami akadály.
-
andrade
senior tag
válasz GrooveHero #32939 üzenetére
Persze hogy elviszi ezeknél csak a tunning nem ajánlatos.Nem hiszem hogy jobb lenne az egyik lényegesen mint a másik giga-t nem használtam még arról nincs tapasztalatom.
-
andrade
senior tag
válasz GrooveHero #32934 üzenetére
A tápnak a ráírt wattos teljesítményt kell tudnia. Egy 400 wattos tápnak nem 320-at kell tudnia ha 80%-os hanem a 400-at és erre megy rá a hálózatból kvett teljesítmény.A hatásfok függvényében.
-
-
andrade
senior tag
válasz postasbalint #32178 üzenetére
Ez nem éppen microATX ház ezért a kábelek pláne alsóban is döntőek én azt mondom egy Chieftec CTG 500w ajánlott.
-
andrade
senior tag
válasz Lavidaloka #32149 üzenetére
Az A80-as CTG-k jók és olcsók viszonylag, jó választás
-
andrade
senior tag
válasz likeaRAINBOW #32089 üzenetére
Akkor ez egyértelműen a túláram védelem vagy a rövidzárvédelem lényeg hogy meg van rántva az ág és a védelem kiold mert ha csak rövid időre is de túl lett lépve a kivehető áram
Úgy lehetne pontosan behatárolni ha épp akkor feszmérés alatt lenne mert ha a táp megszalad ott felfelé megy a fesz mííg áramnál lefelé indul.A megszaladás a táp hibája míg a túláram nem. -
andrade
senior tag
válasz likeaRAINBOW #32085 üzenetére
Ha nem tudod a gombbal visszakapcsolni a gépet a védelem kioldása produkál ilyet de ott a tápot a kapcsolójával is ki be kell kapcsolni.
-
andrade
senior tag
válasz diegho #31999 üzenetére
Régebbi Chiefteccel? Itt többnyire az A80-as sorozatról van szó ami jól sikerült a használat utáni reagálások ezt mutatják. Amúgy a ventillátorok nem kapnak 12V-nál nagyobb feszültséget és a zajosságának dB értéke mindíg a maximumra van leírva.Ha egyszer 18dB a max zajosság akkor hibátlan venti mellet nem lehet 30dB.Az a legmárkásabb egységeknél is előfordulhat hogy gyártáshibás széria kerül bele.
-
andrade
senior tag
válasz Montesantos #31949 üzenetére
Egy 500W-os Chieftec CTG kábelhosszra teljesítményre is jó lesz
-
andrade
senior tag
-
andrade
senior tag
válasz LackoMester #31633 üzenetére
" over-power protection"
Hogy működik túl egy táp kíváncsi volnék rá!
-
andrade
senior tag
-
andrade
senior tag
válasz atirag #31178 üzenetére
Azt kellene megállapítani ahogy jól írták hogy a táp ventiszabályzója 25 fokon mennyivel kezd.Mert ezek a legszélesebb szórásban vannak ahogy írtam a Hexa 400-é 6,5 volton kezd.De az a szabályzó elektronika ami 3V körül az nem forgat sokat meg és nem a 3V-osak vannak többségben.
-
andrade
senior tag
válasz atirag #31173 üzenetére
Az FSP Hexa ventillátor fordulatszabályzója szobahőmérsékleten 6,5V-al kezd.És van egy levegőszállítása a ventillátoroknak ha a tápban gyárilag 110m3/h szállítású ventillátor van akkor mi a fenének kellene pld 180m3-est beletenni? Ilyen nincs hogy a rendszerhűtő néven írt ventillátor nem használható tápba.Egy Chieftec renndszerhűtő geometriailag teljesen azonos egy Yate Loon táphűtővel!És azonos a levegőszállításút is lehet találni bőven! A boltokban nemigen van olyan hogy kimondottan táphűtő.
És gondolkozz el egy 12V-os ventillátor 3V-on ugyan milyen teljesítményt ad le, semmit! Nincs érdemi levegőszállítás mitől lenne?
A tápba +-10% szállítás eltérésű venti beépíthető.A elöl említett Hexaba betett gyári 7V kezdő indítású Revoltec venti szépen és megfelelően forog a kezdő feszültségen.Mert az nem úgy van hogy a 7V indítású venti 6,5V-on már nem is megy, egyenáramnál ez nem így van.Nekem van tápegységem amivel lehet fokozatos feszültséget adni egy venti megforgatására tudom hogy a 7V-nak írt venti már 4V-on forog bizony.Egypár ventit beépítettem az idők folyamán.[ Szerkesztve ]
-
andrade
senior tag
-
andrade
senior tag
válasz nintendo #30840 üzenetére
Azért az IArena nincs felsőkategória közelében se és az egy két évihez képest gyengébb lett a minősége.Mintahogy pld az FSP Hexa is ventillátor problémákkal küszködött az elmúlt fél évben elég gyenge lett a beletett Yate Loon ventillátorok minősége. Én dokumentáltam itt a PH-n hogy milyen hanyag gyártási technológiával készülnek a ventik.A Chieftecbe is kerültek biztosan ilyenek.
[ Szerkesztve ]
-
andrade
senior tag
válasz maypayne3 #28058 üzenetére
Régen a videokártyák az alaplapi csatlakozójukról kaptak áramot. Az új nagyteljesítményű kártyákat már nem lehet az alaplapról teljesen kielégíteni ezért a tápról kapják közvetlen a sok amperes áramot ezek a kártyák az alaplapon PCI-e csatlakozóban vannak és a tápról közvetlenül rámenő teljesítménycsatlakozót is annak hívják.
-
andrade
senior tag
-
-
andrade
senior tag
válasz moha21 #27239 üzenetére
De arany szíve anyjának a +-5% a táp által szolgáltatott feszültségre vonatkozik semmi köze a túlfeszültségvédelemhez.Itt van a kezemben egy Hexa könyve a túlfeszültségvédelem táblázata
fesz........ kikapcsolási pont
3,3V......... 4,3V
5V............ 6,5V
12V........ 15,5VMellesleg teszek közt a két érték közé mi a francnak írja egybe nem tudom! Kitolok vele kipontozom!
[ Szerkesztve ]
-
andrade
senior tag
válasz Krissz5435 #27229 üzenetére
Általában egy tápban túlfeszültség túláram és rövidzárvédelemnek illik lenni!Ha elviszi a lapot akkor nem lehet benne.Egy lap 20V felett száll el 12V-ra értve, a túlfeszültség 15-16V elérésekor kiold! ha van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Napelem
- Trollok komolyan
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- VoLTE/VoWiFi
- Óra topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Azonnali notebookos kérdések órája
- További aktív témák...
- Cooler Master XG-Series XG850 Platinum 850W 80 PLUS Platinum
- Be Quiet SFX-L Power 600W Gold Moduláris SFX / ITX Tápegység
- SilverStone SFX 800W Titanium Moduláris Tápegység
- BESZÁMÍTÁS! 850W Seasonic Prime PX-850 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG STRIX 850W Gold White Edition Moduláris Tápegység Fehér
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest