Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bartucc
addikt
válasz fordfairlane #298 üzenetére
Erősebb a Saga II, és halkságban sincs különbség igazából. Ha pedig egy áron vannak, akkor Saga-t kell venni. Corsair tápok Seasonic elektronikára épülnek, viszont kissé alul van bennük szabályozva a venti-vezérlés, ami ugyen nem megy az alkatrészek kárára (HX520-nál mondjuk gyanús volt a dolog), csak felső tápos házakban nagyon átforrósodik a tápegység. Saga-ra ez nem jellemző.
give3: a Corsair nem jobb, és nem éri meg a felárat. (ha nem számít a dizájn, semmivel se jobb). A két kiválasztott tápegység nagyon megfelelő, árkategóriájukban nem igen van jobb. Mire kell egyébként 500W?
[ Szerkesztve ]
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
Dealer20
tag
-
faranus
aktív tag
sziasztok nem tudom hogy jó helyre írok ha nem sry de elég fontos a kérdésem.
va egy FSP FSP400-60APN tápom és egy intel i5 760 proci húzva 3.2Ghz re szeretnék venni egy Palit gtx 460 Sonic Platinum kártyát. elbírja a táp? vagy egy nagyobbat kéne venni?
most egy húzott sapphire 4830 om van annak is van fogyasztása.előre is köszi a választ
tisztelettel faranus :R
-
FireKeeper
nagyúr
Szia!
Bírnia kéne. Kb bármilyen 4magos CPU + 1db felsőkat GPU konfigot vinnie kell egy korrekt felépítésű 400-asnak (persze nem számítva az extrém tuningot, meg egyéb szélsőségeket ). Max kicsit hangosabb lesz Load alatt, mint eddig.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
MPowerPH
félisten
Sziasztok!
Erről a tápról mi a véleményetek? Hosszú távra szeretném egy barátomnak venni a gépéhez, csak emlékeim szerint ezek az FSP -k eléggé leáldoztak.
Konkrétan róla lenne szó: FSP Epsilon 80PLUS 600W
Don't Tread On Me
-
14adam
addikt
Vinni fogja. Az ágak is úgy vannak kiosztva,hogy a húzott 4 magos procit is vigyék. Meg az a kártya furmark alatt 150w-t eszik kb. Jóhelyre írtad. Vinni fogja
#307) BMW001 sli vagy cf lesz? ha nem akkor felesleges 600w-s tápot venni. Egy 500-as fsp apn-t vagy sagaII-t ajánlanék vagy ott a Chieftec ctg 500 vagy a gps A-t de csak amibe 1db A betü van azt vegyétek a másik az baromi régi már (AB is régi). Az epsilon sorozattal csak annyi volt a baj,hogy 500-as tervezésre épült.
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
válasz MPowerPH #307 üzenetére
Nem rossz táp, de ma már kapsz jobb hatásfokút is (kis hazánkban jellemzően 85plus, ezek már megkapták a 80plus bronz minősítést).
mod: Epsilonból nem is vagyok benne biztos, hogy van 85plusos, de Everestből biztos van, az moduláris, bár kicsit drágább. És ahogy a kolléga is írta, ha nincs CF/SLi akkor felesleges a 600W.[ Szerkesztve ]
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
MPowerPH
félisten
Lesz a későbbiekben CF, mivel úgy akarja bővíteni a vga teljesítményt. És 15k -t tud tápra szánni. Na most újonnan még 400-ast se kap annyiért, de hát mondhatom én neki. Használtban meg pang az apró. Azért kérdeztem rá, hogy ezt meg szabad e venni.
Egyébként Corsair VX450W -et akartam neki szerezni, de sürgős, és a közelben nem találtam olyat.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Lotusomega
senior tag
Hát igen, csak az fehér és elég érdekesen néz ki szerintem.
Igazából a Zalman 460-asa kellene nekem, de most majdnem 2xer annyiba kerül mint amikor vettem a 360asat Mert azt aztán soha nem halottam és mindent elvitt, és még szép is voltTápot egyébként érdemes használtan venni? vagy az nagyon lutri?
[ Szerkesztve ]
-
Dealer20
tag
Tudom ,de baromi zavaró a nagy hangja a gépnek ,ezelött fsp 400 60apn -em volt,alig hallotam a hangját ! De ez chieftech kb 2 szer hangosabb
Valamit valamiért,de remélem azért nem lessz gond vele ....
Amugy elegedett vagyok a a Chieftech gps-450A val ,van csatlakozó bőven meg 2 *4 tüs alaplapi csati is .[ Szerkesztve ]
-
14adam
addikt
válasz Lotusomega #311 üzenetére
Zalman 460-al mit akarsz? egy ezer éves bélre épül (Fsp 400 gln amire a giga superb 460 is)
Érdemes használtan venni
(#310) BMW001 Artic cooling fusion 550?(ha alsótápos ház akkor felejtős az Ac,rövidek a kábelei) vagy Chieftec cft 600 de csak azt vegyétek meg ami sima c-re végződik,a cs-s volt a régi.
[ Szerkesztve ]
-
AAntii
őstag
Sziasztok!
Az alábbi konfignak elég egy Chieftec HPC-420-302DF tápegység?
amd x2 7850
gf 8800 gt
4 db 1 gigás 800 mhz-es memória
2 db wincheszter
1 dvd író
tv tunerHúzva nincsen semmi
Amennyiben nem, akkor milyen tápot ajánlotok, extra igények nélkül és közepesen szűk pénztárca mellett?
Köszönöm megtisztelő válaszotokat és a segítséget!
[ Szerkesztve ]
"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
Syracusa17
tag
válasz fordfairlane #315 üzenetére
Ez engem is érdekelne, hogy mi a különbség az APN és a GHN között. Gondolom a GHN fiatalabb model. De vajon megéri a plussz pénzt GHN ?
+36203380846
-
14adam
addikt
válasz Syracusa17 #316 üzenetére
12v-s ága erősebb a ghn-nek.az apnnek a bemeneti oldalán capxon kondi van a kimeneten meg előfordul teapo is ellenben a ghn-el ahol csak teapo kondit használnak. Az apn-be halkabb venti van
-
aimettirlz
tag
Üdvözlet!
A segítségeteket szeretném kérni!!!
CPU AM3 Phenom2 X4 945 BOX 3 év gar
Alaplap Gigabyte AM3 GA-MA790XTA-UD4 3 év gar
OCZ DDR-3 4Gb /1600 KIT Gold (OCZ3G1600LV4GK) 3 év gar
HDD WD 1.0 TB/SATA3/64M (WD1002FAEX) Caviar Black 3 év gar
FSP SAGA-II 500W 2 év gar
CPU COOLER Cooler Master Hyper 212+
Zotac GeForce GTX 460 AMP!1. kérdés: TÁPEGYSÉG? chifivel az a bajom hogy nm műxenek négyszögjeles szünetmentesekkel .. volt rá példa hogy itthon kabbét mutatott a chifi tápom az áramnak és visszaküldte a szünetmentesbe ami melegedett és füstölt... úgyhogy ez ilyen nm tom a táp mien jellemzője csinálja azt hogy csak minőségi áramot enged be... mit kellene figyelni :/ de most fsp-t szeretnék venni emiatt is de arról sem írnak túl sok szépet...
SAGA II
2. kérdés: VGA? GTX 460 kategóriában gondolkozom eddig 3850-em volt (256/256).. szóval egy erősebb változatot szeretnék a referenciánál... Én a Goes Like Hell változatot néztem ki először de tudásban nagyon hasonló Zotac amit feljebb is írtam a konfigba jobban elnyerte a tetszésemet... csak sajnos nem tudom mikortól lehet beszerezni itthon... Tudtommal az AMP! Edition szeptember 2-3-án került fel a gyártó kiadott listájára most ez számomra mit jelent?Pozitív segítőkész szándékot szívesen elfogadnék, ajánlatokat is bármit köszönöm!
® aimeTTi atticuS ™
[ Szerkesztve ]
® aimeTTi atticuS ™
-
vzsryl
nagyúr
Egyáltalán nem rajong. Jelenleg a saját házamért rajongók, mert nekem minden szempontból megfelel. De a 600T a kategóriájában mindent ver, mert minden olyan dolog van benne gyárilag, ami szükséges. Antec, Lian Li-nál nem ez a helyzet. Nézz utána a specifikációinak.
Amúgy nem tudom miért hiszed azt, hogy Én oda vagyok a Corsair-t. Mintha nem nem olvastad volna eddig egy hsz-emet sem itt a topicban.Seasonix X-400 Fanless kis hazánkban: [link]
Hát igen, ez drágább lett, mint ahogy tippeltem.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
kpal
nagyúr
Mi a különbség a FSP400-60 GLN és FSP400w -60APN között ? Mert nagyon egyformának tünik
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz fordfairlane #323 üzenetére
Ez így oké, de az a bajom, hogy Európában ez is $=€-val van beárazva, mert 140$ ugyebár kb. 30k, tehát ha rendesen $ áron lenne beárazva, akkor akár árulhatnák náluk 35k-ért is. A Zen is így van árazva, de attól még zavaró, hogy nekünk 50%-al többet kell fizetni (SS Fanless: 30k USA vs 45k Mo.).
Ettől függetlenül valószínűleg erőteljes spórolásba kezdek, mert nekem kell egy ilyen.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
mortalkarate
csendes tag
sziasztok
ati 4870es videókártyát szeretnék venni...ehhez szükségem lenne egy minőségi tápra ami árban is megfelelő...mit ajánlotok? -
Dyno
veterán
válasz MPowerPH #307 üzenetére
Jó lesz az az FSP.VX450-t CF alá nem kéne....
(#317) nuendo: Valóban elég hozzá, de kicsit olvasgass emrt ez egy régi táp 12V-os ágán összesen 18A-t tud, kevéske...
(#314) AAntii: Elég lesz.
(#320) aimettirlz: Amit linkeltél bőven jó, az egyik legjobb választás most.FSP új tápjaira semmi panasz nincs.
(#321) vzsryl: Rendben megnéztem, valahogy egyszerűen nem hat emg, bennem van a hiba elnézést.Ha bunkó voltam elnézést csak idegesít hogy 10emerből 9 hasra van esve a Corsirtól, meg amikor valaki megkérdezi hogy a Csifi CTG meg a SAGA2 500W-osa miért jobb a CX400(SS350et)-nél, az ilyenek felidegesítenem, nem tudok mit tenni, rendben akkor erre jönn majd néhány ember hogy én az Enermaxot istenítem, de nem teszem egy lapra az elöbb említett két ötszázas táppal, mert kicsit feljebb vannak.
(#329) mortalkarate: Esetleg írjál árat, meg mondjuk a konfig többi részét is, mert tehetsz E3200 mellé is cerkát meg tehetsz fenom x6 alá, tehát már nem mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
14adam
addikt
válasz mortalkarate #329 üzenetére
Ha nem lesz száraz jeges proci tuning akkor bőven elég egy 400w-s táp: Chieftec gps400A (de csak amibe 1db A betü van a többi régi) Chieftec ctg 400,Fsp sagaII 400
-
kpal
nagyúr
válasz fordfairlane #325 üzenetére
GLN-re gondolok.
-
lacibacsi
addikt
Üdv!
Akinek már volt harmadik típusú találkozása Chicony (Hipro) HP-D4802PWR2 LF tápegységgel, az legyen oly kedves árulja már el, hogy van-e rajta molex csatlakozó és hány darab. Azt is szeretném tudni (ha nem gond), hogy a molex-es kábel (már ha van), meg a sata-s kábel kb. hány cm hosszú.
Nagyon köszönöm
Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.
-
D@ni88
addikt
Hát én most vettem nemrég egy SAGA II tápot, egy Giga superb 460W után, de sok különbség nincs hangra, és hiába írják hogy <21dB, de sztem több.
a másik érdekes hogy a pci-e 6pines csatija alig ért el a vga-ig, pedig nincs akkora b@szottnagy vga-m. Szval kíváncsi leszek én erre hogy az idő folyamán mit fog alkotni. -
D@ni88
addikt
válasz Krisinto #338 üzenetére
figy, nem hinném hogy a többi hűtő a zajos, van egy l2pro 7Von. a vinyónál egy 8cm, elöl hátul egy-egy 12cm, és a tx3-on egy 9,2cm, és ezek annyi feszt kapnak, hogy éppen beinduljanak. Szval nem hiszem hogy azoknak van hangjuk. amúgy is egy teszt erejére kikötöttem az összes ventit, és akkor se ment le érezhetően a zaj.
-
krisztiánzen
csendes tag
sziaszok lehet vaksi vagyok, de a hipro tápokrol mi a véleményetek mint márkáról???
Allak Akbar trrrrrrrrr
-
lacibacsi
addikt
válasz krisztiánzen #340 üzenetére
Igyekeztem körbejárni a Hipro (Chicony) témát és nekem nem mondtak rosszat róla. A hatásfokban elmarad ugyan a 80+-os termékektől, de egyebekben hozza a szintet. Csak az a fránya kábelkérdés oldódna már meg...
Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz krisztiánzen #340 üzenetére
Jók a Hipro tápok. Korrektek, megbízhatóak, simán ajánlott kategóriás a belépő szinten.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
kisza25
félisten
sziasztok, 3táp között vacilálok,
tudom az első kettő bele azonos, csak a kábelezés más, de mi a helyzet a chiftec-el az jobb, vagy rosszabb?ti melyiket vennétek a 3 közűl?
FSP SAGA II 400W 11575Ft,
FSP FSP400-60APN 400W 10000Ft,
chiftec CTG-400-80PB 400W 11162Ft
chiftec CTG-400-80P 400W 11863Ft
az utolsó kettő között csak annyi különbség van, hogy dobozos, vagy OEMEladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Spenike
tag
Hali van 1 Enermax EG365AX-VE(G) tápom és kérdezném hogy elég lenne e ehhez a konfigurációhoz:
Processzor AMD Athlon II X2 240 AM3 BOX
Ati 4670 vagy NV 240 GT / 512
2gb ram 1333 -
Qru
MODERÁTOR
-
hogolyo
csendes tag
Én is épp az APN és a CTG között vacillálok hang terén van köztük különbség? Az első hozzászólásban 1 lépcsővel előrébb van az FSP. :S de ez vajon érzékelhető különbség vagy csak elhanyagolható részlet.
kábelezést csak chieftec-ről találtam: http://www.chieftec.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=449&Itemid=689
Esetleg tudod merre lehetne megnézni a másikat?
Illetve előre láthatólag én hosszabb időre (a mostani konfigon kb 8 éves ) veszem meg az új gépem idővel vajon melyik táp a megbízhatóbb?Most chieftec van a gépben, eddig "csak" ventilátort kellett benne cserélni, szóval elégedett vagyok, de az FSP még olcsóbb is picit ha jól emlékszem.
-
vzsryl
nagyúr
Szia!
Ezek közül talán a SAGA II a legjobb vétel, de mindegyik táp jó. A SAGA II és az APN teljesen ugyanaz, csak az előbbi fehér színű, és jobb a kábelezése. A Chieftec CTG-400-80PB az OEM és a CTG-400-80P a BOX-os (nem elírás, valóban a B nélküli a BOX-os).
(#345) Qru: Az a régi SAGA, ez viszont SAGA II, ami az APN belét kapta.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Qru
MODERÁTOR
APN VS Saga II (van ott kép is róluk).
14adam: Ja, hogy tudsz olvasni is?! Úgy könnyű!
#nincsbennetarcsi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest