Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
14adam
addikt
Enermax tápot vegyél ha nagyon halk kell,abból is liberty eco. vagy fsp apn vagy sagaII corsair cx 400. De ha leírnád,hogy mennyi lenne a keret és milyen gép akkor könnyebb lenne.
(#1183) destrukt akár még egy 6 magos procit is betehetnél ami húzva van. Viszi bőven. A vga gyártó azért írnak minél nagyobb watt számot,hogy a gagyi tápokból akkora kell: codegen,mercury,hkc,lcpower...
#1185) tritonusz mind a kettő táp régi már. jobb lenne más után nézni,írd meg milyen gép és mennyi van rá.
(#1187) boba6 cwt belsős. A gyártó elvileg nem küldte ki tesztelni őket. Ezért nem mostanába lesz róla értelmes teszt. Ezért nem is ajánljuk még mert ki tudja,hogy milyen lett. Ez kölcséghatékony táp lett. A cx 400 erősebb nála 12v-on.
#1188) keszegduda ez szerint vinnie kell
(#1189) mrThomi csak a mode compig olvastam el,de cserélj. Fsp apn-t nézd meg ha nem kell sok kábel és van molex-6pin átalakítód. Az olcsóbb jóval mint 13k
#1190) szumo biztos,hogy jóva halkabb. Nagyobb hatásfoknak (+10-15%) is köszönhetően nincs annyi hő .manapság divat halk ventit tenni a tápba és panasz se érkezett eddig a hangjára. De akinek van gps A-ja az írja már meg,hogy kb milyen hangos De ez sok mindentől függ pl hallás. Nyílván mindenki máshogy halja.
[ Szerkesztve ]
-
Dyno
veterán
450-es AcBel elektronika van benne.Csak a gigabyte ennyire jó arc, 460-as Superbban is FSP-400GLN bél van....
(#1222) Remiel : Chieftec GSP-450A, de oda figyelj hogy pontosan ezta típust kapd nehogy a 450AA-101-t.
(#1232) Beigli767: FSP SAGA-t vedd!
(#1233) csoki: Chieftec GSP-400A, de figyelj hogy egy A betű legyen csak nehogy AA-101.Ha a felsoroltak közül kell akkor a Csifi, indoklás, mert az a legértelmesebb a felsoroltak közül.
[ Szerkesztve ]
-
reset
senior tag
A tápventit a táp vezérli, nem mindegy milyet teszel bele. Leginkább ugyanaz a típus kellene. A linkelt oldalakon házventik vannak, sztem azokat el is felejtheted. Sok táp ment már tönkre nem szakszerű venticsere miatt. Ha nagy a gubanc és több éves a táp, akkor inkább a táp cseréjét javasolnám.
-
Dyno
veterán
Bárhová lehet őket rakni, és nincs velük gáz.
(#8723) zozz12: FSP-t vedd, BQ ugyan ugy FSP elektronikás de régebbi elektronika ami gyengéb hatásfokú, Aurom elég jóra sikeredett, én azt venném midnenkép.
(#8724) panderson: Ne tedd be a deer-t ne kockáztass.
(#8725) Freespace: Egyértelműen Seasonic, azért a CM-ért elég komoly összegeket elkérnek, és kb. 60%-os ár lenne érte reális.
-
gg72
veterán
Kösz neked is a linket, nagyon kedvelem a tesztjeiket, alaposak és tárgyilagosak.
Én ma hozok el egy ilyen BQ E8 400W tápot (mázlim volt, mert 15400-ért sikerült még rendelnem, mára szinte mindenhonnan elfogyott...), de gépbe szerelni csak 2 hét múlva tudom, de addig is kipróbálom.
Eddig ahány tesztet, vagy vásárlói véleményt olvastam róla, mindenhol csak dícsérik a hangtalanságát. Ami viszont tény, hogy a hatásfoka elmarad pl. az Enermaxok és az új FSP Aurum-ok mögött, ill. nem japán alkatrészekből épül fel, de ettől függetlenül megmaradt az FSP alap és a viszonylag jó minőségű trafók, kondenzátorok, stb.
Szerintem ezzel a ventivel és a jó felépítéssel árkategóriájában valóban best buy vétel, ahogy ezt a tesztek is megerősítik. -
smiti
veterán
Tudtommal az FSP Aurum egyáltalán nem halk, megnéztem vagy 6 tesztet róla és mindegyikben az jött ki, hogy nem túl halk táp.
Hidd el nekem, hogy az Aurum táp tényleg nagyon halk, emlékeim szerint még a Corsair VX 450-em is hangosabb volt ennél, pedig anno már azt is istenítettem hogy mennyire halk.
-
andrade
senior tag
válasz Kal-El #34098 üzenetére
Jellemzően nemigen lehet direkt tápventillátort venni azokat a tápgyártóknak készítik nemigen kerül üzletekbe külön.Olyan paraméterűt kell keresni ami nem tér el sokkal az eredeti bennlevőtől levegőszállítás fordulatszám teljesítmény és indulófeszültség tekintetében.Ez egy 1,8wattos számtalant lehet találni amivel helyettesíteni lehet.Túl nagyot azért nem érdemes betenni mert feleslegesen zajosm lesz csak.Egy Arctic F12-őt be lehet tenni helyette.
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz Kal-El #34098 üzenetére
Üdv!
Én egy Yate Loon D14SM-12 tip. ventit ajánlanék, sok gyártó használja a tápjaiban. Vagy a Yate Loon D14SL-12-t.
Ami nagyon fontos, hogy ez(ek) a típus(ok) alacsony feszültségről is el tud(nak) indulni, de ha kell kellőképp fel tud(nak) pörögni a táp megfőzését elkerülendő.
Kb. ilyen karakterisztikával rendelkező ventillátorok dolgoznak a tápokban gyárilag.[ Szerkesztve ]
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
Potzee
addikt
válasz Kal-El #85609 üzenetére
Ez valóban így van?
Nekem viszonylag kis teljesítményű tápjaim vannak...400W-os Seasonic X400, FSP 400APN, Enermax PRO82+ 425W, de egyik sem melegszik alacsony ill. közepes terhelés alatt...
Szerintem a minőség dönti el a melegedést...egy hitvány táp jobban melegszik, mint egy minőségi alkatrészekből összerakott cucc.
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
MMIX
addikt
válasz Kal-El #108882 üzenetére
Az XFX ugyanaz, mint a Seasonic.
Seasonic tippek cicergés esetére:
Coil whine:
Check the following before requesting an RMA:
Check your firmware:
Update the BIOS of your MB.
In BIOS, ENABLE all energy savings modes, S4/S5, standby, etc.
In BIOS, disable Audio Always On, if available.
In graphics card setup, disable VSync.
When using the AMD APU (Accelerated Processing Unit), set the "pending current" to "constant current" on 1.2 V.
Check the connection:
Is the power cord properly connected to the PSU and the wall outlet?
Are all cables properly connected to the PSU to the components?
Try using another AC outlet to power the PSU.
Is the PSU connected directly to the wall outlet? Remove any power strips in between.
The Dynamic Load of the graphics card may not comply to Intel requirements. Dynamic Load is the Uptake and Drop of the 12 V usage on the graphics card. If this speed of change exceeds Intel specifications, the PSU may have negative reactions, including coil whine. Adding Ferrite Cores on the PCIe cables may elevate the problem.
Coil whine can also be caused by a faulty MB. Contact your MB manufacturer for further information.Nem is nagyon van másik passzív táp,
Van még FSP, ENERMAX, jön még a Seasonic Prime passzív és ennyi.[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
válasz Kal-El #120568 üzenetére
Előfordulhat ilyen, de csak extrém esetben. Pl: 1000W táp, és megterheled 20W-al, akkor előfordulhat olyan táp, ami nem indul el. De hibás elképzelés az, hogy most veszek egy nagy tápot, hogy majd a jövőben teszek bele nagy fogyasztót. Hiszen, a cpu is és a vga is egyre kevesebbet fogyaszt. Tehát 3 év múlva egy ugyan olyan kategóriás vga nem fog annyit fogyasztani, mint ma. Vegyél olyan tápot, ami alapból halk, ne az álló ventikre tedd a hangsúlyt.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Politika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek