- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
hcol7
senior tag
nem csak a porszivozas maga telik idobe, hanem a cucc osszerakasa, ez utobbi meg fuggetlen attol, hogy mekkora a medence.
de full felhasznalas/kornyezet fuggo, hogy milyen gyakran kell porszivozni. nalam mind2 faktor erosen a gyakori fele tolja a merleget, ezert nagyon nem bantam meg, hogy megvettem.
-
hcol7
senior tag
jobban megnezve, a tisztito szett 18 ert.. ahelyett -ha van ra keret- erdemesebb lenne egy porszivo robot 48 ert(feljebb linkeltem), es akkor kevesebb kacat, nulla kezimunka idoraforditas, es egyedul egy filleres meritohalo kene melle a felszinrol lehalaszni a belehullott uszo dolgokat.
ha kiszamolod oraberben a szezon vegeig a heti 1-3 kezi takaritast es osszeveted a 30ezres artobblettel, szerintem pluszosan jossz ki : ) -
hcol7
senior tag
-
hcol7
senior tag
-
balint82
senior tag
-
balint82
senior tag
-
hcol7
senior tag
nem lama kerdes, nem letezik hulye kerdes, csak tultolt magabiztossag imho.
segiteni van a kozosseg, illetve (trollface.jpg) megneheziteni a dontest ; ) , mert reszemrol a tapasztalat:- a teglalap nem rosszabb opcio, ha van rendes keringeto - ertsd homokszuro megfelelo teljesitmennyel. az altalad emlitett vizmennyiseghez egy intex 26644(4m3/h) tokeletes lenne
- 5-ik eve jaratom ~8m3 es teglalap alapteruletubem a fenti homokszurot, es idenyenkent egyszer, a beuzemeleskor toltom fel szurohomokkal, es ideny vegen szetszedeskor bontom meg. heti 1 max2x csinalok visszamosast, ami a szuro egyik uzemmodja. szetszedni labdat mosogatni nekem agyrem lenne. olyankor plusz 5-20perc a legtelenites. es napi 2x atszuressel, kombitablettaval a skimmerben(intex , 7 rugo korul van), kristalytiszta a viz allandoan.
-inkabb raszantam 50k-t egy steinback 2.0 basic robotporszivora, amivel ujabb heti minimum 2 orat/agyfaszt sporolok meg, es meg nezegetni is vicces, ahogy kavirnyal a medenceben.
-en biztosan nem szivatnam magam a papiszurossel, mert -szvsz- ugyis befog opalosodni a viz, ha nem jaratod 7/24, es rohadt zavaro a kerregese
-beuzemeleskor feltoltes elott spricnibol korbefujkalva algaolovel a medence falat, aljat, aztan kiszamolt mennyisegu klorgranulatumot zokniban ragyorskotozozve a slag vegere mar eleve beallitott viztomeg kerul bele, ettol fogva eleg a kombitabletta a skimmerbe.
-egy jofele(intex) buborekos szolarfolia nem art azert. nappalra melegiteni, amig nincs hasznalatban, ejszakara meg lehulest / klorkiparolgast meggatolni
-elegyengettem a par centit felkapart foldes reszt a fuvon, ra lepesallo xps, arra meg vettem linoleumot, es arra ment a medence. szembeszomszednal meg a linoleumot , meg alatta valami muanyagmozaik alapot is felragta a lotetu, es kilukasztotta a medence aljat. az xpst nem tudta.jo munkat, kitartast, aztan kellemes medencezest : )
udv -
luciferc
őstag
Én maradnék a tablettás mérőnél pH és klór/oxigén esetében. A csík pH esetében jellemzően megbízhatatlan. Klórra jó lehet, de a tablettás úgyis kombinált, ha ugyanazt mérik, akkor jó. A csík előnye, hogy méri az összlúgot, ami előre jelzi, hogy mennyi meló lesz a pH beállítása.
Csak kellene már egy topik összefoglaló, csak az sok meló.
szerk: és nem tudom mi a baja a nőknek a színlátásunkkal. Látunk 16 színt, a szerencsésebbek ezeket kb meg tudják különböztetni, a többiek meg a 16-ot kreatívan keverik.
-
Dark Archon
addikt
Vízforgató. Nekem ennek egy elődje van, ez már modernebbnek tűnik, s még akciós is. Ne feledd a 2 db hollanderes átalakítót (lap alján a figyelmeztetés).
Kombi tablettához ILYEN tesztcsík kell. Ezeknek az a rákfenéje, hogy férfiként - 16 színben látunk ugye - nem egyszerű árnyalatokat megkülönböztetni. Feltöltés és a kezdő vegyszerezés után néhány órával (vagy akár másnap) érdemes egy csíkot meríteni, hogy tudd, milyennek kéne lennie.
Az adott medencéhez gyártanak hozzá való takarófóliát is, Intexnél biztos.
-
Dark Archon
addikt
Bevallom, először nekem sem volt tiszta, hogy van ez az egész porszívózás
Még felfújhatós medencével, és papírszűrős forgatóval kezdtem, onnan fejlesztettem a dolgot. De egyébként tényleg jobb ezt a részt átugrani, és minimum egy fémvázas medencével és homokszűrős forgatóval kezdeni.
A gyakorlat teszi a mestert, de persze szívesen segítek én is. Olyan nagy veszteség nem érhet, ha nagyon elrontja az ember - mint én most - legfeljebb ki kell cserélni a vizet.
-
Dark Archon
addikt
Na, vajon mivel lehet porszívózni, ha csatlakoztatva van a medencéhez egy jó vízforgató?
Hát azzal. A szívó oldalról le kell csavarni a rácsot, rátenni a porszívó adaptert, arra a csövet, arra a fejet, aztán fókázni a medence alját.Itt jegyezném meg, hogy a leeresztéshez sem kell külön szivattyú, a vízforgatóval lehet, csak szűrés helyett ürítésre kapcsolva a forgatókart.
Amúgy takarítani is egyszerűbb a kör alakút, mert - profi tipp - ha körbe-körbe mész a medencében, majd vársz egy kicsit, középen összegyűlik a szemét - utána 1-2 merítés és egész jó lesz. Addig meg a medence oldalánál állva a hálóval kifoghatod a felszínen úszkáló dolgokat. A kezdődő algásodáshoz meg a porhoz, homokhoz (műfű helyett homok parttal tuti tele is lesz azzal - vegyél lábmosót is) viszont már kelleni fog a fej, de így jóval ritkábban kell elvégezni a műveletet.
A szűrőgolyót a homok helyére kell tenni, igen.
Ja, és mindenképp Intex, mindenből, amiből lehet. A Bestway szvsz gyengébb szint, többit nem ismerem.
-
Big_Boss
senior tag
Ahogy írták már, ezt a szezon már túl lehet élni egy papírszűrőssel, de úgy számolj, hogy naponta legalább 2x át legyen forgatva a teljes vízmennyiség.
Én kicsit túltoltam, 8m3/h-s homokszűrőm van a 3,66x1 méteres medencéhez. Délelőtt megy 2 órát a forgató és délután.
Intex teljesen jó, nagy többségnek az van.
Szerk. Csatlakozásokra figyelni kell. Kisebb medencéken 32mm átmerő van, nagyobb medencéken/vízforgatókon 38 mm. Sokszor nem adnak átalakítót.
-
Big_Boss
senior tag
-
Dark Archon
addikt
Miért szeretnél szögleteset? Azokat oldalról is meg kell támasztani, sarkokban nem áramlik annyira a víz, macerásabb tisztán tartani.
Elég sok minden kell hozzá amúgy, meg néhány év medencézési tapasztalat, és még úgy is megszívhatod
Egy jó homokszűrős vízforgató mondjuk biztos fog kelleni, de lehet, a nyár hátralevő részében már tényleg jobban jársz a papírszűrőssel, amit adnak hozzá, plusz kombinált klórtablettás kezeléssel.Nekem Intex 4m3/h vízforgatóm van, elégedett vagyok vele. A homokos szenvedést felváltottam szűrőgolyós megoldásra.
Kelleni fog merítőháló, porszívófej, alumínium nyél (hálóhoz, porszívófejhez), takarófólia, melegítő (buborék) fólia, szűrőtől / medencétől függően kismillió idom, de úgyis mindig lesz, ami pont nincs. Leeresztőcső, ha nem tudod csak úgy kiengedni a vakvilágba a vizet, és a csatornába kell, mint nekem. De 3 méter 32-es cső mindenképp ajánlott a porszívózáshoz. Na, meg csatlakozó idom, amit a szívóoldalra tudsz tenni a porszívózáshoz.
ph+ granulátum, ph- granulátom, vízelemző (oxigénes vagy klóros attól függően melyik irányba mész). Algaölő, ha nem kapsz kombinált klórtablettát vagy aktív oxigénes irányba mész. S akkor ott van még a sóbontó, amit még nem próbáltam, de jövőre szerintem nekiesek, mert lehet, azzal kellett volna kezdeni az egészet, és még több kínlódástól kíméltem volna meg magam.
Én vettem szkimmert is, de kicsi medencékhez feleslegesnek találtam. Ráadásul mellette nem kering annyira a víz, ott algásodott először. Macerássá tesz bármilyen letakarást is, gyerekek leverik folyton, útban van. Ez akkor jó, ha a medence oldalfalába van építve.
A medence alatt nekem is a legolcsóbb műfű van (pár évet kibír, utána csere), amúgy betonalapzaton áll. Az XPS mozaik valami embertelenül drága, de nagyobb komfortot ad, az tény.
Ha még nem riasztott el az egész, akkor hajrá!

-
j.bravo
addikt
Általában a szett tartalmaz egy kis papírszűrős vízforgatót is a megfelelő csövekkel, bilincsekkel együtt. Pár helyen adják anélkül is, de az szvsz ritka.
Mivel épp dübörög a kánikula, minden csobbanási lehetőség ajándék, én nem várnék a vérprofi gépészetre, hanem amint lehet, elkezdeném használni a szettben kapott forgatóval meg mini kombitablettával, és ha szükségét érzed, bármikor upgrade-elhetsz.
A bilincsek kis műanyagok, azokat mindenképp érdemes, a műa. csöveket pár évente megeszi a nap, azokat muszáj (hacsak valaki nem osztja meg a tartós cső típusának titkát), erősebb szivattyú/forgató, illetve homokszűrő pedig kényelmet jelent, de nem elengedhetetlen, legalábbis a kisebb medencéknél.A kinézett medencében a víztömeg elég kicsi, ezért ha tiszta (mondjuk csap-) vízzel töltöd fel (nem pedig olyan kútvízzel amit még szűrni kell), és nem bánod hogy naponta ki kell mosnod papírszűrőt slaggal vagy a csap alatt, pár naponta pedig cserélni, illetve a bogarakat-növényi törmeléket valami kézi hálós eszközzel kiszeded, akkor még az is lehet hogy elegendő lesz. Ha mégse, akkor beszerzed az erősebb/jobb szűrőt/szivattyút, a medencét belülről ledugózod, kicseréled a gépészetet, dugót eltávolítod, kész.
Aljzatnak van direkt erre a célra árult polifoam puzzle szerűség is, a legtöbben XPS-t használnak, nálunk épp a legolcsóbb műfű van alatta, már ez sokat számít hogy nem a kőkemény betonra/térkőre lépsz. Szezon elején-végén az XPS lassítja hogy a talaj visszahűtse a medence vizét, ilyenkor szezon közepén szvsz nem számít, sőt, jólesne ha hűtené.

Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Lenovo Legion 9 16" 3.2K Mini LED Laptop! i9-13980HX / RTX 4090 / 32GB DDR5 / 2TB NVMe! BeszámítOK
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 5 Intel Ultra 5 135u,16 gb DDR5 6400,garancia 2028.03.
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- ÚJ ASUS Vivobook 15 - 2.8K OLED 120Hz - i5-1335U - 16GB - 1TB - Win11 - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B650E R9 7900X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5080 16GB NZXT H9 Flow White Corsair 850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Hát azzal. A szívó oldalról le kell csavarni a rácsot, rátenni a porszívó adaptert, arra a csövet, arra a fejet, aztán fókázni a medence alját.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egy jó homokszűrős vízforgató mondjuk biztos fog kelleni, de lehet, a nyár hátralevő részében már tényleg jobban jársz a papírszűrőssel, amit adnak hozzá, plusz kombinált klórtablettás kezeléssel.
Vesa