Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
chris-v
senior tag
Mindig vannak kivételek, néha-néha kifogható egy szép példány.
De lássuk be, hogy a szomszéd bácsi, csak havonta egyszer ment vele el az unokához, és végig garázsba tartott autója az inkább népmese mint valóság.
Viszont a benzines autókat szerintem kevésbé tekergetik, mert kint is kevesebbet mennek velük. Akinek sok km-et kell mennie, az Ausztriába és Németbe is dízelt vesz.
Egyébként az enyém 2003-as, tavaly vettem 171 ezer km-el. Most 181 ezer van benne. Mazda szervizben lekérdeztem és valós a km. De ha 240 ezer lett volna benne, akkor is megveszem, mert teljesen rendben van az autó. Sajnos a rozsda ellen tennem kell rövid időn belül, de ennyi. -
h1mpi
félisten
Én amikor tavaly vettem az autómat, 2004.-es és 81 000 km volt benne vezetett szervizkönyvvel. Felhívtam a Müncheni Mazda kereskedést készségesen segítettek, hogy igen végig ott volt az autó szervizelve.
Azóta 101 000 km van benne, de itthon is tovább vezetem a szerviz könyvet. -
SzaboZE
addikt
válasz
#05304832 #844 üzenetére
"Igen, ezt akarja megetetni velünk az összes kereskedő és a nepperek a totalcaron..."
Ezt nem igazán értem, pont arról szól ez a mondat, hogy a 100e km-es autó is lehet rossz... Nagyon is igaz a tartalma. De Magyarországon még mindig kilométer fetisizmus van. Lehet tökéletes állapotú egy autó 2-300k után is, ha tetszik ha nem. Egy kompresszió, gázösszetétel mérés azért sokmindenre megadja a választ, rendesen át kell nézetni az autót.
" Azt hiszed hogy ránézel és megállapítod hogy a belső alkatrészek mennyire kopottak? 286 ezernél olyan dolgok is előjönnek amit te vételkor a büdös életben nem állapítasz meg, hiába a tip-top belsőtér vagy a megkímélt kasztni."
Egy benzinesnél műszakilag nagy csoda nem lehet, max egy motorgenerál. Hol van az egy dízel kettőstömegű-turbó-porlasztó kombóhoz képest!
"A kilométert le lehet informálni. Persze nem mindegy hogy honnan veszed az autót."
Megnézném, hogy egy 13-14 éves német autó km-ét honnan informálod le
-
chris-v
senior tag
válasz
#05304832 #844 üzenetére
Az állapotot nem feltétlen magadnak kell felmérni, hanem elvinni egy szervizbe, ahol átnézik.
Láttam már olyan autót, amiben alig több mint 100 ezer km volt, de ki volt nyomva a szeme. Szóval a km nem garancia semmire! Max mint iránymutató számot lehet használni, de ha jó akarunk venni, akkor az állapot a lényeg. És ez nem kereskedő és nepper duma, hanem ez tény!
Ha majd minden autóban annyit mutat az km óra, amit valójában ment is az autó, akkor talán elég lesz ránézni a km órára, de addig marad az állapot! -
chris-v
senior tag
válasz
#05304832 #842 üzenetére
Nem km-et veszünk, hanem állapotot! Ez alap autóvásárláskor.
Csak azért nem megnézni valamit mert több a km mint a másikban, teljesen hülyeség. Lehet a kevesebb km-es jobban le van rúgva. És akkor még a km óra tekergetésről nem is beszéltünk.
Egyébként meg 13 éves autókról van szó, tehát 240 ezer km az évi ~18.500 km, ami teljesen reális egy benzines autónál. -
chris-v
senior tag
válasz
DuDieHUN #839 üzenetére
Ha tetszik így, meg kell nézni élőben. Ember nincs aki fotoról meg tudja mondani, hogy jó vétel-e.
A bőrösnél probléma, hogy a vezető ülés ki van szakadva. Egyébként meg a rozsdára kell figyelni, mert tuti, hogy van, csak kérdés mennyi. És ha már feljebb van rozsda, akkor az alja az már rendesen az. PErsze ez nem feltétlen hátrány, csak tudni kell, hogy erre költeni kell még idővel. Persze vannak nagyon rossz állapotúak is, lyukas alsóval, amire csak ráfröcsköltek valami alvázvédőt. Ezeket érdemes jól megnézni.
A másik sarkalatos pont a klíma lehet. Ha furcsa hangot hallat, akkor kompresszor gond, ha csak gáz nincs benne, akkor lehet lyukas valamelyik cső, de az is lehet, hogy a klíma hűtő. Ezek lehetnek még nagyobb költségek.
A 2 literes benzinnél egyébként más nagy probléma nincs. Szóval, ha indul, jár, jön megy, akkor csak a karosszéria lehet a probléma. -
DuDieHUN
aktív tag
sziasztok ezeket a mazda6-osokat neztem ki, van amelyik mar a hirdetes alapjan kiejtheto?
http://m.hasznaltauto.hu/auto/mazda/6/mazda_6_sport_2.0_te_dig.klima-v.horog-10399184
http://m.hasznaltauto.hu/auto/mazda/6/mazda_6_sport_2.0_te-9964417
-
membrandj
nagyúr
Üdv!
Mazda 6, 2004, 2.0 cdh gt ( 136 le verzió ).
Pályán kigyorsításnál ( negyedik, erősebb gázadás ) a kocsi 3000 környékén megtorpant,elvette a gázt és sűrűn füstölt. Félreálltam, vártam 5 percet, újraindítottam és ment normálisan tovább . Injektor tisztításon volt már,de csak valami alap megoldással, tehát semmi komoly.Illetve pár hónapja csinálta,hogy alapjáraton, álló helyzetbe megállt a kocsi. Akkor cserélve lett valamilyen üzemanyag nyomást szabályzó szelep talán,de nem tudom a nevét.
Mi lehet a probléma? Injektort kellene felújítani? 40k darabja tudtommal, azaz 160k-s történet.
Turbó?Tudom,hogy ez csak vad tippelgetés, délután megyek a szerelőhöz,de minden infót szívesen fogadok.
Köszi előre is.
-
smiti
veterán
Kérdés, hogy melyik hány éves korában kezdi el.
Van ismerősömnek Magyarországon vásárolt és csak itthon használt Mazda 6-os, 8 éves és a hátsó sárvédőíven már megjelent a felületi rozsda.Kicsit más:
Ha nem Bose hangrendszerrel szerelt autót sikerül vennem, és szeretném cserélni a hangszóró szettet benne akkor milyen méretű hangfalak vannak benne?
Fejegységnek sima 2 dines is berakható, vagy van valami jóféle 1 dines átalakító is hozzá?
Ezt cserélném, ha nem lennék majd teljesen elégedett vele.
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Az osztrákból behozott Mazda 6 is ugyanannyira rohad mint a Német?
-
CyraX
csendes tag
Sziasztok,
szerintetek hol és mennyiért lehetne kesztyűtartó helyére rakható navit beszerezni? Nincs esetleg valakinek egy felesleges?
Üdv.,
C -
SzaboZE
addikt
válasz
LantosBerry8 #826 üzenetére
vannak adalékanyagok, amik oldják a vizet az üzemanyagban, így végül kipufogod.
http://totalbike.hu/technika/motordoktor/2010/01/22/benzin_viztelenitese_olcson/
-
LantosBerry8
senior tag
Sziasztok! Igaz nem Mazda 6 ,de annak a közvetlen elődje: Mazda 626 boldog tulajdonosa vagyok
Lenne viszont egy pici problémám, amire talán tőletek választ kaphatok...
- egy ideje hallom, ahogy a kopogásérzékelő ciripel a motorban és néha mostanában néha meg is torpan gázadásokkor (általában OMW Super95 -öt tankolok)
A rossz benzinre gondolván szintén OMW, de MaxMotion100 benzint tankoltam. Ennek hatására a kopogásérzékelő ciripelése és a torpanás szinte meg is szünt. Viszont amikor megint ürülni kezdett az üzemanyag, szépen kezdett visszatérni a fenti két probléma.Arra gyanakszom, hogy valamilyen úton módon víz kerülhetett a tankba...
Szerintetek ez reális lehet? - ha igen, akkor hogyan orvosolható a leggyorsabban és leg pénztárcakímélőbben?
(az autó amiről szó van: '01 -es Mazda 626 GW 1.8 benzines /FP9A motorkóddal/)
-
SzaboZE
addikt
-
hurenzon
senior tag
Mazda 6 2.3 gt be milyen tabot ajánlotok?
Mennyi kb a beszereltetése? -
Tanisz
senior tag
Szia,
Sötétkéket
Pirosban csak MX-5 öt veszek, egyszer
Nagyon szépen köszönöm az infót
Jó hír, hogy nem olajevős fajta, az számomra kényes kérdés, kizáró ok is tud lenni. Tudom mást nem zavar az ilyesmi.Egy Avensisből ülnék át ebbe, igaz az csak 128 paci volt
Ültem már Mazda 6ban szalonban, bár nem GTA-ban, tesztvezetésen ugyanilyen kasztnisban, anno.
Tetszett, bár az Avensishez képest keményebb az ülése, érzetre, de annyi baj legyen, ha kényelmesRemélem jövő héten el tudom hozni, minden jól alakul.
Már egy ideje eladtam az Avensist és most már kezd nagyon kényelmetlenné válni az autóhiány, de hát minden ócskaságot mégsem vesz eg az ember, amit elé tolnak -
Mr.Rain
senior tag
Szia!
A kéket vagy a pirosat nézted ki?
Nekem is 2008-as 2.5 GTA-ám van hatchback formában.
Én 1 hónapja vettem. Eddigi tapasztalataim: Olajat nem eszik, nem zörög, nem csörög, kényelmes és megy, mint állat.
Garantált a mosoly az arcon egy-egy tempósabb haladáskor, főleg ha jó úton megy az ember. A kanyarokat falja.
Nekem 18-as kerékkel van, inkább sportos a kocsi, mint komfortos, de nem ráz szét azért így sem. (persze nem tudom miből ülsz át.)
Itt már annyira nem jellemző a rozsda, de ez sokmindentől függ ugye. Egy alvázvédelmet azért én rakatok majd rá még idén.
-
Tanisz
senior tag
Sziasztok,
Ismét itt vagyok, információt kérni.
Korábban már érdeklődtem tőletek Mazda 6 ügyben, de most már konkrétumom is van.
Nagy valószínűséggel, ha nem viszik el az orrom elől, akkor meg is venném a kiszemelt gépetEgy 2008-as Mazda 6 2.5i GTA kombi-t vennék.
Leinformáltam, az alapján jó vételnek tűnik.
Karosszéria alapján már az újabb kivitel, úgy értem hogy a 2008 és 2012 közötti.Tudnátok tanácsot adni, hogy mire érdemes odafigyelni a típusnál vételkor és a későbbiekben?
Olajevés, rohadás ennél is fennáll esetleg?Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv:
Tanisz -
h1mpi
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #818 üzenetére
-
-
chris-v
senior tag
Ha benzinest veszel, akkor nem lesz vezérlés csere, mert a motor láncos, nem szíjas. Amit cserélned kell az a motor olaj és a szűrők, meg nagy ritkán a gyertyákat, és kb ennyi. Meg persze a kopó alkatrészek pl fék.
Én nem hallottam, hogy magával a váltóval bárkinek is lett volna problémája, max a kuplung munkahengernél lehet probléma.
Ja és ha már váltó, én amikor megvettem az enyémet, mindjárt csináltattam egy váltó olaj cserét, mert azt általában elfelejtik cserélni, pedig annak is van csereperiódusa. -
-
SzaboZE
addikt
Nyilván annyiba, amennyibe kerülnek az alkatrészek és a munkadíj
Nem értem milyen szervizelésekre gondolsz. Olajcseréken kívül más nem nagyon van vele. Az meg ugyanannyi, mint minden normális benzines autónál
A rozsda attól függ hogy vigyáztak az autóra. Lehet faceliftes is rom és facelift előtti is lehet szép állapotú.
-
Mike81
senior tag
Közben megtaláltam ezt (#766) chris-v. Ezek alapján az 1.8 és 2.0 előnyösebb. Amit még szeretnék megkérdezni hogy a szervizelések kb mennyiben fájnak a benzineseknél? A facelifteseknél ugyan akkora a rozsdásodásra való hajlam?
-
Mike81
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni. Autó csere előtt állunk, és szeretnénk egy kategoriával nagyobb autót venni. A mostani autónk egy Ford Focus Mk1 1.6 benzines kombi. Meg vagyunk elégedve, nem volt sok bajunk vele pedig már 12 éves a paripa. Viszont van 2 gyerekünk és azért én már kicsinek érzem néha ezt a kategoriát. Amiben gondolkozom az aMondeo Mk4 kombi, S-max, Hyundai i40 CW GDI. Az első kettővel csak az a bajom hogy gyakorlatilag csak dieselben lehet venni. A benzines ritka nagyon. Viszont mi nem megyünk annyit hogy megérne a diselt venni. Meg én rablásnak tartom amit elkérnek egy kettős tömegű lendkerékért. Az i40 tetszik hatalmas csak az 1.6 benzinest gyengének találom, lehet egy kis sw módosítással az is elég lenne. Ezért került képbe a Mazda 6 kombi abból is 2009 utániak 1.8/2.0 . Szeretnék tanácsokat és infókat gyűjteni mire kell figyelni mik a tipushibák. Olvasgattam pár oldalt. Azt már tudom hogy 2.3 nem szabad venni az olaj fogyás miatt.
A válaszokat előre is köszönöm
-
chris-v
senior tag
Szerintem vidd el szerelőhöz.
Lehet, csak ki kellene olvasni egy hibakódot és már ki is derülne mi a a probléma.
Az hogy itt a neten próbálunk táv segíteni, akkor is kell fizetned a javításért, szóval nem fogod megúszni.
Vidd el, nézzék meg és mondják meg mi a baja, ennyi. -
nandi17
tag
válasz
T0mBd1gg3R #804 üzenetére
próbáltam egyenként lekötni injektorokat melyik csinálhassa ugyan úgy kopog ,
nem tudom h úgy jó tesztet i csináltam -
-
nandi17
tag
sziasztok
tanácstalan vagyok hogy mi lehet az autó hibája ( baja )
nagyon furán kopog
https://www.youtube.com/watch?v=QxfulyT8C28 -
Grózi
veterán
Köszönöm a válaszokat,továbbítom és haver dönt.
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Yettel topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Gitáros topic
- Szinte visszhangzik a beltere a SilverStone fekvő házának
- További aktív témák...
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Midea klíma akciós áron beszereléssel együtt!
- Mamas & Papas Flip XT3 babakocsi szett 3 az 1-ben
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest