Hirdetés
- Pajac: Átlátszó fém
- Kalandor: Habemus papam
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Wiz Khalifa: Grand Theft Auto VI - Érdekességek, látványosságok, képek, infók egy helyen.
- bambano: Bambanő háza tája
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
Új hozzászólás Aktív témák
-
raczger
őstag
Kicsit későn válaszolok, de hátha segít. Én az alkatrészárak miatt nem aggódnék, a legfontosabb, hogy ne egye a rozsda az autót, amit vennél.
Nekem már a faceliftes 6 gangos '05-ös 2 literes van.Nálam eddig két hiba jött elő:
-Motortartó bak, gyári 68k lett volna, németből utánygyártottat vettem 22k-ért, a csere kb 15 perc volt a szerelőnek.
-Kuplungcső elszakadt (hidraulikus kuplung van), szerencsére a közelben, szóval trélert nem kellett hívni, viszont a gyári cső az 20k volt, anyagárral együtt a csere 27k lett nekem.Olaj, szűrők egyáltalán nem sok, munkadíjjal 20k-ból megvan.
Gyertyát is cseréltettem már, abból azt mondták érdemes valami normálisabbat beletenni, a 4db az 20k volt.Hátsó fékbetét volt még cserélve, maga a fékbetét az 5k (olcsóbb, mint a bringámba, vicc
).
Kérdés mindenkihez:
Ami nekem húzós lesz, most jött ki a rozsda tavasszal a hátsó kerékjárati íveken, a lökhárító találkozásánál, kívülről épp, hogy egy kicsi látszódik (pedig csináltattam alvázvédelmet rajta 2 éve). Most vagy a látszó dolgokat javítgatják, aztán lehet 1 év múlva újra kijön, vagy jó pénzért ívcsere. Nos ez két oldalon már azért már egy komolyabb kiadás.
Igazából most ott tartok, hogy idén egyik oldalon csináltatnám meg, viszont nem tudom, hogy merjek-e utángyártott javítóívet venni? Gyári javítóívet csak a német ebayen találtam, de a másik oldalra (90€+75€). Esetleg érdemes felkeresnem valami magyar céget, hátha gyártanak javítóívet? Azért ha frissen, minőségi alapanyagból legyártott ívet találnék, az lenne az igazi.
Azért szeretném megcsináltatni, mert szerintem még minimum 5 évig nálam lesz az autó és nem örülnék, ha a végén már egy rozsdaboglya lenne belőle. -
chris-v
senior tag
Nos, mivel a kerékcsapágy egyben van az aggyal, így igen, az húzósabb áron megy, mint azoknál az autóknál, amiből kipréselhető és ténylegesen csak a csapágyat cseréled. Viszont nem nagyon hallottam, hogy valakinek cserélnie kellett volna, pedig vagyunk páran 2003-as autóval.
Egyébként van fele ennyiért is, szóval, azért mert a legdrágább kerékcsapágy árát bemondta a szerelő, még ne mondj le az autóról ha tetszik -
chris-v
senior tag
Melyik alkatrészt gondolja drágának hozzá a szerelő? Kíváncsi lennék, főleg benzineshez.
Sajnos ez megint a jól begyakorolt szöveg akar lenni, hogy japánhoz drága az alkatrész. Általában a német autósok mondják ezt. Erre azt szoktam válaszolni, hogy a némethez lehet, hogy olcsó az alkatrész, de a japánhoz meg nem kell venni, mert nem romlik el.
Nos persze a fenti szöveg egyik oldalról sem fedi a valóságot. Úgy ahogy egy némethez is lehet drága bizonyos alkatrész úgy a japánhoz is lehet olcsó.
Mazda 6 benzinesnél meg igazából mi kellhet, a kötelező szűrő-olaj dolgokon kívül? Fékek? Az sem drágább mint más autóra.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Apple iPhone 11 Pro 64GB Space Gray / Szép állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest