- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- sh4d0w: Én és a számítógép
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GAI: Retro GPU-k mindörökké: a végleges koncepció, és a szereplők bemutatása
-
LOGOUT
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
80hun
addikt
válasz
Rapid136 #10353 üzenetére
Ez azért nem teljesen így van.
Azért számolgat hogy megtudja hogy milyen látószöget kap cropos vagy KF vázon. v NF vázon.
A KF és az NF vázakon is számolgatsz mert az obikra a fizikai gyűjtótáv van ráírva.
Valamihez viszonyítani kell hogy milyen látószöget kapok nem csak hasraütve felcsavarok egy obit..
Pl 6x7-es mérethez mit csavarsz fel széleslátóhoz? Itt már nagylátó az 50mm-es obi isÉn pl az A7-et nem használom makrózni mert a crop előnyt nyújt.
Pl a 100mm f4 1:1 makró igenis 200mm f4 2:1 makró lesz pl mft-n. Tehát neked az FF-re egy 200/4 2:1-es leképzésű obit kéne raknod hogy ugyanazt a képet megcsináld amit én a cropos vázzal.
Vagy iszonynagyot cropolni feldolgozáskor de ezt a cropos gépnél is megtehetem pluszbaTehát nemárt néha számolgatni is.
De ha azt nézzük én crop módban is szoktam használni az A7-et ha túl széles a látószög.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ 165Hz QHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3301
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Dell 5400 14 FHD Laptop i5-8365 8 GB RAM 256GB SSD 6 hónap garanciával, Dobozos
- Apple Watch Series 9 45mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest