Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
RealTedMosby
tag
válasz
üzenetére
Akkor a driver-ről még infók:
Név: 470.05_gameready_win10-dch_64bit_international.exe
Méret: 737.371.024 byte
CRC32: A0025D3C
A CRC32-t így tudod megnézni külön tool nélkül Win10 alatt:1. Right-click the file(s) you wish to get the CRC-32 for and click Send to → Compressed (zipped) folder.
2. Open the ZIP file using Windows Explorer, set the view to details.
3. Right-click on the detail header and select the CRC-32 column to be visible.
4. Resize columns so the CRC-32 is visible.
5. There you go! -
Melorin
addikt
Sziasztok!
Egy barátom unszolására regisztráltam Binance-re is annak ellenére, hogy már van Coinbase fiókom és már utaltam is ki a bankszámlámra pénzt róla 2-3szor. Viszont elbizonytalanodtam, mert visszaolvasva vannak problámák a topikban a Binance-al kapcsolatban. VISA kártyát nem akarok.
Titeket kérdeznélek, hogy melyik a jobban működő rendszer ilyen szempontból? Tényleg kell nekem a Binance vagy maradjak a CB-nél? -
törölt tag
válasz
RealTedMosby
üzenetére
Igen, ugyanez a driver van meg nekem is.
BIOS-ból meg 94.06.14.40.2B van a kártyán. -
-
EQMontoya
veterán
válasz
Ciccuka
üzenetére
Ez szajbavert hangos lesz.
Ket ilyen kis lopikula ventivel 150W-ot...Egyebkent egy oka van, amiert jo: draga a slot.
Ha leosztja az ember, hogy mennyibe kerul, akkor azert jelentos koltsege van: egy riser, 1-2 atalakito kabel (nem lesz a tapon eleg pci-e), es az alaplap egy slotra juto ara is tetel, nagyobb keret kell, stb.
Szoval annak, hogy egy kartya bekerul egy rigbe, 15k HUF koruli koltsege van also hangon.
En epp ezert nem ultem fel vegul a 6600 XT vonalra most: ha ezzel a 40-50 euroval megdobom az arat, akkor bizony nyugodtan vehet az ember egy 6800-at is, es pont ugyanott lesz a vegen.
-
-
törölt tag
válasz
RealTedMosby
üzenetére
3.0 X16
BIOS-ban átraktam próbaképpen 1.0-ra is, hátha lesz valami változás, de semmi. Se gyorsabb, se lassabb nem lett tőle.Közben összeraktam egy másik gépet is, friss Windows, de minden ugyanaz. A 470.05-ös driver gond nélkül telepedik, nem ír semmiféle kompatibilitási hibát, ennek ellenére a kártya csak felezett sebességgel megy.
NBMinerben hiába állítom az -lhr kapcsolóval az értékeket, nem reagál rá semmit, kapásból felezett sebességgel indul.
T-Rex Miner szintén felezett sebességgel megy.
PhoenixMiner full sebességgel kezd, aztán egyre csökken a hashrate, és végül ez is beáll a felezett tempóra. -
Engem jobban zavar az a zaj, ami a kártya hűtésével jár.
Picit tartok a padozástól, illetve jobban bele kéne ásnom magam a témában.
Fogalmam sincs milyen méretű padokra lenne szükség, illetve a GPU-ra se gondolom hogy megfelelne a fiókban lapuló kryonaut. Továbbá ezeken a VGA-kon nem lehet túlhúzni a csavart mondjuk? -
Dare2Live
félisten
válasz
Dare2Live
üzenetére
Kis utánaolvasás után kivettek rakás dolgot a mergeből. kb egy dolog lesz a POS átállás. pl aki stakelt merge után se fogja tudni felszabadítani/kivenni az ethját az majd egy késöbbi forkban jön.
aztán persze itt soha semmi nem fix de a shard chain pos csere után elég egyértelmű volt mi is a prio1.
-
Dare2Live
félisten
válasz
zaugheek
üzenetére
sztem elírta.
Vitalik 2022 Q1et mondott jó egy hónapja. Persze London is csúszott 3hetet....
szerk: hivatalos oldalon van pár változás. [link] továbbra is ~2021/2022 van megadva de "Eth2 researchers are working on ways to accelerate the merge. It will probably happen earlier than expected. More soon"
-
3800+
őstag
Tudna esetleg valaki ethermineos mhs/napirewardos szamot irni? Most hogy mar a 2miners is fizetos visszaternek etherminera ha esetleg meg jobban is hoz akkor meg foleg. Koszi!
-
RealTedMosby
tag
válasz
üzenetére
GPU-Z-ben meg tudod nézni, hogy a rendszer tényleg PCIe 3.0 x8-nak (vagy jobbnak) érzékeli-e karit a slotban. (Pl. BIOS-ban is le lehet butítani 2.0 v. akár 1.0-ra is). Lehet, hogy terhelned is kell hozzá a kártyát, de ahhoz lesz egy kis gomb a GPU-Z-ben jobb oldalon, és elindul egy pici ablakban egy 3D animáció.
-
Bányászik itt valaki ergo-t 3070 Ti vagy 3080 Ti karival?
-
Dr. O.K.
tag
Sziasztok! Van valaki itt, aki csak zil-t bányászik? Nem duálban, hanem kizárólagosan.
-
Kaci84
őstag
válasz
üzenetére
Minden 3060 így vagy úgy, de korlátozva van, de akkor is van LHR és nem LHR verzió. A korábbi nem LHR is lassabban megy ha nincsenek megteremtve a feltételek, de akkor sem LHR verzió. Aki ezt nem tudja nyelje le vagy adja tovább. Persze lehet erről tájékoztatni, de akkor se lehet LHR-ként kommunikálni. Így azok a vevők is kisesnének akik tisztába vannak a fenti dolgokkal és jó nekik a korábbi verzió, de azt hiszik a későbbi valóban LHR.
-
HyP3b0y
senior tag
válasz
üzenetére
Tudod bizonyítani hogy ez az LHR megjelenése előtti verzió. De azt tudnia kell az új vevőnek, hogy a szoftveres lock bár megkerülhető, tud szívás lenni. Ilyen indokkal nem hozhatja vissza, ezt kell tisztázni, a többit a vevőre bízni.
Nem félnék attól hogy rajtad marad, nem azokat az időket éljük
-
törölt tag
válasz
HyP3b0y
üzenetére
Igen, pont ezt szeretném elkerülni. Mert aki eleve LHR-mentes kártyát keres, ő el is várja, hogy azzal full sebességgel tudjon bányászni, és ha bármi miatt nem megy nála, akkor úgyis vissza fogja hozni. Ha másért nem akkor azért, hogy mutassam meg a saját gépemben, hogy tényleg megy full sebességgel. És itt van a gond, mert nálam sem megy, holott elvileg mennie kéne.
-
HyP3b0y
senior tag
válasz
üzenetére
Maxibuci kommentjére támaszkodnék, de ha jót akarsz magadnak akkor hozzáteszed majd hogy nem értesz hozzá és nem tudsz segíteni utána ha mégse sikerül a 470.05-ös driverrel jól belőni. Ilyenkor vannak arcok akik napokig zaklatnak és a végén te vagy a paraszt mert nem oldod meg a problémájukat...
-
törölt tag
-
törölt tag
Ha már 3060 a téma. Van egy eladásra váró 3060-am, amiről mindenki azt kérdezgeti, hogy LHR-mentes vagy LHR-es változat-e? Soha nem volt még gépben a kártya, de beletettem a saját gépembe, hogy egyértelmű választ tudjak adni.
(LHR-es alatt az új, már hardveresen korlátozott változatokat értik, LHR-mentes alatt meg a régi, még csak szoftveresen korlátozottakat.)Sem a dobozon, sem a gyártó oldalán nincs semmiféle LHR-re való utalás.
HWiNFO64 szerint GA106-300-as chip.
Ezek alapján ha minden igaz, akkor LHR-mentes?
Ha jól tudom az új, LHR-es változatok már GA106-302-esek.Biztos ami biztos megnéztem a csodadriverrel is, meg sima driverrel is, megnéztem PhoenixMiner és az új NBMiner alatt is, hogy biztos választ lehessen adni.
PhoenixMiner alatt:
- normál driver: felezett tempó
- 470.05-ös driver: full tempó, ami egy idő után elkezd csökkenni, majd szintén beáll a felezett tempóraNBMiner:
drivertől függetlenül felezett tempó.
(A -lhr kapcsolóval próbáltam kisebb és nagyobb értékeket is megadni, de teljesen hatástalan.)A kártya a saját gépemben van, Pci-Expressz 4.0 X16-os slotban, egyetlen kártyaként, így monitor is van rá csatlakoztatva.
Most akkor ez melyik változat is pontosan?
-
válasz
Carlytoo
üzenetére
Az IPON a Palit-okat úgy adta el nekem, hogy LHR mentesek, még az adatlapján is...
Nem voltak azok, visszavittem szóltam és ezek után is úgy értékesítik, hogy mentesek...
Jobb velük vigyázni....
Ez a gyártó ráadásul sehol sem tünteti fel, hogy mentes vagy sem - csak a chip-en írja, ha leveszed a hűtőt, akkor meg ugrik a garancia - .... -
Carlytoo
senior tag
Sziasztok!
[link] ---- Ezen a linket található kártya LHR mentes szerintetek is? És ez biztos? Köszönöm a válaszotokat.
-
demmer123
őstag
Mikor jön az eth 2.0?
-
Frozen
addikt
bevan állítva egy jó ideje a 10 gas kiutaláshoz ,de még nem történt meg vagy 2 hete eléri ezt a szintet szerintetek valamikor?
-
Frozen
addikt
válasz
subaruwrc
üzenetére
Azt érdemes fejben tartnai,hogy jelenleg mekkora kapacitás van rajta az Eth-n és ha ez rászabadul egy másikra mekkora diff növekedés lesz hirtelen.És semmi vagy senki nem fogja tudni mit érdemes kaparni aztán később vagy bejön vagy nem,na meg a mennyiség is olyan kevés lesz mint a szikra amit kikaparsz bármiből a diff miatt.
-
Laraxior
titán
[link] RX570Duo?

-
atee134
csendes tag
Sziasztok,
Olyannal találkozott valaki, hogy nem forog egy GPU (Asus rog strix vega 56) ventilátora a rigben hiveOS alatt?
Asztali gépben megy szépen a venti, nem is zörög.Rigben riserben egyszerűen nem akar menni. De már sikerült összehozni tök véletlenül egy configolgatás alatt, hogy elinduljon. Utána amíg csak hiveOS-ből reseteltem addig nem állt meg, de áramtalanítás után bekapcsolva megint nem forog.
Külön szerver táp hajtja a gpukat, alaplapot meg egy ATX. Másik 4 gpu gond nélkül megy.
Van még 1 asus rog strix az is.
Terhelés alatt sem kapcsol be a venti, másik riserrel is próbáltam, másik slotba is, tanácstalan vagyok. -
Krisz:85
csendes tag
válasz
clyvejhamma
üzenetére
Nekem egy 3080, egy sima 6800 és egy 5700xt van víz alatt (+CPU) az itthoni gépemben.
Ezekhez tartozik 3db 480-as radiátor, ebből kettő push-pull-ba, így tudom ebben a melegben halkan hűteni a rendszert.
Neked ez a minimum konfiguráció véleményem szerint, mivel ehhez képest (210+115+108W) van még +200W hátrányod, és csak a kártyák szoftveresen mért hőleadását vezettem fel eddig. -
clyvejhamma
aktív tag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Van valakinek személyes tapasztalata többkártyás RTX 3080-as, vizes géppel?
Egyelőre egy 3080 és egy 3070-es kártyám van, két külön gépben. Az egyik napközben melóra van, este csákányoz, a másik csak bányászik. Szeretném vizesre átállítani a komplett melós gépemet (másik helyre kerül, ahol fontos lesz, hogy csendben is tudjon számolni/bányászni) és lehet, hogy belemegy még egy 3080-as.Köszi,
Viktor -
csendes tag
válasz
Pietrosz
üzenetére
Változik a hasrate 29.6 ill 31.2 között
Ha megnézed a TRM Kawpow tuning leírását, egész jól le van írva benne néhány dolog, pl ez:Clocks and hashrates examples
-----------------------------
These clocks are reported by TRM testers and can be used as a starting
point for your own tuning. They have not been tested at controlled
heights, so your results may vary from the specified hashrates below.
Type CoreClk MemClk mV prog_config Hashrate
------- -------- -------- ------ ------------- ---------
5700XT 1310 MHz 1800 MHz 750 mV B608 23.0 MH/s
5700 1310 MHz 1800 MHz 775 mV A400 (monitor) 19.7 MH/s
5600XT 1310 MHz 1800 MHz 750 mV B608 20.0 MH/s
Vega 64 1045 MHz 925 MHz 800 mV B1024 25.0 MH/s
Vega 56 Hynix 957 MHz 940 MHz 812 mV B896 24.4 MH/s
RX580 8GB 1175 MHz 2100 MHz 820 mV A576 15.0 MH/s
RX480 4GB 1100 MHz 2000 MHz 850 mV A400 14.3 MH/sEbből indultam ki, és az jött le, h a hatásfok maximalizálása végett a sweet spot nem lesz messze az eth-ra belőtt beállításoktól.
A 130W az falból mérve vagy a szoftver szerint? Használod a Morepowertool-t, h csökkentsd az elérhető minimum feszültséget? (már, ha win alatt nyomod)
-
Kami11
őstag
Itt elég alaposan kielemzik az új NBMiner-t, több kártyával, sőt azt is kiszámolja a végén, hogy nem-e kamu a dolog, de az elemzése során arra jut, hogy ez valóban működik.
Az eleje nem érdekes, a 7. percnél kezdődik az érdemi rész. -
Nowi
tag
Sziasztok!
Jól gondolom hogy 3060ti FE -ben nincs LHR verzió ugye?
-
csendes tag
válasz
fireman123
üzenetére
Köszönöm szépen!
-
krepp
tag
válasz
fireman123
üzenetére
Engem is érdekelne hol lehet megtalálni a bölcsek tanácsát, sajnos nekem is van kérdésem amit nem tudott megválaszolni senki, és nem találtam rá én sem a válaszra...
...ó, közben megírtad, köszi... -
csendes tag
válasz
fireman123
üzenetére
Esetleg tudsz adni tippet hol kérdezzek utána? Eddig bármilyen problémám volt meg tudtam oldani magam, de erre nem dobott semmi használhatót a google (angolul se).
Köszönöm. -
fireman123
őstag
válasz
üzenetére
a 30% valóban soknak tűnik (nálam ettől lényegesen kisebb volt anno, nem emlékszem pontosan de 5-10%-nál nem lehetett több)....a raven előző algói voltak az x16r és x16rv2, "gyárilag" ezeknél volt nagy ingadozás mivel 16 különféle algó váltogatta egymást random....mégis tudtak rá asicot csinálni, ezután jött a kawpow.
Érdemes lenne utána járni valamelyik discordos bányász csatin, ott többen vannak rvn-t bányászók mint a prohardveren (itt már csak többségében eth-sok vannak akik az idén kezdték pár kártyával és nincs kellő tapasztalatuk más algókon
...és ezt nem bántásból mondom, aki régóta bányászik és nem csak eth-t az már rég nem itt irogat, mert máshol több segítséget tud kapni ha elakad) -
csendes tag
válasz
fireman123
üzenetére
Igen, az ingadozásról tudok (úgy tudom pont emiatt nem lehet ASIC-el túrni) csak nagyon durvának tűnik a 30%, és tényleg furcsa, h a másik Navi pedig 10W-on belül mozog, ez meg 30+
-
disko
csendes tag
Sziasztok. Binance-n adtam el egy kis eth-t, p2p revolutra. Mennyi idő amíg megjelenik a pénz revoluton?
-
csendes tag
Sziasztok!
Mi lehet az oka annak, h RVN túrás közben durván ingadozik a kártya teljesítménye? A driverben és a TeamRedMiner-ben is látszik. 135W ról néha leugrik a 120-as zóna aljára, de van, h 1-2s erejéig akár 110W-ig is. Van melette egy 5700XT, az 118W-126W között mocorog csak. Az az érzésem, h vmi nem okés, de nem tudom mi az és tartok tőle, h ezzel a műsorral megterheli a tápot esetleg a kábeleket.
Előre is köszi.
-
Szia Uram!
Bitcojin nem érdekel?
-
kenwood
veterán
válasz
Kiskokó
üzenetére
Azert azt is szamold bele, hogy par hete 1300 milliard volt a marketcap,most ujra 2000, mint a csucson.
Ha lemegy 1000 milliard ala,es meg az eth halozat banyaszai is raszabadulnak a shitcoinokra, akkor nem lesz benne annyi penz, hogy kitermelje a villanyszamlat. Ott majd Meg kell varni, mig a banyaszok 70-80 szazaleka eladja a kartyajat,es utana talan termel is valamit.Az ethereumra eleg sok minden epul mar,es technikai vilagtalanok is fektettek bele. Ha a raven,az ergo eltunne egyik naprol a masikra, lenyegeben semmi nem valtozna a vilagban,fel se tunne,a bennuk levo penze szinte teljes mertekben spekultativ,illetve a halozat fenntartasara van.
-
Laraxior
titán
Lattam egy par masodpercig 399€-ert 6600XT-t.
Mintha ingyen lett volna, ugy eltunt a listából 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus billentyűzet (Gateron Brown, HU)
- Elgato Stream Deck 15 gombos (MK.1) + állvány
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- ThinkPad X1 Extreme Gen 3 (i7, 32GB, GTX1650Ti, 4K) Magyar, szép állapot
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ha nem titok mit hogy állítottál a 29-hez?