Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
q765
tag
Sziasztok.
Nem sikerül össze raknom a Riget normálisan. A kérdésem, hogy ez a CPU és ez a MB
kezel 6 pcie kártyát? Ebbe próbálnék 2*4es elosztót rakni.
Próbáltam úgy, hogy raktam bele egy régi VGA-t a monitornak. Így 4 extra VGA-t ismert fel.
Semmiképp nem kezel 5 -nél többet. Ilyen régi lenne ez a motyó, vagy van valami trükk a biossal?Xeon X3470
Fujitsu D2917-A1Nem szeretnék újat beszerezni, ha ez működhetne...
-
3800+
őstag
Nektek is gyaszosan esik a reward? 2minersen 100Mh/s-re vetitve 0.00174 a napi eth.

-
-
Laraxior
titán
Inkabb semmi.
-
Frozen
addikt
3080 Ti Fe kártyán nincs lhr?
-
Pietrosz
addikt
Megjött az utalás unmineable-ről, valóban nincs tranzakciós díj. Hogy mennyit hoz nem tudom mert össze vissza ment a gép most. Akinek hamar össze jön a 0,01 eth esetleg megnézhetné.
-
aradebil2
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Én most frissítettem Windowst és Nvidia drivert is, és ugyanezt csinálja! Szerintem ez valami bug az AB/driver oldaláról. Ha változtatok a curveon (lockolni szoktam játékhoz, hogy ne fix locck cclock legyen), akkor amint leokézom letúrja 5000 MHz-ra a memóriákat. Ilyenkor újra rá kell nyomni a tuningot, leokézni, és akkor visszaemeli. De eléggé idegesítő.
Laraxior: Gamer gépben jobb a curve, mert hagyja hogy picit elszálljon az órajel, ami játék közben elég fontos. Egy szaros Terraria esetében is fix 1000 MHz-n 40 mh/s-re visszaesik a termelés, igaz 80 W mellett
. Míg ha lelockolom 780 mV és 1300 MHz környékén, akkor vígan kapál 55 mh/s-sel játék közben is a 3070. -
Laraxior
titán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Sose hasznaltam curve-öt.
Jobban be lehet lőni azzal, jatekokhoz mindenkeppen, banyaszatnal nem tudom, csak a csuszkaval szoktam bibelodni -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
-
Laraxior
titán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Újraindítás?

-
T0mBd1gg3R
veterán
3070-en este feljebb vettem a hűtést mert riogattak, hogy hiába 45 fokos a gpu attól még a memóriának lehet melege.
Az éjjel lement a memória 5000MHz-re, és nem birom visszatornászni, ez mitől lehet? Mag 1230MHz, 750mV, most ilyen kis memóriasebességen 38°C -
Laraxior
titán
Most van nálam egy Nitro+, ez pl csak 66W-ból tudja a 33MH/s-t. Persze ugyanúgy nem melegszik semennyire.

-
Hawk1979
őstag
Sziasztok. Egyszerű láma kérdés.
Nicehash kér 1eurót ahhoz, hogy ki tudjak utalni.
Na jó, de hova utaljak egy eurót?
-
Frozen
addikt
Coinbaserol a prora hogy tudok kuldeni. Dijmentesen eth-t?
A pro verzirol az eth tovabb kuldheto? Vagy vissza kell mozgatni a simara?
-
Hohocali
aktív tag
Ugy nez ki, bekovetkezett nalam is az, ami a 3060-at probalo forumtarsnal: Ma a windows felrakott 3db update-et, es ujrainditad utan a 3070ti hashrate-je visszaesett 100-110 kore. Eddig semmilyen probalkozas nem hozott megoldast. System restore-t nem tudja valamiert megcsinalni a Windows. Egyelore itt tartok.
-
Egy kis szakmai téma:
Adott egy Gigabyte Z390-es lap.
Szerintetek működőképes lehet azaz elgondolás, hogy a kettő M2 foglalatba teszek PCI-E átalakítót meg az egyik slotba egy 4-es elosztót amivel kapok 11 db risernek helyet?
Működőképes lehet ez? Egy 4-es elosztót már használtam korábban minden gond nélkül ment, de itt ugye még az M2 slot is be lenne fogva.
Vélemény? 12 slotos lap kéne, de egyszerűen le van rabolva minden és ezt találtam ki, mert ez a lap adott.
-
Hohocali
aktív tag
válasz
Pietrosz
üzenetére
Igen, én csak gyorsan beállítottam pár dolgot. Próbáltam a feszt is fixen lejjebb venni, de durván beesett a MH/s. Annyi változás történt a képen levőhöz képest, hogy a PL-t 51%-ra raktam, mert néha durván beesett a MH/s (kb. 100-ig le aztán vissza). Így most egész stabil.
Kösz a leírást, ha lesz egy kis időm eljátszom vele. Biztos lehet jobbat is kihozni belőle.
-
koko52
nagyúr
Tegnap este ethermineon 450Mhs helyett 2.5 GHs-el bányásztam egyik rig-el 20 percig. Ez hogy lehetséges? És hogy lehet visszaállítani
? -
Pietrosz
addikt
válasz
Hohocali
üzenetére
Tud ez jobbat is szerintem. Most b@sztam el nem kevés időt rá

Igaz csak 3060 Ti de az elv ugyanaz. Képből ítélve csak a PL-t állítottad .
Ram a maxra amit bír, majd én úgy csináltam, hogy megindultam 100% pl-en lefelé a core clockkal. Ahol elkezd esni a hashrate azt a Mhz-et kell megjegyezni. Ezután kell a curve editorban csökkenteni a feszt. Egészen 750-760mV-ig le lehet menni, ha nagyon leveszed vissza veszi a ram clockot arra figyelni kell. Ha csökkented a feszt akkor esik vele a Mhz is, utána kell menni a core clockot plusszolva amíg eléred az elején felírt MHz-et. PL végig 100-on hozzá se kell nyúlni. Nálam így a 3060Ti 130MH/s 106W-ot tud. -
törölt tag
válasz
RealTedMosby
üzenetére
Á, annyit nem ér az egész mutatvány. Csak amiatt lett volna jó tudni, hogy a leendő vevőnek majd tudjak mit mondani, hogy ez most melyik változat is.
Köszönöm mindenkinek a segítséget! -
Melorin
addikt
Vízhűtéses 3080 LHR, MSI AB-ben +1810-re húztam a VRAM órajelét. A VRAM így 74 fokos. Szerintetek hagyhatom így van megsínyli ezt a magas órajelet az alacsony hőfoktól függetlenül?
-
Danex
addikt
Az a furcsa jelenség lépett fel nálam, hogy az alacsonyabb hash-el rendelkező kártya (60.5mhs) több share-t talál mint az amúgy 62.5mhs-es kártya. Jelenleg néhány órája megy a miner, most 88 vs 69 share az állás, de majd most jobban nézem a következő napokban.
Se egy invalid/stale share sincs, ettől függetlenül lehet esetleg magasabb OC okozta hiba?
-
kenwood
veterán
Azert vicces, hogy a banyasz topicban 90%-ban crypto trade hozzaszolasok vannak,es amikor valaki vegre nem offtopicot ir,akkor offba rakja

Egyebkent en Hiveost hasznalok, windowsnal sokkal nagyobb szivas lenne vele. Itt csak a logokbol latom, hogy volt egy miner restart.
Azert orulnek,ha az en kerdesemre is erkezne reakcio,mert a commented meg lazan sem kapcsolodik hozza

-
q765
tag
válasz
kenwood
üzenetére
Olyannal találkoztam, hogy egy kártyát átpadoztam, és a többi kártya hőfoka is ment vele lejjebb. Semmi nem változott, mintha csak találgatna randomra hőmérsékleteket a HVinf.
Télleg.Mod: biztos tudjátok, de szerintem ez az egész ddr6 junk temp mizéria egy összesküvés elmélet. Szerintem össze vissza hazudik a driver.
-
kenwood
veterán
Olyannal talalkoztatok mar,hogy egy kartyanal a kornyezeti homerseklet csokkenese (szelloztetes) triggereli a tul magas oc miatti miner restartot ?

Az ok, hogy valami tul sok,vagy tul keves,es crash van napi 1-2x, azt viszont nem ertem, hogy ez miert 70-80%-ban akkor jon ki,ha csokken az ambient temperature.
-
Hohocali
aktív tag
Egy kisebb mennyiségű ETH-t át akartam mozgatni Binance-ról Trustwallet-be BSC (BEP20) hálózaton. Binance szerint elment, de wallet-be nem érkezett meg. Írtam support-nak.
Csinált ilyet valaki? -
Hohocali
aktív tag

Gyors 3070ti t-rex benchmark. 173MH/s-t stabilan hozza 144W-on. A képen látható csökkenés az anydesk miatt van. Szerintem ez nem rossz ahhoz képest, hogy kb. 100k-val olcsóbban vettem, mint amibe most egy 3070 non-lhr kerül.
Nyitott oldalú PC házban, ház oldalra fektetve, szobahőmérsékleten van, gyári állapotban (Asus TUF). -
törölt tag
válasz
RealTedMosby
üzenetére
Minden ugyanez nálam is.
-
zaugheek
tag
Gondoltam egy merészet és berendeltem ebayen egy bontatlan német rx 6600 xt-t.
Szeptember 7-re írja hogy megjön. (nem rendeltem még korábban ebayről)Egyébként egy usb riser elosztó amit pci-e 1x-es slotba kell dugni a lapban, az működik 4x-es slotba dugva úgy hogy mellette van egy elosztó az 1x-esbe dugva?
Tehát 1x-esben is egy 4-es elosztó meg a 4x-esben is egy 4-es elosztó. Ez a kérdés döntené el gyakorlatilag hogy csak elosztót kell vennem vagy alaplap, cpu, ram, táp kombót.
Az esetleges válasz(oka)t előre is köszönöm
-
Wackond
tag
válasz
Zizi123
üzenetére
184mh@175w volt nálam a max, de nem sokat húzkodtam a 3070TI-okat, mert jött a meleg...
Most ez a 178-181@166w elég vállalható és tartható is.@Shkiz0: 3090 ERG bányában, de ETH-n is kb ugyanígy ment. Ez megy majd át másik rigbe, egyelőre itt túrja az ergot a többiekkel, némi bukóval az eth bányaszathoz képest
-
-
Zizi123
senior tag
válasz
fahrii
üzenetére
Ja, de hazt nezed, hogy a 3070 LHR, es a 3070 TI LHR kozott gyakorlatilag alig van 10% arkulonbseg, es jatek alatt majdnem annyival gyorsabb a TI is, akkor mar nem annyira rossz a helyzet.
Viszont ha maradunk a banyaszatnal, akkor ETH 50%, Octopus 40%, Kawpow (Raven) 20% -al gyorsabb a Ti. Tehat igy mar nem is olyan sok az a +20-30eFt.
Egyebkent csak ugy mondom, hogy ERGO-nal a 170 vs 180Mh pont kompenzalja a 140W vs 220W-ot.... Tehat ott sem rosszabb semmivel sem. -
Zizi123
senior tag
válasz
Shkiz0
üzenetére
Rutinos Ergo banysznak nem neveznem magam, mert csak tegnap ota banyaszok Ergo-t.

Ebben a pillanatban 250 napos megterulese van a 3070 Ti-nek, amit tegnap vettem, tehat erre se mondanam, mervado.
Ahogy latszik is 58 fokos a GPU, es 82 fokos a memoria.
A kartya 1db Asus 3070 Ti TUF 1 napos, es nem volt padozva, pasztazva.
Nalam meg annyi a gaz, hogy a kartya a PC-mben van benne, es mini ATX-es az alaplap igy a kartya backplate-jenek fele szinte felfekszik a BeQuite Dark Rock Pro 4 huto oldalara. Tehat igazabol nem tudom semmilyen formaban huteni a backplate-et.
Nyilvan igy, hogy Ergo-t banyaszok nincs gond, mert a 82 fok nem jo, de nem is tragikus, de a Raven-nel azert siman 98-102 fokra melegszik. -
subaruwrc
félisten
már full belekavarodtam
most echte lhr 3060 rev 2-vel mi az elméleti maximum ?
nbminer és 70% tehát 35mhash környéke ? -
válasz
kenwood
üzenetére
Azért ha Ergo meg Raven tartja magát, akkor azért ez nem feltétlen igaz.
Most kell gondolkodni előre, nem akkor mikor majd vége az ETH-nak aztán mindenki néz ki a fejéből, hogy mire álljon át.
Per pill egy 3080Ti annyit hoz naponta ERG-n, mint egy 3090 ETH-n, miközben kevesebbet fogyaszt, árban is olcsóbb, és az elmúlt pár hétben készletek is voltak bőven.
Megmondom az igazat nagyon gondolkodom, hogy eladom a non LHR kártyákat és átnyergelek ERG-re, ezért is kérdezem mit hogy. -
válasz
Zizi123
üzenetére
Mennyire megérős most egy riget építeni ebből?
Nagyon kevés kalkulátorban vannak benne a Ti karik, ha van is csak kiindulási alapnak jó ahogy a whattomine is, mert ugye azoktól sokkal jobb perf/watt is kihozható.
Illetve mennyi ideje megy, mennyire látod vészesnek a memória hőfokokat, mert ugye ezeken már GDDR6X van, és tartok tőle, hogy ugyanarra a sorsra jutnak mint a 3080 és 3090-ek, hogy pár hónap elteltével pad cserések lesznek. -
válasz
llacee
üzenetére
Mert a magyar nagykerek rájöttek arra, amire az nv is, hogy inkább ők teszik rá a plusz hasznot a scalperek helyett ezért a felár.
Kintről bruttóba kijön annyiba a kártya, mint itthon nagyker nettó de ezzel a kisker, és a végfelhasználó sem tud mit kezdeni sajna. Vagyis utóbbi talán tud, megveszi külföldről ha az neki belefér.
De utóbbi réteg ember, az hogy ezen topik 80-90%-a megérti ezt, és esetleg megoldja a beszerzést külföldről de nagyon sok olyan ember van aki nem akar / tud külföldről vásárolni, és ragaszkodik a hazai garihoz, mert az biztonságérzetet ad neki.
Plusz olyan is van, akinek fingja sincs a cryptó világáról, de van pénze, és azt látja meg hallja hogy ezzel mennyit lehet kaszálni mert a csapból is ez folyik aztán beslattyog egy számtech boltba és megmondja ő holnaptól ezt akarja csinálni. Itt is volt korábban olyan emberke aki 6 vagy 8db 3090-et vett, és jött kérdezni, hogy akkor hogy is kéne hozzákezdeni
-
válasz
Laraxior
üzenetére
Tök jó ez a kari amúgy, csak kár hogy amit nyer az ember azon hogy baromi jó a perf/watt aránya, azt elbukja az egyéb kiegészítőkön.
Mondjuk a cél 500Mh/s akkor kell ebből 16db kártya ami 2 teljes RIG.
Szemben egy 3070-el aminél elég 8db kártya, vagy 3080-nál 5db.
Szóval végeredményben meg ugyanott van az ember cserébe macerásabb 2 riget elhelyezni, illetve jóval több a hibalehetőség is. -
B4l!nt
aktív tag
Asrock 6600 xt Challenger D-t használ valaki? Milyen a hűtése?
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Milyen videókártyát?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Napelem
- OTP Bank topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 650W
- Eladó retro HiFi-k és erösítők/hangfalak
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

. Míg ha lelockolom 780 mV és 1300 MHz környékén, akkor vígan kapál 55 mh/s-sel játék közben is a 3070.

Érdekes, hogy akkor az nVidiánál miért nem kerültek a GDDR6-os verziójú VGAkra... 

. Át tudod vinni esetleg valakihez, akinek van 3060-asa, és a jó sebességgel bányászik? Annak a helyén ki lehetne próbálni a te kártyádat.
vagy jobb lesz ... vagy nem

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)