Hirdetés
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
GabeE3e
tag
válasz
Shkiz0
üzenetére
Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai is.
Egyébként LHR-es 3060TI Ravencoinra is jó megoldás lehet, a közelmúltban elég jó áron lehetett ilyeneket kapni, de azt vettem észre, hogy kezdik ezeket is felvásásrolni, mert elkezdtek emelkedni az árak. Itthon 250 alatt is volt még 1 hete, most meg már 270 felett mind.
-
A most jelenlévő "V2" verziókra nem úgy néz ki hogy lesz törés hamar.
Arra alapozva meg, hogy majd úgy is megtörik...hááát nem tudom.
Az új radeon igazából nem lenne rossz, mert kb 10%-al erősebb a sima 3060-nál és 10-15% körül marad el a 3060 TI-tól ha "normál" felhasználást veszünk alapul.
Bányában kb annyit tud mint egy RX 580 csak jobb fogyasztással. Én is akarok most még bővíteni és agyalok, hogy 4db 6600 XT legyen inkább vagy 1db 3090. -
q765
tag
Sziasztok
Nézegetem én is a rx6600xt-ket. Nem lenne okosabb egy LHR-es nagyobb kártyát beszerezni, hátha később lesz rá Crack?
3060ti LHR VS. rx6600xt?Ekkora szám lenne ez az új Radeon, vagy csak én képzelem pillanatnyilag?
(470Eur a három ventis) -
Laraxior
titán
válasz
kenwood
üzenetére
Félelmetes.
A legtöbbnek még meg sem érkezett, már rajta van az 50-60k-s haszon és mehet tovább.
Anno vittek tőlem egy halom nVidiát, 3060, 3060Ti, 3070, 3080-at.... Egyiken sem volt 100EURnál több hasznom, sőt valamelyiken csak 20EUR.
Egyszerűen nincs gyomrom az ilyen lehúzáshoz.
-
2018
senior tag
-
GAbre
veterán
válasz
Laraxior
üzenetére
Nem írja! [link]
Igaz lehet shteer írása?Hogy bármelyik támogatott cpu-val jó lehet?
Amd-nál máshogy van.
Bár ott írta is asus oldal,hogy melyik cpu-val.
Itt meg,hogy 2.0 és 3.0.
Remélem nem úgy,hogy 1ik ilyen másik olyan...Értem.
Köszönöm.
DUPPLY:
Nem az 8xal van,bajom,az 1értelmű.
Hanem,hogy 3.0-át tud-e másik?
Mert :
2 x PCIe 3.0/2.0 x16 (x16 or dual x8)
Nah már most nem mind1,hogy 2db 3060-at bele tud-e rakni ismerem kotorni,vagy a másik csak fele annyin megy. -
koko52
nagyúr
válasz
Allihoppa
üzenetére
Jó áron vettemnem ennyiért, Rammal, CPU-val, SSD-vel.

Igen elmegy, nekem is kettőt etet, de az ördög nem alszik. 3 kábelem elégett már úgy, hogy nem volt előjele. Naponta végigfogdozom, melegedőket cserélem. A múlt héten a gyerek jött a konyhába, hogy apa "palacsinta szag van a nappaliban". Konkrétan lángolt a csatlakozó, ha nem vagyok otthon ki tudja mi lett volna, mert a 12 centis ventik szépen ellátták levegővel a tüzet. A lényeg, hogy szeretném leredukálni a kábeleket minimálisra. Ha nem jön be nem egy érvágás, dísznek jó lesz![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Allihoppa
aktív tag
válasz
koko52
üzenetére
feleslegesen drága, főleg 4 kártyához. ha ész nélkül osztogatod a PCI kábeleket, akkor valóban kell jó vastag PCI kábel. 1 kábelen egyébként simán elmegy 2db 3070 ha nem ravent vagy valami más áramzabáló algot húzol.
Most nézem, hogy 1155-ös socket, DDR3 a lap.
Lehet olcsón tudsz hozzá procit meg ramot, de ez már eléggé end of life. $100-nál többet nem ér meg főleg így.#70561 kenwood
Nem jelent semmit, kb. annyit jelent hogy méretre X16 a slot. Erősen kétlem, hogy a legfelső sloton kívül több mint 1 lane menne bárhova.#70563 ReFleXx
így van. egyébként van olyan is, hogy úgy néz ki az alaplap is mintha kilenne vezetve a többi slotba is, de az rohadtul lehet félrevezetés is, ebben csak a user manual tud igazságot szolgáltatni, ahogy a mellékelt ábra is mutatja.
Ott van a forrasztás is az alsó sloton végig, illetve a hátoldalán is (arról nincs kép).
-
-
Allihoppa
aktív tag
-
koko52
nagyúr
Beszereztem egy ilyen lapot. [link] A leírás szerint 8db Pciex 16x. Létezik, hogy ennyi szálat kezelne, vagy csak a foglalat neve az de valójában 1x az összes? Mert belevágnék 3060 kártyákkal.
-
Laraxior
titán
Valamit tudhatnak ezek a 6600XT-k, mert kb ki is ürültek a készletek.

-
GAbre
veterán
Üdv!
Ismerősnek kérdezem:
Z270H-s intel "2 kártyás" alaplap lett véve.
Ami tud:
2 x PCIe 3.0/2.0 x16 (x16 or dual x8)
De viszont azt nem találom,hogy milyen procival tud 3.0 x8-at.
Tudja valaki,milyen cpu kell legalább bele,ami tudja 3x ezt,vagy hol lehet ilyesmiket nézni? -
Laraxior
titán
-
Frozen
addikt
válasz
Zizi123
üzenetére
Zizi én arra azt mondom ,hogy ki mennyit keres mellékes, a lényeg hogy profit nyilván jobb ha ez pl zseben marad vagy inkább coinban.
Sokaknak jól megy ,de mikor emelkedtek a kártya árak már 100-200 euror szívták sokan fogukat a kicsi ,ami időarányosan térül meg ugy mint egy kártya arra meg tesz rá valaki. -
Zizi123
senior tag
válasz
Shkiz0
üzenetére
En sem ertem ezt a nagy porgest a fogyasztas korul.
Ki nem sz@rja le, hogy mennyit fogyaszt ezen a szinten?
55W, vagy 110W fogysztas napi szinten ez 50Ft kulonbseg...Havi szinten 1500Ft.
Ennel a kartya ara sokkal fontosabb, es kulonben is tudtom szerint az AMD-vel fele annyi algoritmussal se lehet banyaszni...
Tehat a 6600XT vs 1660Ti kozul egyertelmuen az Nvidia nekem a farovit... -
Frozen
addikt
válasz
cryptoRob
üzenetére
[link]
javaslom a cikk átolvasásást, azt is mellékelem még nem tudom a cikkben levan e írva hogy a falban lévő vezetéket is minőségi vastag kábelre kell cserélni ami nem lesz olcsó dolog.
(ha nem így teszed a 2,5 es vagy 3 as is simán megolvadhat nagy terhelés hatásásra,főleg ha bekapcsolsz még valamit mellette akkor jöhet hamar meglepi vagy csak lecsapja az órát jobb esetben ,de ha ezt bővited akkor a vezeték lesz a gyenge pont)Az egész egyébként elég költséges dolog lesz csak mondom.
-
cryptoRob
friss újonc
Sziasztok. Remélem bányagépekről is lehet kérdezni. Az elektromos hálózat át alakítása lenne a kérdésem. Ez a gép 3300W fogyasztással jár. Későbbiekben szeretnék többet vásárolni. A kérdés hogy 5db ilyen géppel milyen átalakítás szükséges? A hasznos információt előre is köszönöm.
-
válasz
kenwood
üzenetére
Persze csak igazából nem tudom mennyire megérős, mert tegyük fel hozzon a 30MH/s-et 60W környékén akkor 4db kártyával lenne 120MH/s és 240-260W körüli fogyi és a 4 kártya kerülne nagyker 777K-ba nettó áron. Na most akkor meg már mind1 ha veszek 1db 3090 STRIX-et mert az is tud ennyit, igaz nagyobb fogyasztással, viszont az csak 668K azaz 100K-val olcsóbban, és csak 1 kártya, kevesebb szopás, kevesebb hely stb, cserébe pár hónap múlva lehet a 3090-et is padozni.
-
válasz
kenwood
üzenetére
Persze én is szkeptikusan fogadom az 50-60W-ot, ezért is várnék még 1-2 tesztet főleg innen első kézből mert azt is láttuk már nem egyszer, hogy a netes ilyen-olyan tesztek nem mindig fedik a valóságot

Hozzáteszem a 3090 sem éri meg feltétlen a pénzét, de nagyon nincs miből már válogatni így hogy csak LHR-es kártyák vannak.
Amd nem opció jelenlegi áron, illetve ott nem skálázódik már 6800 felett a sebesség.
Végső esetben az is opció, hogy LHR-es 3070/3080 vagy TI karikból rakok össze még egy riget és ergo vagy raven túrás lesz. -
kenwood
veterán
válasz
Shkiz0
üzenetére
Azzal is erdemes szamolni, hogy hatos rig is 200 mhs alatt van,es minel tobb a kartya,annal nagyobb az eselye,hogy valamelyiknel szopat a riser,az oc,a tap, vagy valami. Szerintem az 55 a softwares lesz, tehat mehet ra 1.5x nyugodtan.
Nem tunik eletszerunek,hogy 30 wattot irjon a hiveos. -
válasz
Allihoppa
üzenetére
Itthon is már elérhető az Asus, Powercolor, és Sapphire.
Foglaltam be én is 4db kártyát, kíváncsi vagyok tudja e azt amit a yt-on 30MH/s 55W.
Mikor próbálod ki?
Kíváncsian várom az eredményeket, aztán ha jó akkor lehet beruházok rá, bár nálam rezeg a léc mert 4db árban már 100k-val több nagyker áron is mint egy 3090-en, és sebességben kb ugyanazt hozzák, igaz a 3090 fogyasztása meg 80-100w-al lenne több ha igaz az 55W a 6600 XT-re. -
shteer
titán
válasz
reaper0220
üzenetére
szvsz vadássz egy 3060ti / 3070-t
-
reaper0220
tag
Sziasztok!
(remélem jó helyre írom)
Hobbi szinten bányászok GTX 1060 6gb-al és szeretnék egy jövedelmezőbb nVidia kártyára váltani 400-450e ft-os összegig maximum.
Szerintetek melyik modellt lenne érdemes venni? Természetesen csak lhr mentes érdekel.
Segítséget köszönöm! -
Pietrosz
addikt
válasz
Allihoppa
üzenetére
Jelenleg a 6700XT-n kb 15-17%-al többet hoz a kawpow mint az ethash. eth mh/s-re átszámítva az 47,5 vs 55 mh/s. Az bőven kompenzál szerintem. Plusz ami még előny, hogy rögtön jóvá íródik, nem valami poolba kell napokig túrni aztán ha mégis vissza esik a rvn ára akkor már nem ér annyit.
-
Out
addikt
válasz
Frozen
üzenetére
Én csak reagáltam arra a felvetésre, hogy majd akkor kell venni, ha leülepszik, de szerintem akkor már késő lesz, mintahogy most is késő már. Illetve nem késő, mert én hiszek benne, hogy eléri az 1 dolláros árat is.
F_Balazs: Szerintem ez nem pump és dump, hiszen ez nem most indult projekt. Nekem már hónapokkal ezelőtt megtetszett

-
3800+
őstag
145.000 németből egy 6600XT. Azért az nem rossz ár szerintem, itthon viszont lesz vagy 200.000 HUF
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Sorozatok
- Tanuljunk angolul!
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- SSD kibeszélő
- Hardcore café
- Fujifilm X
- Macska topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 92% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B360 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- Felsőkategóriás Gamer PC! Csere-Beszámítás! R9 9800X3D / RTX 5080 16GB / 32GB DDR5 / 2TB SSD!
- Playstation 4 Slim 1 TB kontroller 6 hó garancia, számlával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3823, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Osztanaz jó?