Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
zaugheek
tag
válasz AeSDé Team #65873 üzenetére
Szia,
Szintén ezzel szoptam most múlt hétvégén 3 darab 3070-es 1 db alaplapra való beüzemelésével, ahol az eredeti koncepció az volt hogy 1 db Phanteks 16x-os PCI-E flex kábel adapterrel PCI-E Gen 3.0-án megy a PCI-E 16x slotba (hogy tudjak gamingelni ha úgy van),
valamint a másik kettő PCI slotba (1x, 4x) meg USB Riserekkel kivezetve a másik két kártya.
Namost a jelenség egy az egyben ugyanez volt nálam is mint nálad, mégpedig:- Gigabyte Aorus alaplap logó után elsötétedés HDMI 1, no signal
- Esetleg sokadik restartra be tudtam lépni az OS-be
- Ekkor 3 darab RTX 3070 ugyan fel volt sorolva az eszközkezelőben de abból a 3-ból 2-nél Code 43-as hibaüzenet volt, task managerben sem látszott sem a GPU 1, sem a GPU 2
- Leszedtem egy Nvidia Code 43 fix scriptet ami elvileg újraindítja az eszközdrivereket és eltűnik a felkiáltójel de ettől a taskmanager még ugyanúgy nem látja (sem a miner progi)
- Registry-be beírtam a TdrDelay 60-at (DWORD) azzal is csak annyit értem el hogy max a GPU 0 meg a GPU 1 jelent meg (és minerrel is lehetett használni őket) viszont amint restartoltam a gépet a probléma újra fennálltEzen a ponton már kissé be voltam xarva hogy vagy valamelyik VGA-m hibás vagy valamelyik riser, így egyesével külön külön kipróbáltam a VGA-kat (mindegyik jó volt), meg a USB risereket is (szintén), viszont amikor kombináltam az USB risert és a Flex kábel adapteres risert akkor előjött a probléma.
Tehát lényegében a probléma ott van hogy nem mindegyik alaplapp tudja úgy kezelni a VGA-kat hogy az egyik direct-ben be van dugva a slot-ba a többi meg kint USB riser-en.
Ez a videó egy az egyben mutatja hogy mennyire hektikus a probléma: https://www.youtube.com/watch?v=KwfAF5XjXbMÖsszefoglalva: kitettem mind a 3 kártyát USB Riserre (VER006C) [BIOS-ban Gen 3.0-on vannak a PCI-ok) és azóta minden gond nélkül bebootol, GPU 0, 1, 2 mind látszanak és tudom is őket vezérelni Afterburner-ből meg használni őket miner progiból.
Remélem tudtam segíteni
-
zaugheek
tag
Srácok most kaptam a telefont Bogdanoff úrtól, jövő hétre 5 ezer dolláros ETH árfolyam várható
-
zaugheek
tag
Most fog csak igazán megindulni a vérengzés gyerekek
-
zaugheek
tag
Nade hol van BeLucz úr?
-
zaugheek
tag
válasz Hohocali #69345 üzenetére
Elvileg működnie kéne, hacsak nem készpénzfelvételnek veszi a POS terminálos vásárlásokat (ami szinte kizárt). A binance-féle visa kártyás készpénzfelvételre fix limit van, kb. 100k HUF / nap, megváltoztathatatlan még a beállításokban is.
Ha ez segít, én másfél hete fizettem ki binance kártyával online vagy 500k HUF-ot, minden gond nélkül elfogadta, viszont SMS az nekem is jött, gondolom bizonyos magasabb összegnél küldi csak mert ilyen csipcsup 5k HUF-os vásárlásoknál nemigen küldözget OTP kódokat.Esetleg nézd meg hogy ATM-ből tudsz-e felvenni pénzt az említett PIN kód használatával (1% fee), ha nem, akkor ott a hiba az ön készülékében lesz, a kérdés már csak az hogy a binance tud-e vele kezdeni valamit, vagy a visa háza táján keresendő a probléma...
-
zaugheek
tag
Jó reggelt uraim. Még 1 hét a base fee elégetésének indulásáig.
Forrás: https://www.nicehash.com/countdown/eth-forking-2021-08-04-15-00 -
zaugheek
tag
Srácok ezzel a thehyperfund-dal próbálkozott már valaki? Nekem eléggé scam gyanús.
Ismerősöm kérdezgeti hogy mi a véleményem. Őszintén szólva nem nagyon mernék rá nagy tételben tenni... -
zaugheek
tag
Gondoltam egy merészet és berendeltem ebayen egy bontatlan német rx 6600 xt-t.
Szeptember 7-re írja hogy megjön. (nem rendeltem még korábban ebayről)Egyébként egy usb riser elosztó amit pci-e 1x-es slotba kell dugni a lapban, az működik 4x-es slotba dugva úgy hogy mellette van egy elosztó az 1x-esbe dugva?
Tehát 1x-esben is egy 4-es elosztó meg a 4x-esben is egy 4-es elosztó. Ez a kérdés döntené el gyakorlatilag hogy csak elosztót kell vennem vagy alaplap, cpu, ram, táp kombót.
Az esetleges válasz(oka)t előre is köszönöm -
zaugheek
tag
Az NBminer algoritmusa hamarosan eléri a 80%-os hashrate kihasználtságot LHR-es korlátozású kártyákon. Forrás
Amúgy van itt olyan merész emberke, aki tudatosan, külön bányászati célból vásárolt 1 vagy több LHR-es nVidia kártyát? Azért ha elérné a 90%-ot akkor én már nem nagyon válogatnék hogy LHR vagy nem LHR.Share thots
-
zaugheek
tag
Elég vicces mostanában kiutalni pool-ról wallet-be ilyen txn díjak mellet...
-
zaugheek
tag
Emulálja a gaming terhelést. Ennyit csinál annak érdekében hogy ne triggerelje az LHR-t.
Amit én olvastam, vannak opciók a 100%-os kiütésre de ezek olyan meredek topikokat érintenek mint az "elektronmikroszkóppal való privát kulcs kiszedése a chipből", "egyedi bios chip ráforrasztás", "3060 ti bios ráerőltetés" meg valami "overflow method" ahol a kártya elhánnya magát úgy hogy a dumpból elő lehessen szedni a privát kulcsot vagy annak egy részét.BTW az LHR "handshake" alapon működik, vagyis a VBIOS full le van encryptálva és a privát kulcsot egy tpm chip-en keresztüli privát kulcs használatával oldja fel.
Na mindegy, a lényeg hogy vannak azért opciók. Viszont a lebrickelés valószínűsége igen nagy.
Én sztem 80 max 90%-ig fog tudni elmenni az NBminer "unlock" (ami valójában kvázi unlock)
Szerk:: tovább olvasgatni itt tudsz a módszerekkel kapcsolatosan.[ Szerkesztve ]
-
zaugheek
tag
jó napot!
na ki hogy bányászkodik így aug egytől?
-
zaugheek
tag
Na hölgyeim és uraim ahogy mondani szokták: egy élmény volt. 582 nap után hivatalosan is bezártam a boltot Összeszedtem a móka kedvéért a statjaimat (áram nincsen benne), az adatok pedig 98% pontosságúak a szerény 582 napig tartó kis session-öm nyomán.
Azoknak akik stakelnek vagy altot túrnak a továbbiakban, szívből sok sikert kívánok. Mérsékelt izgalommal fogom figyelni az eseményeket a továbbiakban (mint ahogy eddig ezt a fórumot is).
Az erő legyen veletek
-
zaugheek
tag
így 16 órával a merge után azt kell mondjam hogy elég gatya a helyzet... etc mínuszos, raven durván mínuszos, erg még billeg a nulla mezsgyéjén a többi meg szóra se érdemes... ide thanos csettintése is kevés lenne ahhoz, hogy legalább a mostani hess fele elhessenjen, és legalább az áramot meg egy kis plusz zsét generáljon az ember. buterin jól odafingott mindenki orra alá ezzel a pos mergével.
ugyanitt eladó időgépet keresek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- X1 Carbon 7th 14" 4K IPS i7-8665U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Ryzen PC v3 , R5 4500 , RX 5700 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 320GB HDD
- AMD Ryzen 5 5600X Tray - Új, 3 év garancia - Eladó! 45.000.-
- MacBook Pro 16 inch M1 Max 10c/32c 64gb RAM 1TB
- Lenovo ThinkVision IPS LED Full HD Monitor 22 " T22i-10
- Új Asus TUF Gaming B650M-PLUS - AMD Ryzen 7 8700F - 32 Gb 6000MHz DDR5 KIT - 3 év garancia
- HP Smart autós/hálózati/air töltő 90W 12/24V 4,7 és 7,4mm centerpin új
- Rotel sztereó végfok eladó
- Használt akkumulátorok (csak az van ami a listában szerepel)
- Dell Latitude 5495/14"/AMD Ryzen 5 Pro 2500U/ 16GB DDR4/ 256GB SSD/WIN 11/Számla/Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest