Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
warcat
veterán
válasz
cocobanana
üzenetére
"Én abból indulok ki, hogy régen 10 éve bitcoint 100$ lehetett venni, most aki abból vett 1-2 és nem adta el"
Aha, lehet ezen elmélkedni, de ha a 10 hónapos megtérülés miatt már izzad a tenyered, akkor fogod-e tartani azt a Cardanot ha 2X-3X-4X annyit ér mint amennyiért vetted?
Néhány hardcore arcon kívül azért általában az a történet, hogy elfelejtkezett róla, vagy nem tudott kényelmesen hozzáférni amikor az eladási összeg neki már jó lett volna, aztán 10 000 dollárnál megdörzsölte a szemét, hogy jól lát-e majd elbontotta a házát, hogy a kódjait előkerítse, szerencsére ez sokáig tartott és addigra felment 20k-ra.
-
Dare2Live
félisten
válasz
cocobanana
üzenetére
én új 65"ös OLED tvt akartam de a feleségem lehülyézett.... aztán előadtam neki a crypto dolgot, hogy ez még jó is lehet arra sóhajtott... így vettem a lenti sorból egy adagot avval a felütéssel, hogy 5év múlva ránézek. Ha bebukott akkor buktam egy tv árát.

szerk: a coin vásárlásnak sztem egy nagy előnye mindenképp van: Nem kell szórakozni vele.
-
cocobanana
tag
válasz
Dare2Live
üzenetére
Köszi. Néztem ytb több videót, ami kripto valutákkal foglalkoznak, szinte mindenki azt mondja, érdemes 100.000 forintot belefektetni. Pl ami most Cardano 403 forinton van, abból bőven bevásárolni mert menni fog. Én abból indulok ki, hogy régen 10 éve bitcoint 100$ lehetett venni, most aki abból vett 1-2 és nem adta el, hanem várt vele pl mostanáig az nagyon jól járt vele. Vagy tavaly 3m forint volt és most mennyin van. Miért ne futhatna be a többi coin is ilyen életpályát. Nem azt mondom 16m fog érni egy Cardano, de lehet 1-2 milliót igen 10 év múlva vagy még hamarabb. Akkor, ha most vettem belőle 400 forintért x összegig, akkora bukó nem lehet semmiképp. Legalábbis logikusan ezt raktam össze a ytb videókból, meg tavalyi táblázatot megnéztem. Viszont Ethereumból, ha vennék 1-2, nem tudom jövőre is fog e akkorát ugrani vagy azutáni évek múlva. Igen tudom ez a jövő a kérdése, meg kicsit szerencsejáték is ez a dolog.
Mert vga-al az a bajom, baromira drágák amik jól termelnek és ahhoz hogy visszahozzák a pénzt, ahhoz több mint félév vagy 10 hónap is eltelhet. És ha már akkor Ethereum nem fog annyit érni, vagy bezuhan a vga ár vagy bármi, nem tudom, akkor igen lehet bukni. Ettől parázok. Ráadásul, ha minden hónapban ki is venném a pénzt, akkor meg navnak is utalni kell 35%, de annak pontosan nem néztem utána, hogy éves szinten kell e vagy havonta. Annyira nem vágom a bányászást, de fix jövedelmet akarnék belőle, minimum 200.000 forintot, csak kitudja ha bedől valami akkor mi lesz. Mert nézegettem a rigeket, akik több misiért adják el, azok pl miért adják el, ha olyan jó biznisz ez? Lehet ők tudnak már valamit és emiatt adják el, mert befog dőlni a bányászás? Nem értek hozzá annyira, nézzétek el nekem csak próbálok tájékozódni, vállalkozásba kezdeni.
-
-
RealTedMosby
tag
Újabb infó az utánam jövőknek, hogy ne kelljen ezzel szívni:
Aki pl. Win7-en bányászik kevés RAM-mal, és NBMiner-rel, akkor kötelező felvenni a Windows virtuális memóriáját is jó nagyra. Két kártyával még ment a gépem, a harmadiknál elkezdett out of memory-kat dobni a minerprogi indítás után. Sok káromkodás és anyázás után a következő képletet használva:
virtuális mem mérete := kártyák összes VRAMja + 4 GB
sikerült a harmadik kártyát is beizzítani.Valszeg a Win10 és más minerprogik is érintettek lehetnek, de nekem most csak ez a kombó állt rendelkezésre.
-
válasz
Necro_Ramone
üzenetére
Röviden tömören.
-
Dare2Live
félisten
válasz
cocobanana
üzenetére
Nem tudjuk megéri e. Elöző hónapban se tudtuk és azelöttiben sem. Ha mondasz egy diffet meg egy eth árat a jövőből megmondjuk.

Elmúlt 2hét alapján 250MH körül kell lenni a havi 200Khoz ebbe már áramot beleszámoltam. Van rakás oldal azok alapján multat lehet kalkulálni. Jövőt nem.A coin vásárlás detto ez. Ha felmegy akkor nyersz ha nem nem.
Persze lehet. Sztem több coin is sokszorozni fog de pontosat csak a jóisten. sztem aminek értelme van, appok sokasága épül rá, vagy pl salesforcenel standard lesz annak jó esélye van. Én úgy gondolom, hogy az ETH, Cardano, Polka, VeChain esetleg XRP/BNB közül pár nagyot fog menni 5éves távban. Az én startélgiám az lenne hogy ha van 100pénzed oszd el ennyi fele. Lesz ami elbukik de öüsszeségébe menni fognak eza jövő. Aztán lehet tévedek. Ez nem pénzügyi tanácsadás....!
-
Necro_Ramone
tag
válasz
cocobanana
üzenetére
Hagyd a picsába.
-
Dare2Live
félisten
Árat leginkább kerelet/kínálat befolyásolja.
kínálat: új eladott vga karik 70%NV. junius akárhánytól az új bánya karik 70% eltűnik a piacról
kereslet: Fogalmunk sincs. Ha ETH bemegy 2000$ alá eltünik a bányász kereslet nagyja (de ahogy AIBk lassan emeltek ára csökkenteni se gyorsan szoktak) ha meg felmegy 3400$+ra akkor nőni fog. Fogalmam sincs de trend alapján jóval nagyonbb esélye van a felfelének. Persze az 1misis 3070 ár sztem is kizárt, de a régi karik ára akár emelkedhet is. Mert "olyan lesz mint a BTC nincs több".a körömrágás meg mindig megvolt. Én januárban is rágtam amikor az elsőt megvettem, februárban is és ha most vennék most is. Sajnos márciusban már túl drágának véltem és nem vettem.
-
koko52
nagyúr
válasz
cocobanana
üzenetére
Mindkettő egyformán kockázatos, így hogy óriási lett a hype. Kb 4 hónapot késtél. De lehet hogy időben vagy, ezt senki sem tudja megmondani.
Havi 200 000 ft-hoz most kb 5 db 3070-es kell+sallangok. Ez kb 2,6-2,8 millió ft. -
cocobanana
tag
Sziasztok!
Kezdő vagyok még ebben a világban, ezért szeretnék tanácsot kérni. Megéri most újként beszállni ebbe a világba? Úgy értem, mennyi kártyára lenne szükségem, ha havi 200e forintot szeretnék megkeresni vele? Továbbá melyik éri meg jobban bányászni vagy kripto valutákat venni?
Véletlenül bukkantam rá erre a bizniszre, viszont néztem grafikonokat tavalyról. Ott pl tavaly 3m ft volt a bitcoin, mára 16m ér. Ránéztem a többi coinra, még az Etherium ami nagyon megugrott 50e volt, mostanra 825e forintot ér. Mennyire érdemes venni Etheriumból 1-3 dbot? Vagy azt a pénzt érdemesebb lenne videókártyára költeni és bányászni? Mi alapján ugranak meg így az értékek? Többi coin is szépen ugrott Cardano, Litecoin...stb Ezek most olcsóak a bitcoin és Etheriumhoz mérve, létezhet pár év múlva ezek is több százezreket fognak érni, netán milliókat?
Nem tudom eldönteni érdemesebb vgat venni és bányászni vagy valutákat venni helyettük? Ti tapasztaltabbak, akik benne vagytok, hogy látjátok? -
-
Danex
addikt
válasz
Dare2Live
üzenetére
"@Danex: Ebben az esetben már februárban sött... se lett volna szabad vgat venni és rég vissza kellett volna esnie az áraknak mert a diff megy fel..."
Azért februárban még lehetett 330-350e körül venni 6800/rtx3070-et és akkor 1MH-s hozott 0.12-0.17$-t /nap (ez most ugye inkább 0.09$/nap) ellenben már inkább 450e-re lehetne mondani egy 3070-et.
Ergo 25-30%-al drágább a beszálló és kb 45%-al kevesebb a bevétel mint februárban. Külföldi forumokon is senki nem ajánlja az msrp árnál drágább kártyákkal most beszállni a bányába, mert egyszerűen túl drágák a kártyák és akkor lesz ott is profit ha az árfolyam továbbra is csak felfelé megy.
Most aki 350ért vett egy 3070-et, még ha beszakad az eth holnap, is kitermelt már annyi ETH-t elmúlt néhány hónapban, hogy biztosan pluszban van. Aki most vásárol 450-500e-ért ott azért kell még bőven idő, hogy egy nagy zuhi esetén legalább 0-án legyen.
Az árra meg arra céloztam, hogy az, hogy duplázódik a VGA ára 1 millióra szerintem kizárt, az hogy stagnál az benne van, de jól látni, hogy aprón se instant buy már a németből importált 3070 1400eur felett. Lásd casekingen is ott porosodnak napok óta. -
gyurma888
aktív tag
-
aerosmith
őstag
válasz
Wolf Rambo
üzenetére
Bittorrent Token engem is érdekelne, jó ötletnek tűnik.
-
Kiskokó
veterán
Már a Berlin updattel behozták a gas árak csökkentését, és tulajdonképen azóta kiderült, hogy az EIP1559 semmi változást nem fog hozni mivel az a változtatás ami miatt felére csökken(ne) a tranzakiós díj, hoz magával egy olyan változást is ami érvényteleníti mert attól meg duplájára nőnek a díjak azaz nem fog semmi változni ott leszünk mint most.
Ez a szint kicsit rosszabb mint eddig de azért még bőven megérős.Nálam kb -10% van, eddig 750$ körül ment / hó most olyan 650$/hó.
3800+ :
Persze, én is kilövöm mindig. Nagyon keveset játszok nem osztszoroz. De azért naaagyon érdekelne mit csinálnak azok akik játék közbe értékelhető sebességgel bányásznak...
Prioritást állítanak Win kezelőben vagy valami ilyen trükkre gondolnék maximum. -
3800+
őstag
válasz
Kiskokó
üzenetére
Egyszer én is véletlenül lenyomtam másfél óra warzone-t a 1660S-rel bányászás közben, feltűnt azért, hogy néha volt egy kis fps drop, de nem volt túlságosan zavaró.
15-16 Mh/s volt így ha jól rémlik, de nem éri meg arra a pár óra játékra bekapcsolva hagyni szerintem a bányát. -
Dare2Live
félisten
Nekem minden kártya vétel elött uez a problémám. Igazából elég egyszerű a válasz. Ha eth emelkedik fixen megéri, ha nem adod el etht egész egész extrem idő alatt. Ha egyhelyben jár megéri de sokkal hosszabb táv kell. Ha rendesen esik és vissza se jön már ki lehet nem.
Ezek után neked kell eldönteni.Sajnos olyan már nincs mint decemberben amikor még csak nyerni lehetett vele. Ez van.
-
kzkz
őstag
A Radeon driver nem változott? Nálam volt olyan, hogy az RX570-et letiltotta a windows, pedig a legfrissebb driver volt fent. Visszamentem egy pár hónappal ezelőttire és azóta jó.
Valószínű ezért nem látta a hiveos-se, volt amikor ki tudta olvasni pár percig a kártya hőmérsékletét, de utána már no GPU-t jelzett. Ezután tértem át windowsra, de ott is jöttek a gondok a megfelelő driverig. -
Puffocska
tag
Szerintem ez a grafikon nem jó, és alapjában véve sem mutatja jól más értékekkel, referenciaként erről a kalkulátorról vans szó.
Ha megnézed, a te példádban 1700USD a kártya, a havi profit 141USD, akkor jövő áprilisra gyakorlatilag 8 USD híján visszajött a kártya ára, a maradványértéket nem figyelembe véve, jelenlegi ETH/USD áron.
Más értékekkel is viccesen számol a grafikon, nem teljesen értem miért, de nem reális.
Összességében a profit idővel csak akkor tűnhet el, ha az áram már fedezi a bevételt, de ehhez vagy az ETH árfolyam radikális csökkenése kellene, vagy oly mértékű diff emelkedés, ami szerintem nem reális, illetve ezzel nem számolhat a kalkulátor, mert nincsen ilyen paraméterezési lehetőség. -
GAbre
veterán
Az rx 570,legfrissebb bioszú,alap órajelű.
Nincs hozzányúlva.2gépben tesztelve.2 fiókkal.
Az rtx 3060-hoz,meg ahogy írtam,ment,beraktam gépbe másik kártyát,és azóta nem akar sehogy se.
Alap órajelen se.De oc is stabil(nbminer napok óta fut),és 3-4 kártyával is próbáltam már.
Még azt se tudom mondani,hogy béta driver miatt-e.
Mert azzal ment először is.(bioszt is frissítettem lapon azóta). -
Dare2Live
félisten
válasz
South Velen
üzenetére
Ha vki jobban tudja javítson ki:
Dehogyis kéne 5000$os eth.
EIP1559el a gast bukjuk. Ennyi. Viszont bejön helyére a tipp. Most per pillanat 30-40gwei van
, ha bejönne EIP1559 akkor ezt buknánk ami blokkonként kb 0.6-0.7eth. Ebből fogalmam sincs mennyit kompenzálna tipp.
A blokkonkénti 2ETH marad.
MEW marad.szerk: A sírás azért volt EIP1559 miatt mert pl februárban nem volt ritka, hogy gas miatt +10-15 ETH jött össze blokkonként. De mivel az mára megszünt EIP1559 nem sok mindent tud tőlünk elvenni.
-
Dare2Live
félisten
válasz
koko52
üzenetére
Bányászt végeredményében továbbra se érdekli a diff. Lehet az a mostani duplája 14is. Ha ETH 5400$ kit érdekel?
A mennyit keres 10/100/1000MH ami engem/téged érdekel.Az egész egy baromi nagy lutri. Arra játszunk tovább tart a trend. Lehet egy hét, egy hónap és egy+ év is. A tökéletes kiszállót pedig kb lehetetlen eltalálni. Mert nem tudjuk ETH merre megy csak azt trend van.
-
South Velen
addikt
-
Wolf Rambo
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy ha bányászat útján szeretnék hozzájutni Bittorrent Tokenhez, illetve Dogecoin-hoz hogyan járok jobban? Elkezdem banyaszni őket az Unminable oldal segítségével, vagy a már kibányászott ETH-t váltasam át Exodusban. Vagy ha van ennek jobb módja, azt is szívesen meghallgatom.Köszönöm a válaszokat! :)
-
Dare2Live
félisten
válasz
koko52
üzenetére
azt azért sokkalom de ha ETH így menetel elérjük nyáron vmikor a 3500-4000$ nv/amd továbbra se tud eleget szállítani mégfeljebb fognak menni az no limit 3070/3080... árak.
Miközben vmennyire a diff emelkedés is csökkeni fog. Meg bányász szempontból ugye innen NV 0át szállít.@Danex: Ebben az esetben már februárban sött... se lett volna szabad vgat venni és rég vissza kellett volna esnie az áraknak mert a diff megy fel... ehez képest az ellenkezője történ az ETH emelkedése bőven ellensúlyozta a diff emelkedést.
Most is 9-10$/100MH/day körül járunk, pedig büdös szar a gas miatti reward. (Emiatt se félek annyira EIP1559től. Amit elbukunk az minimális még az is lehet bejön hasonló mennyiség a tippből. Aztán elhet tévedek.) -
koko52
nagyúr
válasz
South Velen
üzenetére
Az új kártyákkal nem lehet beszállni tehát kb fix mennyiség lesz. Erre alapoztam.
-
South Velen
addikt
válasz
koko52
üzenetére
rengeteg kiszálló =>> kisebb diff, kisebb diff =>> több beszálló, és a ciklus egyengeti magát
De ha csak arra szorítkozunk amit mondtál:
rengeteg kiszálló = több kártya a használtpiacon, ami pont hogy nem az egy millás rtx3070 felé viszi a dolgot..itt max akkor lesz 1 millás 3070, ha a london bevezése környékén (július) már 5000, de inkább 7000 felett lesz egy eth. Akkor meg megint ott van az ember, hogy jobban megéri eth-t vennie.
Szerintem ez az 500k körüli ár a plafon a 3070-eknél, egy ideig még ennyi lesz, aztán nyáron majd esik is szép lassan. (ha az eth valamiért bebukik akkor meg gyorsan.)
-
Danex
addikt
válasz
koko52
üzenetére
Attól nem lesz 1 millió egy 3070. Kiváncsiságból beállítottam, hogy az ETH havi 10%-ot emelkedik, ebben az esetben lenne egy fél milliós 3070 1 éves ROI-ban, csak ekkor már 9000$-t kellene érnie az ETH-nak jövő áprilisában.
Akkor meg jobban megéri ETH-t venni, hiszen ott 300-400%-os lenne a bevétel, nem pedig 1 év múlva 0% (max ha tényleg 1 millio lenne egy 3070 akkor 100%)
-
Emperor_
addikt
Én például
.
Nekem 1 db 1660 Superem van. Vennék még egyet mostanában, ha összejön. Utána 4 db 1660 super VGA a cél, mert azt még egy táppal ki lehet szolgálni.Jelenleg napi 2,8 $-t /minerstat szerint/, 2,5 $ /whattomine szerint/ hoz egy darab 1660 Super
Aztán meglátjuk.
Minden akkor fog eldőlni, ha az a hatalmas hash power, ami az ETH-n van most, szétoszlik a többi coin-on.
-
Danex
addikt
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Miért is? eip után kb várhatóan bebetonozódik a mostani diff mellett 4-4.5$-ra a napi bevétel egy 3070-el. De havi 15%-os diff növekedéssel szerintem lehet számolni egész évre. (az elmúlt 3 hónapban ez inkább 22% volt).
Ez azt jelentené, hogy mostani árfolyamon az év végére ez már 1.2$-ra csökkenne. nem gondolnám, hogy napi 1.2$-ért valaki 3000$ felett fizetne.
Ha pedig az árfolyam emelkedésre játszik valaki erősen akkor inkább cryptot vegyen.
Itt lehet látni, hogy mostani árfolyamon csak 10%-os havi diff change-el is még kb alig 60% jött vissza a kártyának jövő áprilisig -
DanielLong
senior tag
válasz
Dare2Live
üzenetére
Erre kíváncsi leszek. Ha igaz lenne a dolog, akkor a használt piacon csak még jobban fel fognak majd pörögni az árak, illetve AMD oldalon csak tovább fokozódna a hiány.
Megnéztem az új 3070Ti és 3080Ti speceket is, előbbi szerintem értelmetlen, alig fog hozni 5% gyorsulást a sima 3070-hez képest. Utóbbi viszont nagyon tetszetős, csak gondolom 3090 árban lesz elérhető az elején. Arra is kíváncsi leszek, hogy tuninggal mit lehet kihozni majd a 3080Ti-ből, mert a gyári órajelek elég alacsonyak.
-
3800+
őstag
Van még rajtam kívül olyan elvetemült, aki vga-t akar venni mostani árakon és nem kriptoba fektetni?
Próbálom lebeszélni magam, de annyira viszket a tenyerem hogy kihasználjam a 650W-os tápot amennyire csak lehet hogy egy 1660 Supert vennék még. Azért ez még úgymond kitermelné az árát nem? Ha azt nézzük hogy az új kártyával együtt lenne 130 Mh/s-em. 
-
Puffocska
tag
válasz
Szerpentin
üzenetére
!!TUDTAM, UGYE MONDTAM!!
-
Puffocska
tag
Érdekes, hogy mióta a chia-sok külön topikba költöztek, második alkalommal hal el a teljes fórum. Lehet sok a konkurens plot és nem bírta a rendszer...

-
aradebil2
senior tag
Kijött az első kínai board 3060-os rigekhez

További részletek itt. -
mihione
őstag
Nekem is visszahozta mar a kartya arat a banya ~3 honap alatt,igaz en meg 130k ert vettem kb masfel-ket eve
-
-
utomi
senior tag
Srácok egy kis segítséget kérnék. Szóval adott egy My Ether Wallet tárca ahová majd érkezik a szerény kis kifizetésem. Eddig eljutottam. Na de hogyan lesz ebből pénzem? Mármint a MeW tárcámban lévő ETH-t, hogy tudom EUR-ra vagy USD-re váltani a legegyszerűbben és leggyorsabban? Elnézést ha volt már csak nagyon új nekem az egész téma. Minden segítséget nagyon köszönök.

-
Zoty4
őstag
ethermine.org Payout Policy
Modified on: Wed, 3 Mar, 2021 at 3:41 AM
This payout policy for the ethermine.org pool is valid from the 9th of February 2021All payouts will be sent with a gas limit of 50,000.
All transaction fees related to pool payouts are paid by the pool, independent of the paid out amountIf your unpaid balance is greater than your configured payout threshold (Min: 0.1 ETH, Max: 10 ETH, Default: 1 ETH) your account will be paid out during the next payout round, usually after 5 - 10 minutesUnpaid balances above 0.05 ETH will be paid out every 7 days automatically
Unpaid balances above 0.01 ETH will be paid out every second weekend automatically independent of your threshold. (Example 0.)In order to reduce the amount of payout transactions sent by the pool, payouts are limited to at most 1 transaction / address / 24 hours. We suggest you adjust your payout threshold accordingly.
Examples
0. You start mining on Monday, 01.03.2021. Your threshold does not matter - This will be paid automatically.
Since payouts are only on weekends, it will be paid out after 20 days - on the weekend after 14 days.1. You start mining on 01.01.2021. Your threshold does not matter - This will be paid automatically.
After 7 days you have 0.049 ETH. The payout will be sent on the day you reach 0.05 ETH.2. You start mining on 01.01.2021. Your threshold is 1 ETH.
After 7 days you have 0.2 ETH. The payout of 0.2 will be sent on this day because you have more than 0.1 ETH.3. You start mining on 01.01.2021. Your threshold is 0.1 ETH.
After 1 hour you have 0.1 ETH. The payout will be sent 24hours after you started mining.This means
every day: payout balances >= thresholdevery 7 days: payout balances >= 0.05every 14 days: payout balances >= 0.01 (every second weekend - Example 0.) -
-Skylake-
addikt
válasz
GabeE3e
üzenetére
Én már annak is örülnék, ha legalább a sima 3060 vagy 3060Ti alkalmatlan lenne cryptozni. Lassan 3/4 éve már hogy gépet újítottam és egy 10th Intel mellett egy GTX980 ül, mert teljesítményre simán oké lenne a 3060 , csak nyilván nem 350ezerért , mert nem vagyok idióta. Úgy terveztem, hogy pont azt a 120-140k-t költeném el VGA-ra amibe a 3060 kerülNE , de 3/4 éve nem tudok váltani (semmire) , mert a BELÉPŐ nvidia kártya drágább, mint a komplett gépem mindennel együtt. Úgyhogy jöjjön csak egy limitált 3060/TI , a többi részemről nyugodtan maradjon ahogy van , nektek úgyis hamar vissza lehet túrni egy 3080 árát is.
De az már kezd kicsit káros lenni szerintem, hogy a GTX1030 után ami 35ezer forint az RTX3060 a következő lépcsőfok ami 400ezer és konkrétan eltűnt a piac, IGP után a high-end jön és közte konkrétan nincs termék...
Érted, nem halok bele hogy 980-am van, csak szerettem volna 5 év után tovább lépni róla és jelenleg ott vagyok, hogy vehetnék egy PS5-t ÉS egy Xbox Series X-et is, mert konkrétan olcsóbbra jönne ki mint a jelenlegi nVidia asztali kártya sorozatának az abszolút belépő, legkisebb modellje. Ez már káros. Ha ez egy 1-2 hónapos átmeneti állapot lett volna azt mondom rendben, de az hogy az MSRP 359EUR kártya kijön a sorról és stabilan 1000 eur (már ha egyáltalán tudsz rendelni 1000 eur-ért), az már sok. Nagyon sok. Én csak szeretnék egy közepes kártyát, casual játszani egy emészthető áron (és az emészthető lenne, amennyiért az nV amúgy adná).
Szerintem az nem nagy pofon, ha a jelenleg piacon lévő 10 darab ( 3060/Ti/70/80/90 , 6700/XT/800/XT/900 ) kártyából csak egy tetves modell jutna annak akinek csak kéne valami erősebb mint az IGP (és az az 1 is a leggyengébb), a maradék 9-et meg ugyan úgy vehetnétek.
De ja, remélem én is mint fatpingvin, hogy jó gyorsan feltörik majd, nehogy tudjon venni az átlag egy AZAZ EGY modellt otthonra. Ennyi kéne , EGY 3060 vagy 3060Ti , annyiért amennyi az a kártya amúgy és kész.
-
GabeE3e
tag
https://videocardz.com/newz/nvidia-geforce-rtx-30-lite-hash-rate-series-to-begin-shipping-mid-may
Ezt láttátok már? Érdekes lesz
-
BeZol
őstag
válasz
DanielLong
üzenetére
Pedig nem lehetetlen, bár nekem is csak evga rtx 3060-ast sikerült kosarazni 1,5hete (589 euro), csak az az account ezzel a kártyával már pont sztornót kapott

Utána jellemzően 2-3 hét mire lesz újabb evga drop, de ha valaki vorkasse-zta és nem fizette ki, akkor 1 héttel a drop után kosarazható lehet. Nekem sztem így sikerült kosarazni, mert amúgy még a német fórum sem jelezte h elérhető lenne
Ma leadtam én is egy új "próbarendelést" új e-mail új mailbox, viszont a telószám ugyanaz mint egyik accountomnál és csak paypallal engedte fizetni, és azzal is fizettem már korábban, annyi h raktam a zotac 3080 mellé egy alaplapot is, talán így kapcsolt termékkel együtt átcsusszan
(ha nem, akkor tényleg ennyi volt a mailboxde-re és logiX-re szállíttatás) -
-
koko52
nagyúr
válasz
SzlobiG
üzenetére
Nekem volt. Annyi a baja, hogy állandó ventifordulaton teker (maxon) ezért hangos volt nekem (szobában). Egyébként nem melegedtek a kábelek és a hatásfoka is jó volt. Az enyém platina volt és kevesebbet mértem a konnektorban mint a mostani enermax platinával. (30W-al. Egyébként kezdetekkor úgy járattam 1-2 napig, hogy gyári beállításokkal, tehát a 6x 5700xt 1680W-ot szipkázott az 1600-as táppal és csak langyos volt a háza. Tehát én tudom ajánlani. Ja és 5 évesen vettem azóta új gazdájánál teker 6 VGA-t immár 6. évében.
-
-
fatpingvin
addikt
válasz
SzlobiG
üzenetére
hát, én fenntartásokkal kezelném. ha exportra gyártják akkor garantáltan szar, ha hazai piacra akkor akár lehet elfogadható is, mindenesetre ennyiért inkább vennék egy használt brand szervertápot breakout modulokkal.
a vásárló kommentekkel főleg kínai eladóknál ne foglalkozz nagyon, jó pénz van a fake review-k írásában. rögtön úgy indulnak hogy van százvalahány + review és még semmit nem adtak el. -
sittes79
addikt
Gratulálok annak aki eddig tartotta és kitermelt pár száz eth-t a kezdetektől
-
Laraxior
titán
válasz
DanielLong
üzenetére
Nem, onnan már nem veszek többet. Azt mondták eleget küldtek nekem.

De időközben elfogyott. Legközelebb rányomok ha látom. -
DanielLong
senior tag
válasz
Laraxior
üzenetére
Ha azt mondod, hogy te az Alternate-tól tudsz EVGA kártyát venni, akkor lehidalok
Kb. 3 hete esélytelen, hiába írja, hogy van nekik raktáron, a termék oldalán már vagy reserviert vagy nem elérhető. Az EVGA a legolcsóbb márka most náluk, gondolom még nem emeltek nagyker árat. -
-
Laraxior
titán
Van ~700EUR-ért EVGA 3060. Ennyitől úgysem lehet olcsóbban találni nem?

-
ImpersonatoR
addikt
AMD 5950X
NiceHash szerint
RandomXmonero 18 kH/s 105 W
Ezt sikerült valakinek valóban elérnie mert nálam csak 11-12 kH/s
Eddig ilyen napi 300 Ft volt de most mar 700 Ft/day t ír amin mar lehet érdemes lenne elindítani
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Elektromos autók - motorok
- Parkside szerszám kibeszélő
- World of Warships
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Diablo IV
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 3190 - Intel N3350 I 4GB I 64-128SSD I 11,6" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Mi 11 lite 5G NE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Workstation bazár - Dell, Lenovo - számla, 6 hó garancia
- HP ProBook 445 G10 14" Ryzen 5 7530U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- 27% - ASUS TUF Gaming VG28UQL1A Monitor! 3840x2160 / 1ms / 144Hz / G-Sync / FreeSync BeszámítOK!
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

15-16 Mh/s volt így ha jól rémlik, de nem éri meg arra a pár óra játékra bekapcsolva hagyni szerintem a bányát.
, ha bejönne EIP1559 akkor ezt buknánk ami blokkonként kb 0.6-0.7eth. Ebből fogalmam sincs mennyit kompenzálna tipp.