2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • ubuntu 16.04.3 64 bit LXDE & openbox remaster

    Sziasztok!

    Először is Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek! Eljött hát az év utolsó napja, és ez évi utolsó remasterem is. Kissé más mint elődje, mivel meghagytam az LXDE felületet, melyet kiegészítettem az openbox-szal. Ezt azért tettem, hogy legyen egy tartalék grafikus felület az openbox mellett, ha ne adj Isten valami miatt elszállna. Túl sok változtatást nem eszközöltem rajta, ezekre a bejegyzés végén kitérek. Mint eddig is, ez is egy friss rendszer, vagyis minden frissítést tartalmaz 2017.12.31-ig bezárólag. Nem is szaporítanám tovább a szót, lássuk hát miről is van szó.

    Telepítés menete: futtathatjuk GRUB-ból, vagy a LIVE rendszerből:

    Menü -> Alkalmazások -> Preferences -> install ubuntu 16.04 64bit openbox

    FONTOS! A telepítés alatt ne kapcsolódjunk az internethez, mert az 5-6 perces telepítés 20-25 perces lesz.

    LETÖLTÉS

    Folytatás...

    Lathronos 6 éve 26

  • Cubuntu 14.04.5 64bit HU remaster

    Sziasztok!

    Eltelt jó pár hónap mióta közzétettem a francia eredetű Cinnamon DE-vel ellátott ubuntu változat honosított verzióját, ami időközben szép lassan el is avult. Egy fórumtársunk jóvoltából elővettem ismét, leporoltam, frissítettem, és kicsit csiszoltam még rajta, hogy új fényében ragyogjon ismét ez a remek, ámbár közel sem kis étvágyú "disztribúció". Bizony, a Cinnamon nem kíméli sem a RAM-ot(4 GB ajánlott), sem a CPU-t(Intel i3 ajánlott), de cserébe a rengeteg rendelkezésre álló témának hála gyönyörű külsővel, és gazdag felszereltséggel, valamint KDE szintű testre szabhatósággal kárpótol minket. Persze nem kell megijedni, azért egy közepesen erős (E6xxx) Core2Duo CPU-val sem lesz gondunk, de ha villám gyorsaságra vágyunk, ahhoz ennél azért kicsivel több "kraft" kell. Ezen verzió tartalmazza továbbá a Xenial(16.04) LTS vagyis hosszan támogatott 4.x kernelét, MESA, Xorg, xserver komponenseit, valamint nyílt és zárt drivereit, továbbá minden frissítést 2016. 09. 15-ig bezárólag, beleértve a Cinnamon 2.8.5-öt is, mely jelenleg a legfrissebb ubuntu 14.04-en elérhető verzió. A lényeges tulajdonságainak ismertetésén túl nem is húznám tovább az időt, rá is térnék a szoftverkínálat ismertetésére, hisz úgy is használat közben derül ki, kinek hogy tetszik vagy épp nem tetszik. :) És igen, nem véletlenül hasonlít annyira a Windows 10-re külsőleg.

    Folytatás...

    Lathronos 8 éve 6

  • Egyedi remaster készítése Ubuntu és Linux Mint disztribúciókból

    Sziasztok!

    Többen említettétek, hogy jó lenne, ha megosztanám veletek, hogyan és miképp lehet remastert készíteni. Nos örömmel jelenthetem, hogy a dokumentum elkészült, melyben képekkel is illusztrálva leírtam remélhetőleg egy kezdő linuxos számára is érthetően megfogalmazva a folyamat lépéseit sorrendben, kitérve a hibalehetőségekre és azok korrigálására. A külalakért előre is elnézést kérek, a szövegszerkesztéshez és formázáshoz nem értek. :B Ha valakinek van kedve és türelme szebbé tenni, ITT éri el az eredeti .odt dokumentumot. Az ebből készült PDF letölthető: INNEN.

    Ha bármi észrevétel kérdés lenne, kommentekben jelezzétek. Szép napot mindenkinek. :)

    Lathronos 8 éve 11

  • Linux Mint 18 Cinnamon 64 bit remaster

    Sziasztok!

    Nemrég jelent meg a Linux Mint legújabb 18-as verziója, melynek Cinnamon változatából készítettem egy kiegészített remastert, mely a magyar nyelven kívül pár hozzáadott hasznos szoftvert is tartalmaz. Jelen esetben is tartalmaz minden frissítést 2016. 08. 13-ig bezárólag. De nem is húznám bevezetéssel az időt, hisz úgy is használat közben derül ki, hogyan működik. Hogy jól vagy rosszul sikerült-e, majd kiderül, én mindenesetre a Firefox szokásos hülyeségein kívül mással nem találkoztam. A Firefox és Chrome böngészők általam összeállított egyedi kezdőlappal rendelkeznek, melyen a bal felső sarokban kategóriákra osztva elhelyeztem pár számomra hasznosnak vélt linket.

    A kategóriák a következők: Média - Linux - Közösség. Ezekre a címszavakra helyezve az egérkurzort érhetőek el a linkek a legördülő menüből. :)

    FONTOS: a telepítés előtt bontsuk a netkapcsolatot, különben végtelen ciklusba kerül a telepítő!

    Folytatás...

    Lathronos 8 éve 11

  • Ubuntu MATE 14.04.4 32bit remaster v2

    Sziasztok!

    Elékszült a javított remaster, melyből többek között a conky-kat és a Viber-t is száműztem inkompatibilitási hibáik miatt. Mint elődje, ez is leginkább a gyengébb laptopokra és PC-kre lett optimalizálva, így 1 GB RAM-mal és Pentium 4 CPU-val is elfut gond nélkül. Továbbá adtam hozzá néhányí plusz GTK és ikontémát, valamint háttérképeket, a screenlets-hez pedig egy Calendar HUN nevű widgetet, mely a névnapokat is mutatja. :) Na és nem utolsó sorban 2016. 07. 27-ig bezárólag az összes frissítést is tartalmazza.

    LETÖLTÉS: INNEN

    MD5 ellenörző összeg: ITT

    Segítség a letöltéshez:

    1. Nem vagyok robot melletti négyzetbe kattintunk

    2. Kiválasztjuk a megfelelő képeket

    3. Ellenőrzés gombra kattintunk

    4. Authorize download-ra kattintunk

    Folytatás...

    Lathronos 8 éve 0

  • Ubuntu 14.04.4 Cinnamon 64 bit HU remaster 2016 május

    Sziasztok!

    Újdonságokat nem integráltam, mindössze az eltelt 3 hónap frissítéseit, így a szoftverkínálat a szokásos. A legszembetűnőbb a frissítések között, hogy a 4.2.0-27-es kernel immár 4.2.0-35-ösre frissült. Így tehát tovább bővült a hardver kompatibilitási lista. Ezuttal a Unity DE teljes mértékben számüzve lett még a session is, így a Cinnamonon kívül más DE-t nem tartalmaz. :) Mint azt már megszokhattátok ez esetben is integráltam minden frissítést 2016. 05. 04-ig bezárólag, valamint LIVE-ban is magyar nyelven fogad minket a rendszer. Továbbá ahogy elődei, ő is kapott néhány hasznos kiegészítést, melyek megkönnyítik a mindennapi használatot, például az összes non-free firmware-t, korlátozott extrákat(Java 7-et, Flash-t, és codeceket, gecko böngésző plugineket), valamint broadcom firmware-ket és néhány plusz szoftvert. Ezuttal kihagytam a comodo vírusvédelmi csomagot, mivel kiderült, hogy az ubuntu nem is olyan sebezhető, mint hittem. :B Viszont a tűzfalat benne hagytam.

    Letöltés: INNEN

    Folytatás...

    Lathronos 8 éve 22

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.