Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• spammer
    veterán

Azért választottam ezt a megoldást, mert a GRUB sok, számomra felesleges bejegyzést tartalmazó menüje zavar...bár úgy tudom kigyomlálható, ami nem kell. Illetve, utólagos WBL helyreállítást még nem csináltam és elcseszni se akarom. Valamint nemrég beszámolt vki másik topikban, hogy dualbot esetén W10-re updrade-elte az egyik Windowst és azt meg elcseszte a GRUB-ot, meg legyalulta az Ubuntut...ha eleve a sajátja a default, akkor talán nem csinálná? És ilyen upgrade, új OS felrakása nálam is fennáll.
    De majd még meggondolom. Ha lenne egy feles, üres notim, akkor arra felpakolnék többet könnyű szívvel, de ezen túl sok a fontos cucc és nem akarok semmit elbarmolni.

"updrade-elte az egyik Windowst és azt meg elcseszte a GRUB-ot, meg legyalulta az Ubuntut..."

Ha Linux után raksz fel új Windowst (és akkor ezek szerint beleértve a system upgrade-et is), akkor az felülírja a GRUB-ot, igen, ezért is ajánlott Dual-Boot esetén először a Win, aztán a Linux+GRUB. De ha felülíródik a GRUB, azt viszonylag egyszerűen lehet fixálni egy live lemezről, van rá program is: Boot-Repair.

Akárhogyan is döntesz, külső mentés legyen mindig a fontos dolgokról!

Új hozzászólás Aktív témák