Új hozzászólás Aktív témák

• nemurea

aktív tag

Sziasztok, egy 'Single core Intel Celeron M 440' laptopra kellene egy rendszert telepítenem (apósom vette magától, nem picit gondoltam csúnyákat arra, aki ezt 25 e-ért eladta neki). Valami békebeli Fujitsu-Siemens/Albacomp eresztés. Eddig csak és kizárólag Lathronos mester Mint Rosa 17.3-as, 32 bites remasterje ment fel rá csont nélkül, minden más 1) lefagyott a telepítés nulladik lépésénél 2) hibával leállt a telepítés vége felé (még a Debian is, valamelyik programmal lesz baja) 3) live-ban sem működött. Ezúton is respect a Mesternek. :R

Problémám: frissítenem kellene a rendszert, és már eljutottam oda, hogy elindul a folyamat, de most félúton megállt egy semmitmondó hibaüzenettel. Jelenleg a frissítéskezelőbe szeretnék új életet lehelni. A csatolt képek azok, amiről tudok. Még 100+ csomagot kellene frissítenem, és mintha az alaprendszer is közötte volna (első pár bejegyzés?). Mit tudok tenni, hogyan tisztítsam ki a forrástárolót/cache-t? Ez általános probléma, van esetleg rá default megoldás? Parancssor nem probléma.

Szerk: váltottam egy holland szerverre, most újra előjött a frissíteni vágyó csomagok listája, eddig OK. Azt írja, van 3 törött csomag, ezekre rá tudok szűrni - de hol...?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés