Új hozzászólás Aktív témák

• ltpalermo

csendes tag

sziasztok!
    segítséget kérnék, problémáim vannak a mint 17.1-el.
    először is nem mindig működik megfelelően a touchpad, de egér hiányában nem tudom megnézni h hardveres-e a probléma, vagy sem. egyre többször a bal gomb lenyomásakor jobb gombos kattintás történik, teljesen random.
    a másik problémám h időzítve nem tudom kikapcsolni a gépet sem terminálból, sem az erre kitalált appletekből. olyan mintha kikapcsolna, a képernyő sötét, ventillátor nem pörög, semmi életjel, csak a bekapcsológomb folyamatosan villog és ha megnyomom akkor fejezi be a leállítást. így elég zavaró, mert sokszor hagynám futni a gépet amíg letölt valamit, de aztán bekapcsolásnál először mindig kikapcsol :D
    nem tudom h a fenti problémák mennyire user error-ok, ha emlékeim nem csalnak a 17.1-re frissítés után jöttek elő, de nem vennék rá mérget.
    nem vagyok hozzáértő linuxos, nincs egy éve h elkezdtem használni a mint-et, azóta semmi bajom vele (ill. egyszer történt hogy nem volt hajlandó többé betölteni az asztali környezetet, akkor jó vindózos megoldáshoz nyúlva újraraktam az egész rendszert :P ), szóval csak használtam, nem ástam még magam bele komolyabban. de az újratelepítést most nem szeretném, mert nem is tartom jó megoldásnak minden apróbb esetben, meg időm/kedvem sincs szöszölni újra a beállításokkal. természetesen ha nincs más megoldás kénytelen leszek, gondolom van valamilyen mód, hogy legalább a beállítások egy részét megtartva rakjam fel újra.
    előre is köszi bármilyen segítséget

Új hozzászólás Aktív témák