Új hozzászólás Aktív témák

• Petya XT

senior tag

válasz Rowon #15385 üzenetére

Kétségkívül van igazság ebben is, még akkor is, ha sokszor nem életszerű. Egy adott feladatra tartott gép, mondjuk a TV alatt, annek nem feltétlenül kell a sallang. Sem cups, sem bluetooth, sem libreoffice, sem semmi egyéb. Egy böngésző, egy celluloid, VLC, és kb ennyi. A másik topikan is olvasható visszatérő jelleggel, hogy nem feltétlenül erőgéppel rendelkezik mindenki, van hogy nem bírja el a felesleges sallangokat a gép, ill teljesen felesleges vele terhelni.
    Nálam valóban a külső csomagok okoznak leginkább problémát, az az egy, amit telepítek. A Viber. Amennyiben valaki SecureBoot-al Nvidiát használ, vagy van valami kézzel feltelepített wifi drivere, esetleg tényleg meg van szórva rendszere Wine-al, PPA-val, annak ez a rendszerfrissítés így borítékolhatóan nem lesz járható út. És nem azokkal a csomagokkal van baj, amiket leszedeget az ember, azokat játszi könnyedséggel felteszi újra, hanem ezekkel. De most a Viber is, vagy más progi margójára. Előfordul az, hogy egy .deb csomagot használ az ember, nincs ezzel baj. Régebben a frissítő direkt kérte, hogy tavolítsuk el a külső csomagokat. Most csak szól, hogy esetleg! hiba lehet belőle. De akkor miért engedi el? Arra most nem emlékszem, hogy a Timeshift mentés meglétét figyelte e most a rendszer.
    Én nem kritizálás jelleggel írtam le, egy ingyenes rendszernél, ami nem mellékesen az egyik legjobban összerakott a "piacon", alávaló dolog lenne. Mindenki úgy intézi, ahogy szeretné a frissítést. Én azt tapasztaltam, hogy sokszor az új, teljes telepítés gyorsabb és egyszerűbb.

Új hozzászólás Aktív témák