Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly
    veterán

Persze, meg már titkon én is készülök a Gentooo telepítésére! :DD

Délelőtt ki is próbáltam volna a 19.2-t felrakni desktopra, de valami nem OK, ahogy kattintottam a boot ablakban a megfelelő sorra, leállította magát a gép, ezt alaplapi és gépház kimeneten is megcsinálta. :(( Szóval felraktam egy külön particióra a HP 8570p-re, de most még a frissítés után is 4.15-ös kernel volt. Szóval a ragya se érti, mert ugyanezen gépen ugyanez a verzió 5-ös kernellel van. Nem lettem okosabb. Itt megvan a multkori inxi kimenet.

Nem verseny. Természetesen nem csak akkor leszel ember, ha Archot vagy Gentoo-t használsz. Csak hogy a Minten és a Cinnamonon kívül nézegess alternatívákat, már csak arra az esetre is hasznos, ha váltanod kéne a jövőben. Meg mindig próbálj ki új alternatívát, próbálj valamit optimalizálni a rendszeren. Pl. ahogy rájöttél, hogy az inxi meg a smartctl is mennyivel hasznosabb, mint a sok GUI-s baromság, épp így találhatsz még magadnak ilyen gyöngyszemeket. Fejlődni mindig lehet a Linux világában, nem vagy egyféle megoldáshoz kötve.

Az 5-ös kernelt meg szerintem Minten valami szoftver húzta be függőségnek, mert nem felelt meg neki a 4.15-ös verzió. Erre tudok még gondolni.

Új hozzászólás Aktív témák